Pitabröd
Göra egna pitabröd är både enkelt och gott! Att baka av i ugnen går fort, det är jäsningen som tar tid- har man lite framförhållning och planerar lite samt att den sköter den sig själv så fixar sig det hela! Prova!
1/4 pkt jäst
2 ½ dl vatten
1 msk olivolja
½ msk honung
cirka ½ tsk salt
6 – 7 dl vetemjöl
Häll på ½ dl ljummet vatten och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet och sedan olja, honung samt salt och blanda. Tippa i mjölet några deciliter i taget. Arbeta tills degen släpper i kanterna, använd gärna degkrokar. Jäs under bakduk i 1 timme. Mjöla bakbordet och ta ut 8 lika stora bullar som sedan kavlas eller plattas ut för hand ca 1 cm tjocka. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i cirka 5-10 minuter beroende på ugn. Bröden ska puffas upp och få en fin färg!
Fyllningar: Köttfärs, grönsaker, räkor, kyckling... Fantasin sätter gränserna!