"Mamma och pappa ska gifta sig!"

 

 

 

Nu under kvällen kom Lillan hem efter att ha varit bortrest sedan i onsdags(!). Vi berättade för henne den stora nyheten om att "mamma och pappa ska gifta sig till sommaren". Först blängde hon och meddelade att det fick vi minsann inte alls... Men vi kompromissade med att hon skulle få vara tärna, strössla rosenblad längs kyrkogången och det viktigaste av allt... Hon skulle få ha en finare klänning än vad jag skulle ha... Då blev det helt okej.

 

Men klänningen ska inte få vara vit, för folk kunde ju då tro att det var hon som skulle gifta sig. Färgen skulle otippat vara rosa, högodds där... Så sa vi att lillebror kan bära ringkudden. Då snörpte hon ihop munnen, och tyckte att hon kunde göra det. Så kunde han kasta blombladen. Men tänk om han äter upp dem? Då helt plötsligt så skulle Lillans bästa kompis från dagis vara med. Hon kunde strössla ut dem, för att undvika att lillebror skulle undvika att tugga blad. Vi satta allihop på hennes säng och pratade om bröllopet. Om att vi kanske ska åka häst och vagn, beroende på vart vi nu hamnar. Att vi ska ha en stor fest efteråt. Och vilka gäster vi skulle bjuda. "Tomten!" svarade hon.

 

Och vad vi skulle ha för mat och dryck:

 

 

Lillan: Kaffe!

Pappa: Och te, till dem som inte dricker kaffe...

Lillan: Mmm... Och dricka till barnen, för vi dricker ju inte kaffe.

Pappa: Öl då?

Lillan: Nej...

Pappa butter: Jo! Det ska visst vara öl...

Lillan: Okej då. Men du får inte dricka, pappa.

Pappa: VAD?

Lillan: Du får inte dricka, för man blir yr i huvudet då!

Mamma tänker: Mjehehehe...

 

 

Hon tyckte också vi skulle ha bal för att "dansa med sin brud". I högtalarna ska det vara specifikt vara Loreen... Undrar om man kan bjuda självaste Loreen? Är väl större trolighet att hon skulle komma än tomten? Så började Lillan detaljerat beskriva att hon skulle dansa med bästisen, och när vi förslog att de isåfall också skulle dansa med pojkarna också blev det en histora i något som jag förstod skulle bli en ringdans med alla gästerna... Efter det började det mer spåra ur, lillebror skulle ha julgransglitter i håret medan hon skulle ha en blomsterkrans OCH en tiara på sig. Från förslag och "bra idéer" från hennes sida blev till mer av begäran och bestämt att vi skulle ha hennes rosa adventsljusstake samt en julgran med.

 

Fick lite barskt säga åt henne att det faktiskt är mamma och pappa som gifter sig och vill samt ska bestämma, och inte hon. Hon får bestämma (till viss mån, men det avslöjar jag ju inte) att hon får bestämma på sina födelsedagskalas och när hon väl gifter sig. Och vill hon ha en julgran då så får hon väl ha det, men jag tänker inte ha det på mitt bröllop i juni!

 

Och om hon gifter sig överhuvudtaget allas i framtiden så får hon allt ta och hitta någon ny tilltänkt gemål. För den ena hon vill gifta sig med är sin pappa, vilken jag nu kommer lägga beslag på. Och den andra är sin bästis. Som är en flicka. Som är från Irak. Där de senare ska bo... Så om inte revolutionerande synsätt, traditioner samt lagar ändras fram tills dess verkar det som vår lilla tös kommer förbli ogift...

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0