Pajskals tips- Linfrö (och annat bra att veta om linfrön)Nästa gång du gör en mat paj så strö över lite krossat linfrö innan förgräddningen. Tryck ned dem något i degen så de inte flyter upp när fyllningen senare hälls i. Ett lite knaprigare skal, och då fröna inte har någon egen direkt smak så påverkar det inte smaken i pajen nämnvärt. Linfrö i brödbak gör det även saftigare och får en längre hållbarhet.

Linfrö är nyttigt för magen, men se till att de är just krossade för hela frön passerar genom kroppen osmält rakt av. Livsmedelverket rekommenderar ett intag på högst 1-2 msk/dag då linfrön faktiskt blir giftigt (blågift) om man tar högre doser! Men håller man sig inom den rekommenderade dosen så är det ingen fara utan man kan med gott samvete tillgodose sig med bl.a. nyttiga fettsyror, omega 3 och omega 6!

Om man vill få fart på magen så ska man visst äta blötlagda hela frön, då de hela frön bildar en gel när de kommer i kontakt med vätska som hjälper tarmarna att komma igång.Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0