Kronärtskocka



Jag verkar ha mer "cravings" när jag har mens än när jag var gravid... Har varit sugen på kronärtskocka ett x antal dagar nu. Senaste, och för den delen första, gången jag åt en sådan här var när jag var gravid. Och ärligt talat, jag vet inte riktigt om jag verkligen gillar den. Ätduglig är den iallafall, åt upp nästan hela. Jag jämförde den lite med en majskolv. Har massa smör, som förövrigt hemmagjort, och salt på den med. Smaken är dock inte lika. Kanske en vuxen grej? Som med lök, broccoli, kaffe och te?



Skär av stammen och skölj den väl. Ta fram en stor gryta och koka upp saltat vatten. Lägg i kockan och försök tyng den. Jag hittade inget direkt, då den flöt upp på grund av bubblorna. Vänd på den lite då och då om ni har ett liknande fall som mig. Koka ca 30 - 40 minuter, tills löven kan lätt dras av. Smsade lite med min älsklings vän Kajsa, och hon skrev en massa konstigheter, så hon verkade kunna en hel del om kockor...





Servera med salt, smör och citron. Du tar varje blad och så biter du i den köttiga nedersta delen och drar av det med tänderna. När du når in mot mitten, så kommer det fram några vackra lila blad, men dessa har nästan inget kött på sig alls. I mitten möter du kronärtskockans hjärta, och du ska inte äta det "håriga" ovanpå, som jag förstod det på K. Hon hade namn för det med men det kommer jag inte ihåg. Det är det under du äter. Ja, du lär se på bilderna.





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0