Hur du får jämnstora bullar / bröd!



Bakade lite kuvertbröd igår. Så tänkte tipsa er om ett riktigt enkelt och riktigt bra sätt att få lika stora bullar eller bröd om man nu är lite osäker. När man gör många bitar, som här skulle det vara 30 stycken så vill man ju ha dem så jämna som möjligt och alla är ju inte lika vana vid att baka. Knåda till degen ordentligt- precis som vanligt i momentordningen. Men innan du ska börja måtta upp så tar du köksvågen och väger hela degen! Ta miniräknaren (finns ju på mobilen) och slå ut vikten på antalen. Som igår;  

1110 gram / 30 stycken= 37 gram per degbit
!

Sedan skär du och mäter varje bit, som här skulle vara 37 gram styck. Nu behöver du ju inte gå över gränsen att väga brutalt efter varje gram 35-39 gram fungerar lika bra. Då får du ett hum hur stora varje bit ska vara och tillslut sitter det per automatik i händerna samt ögonen med att se och känna sig till bra storlekar!

(Fick stå och göra just såhär med att rulla köttfärsbiffar på en fin restaurang. De skulle vara på pricken på ett visst gram och då skulle det göras flera hundra biffar. Roligare saker finns ju...)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0