Första dagen på 2012



Ja, jag lagade trerätters igår ändå. En sockerärtssoppa med stekta kräftstjärtar med garnering utav creme fraiche, persilja och strimlade sockerärtor. Huvudrätten bestod av en köttbit, ugnsrostade rotsaker, grönsaker och frukt. Till det bearnaisesås, rödvinssås och vitlöks och örtsmör. Även en tomatsalsa och en mycket varierad blandsallad. Efterrätten blev serverad i mina nya dessertglas och bestod av en grym chokladmousse, chokladmousse och grovhackade neverstop. Även lite chips, ostbågar och godis hamnade i magen under kvällen. Inga fyrverkerier. Lillan var lite rädd, så vi gick inte ens ut mer än på den inglasade balkongen. Hade tänkt köpa kinesiska lyktor men det glömdes bort. Jätte stora tomtebloss tände vi däremot, och de hade en brinntid på typ en evighet.

Sov i gästrummet, som blev galet varmt. Vaknade flera gånger av att den lille hittade min blåsa som sparringboll. Såg att snön vräkte ned en gång. Lillan vaknade vid 11 (ja, 11!) och vi andra med. När hände det senast? När vi kom upp såg det hur som helst ut som på bilden. En stor frukost och några timmar senare så åkte vi hemåt. När vi öppnade dörren hörde vi det inte allt för välkomnande ljudet av pipet från frysen. Inget missöde på golvet, men massa glass hamnade i soporna och kött som precis tinat fick tas fram. Så det blev tacos idag!

Efter maten blev det lite vila. Att sitta och prata fram till småtimmarna är ju ingen vana direkt. Sen gick lillan och N ut i snön för pulkaåkning. Jag behövde vakna lite till och halsbrännan lägga sig. Men sedan gick jag ut och höll dem sällskap. En stor snögubbe byggdes, längre än N. Två ungar kom fram och kommenterade storleken.


Nu har jag ätit lite, och ska leta fram nässprayen.
Året har nämligen börjat med en härlig förkylning. Funderat lite efter inatt om jag blivit känslig mot katten som fanns i hemmet där vi var. Ögonen kliade och sved- nu är det bättre dock. Men denna graviditet har gjort mig känslig mot lite allt möjligt, så skulle inte förvåna mig om det var den som bråkar lite med mig angående katten.


Nej, sova snart!



Kommentarer
L

söt katt!



våran granne hade "dunkdunkdunk"-fest till halv fyra på morgonen. Det lät som de hade festen i vårt sovrum.

2012-01-02 @ 10:53:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0