Salladspremiär

Idag fick salladspremiären komma. Har varit sugen på sallad ett tag. Kycklingsallad, grekisk sallad, ost och skink sallad. Men det fick bli en halloumiost sallad!
En riktigt sommar sallad, med smaker från både salt, sött och pepprigt.



Börja med att hacka upp salladen, ta det ni gillar, inga pekpinnar här. Detta låg på min tallrik:
Sallad, röd tomat, gul tomat, rädisor, röd lök, gurka, kalamata oliver och nymald peppar.
Glömde de soltorkade tomaterna, klantigt.



Stek eller egentligen grilla skivade halloumiskivor. En halv cm tjocka skivor blir bra och på hög värme.
Med ex. grill panna får du det fina mönstret. Osten är klar när den har en härlig gyllenbrun färg.
Halloumiosten är från början från Cypern, och är oftast enblandning mellan get, får och komjölk.
Lite salt smak, och gnisslar faktiskt lite när man tuggar. Spännande motstånd.


Lägg den färdiga och varma osten på salladen direkt när den är klar!
Ringla sedan över en härlig honung på osten. Här är min underbara honung som jag fått, en riktigt hemma gjort sådan! Mums! Tänk på att det ska vara en lätt rinnande honung, så om ni har en fast variant så smält den något.
Honongen smälter på den varma osten sen, så tänk på det så den inte halkar av helt och bara hamnar på salladen.

Servera med en god bröd bit, nygräddad baugette är inte helt fel. Och något bubbligt i glaset.






Kommentarer
Linn

Här blir det kycklingsallad ikväll :)

2011-04-19 @ 20:30:39


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0