I måndags - en dag med liten

Var först till BVC med liten. Han har växt! På 5 dagar har han gått upp nästan en chokladkaka. Det var faktiskt sambon som gjorde den jämförelsen. Han lär sig, han tänker lite som mig efter alla dessa år.! Liten väger nu 4205 gram, växt till 54 centimeter och huvudet har nu omkretsen 37.6 centimeter… Ögoninfektionen har nästan gett med sig helt. Bröstmjölk är verkligen en magisk medicin. Lillan tittade skeptiskt på när jag först droppade i i ögonen, sedan i naveln som fortfarande läker och så sedan smorde in fötterna som var torra.


Var sedan till banken.
Kära sambon tryckte in sin egen kod på min bankdosa (alla tre gångerna) (jätte tack för den…) så vi låste upp den. Öppnade upp konton till liten. Ändrade även om lillans ena, båda barnen har en med fonder - som inte kan röras hur lätt som helst och en som vi sätter in sparpengar som vi kan ta av när det behövs – typ till en ny säng eller bilbarnstol… Ändrade om så att vi föräldrar står på ett konto var åt dem och de står som förmånstagare, detta för att de inte ska göra slut på pengarna samma helg de blir 18 år (som en viss fader gjorde…) och så att det blir enskild egendom vid eventuellt giftermål (ja, lillkillen är 2 veckor gammal, men här tänker vi långsiktigt…) Jätte trevlig kvinna som hjälpte oss, och hon visade fnissande vart personaltoaletten låg när jag plötsligt började läcka. Tur att jag bar svart så inte den fina fläcken med bröstmjölk inte syntes alltför väl!  


Hälsade sist på sambons jobb och tog en fika.
Vet inte om det gick löpeld genom byggnaden men helt plötsligt kom det chefer och folk från olika avdelningar och ojade sig över liten. Samma fråga som kom i flera omgångar, allt eftersom folk strömmade till, var: Hur sover han på natten?



Kommentarer
Johanna

De små liven växer. När vi lämnade BB vägde Olivia 3100 (hon hade gått ner 300 g med andra ord) o sen när barnmorskan kom på hembesök 2 veckor efter födseln vägde frökne över 3700 g. 300 g per vecka med andra ord! Hon mätte dock ej men vår var ganska liten på sina 48 cm.



2012-05-19 @ 07:36:26
URL: http://passionforpoison.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0