Luciatomte



Lillan fick välja precis vad hon ville klä upp sig som när dagis skulle ha sitt luciatåg. Först var det lucia. Visst, tvättade och strök det röda bandet - letade upp ljuskronorna. Finns två- en grön och en i guld. Även två tärnljus fanns. Sen sa hon igår att hon ville vara tomte, då vi tydligen hade en tomteluva hemma. Så igår bar det av till kappahl, och lyckades få tag i den absolut sista (fina) tomteklänningen! I rätt storlek! Men jag menar, hur ofta händer det? Eller ja, den är ju för stor, men då vårt dagis har sitt tåg utomhus så behövs det ju plats under för varmare kläder, så denna blev suverän!

Igår regnade det en massa, men idag var det torrt, och jag tror varken en droppe eller snöflinga har fallit ned. Men blåste det gjorde det. I år kändes det som det var ett kortare tåg, både med barn och i tid. Och inget fika bjöds det på. Inte för att det gör så mycket, lussebullar och pepparkakor äts ju ändå. Glögg, kaffe och saft med. Men ändå. Alla som ville stanna kvar skulle ha med sig en fika korg. Men det är tur att det är nära hem. Både till oss och svärfarmor, som förövrigt också var med. Både hon och svärfarfar. Så vi gick hem dit och fikade i värmen.

Hur som helst så blev vår lilla tjej en luciatomte. Eller tomtelucia. Med tärnljus. Och glitter i midjan.




Kommentarer
Anna Johansson

SVAR: Jasså var de du :D Haha jo vi har vårat ute oxå, dock köper inte jag kläder som ska passa utanpå vinterkläderna. Lukas gillar att vara pepparkaka, och då är de ju byxa och tröja, känns som de bara blir knöligt utanpå allt lixom..så han har allt under, bara pepparmössan som sitter ovanpå hans vanliga mössa :D Så Lukas ser ut som vanligt, sånär som på en pepparmössa då :P

2011-12-14 @ 22:22:52
URL: http://annaelisabethjohansson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0