I valet och kvalet, ilandsproblem & bokhylledörrar

 
 

 
Vi har en vägg i vardagsrummet som är täckt av bokhyllor. Har länge tänkt på att sätta dörrar för, dels för att dölja sådant som gärna blir lite plottrigt (pysselhyllan) och dels för att små klåfingriga fingrar som sitter på de metershöga personerna i hushållet.
 
Kollade på hemsidan nu, och tror de faktiskt är billigare där än i butiken... Sist vi kollade vitrindörrarna kostade de 400 och inte 350? Vi behöver totalt 9 dörrar, och det drar ju iväg lite då. 350x9= 3150 eller 400x9= 3600... Det är ju ändå 450 kronors skillnad, och det finns det ju en hel del annat roligt som man kan köpa på IKEA för...
Känns lite trist att välja de billigaste bara för att (vänster). Dumsnålt liksom. Visserligen döljer det allt, men ändå. Vi har ju en massa böcker - och det är ju kul att visa upp. Liksom en av poängerna med en bokhylla. Så egentligen är de väl uteslutna från början, om inte snålvargen i en börjar visa tänderna. 1800 totalt är visserligen betydligt bättre än de tidigare nämnda, men man ska bli helt nöjd också.
 
Huvudsakliga frågan är om vi ska ha vitringlas/panel (mitten) eller helt i vitringlas (höger). Om vi väljer helglas så ska vi sätta tyg så det döljer nedre halvan - men kan ta bort det också efter vad man nu vill visa upp något allt eftersom. Annan fördel är också att om en penna kommer i närheten och bokhyllan måhända förväxlas med ett stort papper är att det lättare går bort än om det ritades på panelen.
 
Fördelen med panelen är att den inte är glas, helt krasst tänkt. Glas går sönder... Men det behöver ju inte göra det, det bör inte göra det, men risken finns ändå. Vardagsrummet är ju inte direkt tilltänkt som barnens lekrum.
 
Vad skulle ni ha gjort? Tillägg är att vi också redan har 4 stycken lägre vitrinskåp som står under tvn.
 
 
 
 
 

Dessa var vår julklapp till oss själva senaste julen. Många gäster har gillat dem och undrat över dem så kan berätta lite om dem. Benen går att ta av, och man kan montera dessa ovanpå varandra, så flyttar vi så går det att variera. Finns på Jysk för 799 styck.
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0