Hela önskelistan & Toys R us!

 

 
 
För skolstarten & nyttigheter:
 
Kläder 122-128
Cykel 20 tum med cykelkorg och pakethållare
Ny cykelhjälm
Inneskor
Varmfodrade gummistövlar
Gympaskor
Ryggsäck med fack
Fin plastmugg
 
 
Till rummet:
 
Prydnadskuddar
Fin filt
Läslampa
Bokstöd
Tv spel Xbox
Sängkläder
 
 
Henne:
 
Silverörhängen
Hårsnoddar
Lego Friends
Armborst
Sjöjungfrubarbie
Frostbarbies
Böcker
Filmer
 
 
Prinsessor i ordningen: Elsa, Anna, Ariel, Merida, Rapunzel, Askungen och Sofia. Samt Tingeling.
Allt med Frostsessorna i princip då det är nya it filmen.
 
Filmer: Skönheten och Odjuret, Lejonkungen, Lilla sjöjungfrun 1 och 2 (havets hemlighet), Törnrosa. Alladin. Sedan hittade vi en helt ny film på Åhléns- Svanprinsessan 5- när de adopterat!
 
Inte: Orange, monster high, smink, Steffidockor, gosedjur, pyjamasar/nattlinnen,
 
 
 

Lillans önskelista till 6 års dagen - Kapp Ahl

 
 
 
Då tar vi ett litet kollage från Kapp Ahl också. Här kommer lite mörkare och dovare nyanser, som föll mig på läppen. Och jag är ju den som känner min dotter bäst... Just nu är Disneys prinsessor väldigt i tiden och likadant med Barbie. Hello Kitty går väl an. Men jag gillar verkligen inte stora plastiga tryck, och där sätter jag min gräns. Men mindre tryck, ex på underkläder och något på benen är okej. Lillan är väldigt flickig och gillar kläder - men hon är väldigt aktiv så de bör tåla lite tuffare lek. Hon klättrar och springer så det är viktigt att byxor är stretchiga och ärmar som går att lyfta...  Och tåla minst 40 tvätt. Går det med 60 blir mamma glad. Fint och funktionellt helt enkelt.
 
Big nono- Orange, stora tryck och sovkläder. Hon använder aldrig sådant utan det åker av. Hon är alldeles för varm! Favorit prinsessor är drottning Elsa, Askungen och Ariel.
 
 

Lillans önskelista till 6 års dagen - HM

 

 
 
Sitter nu och dammsuger nätshopparna lite. Om en månad fyller Lillan hela 6 år! Tänk vad tiden går! Och dagen innan börjar hon skolan! Helt otroligt, jag har fortfarande inte riktigt smält det. Nu börjar frågor om vad som önskas så i vanlig ordning tycker jag det är enklare att göra kollage än bara säga "det och det, det finns där och där". Om man vill köra safe card så satsa på kläder med färgen rosa. Denna fas kommer väl inte hålla så många år till och nu inser jag att jag kommer sakna det! Jag som försökt få på henne andra färger. Suck på mig! Så nu tänker jag krama sista rosa droppen ur det!
 
Andra färger hon gillar är blått - gärna ljusblått och turkost. "För det matchar mina ögon.." Tja, ni hör. Det börjas redan! Lila, lite vitt, ljusgrått och allt som glittrar går såklart också. Bilden är rosa var för att jag bara föll för de kläderna just nu. Storlek 122 eller 128 - lite beroende på hur de är sydda. Hon kan fortfarande ha 116 men hade en smalt sydd klänning 134, så man får kika lite på formen. Hon växer också som ogräs just nu så det är bättre att vara på säkra sidan med lite förstort. Hon har ju ändå kläder för just nu. Skorna ska jag ta och titta upp. Vi mätte 19 centimeter i längd men har glömt hur många centimeter extra det ska vara när det gäller barn.
 
Vi tänker satsa på en lite "nyttigare" önskelista i år. Alla minns väl spänningen när man började skolan? Pirrigt! Och hur gärna man ville ha nya fina kläder... Så jag fyller hellre garderoben än Barbielådan. Den är redan proppfull i princip!
 

Bröllopsgästande

 
 
 
För några helger sedan så var vi på bröllop! Och ni småbarnsföräldrar som läser, förstår säkert hur omåttligt nöjd jag var och fortfarande är med att ha lyckats färgmatcha hela familjen! Första gången någonsin! Och som grädden på moset så klarade sig kläderna helt ända tills kvällen! Då var det en av de vuxna gästerna som råkat förirra en boll ovanpå matborden där min son satt och åt. Stackarn fick flera glas över sig. Givetvis precis när han fått på sig en extra tröja då värmen började försvinna. Som tur var hade vi ett sett till med oss...
 
Själv hade jag en långklänning i samma blåa ton som ni ser på mina familjemedlemmar på bilderna. Det var faktiskt så att jag hittade den klänningen först av allt. Sedan hittade vi makens skjorta och sedan gick det i bara farten! Lillan och jag matchade med vita tunnstickade tröjor och likadana örhängen. Maken och sonen med svarta kostymbyxor och faktiskt även halsband. Maken fick en silverlänk i konfirmationspresent och vi letade upp en likadan i barnformat som blev vår dopgåva till honom.
 
 
 

Brudparet hade festen hemma hos sig och tomten gränsade till en fårahage. Mycket intressant för de mindre. Mycket sällskapliga ulltottar var det till på köpet.
 
En liten rolig grej. Lillan är helt inriktad på drottning Elsa i Frost. Hon har också mer och mer gått över från rosa till blått. Här är en bild från bröllopet vi var på. Blå klänning och "vuxenörhängen". De längsta som hon fått bära och vi köpte ju som sagt likadana så vi skulle matcha. När kvällen kom så ville hon ha en fläta "Som Elsa har!". Hon var med med fingrarna när jag flätade, så tja, rak blev den inte. Men hon blev nöjd ändå. Inte jättelätt med att få barna hår till något som liknar en tecknad - men detta slår ju i alla fall Rapunzel, som var hennes första "idol"...
 
 
 

Sommartradition, sommarminnen & Ängebäck självplock!

 
 
 
Här blev det visst lite tyst. Jag kommer skälla på mig själv i efterand. Det är ju så roligt att gå tillbaka och se vad man gjort! Och vi har verkligen njutit i sommar! Bakläxa på att försöka få in detta här. Detta är en del av gårdagen. Vi åkte på vår årliga sommartradition - att plocka jordgubbar! Även denna gång på Ängebäck. Det var verkligen i sista minut då det inte fanns mycket kvar! Det blev mer för "själva grejen" än för att fylla frysen om man säger så. Liten lillebror hjälpte ju inte direkt till när han kom på att han kunde fylla sin lilla bunke från alla andras bunkar än att leta i buskarna...
 
Men lite blev det, mer hade det blivit om vi lagt manken till, men vi gick till det lilla caféet istället och tog en glasspaus. Även där var det sparsmakat men vi fick oss en i alla fall... Efter det att glassen var uppäten gjorde vi en ny grej, vi plockade potatis! Mycket roligare! Där kan man ju säga att man såg resultatet direkt! Det var lite för roligt kanske, för vi fick ge bort hälften till svärfarföräldrarna sedan. Men hela familjen uppskattade det och detta blir nog en ny tradition! Kan faktiskt tänka mig att sätta ett litet potatisland i vår framtida trädgård!
 
 
 
 
 
 
"Musse!" strålade en liten lycklig musseentusiast
 

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0