Långpromenad i solsken

 
Idag blev det en långpromenad för mig, Liten, vovven och kameran. Cirka 1 ½ timme var vi ute i solskenet och bara njöt. Riktigt skönt! Slängde pinne ett X antal gånger till en glad fyrbent tjej.
 
 
 
 
 

Lillans vecka!

 
Idag kommer Lillan hem! Hon har nämligen "semester" från familjen! Hon har sedan i söndags varit hos sambons faster, som snarare är som hans storasyster så hon kallas faster till barnen också. Hon kom ned och hämtade henne och for sedan upp till Sunne. Är så kul att de är ihop, och även sambons kusin som är 14 år tycker det är roligt. Sen bir de i ett stort hus med stor tomt på landet så det är verkligen miljöombyte!
 
 
 
Här är kortfattat Lillans senaste vecka: 
 
Torsdag - Sista dagen på dagis för sommarlov! När hennes pappa kom hem så åkte de iväg till Degerfors där sambon skulle döma fotboll. Fotbollsplanen ligger jättenära där svärmor bor, så Lillan var hos farmor under kvällen. 
 
Fredag - Midsommarafton! Vi åkte till svärfarmors storasyster och åt massa jordgubbar och senare på kvällen så grillade vi.
 
Lördag - Vattenkrigskalas!
 
Söndag - torsdag (idag) - Sunne! Där har hon fått äta på mormors glasscafé (Lysvik), grillat, ridit häst, badat i Sunne vattenland - då Tobbe Trollkarl även var där och gjorde en show. Och nu idag så ska de stanna till på vägen hem och plocka jordgubbar!
 
Fredag, imorgon - då blir det Lillans första cirkusföreställning!
 
 
 
 
 

Oförutsedda utgifter

 
Oväntade utgifter... Det är något vi svär över i vårt hushåll just nu. Ni som hängt med ett tag vet om att vi har ett "spöke". Saker går sönder titt som tätt eller bara helt enkelt slutar fungera. Jätte trist. Senast var det ju tvättmaskinen. Men nu, är en ny beställd och vi la till lite extra på expressfrakt, få den nya uppburen och att få det gamla bortforslad. Så den kommer på fredag! Så jag längtar! Det blev en sådan som jag pekade på, den som jag visade en bit av i ett tidigare inlägg som Lillan står framför.
 

Men, åter till min klagan... Imorse kom nämligen sambon ut för att åka till jobbet. Och sedär. Punktering. Vid bytet upptäckte vi att det var en jätte knepig slitning på ett ställe - såpass mycket att om vi blivit stoppade av polisen för kontroll inte hade fått godkänt! Vet ej heller varför det var en punktering, däcket hade inget hål eller spik eller liknande i, vilket är irriterande. Hur som helst, reservdäcket åkte på och åkte till närmaste verkstad. Så, nu är vi fyra nya däck rikare och en halv månadslön fattigare. Märk ironin.

 

Så sjukt glad över den sparade bufferten vi har, men den har dock minskat drastiskt. Över en hel heltidsmånadslön har gått åt under den senaste månaden på bara bil och tvättmaskin! Helt sjukt. Och det senaste halvåret har det ju varit en ny bärbar dator och veterinärräkning etc. som tuggat på sparkontot, så det känns ju sådär kul.

 

Nej, nog gnällt om det. Ska försöka släppa det och bara vara glad att vi faktiskt har ett sparkonto, vete katten hur det skulle gått annars. Jag och sambon är allergiska mot avbetalningar och betalar hellre allt på en gång. Nu har vi nya däck och snart en ny tvättmaskin, alltid något.

 

Jordgubbar!

 
Bland det bästa med sommaren är väl jordgubbar? Alltså, riktigt söta "äkta" jordgubbarna, vars säsong nu verkligen närmar sig. Från ca 1 juli öppnar självplocket här i närheten, och jag har planerat att åka ett ex antal gånger för att både fylla frysen och magen! Detta är ett av de bästa tipset jag ger er med barn, det är jätte kul att plocka med de små, och de får ett fint sommarminne! Längtar! Snart så. Får nöja mig med att köpa än så länge, och planera vad som ska bakas med detta röda guld!
 
 

The Nannydog

 
 
Världens bästa hund!
 
Lite nervöst har det varit än en gång, hur skulle det gå med vovven och ännu en bebis? Det gick hur bra som helst förra gången, och hon och Lillan är bästa vänner - hon sover alltid i fotänden i Lillans säng. När Lillan var bebis så kom hon och hämtade oss när den lilla vaknade och skrek. Och om vi inte var snabba nog så sprang hon sonika dit själv och lade sig bredvid sängen.
 
Skulle det gå bra med Liten också? Oh, ja! Vovven gör verkligen skäl för sitt smeknamn, The nannydog - som de kallas i hemlandet England! Nästa fråga är nu, hur sjutton ska det bli sedan? Ska barnen få dela rum och ha en jäääätte lång säng så hunden får sova i mitten - så det blir fotänden för båda?
 
 

Vattendroppar

 
Försökt mig på, för första gången, att göra "vattendroppar" på blombladen idag. Fick in snitsen efter några försök på papper. Limmet från limpistolen ger realistiska droppar, men som vanligt när det gäller med att ha barn så får man skapa lite i taget...
 
 
 

Vattenkrigskalas!

 
 
Idag var vi bjudna på 3 års kalas! Temat var vattenkrig! Det var laddat med vattenballonger och 15 water shooters samt stora tunnor med vatten strategiskt utplacerade för att fylla på dem. Det var meningen att vi skulle äta först, men det började med att det var barnen som smånallade vattenballonger - och sedan föll vuxen efter vuxen efter för frestelsen och kriget var ett faktum!
 
En blöt värd fick avbryta för att grilla en kort stund... När vovven märkte att kriget blossade igång gjorde hon tvärt reträtt från tiggeriet och flydde till säkerheten i partytältet som var försedd med väggar... Väl inne placerade hon sig längst in och under bordet...
 
Försvarsinstinkt 0...
 
 
 
 
 
"Är det över nu?"
 
 
 

FÖRSTA SKRATTET !

 
 
Lille Liten skrattade just för första gången! I sömnen dock, så det är ingenting jag kan göra föra att få honom att upprepa sig... Kikade ned i min famn och såg honom le stort!
 
 Herreguuuuudunderbart mysigt det är med bebisskratt!
 
 
 
 

Glad midsommar!

 

Glad midsommar på er allihopa! Varmt har det varit och inte en endaste droppe regn! Inte direkt något traditionellt midsommarfirande för vår del. Far och dotter tog sig en tur i Mariebergsskogen, medans mor och son vilade hemma i sängen.

Sedan hälsade vi på gammelfarmors storasyster - som fyllde år igår, men då var sambon långväga och dömde fotboll... Med oss hade vi en stor blomma, en, chokladkladdkaka med lime, maränger och så köpte vi med ett par liter svenska jordgubbar. Väl hemma lagade vi mat ihop - det grillades vitlöksmarinerad fläskfilé, hemmagjord potatissallad, sallad, mojito virgin och lite annat gott.  En bit kladdkaka med ett stort glas mjölk till dessert...

 

Vad har ni gjort idag?

 
 

Ilandsproblem...

 
Där vi bor är tre gårdar som hör till samma bostadsbolag - alltså samma gårdsvärdar som rör sig på området. Konstigt nog så är ena gården, där vi bodde förr och varav ena gårdsvärden också bor på, jätte fint skött. Skräp och glas plockas upp fort och rabatterna sköts och blommorna får stå kvar. På vår gård är allt mer eller mindre igen växt och på enstaka ställen växer någon blomma som snabbt försvinner. Alla buskar har växt till sig ordentligt och ger snarare svårare sikt vilket är rätt irriterande som småbarnsförälder (det är ju mest vi som är ute) Gården i mitten har mest en stor gräsmatta.
 
Men när vi var ute på mitten gården och gick fick jag syn på två stora blomlådor, som står lite undanskymda uppe i ett hörn så det syns inte allt för bra, och som förra året innehöll endast blommor. Detta år innehåller de dock massa färska kryddor. Lite fusk att det är så olika. Det borde ju vara iallafall en kryddlåda på var gård kan jag tycka då, för alla i området går ju inte på alla gårdarna - mest barnfamiljer som växlar lekparker... Och att rabatterna här sköts... Men, jag har typ alla kryddor på min egen balkong, så för min del är det egentligen lugnt, dock ej rosmarin av någon anledning - men det fanns det i blomlådan, så kan ju knalla dit och ta mig en kvist...
 
Jag gillar verkligen tanken från bostadsbolaget, men tycker det bör vara hyfsat lika ändå.

Maränger

 
Lillan önskade att det skulle göras maränger. Så igår när när jag gjorde ost och skinkpaj till middagen så passade jag på att lägga i de extra gulorna i pajen så den blev lite matigare, och sedan gjordes två plåtar med maränger. Många hjärtan och S blev det visst. Att något så enkelt kan vara så kul - och gott!

Läkarbesök

 
Igår var vi på läkarbesök. Lite mer än 7 veckor och han väger nu 5320 gram och mäter 58 centimeter i längd och 40, 5 centimeter i huvudomfång! Tänk om en annan kunde få växa 7 centimeter på 7 veckor? Bara en omgång skulle sitta fint så man skulle bli något längre... Det är lite läskigt hur fort tiden går, det känns som det är allt för snart han kommer sitta som trulig tonåring vid köksbordet och bröla i sann målbrottsanda om något som han vill ha som enligt honom "livsviktigt" som nya fotbollsskor i storlek 45... 
 
Annars så var allting finfint med A, en stor och stark kille. (Varför får jag bara stora barn? Hade gärna fött en liten plutt strax under 3500 gram - så de kunde vara lite mer "bäbisar" en längre stund...) Han håller redan huvudet väldigt bra sedan några veckor och de berömde honom. Charmig var han minst sagt och slösade rikligt med leenden på de båda kvinnorna. Låter som värsta skrytet men jag bara återberättar. I detalj.
 
Enda vi ska tänka på att barn har lätt att ha en "favorit" sida som de lägger huvudet åt. A gillar att titta till vänster. Kan ha att göra med att vårt sovrumsfönster är åt det hållet när man ligger i sängen - och ljus är ju alltid högaktuellt för småttingar att titta på. Också det att vi står åt det hållet, med ännu ett fönster bakom en, när vi står vid skötbordet oftast. Så vi ska försöka tänka på att ibland stå så att han vrider huvudet åt andra hållet.
 
 

Lite ironi under gårdagen

 
Något som jag varit rädd för hela tiden när det gäller amningen är mjölkstockning. Hade det två gånger när jag ammade Lillan, och det gör så fruktansvärt ont. Lillan kom i slutet av augusti och precis kort efter så blev det jätte kallt och sedan vinter så man hade ju alltid varma tröjor eller vinterjackan på så de första månaderna hade jag inga problem. Men nu, nu har det varit sen vår och början på en typisk svensk sommar, alltså rätt kallt blandat med varmt. Man vet aldrig riktigt hur man ska vara klädd. Går med en vindjacka på jämt, som typiskt nog är svart så ibland måste den öppnas. Och brösten är känsliga just för kyla och drag.
 
Så nu har det alltså kommit, den fruktade mjölkstockningen. Värst var det igår. Då gjorde varje steg ont. Och liksom i förrgår så fortsatte vi på jakt efter en tvättmaskin. Väl inne på expert orkade jag inte mer och kände mig svimfärdig så jag satte mig ned. Tittar upp och ser denna på baksidan av en tvättmaskin...
 
Jag kände mig smått hånad.
 

Tortyr!


Befunnit mig på Elgiganten idag. Tortyr kan vi ju kortfattat kallat det. Urtrist för att fortsätta vad jag tycker om det. Men vi måste ha en tvättmaskin. Vi hade en kille från Elon i början av maj som lagade den vi har. Sen gick den sönder åter igen innan maj var slut. Sedan har det bara dragits ut på tiden med att ringa försäkringsbolag och Elon igen, ny tid och så kolla upp vad reservdelar skulle gå på eller om den ska lagas igen... Men idag fick vi från försäkringsbolaget reda på, efter att de gjort uträkningar att vi kan få hela (host) 2000 kronor om vi köper ny. Tack för den. Så nu har vi börjat kika runt.


Sambon tyckte att jag skulle vara mer aktiv av valet. (Tycker det borde ha räckt med att jag var fysiskt närvarande??) Så väljer jag en maskin. Då börjar han diskutera det, trots att den maskinen också var på hans vill-ha-lista. Då blängde jag på honom och gick därifrån. Han fick det unika tillfället att välja helt själv - det enda jag personligen ville ha var en display på. Men neeeej, han greppade inte tag i chansen utan skulle "prata"...


Efter så handlade mat på ICA, men då sambon skulle laga mat egentligen hamnade vi här (surprise)... Inte har vi bestämt oss för någon maskin heller, så jag plågades i onödan alltså.

Tiden går så galet fort!Hur kan snart 7 veckor redan ha gått?Chokladmoussetårta!Fått tillbaka lite utav energin, och här är resultatet - min något försenade födelsedagstårta! Med ljus och mörk chokladmousse. Choklad hjälper mot det mesta - även förkylningar! Har faktiskt delat med mig, familjemedlemmar från min sida vågade sig hit tillslut. Eller kom de för tårtan?


Kalasdags!
Nu bär det strax av, Lillan är bjuden på ett födelsedagskalas på Nöjesfabriken!Lek i lekparken!

l

Vi var iväg några timmar igår på playdate med Anna och hennes son L igen. Ungarna kommer överens, vilket är skönt. Vi mammor med. Skönt att hitta någon som faktiskt själv kan slänga iväg en fråga om vi ska ses (och inte blir sur över att man nu kanske inte kan), har haft några "vänner" där det i princip bara är en annan som har skött underhållet av relationen. De lekte tillsammans men kunde även leka var för sig. Emellanåt blev det lite vätskepaus och ett kex då och då. Bilden ovan får dottern en hjälpande hand med att hälla upp saft.

 
 
 


Nytt till balkongen


Jag såg glatt framför mig hur sambon skulle komma fräsandes ut från badrummet, ilsket viftandes med armarna mot duschen över mitt senaste tilltag efter min promenad med hunden. Min mor är nämligen väldigt förtjust i fina stenar- med att ha som dekoration, och sambon vill ha allt annat än stenar insläpade. Nu ska ju inte jag ha dem som dekoration utan snarare som utfyllnad i en av de stora krukorna som finns på balkongen. Både jord och lecakulor blir onödigt då vissa växter inte har så långa rötter för att nyttja dem.

Men han visade ingen reaktion, och jag nästan spänt gick och väntade på - som en unge som hittat på något rackartyg. Han muttrade senare om att han minsann sett vad jag gjort men inte ens orkat att kommentera. Jag kände mig nästan besviken...Ohlsson's fick besökEn av affärerna som fick besök var Ohlssons tyger. Köpte tyg med Liten i tanken.Kort uppdateringSÖNDAG:
I söndags fyllde jag ju år. Det var då superförkylningen härjade som värst. Ingen tårta och inget besök. Sambon var borta på fotboll medans jag satt hemma och snörvlade ensam med barnen. Hurra för mig... Dock var jag inte het stilla utan spenderade några timmar med att plantera om och plantera nytt!


MÅNDAG: Under måndagen klippte sig Lillan först hos frisören och sedan blev jag oväntat helt barnfri, då svärfarmor tog båda barnen, en flaska och fryst bröstmjölk. Tackar! Hon tyckte att jag behövde vila. Men, som alltid när jag är sjuk, så blir jag besatt av att städa. Min sambo älskar när jag är sjuk... Så jag ägnade flera timmar med att storstäda. Kan ju röra min kropp nu. Så vår XL soffa drogs fram och allt under den kom fram (tjänade hela 20 kronor i olika valörer...), gjorde rent diskmaskinsfiltret, skrubbade badrummet, dammsög väggar, dammtorkade, dammsög och skrubbade fläckar på golvet a'la Askungen... Kunde inte vila, behövde sätta tankarna på annat än att oroa mig. Var så nervös inför tisdagen.


TISDAG: Lillan åkte iväg till Linköpings Universitetssjukhus. Jag och hennes lillebror fick stanna hemma, dels för att Liten är för liten för den långa resan och att jag fortfarande var sjuk. Över 3 timmar enkel väg utan pauser kändes lite väl. Hennes far och farfar åkte med. Här hemma var jag ett nervöst vrak, skulle hon behöva operera händerna? Och om - skulle det då bli direkt eller behövas åka en gång till? Och den långa bilresan stressade mig också. Bad min mor att komma och trotsa risken att bli smittad och distrahera mig. Vi tog oss en tur i stans affärer. Sedan åkte vi hem till oss igen, och jag vände då upp och ned på Lillans rum med att städa och möblera om helt. Min familj kom hem igen runt 20, så först då kunde jag slappna av. Allt hade gått jätte bra, och de avvaktar med operationen ett tag till. Vänder handen, som hade värsta skadan lär få sig ett ingrepp. Vi får fortsätta att smörja och massera händerna tills vidare.

Happy birthday to... Me!
Ja, idag så fyller jag år! Dunderförkyld är jag med, sambon smittade mig ordentligt tillslut. Och så har han fräckheten att vara borta hela helgen med att anordna en fotbollscup, så jag är ensam med barnen. Och minstingen är också förkyld som grädde på moset. Har inte haft ork att baka någon tårta, inget sug heller så det gör väl ingenting egentligen. Men det är en principsak snarare! Ingen har heller kommit och hälsat på, för ingen vill bli sjuk, men telefonen har gått varm istället.

Men, imorse så gick sambon och lillan "ut med hunden", och kom hem med en varsin inslagen växt från Plantagen. Av lillan fick jag en begonia - en rosa så klart... Och av sambon 10 röda mörkröda rosor och brudslöja! De kom visst inte överens om vad de skulle ge så de tog en varsin. Och paketen stod inslagna på borden - så det känns lite som min födelsedag iallafall!

Får låtsas ha födelsedag nästa helg eller något...


SjuklingarSjukstuga här... Sambon började, fick hög feber etc. Sen smittade han mig och Liten. Lillan sover borta den lyckosten. Ingen orkar laga mat. Lösningen blev onlinepizza...

KBABs 70 års kalas! SystemkamerabilderZillah och Totte gav många skratt...... 3 bitar av en 70 meter lång tårta...... Tatuering......"Curling"...

 

... Roligast denna dag var nog att golfa, enligt lillan. Så det blir nog endel minigolf framöver...Medalj! Mycket glad och stolt tjej!... Apan Flammy från brandgåren......En väldigt låååång man... (ehm...)= Trött tjej!

Lite från idagHittade på lite aktivering idag med... Idag tog vi oss en sväng först till Netto så lillan fick en twisterglass, och sedan MAX där att jag och min mor tog oss en varsin mjukglass medans Lillan återigen hoppade sig trött i hoppborgen. Efter det gick vi in på Hööks för att kika på ridhjälm till Lillan. Tyvärr var de något förstora så vi får helt enkelt kika vidare.

Dock hittade Lillan direkt vad hon ville ha. En rosa, fluffig och glittrig grimma kan man väl ha, oavsett om man har häst eller inte? Eller ett rosa hästtäcke?

KBABs 70 års kalas! Text & mobilbilderEn bit fram i tårtkön... Gick köer från andra hållet också...

Jag tog med mig barnen och min lillasyster igår till Sandgrundsudden, igen. Denna gång vankades det kalas istället. KBAB (Karlstads bostadsbolag) firade 70 år. Det bjöds på 70 meter tårta, uppträdanden på scen, femkamp, ponnyridning etc. Fast ponnyridningen blev aldrig av tyvärr. Det ställdes in då ett gäng (idioter) som hade en annan tävling som inte alls hörde till firandet, kom springandes som dårar bara några meter från hästarna. Hur tänker man då? Det står känsliga hästar med barn på ryggen och barn ståendes runt. Kön som var bildad som vi stod i var som en mur och de andra sidorna runtomkring var det vatten! Så ridningen fick avbrytas pågrund av säkerheten. Jag satte mig ned och förklarade varför lillan inte fick rida och hon förstod, men det gick andra barn därifrån och grät. Usch, tänk om hästarna blivit skrämda och skenade?Lillan med sin moster på en femkampsgren...

Hur som haver så var övriga dagen väldigt bra! Vi var där för se Zillah och Totte (samt ponnyridningen) mest men vi gjorde femkampen med och lillan fick medalj. Fast den där kön till tårtan, som jag stod mer än 30 minuter i, kunde ju ha skippats…  Sedan skulle min syster, som är 15 år, träffa sin pojkvän. De firade en månad den dagen. Kan man göra något annat än le? (tja, kanske garva lite också...) Men helt av en slump så gick syrran samtidigt som Anna kom med sin pojke. Vi skulle ju ha setts för inte så länge sedan, men då gick ju så mycket helt fel. Den lugna picknicken som jag sett framför mig gick ju nog allt annat än "rätt", då den inte var så särskilt lugn... De äldre barnen ville inte alls ha maten, utan ville ju hellre ha bullar och kakor. Så jag och Anna fick försöka äta ost och skinkpajen med tomatsalsa, sallad och örtcrème samtidigt som vi vakade över barnen med ögonen i nacken och konstant halvvägs upp på språng efter någon unge som sprungit lite väl långt bort. Detta samtidigt som Top Cats drog igång på scenen vilket gjorde att våra rop till barnen inte alls nådde fram till mottagarna. Samtidigt så skrek Liten och ville ha sin mat så det kändes rätt kört för iallafall mig… Mmm matro deluxe… Men vi fick i oss maten båda två, eller snarare alla tre, utan större missöden och utan att någon unge trillat i Klarälven (japp, vi förtjänade medalj, minst 5 vardera...). Men vi spatserade bort till en lekpark en bit bort och då funkade det hela mycket bättre med alltifrån konversationen och ätandet av kakor…
Geniförklarar den som uppfann ståplattan...

När vi gå hem mötte vi Malin, en gammal klasskompis från gymnasiet-  som jag nog inte sett sedan jag var gravid med lillan? Märkligt att man bor i samma stad men ändå inte springer på varandra eller ses. När vi var på hemmaplan igen så mötte vi svärfarmor med hundar så det blev en promenad med dem med. Väl inne så ställdes Lillan i duschen. Hon orkade hålla sig vaken så hon hann berätta för sin far, som kom hem efter avslutad dusch, om allt som hänt under dagen innan hon slocknade. Vi kom ju hem strax efter klockan 20 och varit ute och igång hela dagen, så hon var nog rätt färdig…

Sandgrundsudden - Svensktoppen nästa!


Efter jobbet igår så hämtade sambon upp oss,
och så åkte hela familjen ut och spenderade några timmar på Sandgrundsudden med en fikakorg. Sverigetoppen nästa stod på scen och som ni ser var det inte bara vi med tanken att vara där... Vi satt nästan längst bak/ ut pga det höga ljudet för hunden och barnens örons skull. Några ur Gladiatorerna var där men dit gick vi inte fram. Vi har inte sett ett enda avsnitt så hade ju ingen aning om vilka de ens var... Var lite annat också, bland annat detta nedan:

Men kön till sockervadden gick däremot bra att stå i...Och kladdiga fingrar kan man bli av med så här... 

  

Lite bus blev det också. Då ville barnen runt omkring också leka. Jag tror säkert att de andra föräldrarna tänkte glada tankar om oss. Inte ska de väl sitta still, eller va?


6 juni

Tanken var att fira nationaldagen på Mariebergsskogen, där de dagen till ära skulle vara lite olika aktiviteter. När jag vaknade kände jag inte alls för det, speciellt då sambon som är ledig från jobbet inte var ledig från fotbollen, har bilen då resan är 1.5 - 2 timmar enkel resväg. Och jag kände verkligen inte för att promenera eller sitta på bussen. Sambon meddelade mig när han väckte mig att det var fint väder idag - och jag kände mig mer tvingad till att åka. Helst ville jag bara krypa ned i ett par mjukisbyxor, vilket jag typ aldrig har på mig, så förvånade mig själv... Men när vi väl var uppe allihop och sambon väl var iväg så började det regna. Och jag måste erkänna att jag gladde mig lite, dels för att vi faktiskt inte kommit iväg än och att vi nu faktiskt inte skulle iväg - och detta pågrund av vädret och inte mitt bristande längtan efter en heldag ute. Ja, jag vet att det finns kläder efter väder och lite regn gör ingenting. Men när det är mycket regn, ingen bil och två ungar i olika åldrar så gör det faktiskt det. Speciellt när man ammar ena och jag sitter inte gärna ute i kylan och blåsten. Faktiskt.

Så idag har vi gjort ingenting. Inser att det var länge sedan. Och lillan verkar tycka det är väldigt skönt också att inte flänga runt. Inget dagis, ingen aktivitet och ingen "överraskning" som någon av oss föräldrar tänkt ut. (Än?)

Och jag känner mig lycklig ändå, i mina mjukisbyxor och nerspydda linne.

Barnbokbussen!

  
Jag har hittills under alla år egentligen bara hört talas om bokbussen. Men aldrig har jag då sprungit på den. Så döm min förvåning när den huxflux stod längs promenadvägen när vi var ute med hunden. Eller ja, en liten bit ifrån. "Mamma titta! Kan vi gå dit Kan vi gå in?" Barnbokbussen ifrån Karlstads stadsbibliotek. Nyfikenheten vägde till och med över blygseln hon har runt främmande människor. Hon är nämligen väldigt reserverad mot människor som hon inte känner tills hon kommit underfund med vad de är för människor...

Men här knallade hon rätt in, innan jag ens hunnit ställa ifrån mig barnvagnen! Mannen som skötte allt var en snabbtalade man med grov dansk brytning, och jag hann knappt med att höra. Krångligt nog med min nedsatta hörsel - har svårt för både danska och ex skånska om jag inte kan se läpparna oftast. Men det gick ändå...Inne i bussen var det väldigt uppdelat, och dansken hade riktigt bra koll på alla sina böcker. Alla var också rätt nya och fräscha - som han stolt berättade om, om man jämför med de som finns på de vanliga biblioteken.

Vi lånade 5 böcker, och fick en jätte lång lånetid på dem eftersom det är sommaruppehåll och de ska tillbaka den 13 september! Vi fick även en gåva, Spöket laban - Rufus på hundtävling! Om det är en barnfigur som jag gillar bland de gamla klassiska så är det just Spöket Laban! Har flera filmer och andra böcker!

Att låta bli är ju inte lika roligt...
Ni vet när någon förbjuder en och man vet att man borde låta bli men samtidigt bara måste fortsätta ändå? Så måste nog lillan ha känt... Att förbud frestar mer? Så måste nog lillan tyckt. Att det är lättare att få förlåtelse än tillåtelse? Så måste nog lillan ha resonerat.

För plötsligt så hade nämligen den lilla tråden i ena armen blivit mycket mycket längre  och armen mycket mycket vidare...


Under upplärning

Detta balkongprojekt är inte snäll mot plånboken måste jag erkänna. Timmarna på Plantagen väckte alldeles för mycket vill-ha-känsla för min välbefinnande! Tur att jag hade min mor med mig. "- Åh, den var fin... Sådan skulle jag vilja ha..." lät det nog mest från min sida.

Och med mammas kunnande slapp jag nog en ekonomisk flopp, då hon är väldigt duktig på växter och arbetat i trädgårdar och visste mer om diverse blommor än vad som faktiskt stod på de små lapparna som finns vid/med växterna. Vad för jord det skulle vara, vilket djup, vilket omfång det skulle bli, giftig eller ej etc etc. Och vilka som faktiskt fungerar i detta klimat och miljön på min balkong. Min balkong ligger i sol, och det kräver ju en del av sin blomma. Vill ju inte ha sönderbrända blad eller något sådant. Jag skulle nog mest köpa det som var fint och hoppas på det bästa.

Köpte tomatplantor - ingen egenodlad från början detta år, då graviditeten spelade stor roll. Och i det stora hela så vann lillan tror jag. Det blev blommor. 2 margeuriter och 4 dahlior - alla i olika rosa nyanser. Även krassefrön - dock röda, som vi ska sätta imorgon efter att lillan kommit hem från dagis. Där möttes vi väl på mitten, då man kan äta dessa blommor.

Har lite mer att införskaffa, men i det stora hela är det nog mest att vattna och vänta på att det ska växa. Jag är inte så bra på att vänta dock. Jag ska nog egentligen inte hålla på med sådant här i för lång utsträckning, tålamod är inte riktigt min starka sida om jag ska vara ärlig. Jag vill att allt ska vara klart nu.

Det samlas påEfter ett dygn legat i vatten har nu blomsterbönorna planterats. Även citronmeliss, basilika, persilja, gräslök, timjan, sallad, oregano samt citron verbena finns nu i detta hushåll! Ska ned till Plantagen idag, nu när lillan ändå inte har dagis så ska vi kika om det finns något annat roligt till balkongen. Mamma vill ha ätbart medans dottern vill ha blommor...

VåxnäsdagarnaBåde igår och idag har det varit Våxnäsdagarna.
Så "centrum" har haft lite olika aktiviteter - allt ifrån att prova på att tova, ansiktsmålning, godis, grillat, thaimat och så hoppborg samt ridning. Lillan fick två turer på hästryggen och så hoppa lite hoppborgen.


 


Så fort lillan fick syn på kaninen, som var typ direkt, så var det kört. Hon ville dit på en gång - helst utan att stanna och titta på något annat... 

En pennfläkt! Dyr, 55 kronor, men bättre än att samla på sig en tredje ballong eller uppblåsta hammare. Sen kan det ju vara bra att ha i bilen. Inbillar jag mig. Intalar jag mig. Känns mer värt pengarna då.Precis när vi skulle gå så ropade någon i högtalarna "Hej alla barn, nu är det snart godisregn!" Snart visade sig vara en halvtimme senare... Så vi gick in i godisaffären istället. En ganska stor affär med tema a'la lördag...De delade ut dagens VF så jag tog en sådan och tog en liten paus vid en bänk.
Ja... ja... Ja!


Mmm... Choklad cookies...
Ja, jag erkänner, gjorde en ny omgång. Och ja, de är försvinnande goda! Experimenterar lite fortfarande med olika sockersorter och denna gång la jag till lite madelspån. Jag hade ju inga cravings under graviditeten, men det verkar komma nu istället… Ja, jag är smått beroende...

Nu börjar vi ordentligt!Vi börjar med 120 liter jord och 40 liter leca kulor... Så länge...Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0