Klädrensning, hamsterfasoner & sovande diktator

 
Nu på söndag har Västerstrandkyrkan här i Karlstad öppet hus. Okej, det är en kyrka, men de har väldens bästa öppna förskola! En hel undervåning med en massa rum fyllda med leksaker. Och så har de café med sopplunch värry billigt, så jag har nog kommit över min antikyrkgrej. Jag är inte uppfostrad religiöst om man säger så, det kanske kommit fram efter jag fick dottern? Hur som haver, förra året hade de öppet hus. Loppis med barnprylar och kläder, drop-in-bröllop/ dop (det var något sådant där), leta kyrkmöss, måla ljus, teater och en massa annat roligt för barnen. Lillan tyckte det var jätte kul. Jag med, bortsett att maken hade fotboll och lämnade mig med kidsen helt själv efter ett tag. Ack, så ovetande jag var om hur lugnt och stilla allt var då... Skulle aldrig göra om det detta i år, inte själv. De har utvecklat huligangener efter sin fader...
 
Hur som helst, jag har tänkt hur länge som helst att göra mig av med barnkläder. Men, det har bara stannat i tanken, och vi har fullkomligt tryckt in allt som växts ur i källaren. Där ser man det ju inte. Och när man väl är där så blundar man och trycker in. Och hoppas att inget rasar innan man hinna stänga igen dörren... Ungefär så har väl varit vår filosofi och taktik varit... Okej, kanske inte världens bästa, men det går fortast så. Men, för en tid sedan så tog jag mig i kragen och bokade ett bord. Men, i makens vana trogen, så körde vi källarrejs såhär någon dag innan (Det är fotboll imorgon, annars hade det Aldrig skett idag.) Varför göra något i tid när man har sista-minuten-metoden?
 
 
 

Lillans julkortsklänning al'a 2008
 
 
Alltså, fan... Vilka hamstrar vi är! Vi sparade allt efter dottern, och då menar jag verkligen allt, då vi ville i alla fall ett till barn. Och då blev det en pojke! Sicken otur. Och hur genus det än ska vara nu för tiden, så sätter jag inte på rosa klänningar på min son. Maken har för den delen portat rosa på honom, och jag kontrar med att säga stopp till den hemska färgen orange. Efter att ha gjort en grovöversikt och sållat ur barnartiklarna så konstaterade vi att vi inte orkade bära upp allt i lägenheten, utan började sonika rensa där och då i källaren. Enklare så. Sjukt mycket kläder som kommer säljas från 1 krona styck och uppåt, och en hel del annat som en fullkomplett barnvagn, bärsele, gunghäst och annat kommer att krängas bort nu på söndag. Och det som inte försvinner skänker vi bort till gengåvan. Eller vem som nu vill ha det. Hem kommer det inte igen. Sen bars det direkt till valen bilen. När jag stod och kollade igenom alla de mindre barnkläderna så la jag endast undan en icakasse med kläder som varit lite extra speciella. En! Ni hör, kors i taket. Jag är riktigt stolt. Maken la inte undan någonting vad jag såg dock, så jag får väl göra en tjuvgenomgång innan öppningen...
 
 
 
 
Denna är min son. Synd att den var rosa, annars kunde han ha bott i den. Mottot håller han i fortfarande. Tror knappt vi använde den till Lillan. Ett par släktingar var i Kanada, och fick med sig lite plagg hem till oss, men det var väldigt små storlekar. Nej, nu är det dags att göra sig klar för sängen. Vi hann inte helt klart, så imorgon ska min mamma komma så ska jag gå igenom den sista sopsäcken och några karonger till som vi inte hann med. Det går inte att vara ensam i vår källare då lamporna släcks efter oerhört kort tid, och jag har mer än en gång befunnit mig inne i själva förrådet för att sedan befinna mig i beckmörker! Ska också bära ned allt som rensats ur här uppe också, är en hel del där med måste jag ju erkänna.
 
Ska sparka upp maken från soffan också, det var nämligen han som tjatade upp oss så vi inte blev klara, då han ville se Idol... Bara för spola sig igenom de tråkiga uppträdandena, då vi pausade för att lägga sonen, och somna strax efter nyheterna. Ska tracka honom en aning för att han missade vem som åkte ut... Det är alltid såhär. Jag vill inte se, men han propsar järnet på att han bara måste få se. För att sedan somna. Inte får jag byta, för då vaknar han. Som om inte jag vill se någon film eller serie. Som jag faktiskt ser slutet på! Någon som känner igen sig?
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0