Julgranen!



Idag var vi på julgrans jakt. Ingen plastgran här inte! Och speciellt inte då vi inte hade någon förra året pga flytten! Först åkte hela familjen till Plantagen. Där var det ett ynkligt sortiment av granar. En boll i botten och en pinne från mitten och uppåt. Dock har de nu 40 % på allt julrelaterat där, så ett tips för er som saknar något eller vill uppdatera samlingen.

Sen åkte vi till Kalenius. Oj, de hade rejäla granar, men vi hittade en helt perfekt. 295 kronor kostade den. Vi fick den även i ett nät, och om kapad vid botten samt kapning av toppen, så det slapp vi göra hemma! Smidigt! Bara det var väl värt pengarna! Till och med granstammen passade perfekt i julgransfoten! Tidigare år har vi bärt hem en vanlig spretig gran som vi sedan fick sitta och skära till med en kniv eller liknande.

Nu står den i badrummet för en snällare upptining. Ser lite sned ut på bilden. Man ska ju inte ta in en gran direkt in i rumstemperatur, då värmeväxlingen chockar och barren faller av. Så nu så har vi haft fönstret öppet under dagen, och även ett tag då granen väl var inne. Sen stängs det och sen imorgon får den flytta ut i vardagsrummet. Så imorgon ska vi klä granen allihop!



Kommentarer
Sandra Nensén

jag skulle oxå vilja ha en riktig gran..

2011-12-22 @ 23:40:46
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Sandra Nensén

haha ja de gör jag ju iof men för de första är de olagligt att sno granar sen så blir de nog lite tungt om jag ska bära en ända från skogen och hem ;)

2011-12-23 @ 00:27:49
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Lilli

Sv Sandra: Jag tänkte mer att markägarna runt om är lite mer tillgängliga än vad de är här.. Och så borde det vara billigare där än här.

2011-12-23 @ 00:43:42
URL: http://curiousme.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0