Magsjuka del 4

 
Mammas små hjärtan
 
Mjaha... Visste väl att det var för bra att sant. Att en av fyra skulle ha den osannolika turen att klara sig undan. Men icke. Falskt alarm. Nu är det Litens tur med magsjuka. Hans första i sitt liv... Han har varit lite småkonstig idag, kan inte sätta fingret på vad - men inte som vanligt bara. Sen ville han inte ha kvällsmat vilket är helt olikt honom och inte några av de spännande majskrokarna som lyst med sin frånvaro ett tag... Gnällig utan anledning, vi trodde han var trött. La honom men kvällsflaskan och då... Då började det...
 
Han hade hunnit ställa sig upp, och skrek mellan de märkliga hostningarna. Sambon ropar förskräckt på mig och det var bara in i badrummet. Han började slita i de nedspydda lakanen medans jag försökte får upp toalettlocket. Men hann inte. Det hamnade över hela mig. Vem behöver parfym när man har - falukorv? Stackarn var vettskrämd, och jag upptäckte att han hade fuskat med tuggningen. Stora bitar, usch vilken panik för honom. Det var bara att kränga av sig alla plagg och lägga sig och lugna i soffan. Jag gick sen in och duschade men det dröjde inte länge förens omgång två var igång. Fick in en mycket ledsen liten pojke till mig för en avsköljning.
 
Tur att vi aldrig åkte på marknaden idag som det var tänkt. Sambon var ju hemma i början av veckan av samma åkomma och de en del att ta igen så det blev inte så tidigt som vi först trott. Så vi skippade det hela. Hade vi åkt kanske allt kommit på vägen hem? Imorgon var det meningen att vi skulle åka till Sunne. Sambons yngsta kusin skulle konfirmeras och det skulle vara fest efteråt. Bara att ringa återbud. Jätte trist, då jag sett fram emot det. Dels för att jag inte varit med på en konfirmation förut och dels för att jag ville ha lite fest inspiration. Tur i oturen är väl att Lillan sovit hos svärfarmor ett par nätter och skulle göra det igen till imorgon, så hon lär väl klara sig och får åka. 
 
Dessa barn alltså. Vi missade barnens farfars 40 års kalas för några år sedan då Lillan var i Litens ålder kaskadkräktes i vår säng... Och förra året var det likadant... Och så liknande andra gånger - så fort det är något... Nu får vi hålla tummarna att natten går bra och att det bara var det här... Försöka då honom att dricka. Introducerade nyponsoppa nyss, men det var ingen hit.  
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0