Mamma är lik sin mamma ?



Här är ett bröd som min mamma bakat så länge jag kan minnas tillbaka. Rågsiktskakor. Hon har tre olika signaturbröd som jag minns speciellt. Nu är detta bröd både i receptboken och i min frys. Kom och tänka på att sambon aldrig nämner något särskilt om varken nostalgimat eller nostalgibakning. Inte så att han också skriver ned recepten i vår egna kokbok. Kommer mina barn likna mig? Själv älskar jag att laga mat och att baka, både nytt och "gammalt".

Både jag och sambon är utbildade kockar, så det kanske blir tvärtom? Ingen lagar något? Men den risken är inte så stor tror jag. Lillan är ofta med i köket, och gör det hon vill och kan. Men jag kommer ihåg flera rätter, som man blir sugen på och som man ringer eller skickar  en förfrågan att "Mammaaa... Kan vi äta friterat/ köttbullar/ kyckling/ fisk..." etc. Eller "hur gör man den såsen". Jag gissar på att vi kommer få liknande samtal. Då skulle iallafall jag personligen känna att jag lyckats med något!


Har ni någon "nostalgi" mat- eller bakverk från barndomen?



Kommentarer
Spanienfrugan

Så mysigt skrivet om ditt matarv och hur du hoppas på att föra vidare det till ditt barn. Sånt där har jag också tänkt mycket på för jag älskar också mat!



När kommer syskonet?

2012-04-19 @ 15:42:55
URL: http://spanienfrugan.blogg.se/
Cissi

Min mamma har aldrig älskat att stå i köket som jag gör, speciellt inte att baka. Hoppas verkligen att jag för vidare bakintresset till lilltjejen, just nu älskar hon iaf att vara med i köket.



Just den kyrkan vi vill gifta sig av drivs av en stiftelse och får därför inget statligt stöd. Därför kostar det 2000:- att gifta sig där!

2012-04-19 @ 16:58:21
URL: http://nastanperfekt.blogg.se/
mamma

Kommer du ihåg när jag gjorde så mycket saft? röda och svarta vinbär, rabarber, skogshallon och den lilla goda smultronsaften.....vedspisen knastrade och det låg en vinbärsdoftande dimma i köket...ÅH VAD GÖTT!!!!!

Svar: :) minns
Lilli Nyfiken - Nybliven fru, småbarnsmama och blivande fotograf!

2013-08-08 @ 13:38:15


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0