Ugnsrostade rotsaker & annat smått och gott
Då det var kvällsljus igår så blev det inte jätte skarpa bilder, men denna får duga. Hur gott som helst! Bland de rostade grönsakerna var dessa:
Röd paprika, potatis, palsternacka, morot, gul lök, röd lök, halverade vitlöksklyftor, schalottenlök och päron. Glömde äpplet. Så lite frukt blev det med. Oväntat, eller hur? Men våga prova!
Skär upp i liknande storlekar så de blir klara samtidigt. Päron och paprika kan skäras i större bitar då de redan är såpass mjuka. Lägg detta i en ugnsfast form med massor av olivolja. Krydda lätt med salt, peppar, lökpulver och en aningens cayennepeppar om man har det. In i ugnen i 150 grader och prova med en sticka i potatisen efter en stund, då det är den som "ska vara" klar när den tas ut.
Det kan ta lite olika tid beroende på grönsakernas storlek. Mindre = kortare ugnstid. Vill man ha en aningens mer färg så höj temperaturen och sätt på grillfunktionen. Håll koll bara så det inte bränns.
rosmarin är JÄTTEGOTT till rostade grönsaker/rotsaker!!