Färsk frukt & grönt!



Hade ingen hungerkänsla alls, men så kom jag på att vi har en massa frukt hemma! Mangon var helt underbar, helt perfekt nu - ska visst vara i "säsong". Inte träig i köttet alls utan bara söt och god! Jag och en vän satt och pratade lite om frukt och grönt igår. Här finns det alltid mycket frukt, om det inte är dagen före veckohandlingen i princip. Nu har vi allt från mango, röda vindruvor, päron, äpple, kiwi, banan och citroner.

I grönt avdelningen finns sallad, gurka, tomater, paprika, vitkål och morötter samt en färsk timjan står på köksbänken. Säkert något jag glömt. Jag tycker frukt och grönt samt färska örter är lite av lyxvaror, jag längtar enormt efter sommaren och ha min örttäppa på balkongen! Och just med frukt och grönt - det känns fräscht och man kan göra så mycket i både bak- och matlagning. Man kan variera sig så mycket mer. Äpple lagar jag en hel del mat med och morötter är gott i pannkakor och att baka med. 

Frysen är ett utmärkt alternativ som få tänker på. Har en hel del olika bär såsom hallon, vinbär och blåbär samt grönsaker och örter i frysen också, som också är ett riktigt bra alternativ för de som har svårt att hinna äta upp de färska alternativen. Allt plockas ju när de är som allra bäst och fryses sedan in, och ibland är frysdisken ett bättre alternativ än just färsk varudisken i miljö, vitamin och fräschhets synpunkter!

Vad har ni för något hemma? Hur ofta och mycket äter ni frukt och grönt? Äter ni de som de är eller gör ni något speciellt med dem?



Kommentarer
Sandra Nensén

just nu har vi äpple, päron. banan och clementin och vi äter som den är. banan har vi alltid hemma.

2012-03-22 @ 18:25:01
URL: http://sandranensen.blogg.se/
Julia - Matblogg

Mango är verkligen min favorit! Mmm :)

2012-03-22 @ 22:45:08
URL: http://ibland.nu/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0