Budget tips- tidningar



Jag älskar bibliotek! Älskar. Alltid gjort och lär alltid göra. När jag var yngre var jag ibland lika ofta på biblioteket som fritidsgården och bibliotekarierna kände igen mig även på telefon. Så mycket kunskap, fantasier, historia. Så många timmar verklighetsflykt och lärdom! Många sagor har läst. Nu är jag inte där så ofta. Jag har numera råd att köpa böckerna jag verkligen vill ha. Jag tycker om att äga böcker. Att allt som jag tidigare nämnde tillhör mig. Men ibland är jag inne, bara på visit ibland. Så man inte glömmer hur mycket gratis man kan få tillgång till här i livet. Statsbiblioteket har mycket tidningar som man kan sitta och ströläsa om man nu inte vill låna en bok. Böcker vill jag helst läsa ifred, hemma. Har några gånger varit inne och läst tidningar, sådana som jag kan tycka är en ganska onödig kostnad att lägga ut. En tidning läser jag kanske en gång i sträck om den inte är intressant. Kanske några dagar efter. Sen kommer man ju ihåg hela innehållet. De intressanta sparar jag och de andra ger jag bort.



Nu när jag satt där och läste medans jag väntade på att bli hämtad av N och lillan så kikade jag på framsidan. Och såg då att man får låna hem tidningarna i 7 dagar. Helt perfekt för mig. Så lånade dessa. De här tre skulle kostat mig ungefär 200 kronor. Som jag max ha läst i några dagar. Hittar jag något intressant så kan jag rita, skriva eller fota det. På så sett har man det kvar. Suveränt! Även om jag kan lägga pengar på något behöver det ju nödvändigtvis inte vara så att jag vill spendera dem på saker jag finner onödiga. Lägger hellre pengarna på någon leksak, ny film till lillan eller en god köttbit eller liknande. Och nu i juletider får man ju tänka sig lite extra för då mat och klappar är mer i fokus än vanligt. Ibland säljer ju biblioteken av tidningarna, köpt flera barn tidningar, typ Vi föräldrar, för 5 kr styck. Sådant är ju lite kul, då recept, tips och råd alltid är i ropet medans skvaller/mode/inredningstidningar har bäst före datum då trender och sakerna de gör reklam för går ur sortimentet.

Stadsbiblioteket har ju ett stort utbud av tidningar- allt från tara, bröllopsmagasin till PC tidningar och massor av inrednings och mattidningar osv osv. Man hittar alltid något. Och nu när det är jul så finns det nog mer tidningar än annars...



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0