Olydnad

Alltså, helt seriöst... När Lillan var liten och skulle ha detta babygym ratade både den tvåbenta och fyrbenta damerna denna. Nu när Liten fått ta över detta - då minsann ska de båda vara där... Vet inte hur många gånger jag sagt till dem bägge! Trots soffa, egen kudde och sängar...  Bilden tagen nu sent på kvällen, som om jag inte skulle bry mig nu...
 
 

Det har tagit sig bra!

 

Med allt det som varit med kalsen så har "djungeln", som min käre sambo kallar det, glömts bort lite. Så döm mi förvåning när jag kom ut för att vattna och kikade upp och såg dessa! 
 
 
 

När något ofattbart händer


Då du inte får ta emot blommor på din avdelning får jag hitta på något annat...

 

För många år sedan gick jag och Malin, klasskamrater på gymnasiet, genom kökskorridorerna och pratade om barn. Och det visade sig att vi hade samma namn som vi ville ha om vi skulle få en dotter. Fast... Vi skulle vänta ett tag... Båda två... Men, några månader efter studenten så får både hon och jag reda på att vi väntade barn. Hennes son kom lite före min dotter. Åren går och som nog för alla så tappar man kontakten mer och mer. Även om man nu bor i samma stad. Men just Malin är nog den som jag både sett och hört mest av och ifrån – mycket tack vare bloggandet.

 

När jag väntade Liten, så visade det sig att hon också väntade smått – fast denna gång skulle jag hinna lite före. Men hon fick ett missfall. Tidigt. Liten kom till världen, och när han var någon månad gammal så blev hon gravid igen och lyckan lyste i de inlägg hon skrev när hon gick ut med det officiellt. Några veckor gick efter det och de skulle in på rutinultraljudet, som för så många känner lite ängslan men mestadels ett pirr om att äntligen få se vad som gömmer sig där inne.

 

 

När jag väl låg där och barnmorskan tog fram ultraljudsapparaten och la den på min mage så förstog jag nästan direkt. Såg varken att bebisen rörde sig eller att hjärtat slog. Jag tror att både mitt och F hjärta stannade i samma sekund just nu. Herregud inte igen..! Den lilla bebisens hjärta slutade att slå i vecka 14. Jag har alltså gått runt med en död bebis i magen i 5 veckor och trott att jag är gravid, vilken mardröm. Efter halva graviditeten får man veta att bebisen är död och att L inte kommer att få något syskon.. igen.

 

 

5 veckor! Det är ofattbart. Och att det skedde efter den ”kritiska” tiden. Som hon själv säger – så är det en mardröm. Och sen tyckte läkarna att hon skulle få gå hem, med tabletter, för att föda ut fostret. Men hon ville hellre sövas ned för en skrapning, vilket jag verkligen verkligen förstår! Jag skulle ha gjort exakt samma sak!

 

 

Visst operation är väl inget man föredrar men heller att man blir sövd och att allt försvinner på en gång än att man ska behöva ligga hemma och se sin döda bebis komma ut och oroa sig för att allt inte är ute. I vecka 14 så ser ju fostret verkligen ut som ett litet, litet barn och inte en liten blodklump. Den har ju hunnit få fingrar och tår och man kan se vad det är för kön. Jag tror aldrig att jag hade orkat med det!

 

 

Operationen skedde idag, och vad som skulle ta 10 minuter tog över 1 timme - samt att hon även förlorade 1 ½ liter blod! Att få komma hem till sin sambo och son byttes istället mot en observationsnatt på sjukhuset. Är man är ung och har drömmar om sin kommande framtid, så finns ingenting av detta med i de visionerna man målat upp. Inte för sig själv eller för de man känner. Jag är ofantligt glad att ingenting sådant drabbat mig personligen, men jag tror att alla – speciellt mammor, kan relatera om skräcken och oron över att sådant här händer. Ja, även fäder också givetvis men det är inte deras kroppar som får ta komplikationerna.

 

Hon har gått och går igenom en väldigt tuff tid nu, och det kommer fortsätta psykiskt om inte annat när väl kroppen läkt. Jag känner verkligen med henne, och ögonen är allt annat än torra. Att veta att det inte går att göra något åt det, mer än att finnas där om hon nu vill prata eller om hon vill träffas. Motsägelsefulla är att jag också även förstår att jag nog är blad de sista personerna som man vill ha runt sig i hennes sits, med tanke på Liten, i vilket fall nu i början.

 

 

Men om det är någonting, oavsett vad, så är det bara att höra av dig!

 

 

 

 

 

 

M <3

 
Tänker på dig idag, M! Hoppas allt går så bra som möjligt idag, och att du mår bättre efter uppvaket! Du är en fantastisk kvinna!
 
 
 
 

Så.... Då var det klart!

 
 
Nya sparkcykeln, knä och armbågs skydd och icke förglömma de rosa löshårsflätorna...
 
Så... Nu har allt vad kalas heter blivit överstökade. Jätte roligt att så många kom! Lillan har fått massor, alltså      m a s s o r utav gåvor, och 98% ligger fortfarande i påsarna som vi bar hem dem i. Hon måste nämligen plocka undan de saker hon inte använder i sitt rum innan hon får använda dem...
 
 
 
 
 

Och om ett år börjar det om igen...

 
 
Tusen tack till er som kom för att fira Lillan!
 
Hallå! Nu börjar veckan närma sig sitt slut! Känns som det har varit fullt upp, vilket det ioförsig har... Dottern har fyllt år nu i dagarna och det har planerats och förberetts för kalas. Det har varit blandade känslor, mestadels skoj men det som smolkat bägaren var att lokalen som jag bokade för över en månad sedan visade sig vara dubbelbokad så det blev stress över att hitta en ny! Kan skriva mer om det när jag lugnat ned mig, för annars skulle det mest vara ett inlägg fullt med en väldigt massa väldigt fula ord...
 
Nu idag har det varit barnkalas, och imorgon kommer släkten. Lillan har fått sanslöst många presenter, det känns nästan lite jobbigt ärligt talat. Men, jag kan ju tänka mig betydligt värre scenarion. Bättre för många än för få? Och jag tror faktiskt allt kommer att användas, ingenting är direkt ratat. Och som sagt är det släkten som kommer så än är det ju inte slut på festligheterna....
 
 
 
 
 
 

Loppipåsen

 
 
Fick hem ett blad från Barnens Hus igår, och endel av vad som stod på så delas det ut Loppipåsen ut nu i helgen - 25- 26 augusti på just Barnens Hus! När man ska klicka i vilket år bernet eller barnen är födda så finns alternativen 2012 och 2013även med så det verkar som även bebisar i magen kan få en... Kan ju alltid testa! Du behöver bara beställa här (där kan du också se vad du får med i den) och sedan skriva utvärdebeviset och ta med till affären så får du påsen gratis med dig hem. Kanon!
 
P.S Kolla i skräpposten, för där hamnade min...
 
 

...Ops...

 
Ehm...oj då.... Kanske blev någon muffin extra som försvann... Mystiskt...
 
 
 
 

Baka baka lite kaka

 
 
Just ätit en av kolakakorna som jag och Lillan gjorde nu på efter middagen. Mums! Kommer bli en hel del bakat nu i dagarna då det är en viss preson som ska fylla hela 4 år!
 
Gud, vad fort tiden går!
 
 
 
 

Små små bullar!

 
Lillan bakade små små bullar... Med strössel iställetför pärlsocker! Det går det med...

Skördar lite!

 
Skördat lite.Örterna plockar man ju pö om pö men dessa får man ju väta lite längre på... Som Lillan har väntat på att få plocka tomaterna! Riktigt söta och goda.
 
 
 

Trädgårsarbetat, bad och noll lust till att laga mat

 
 
Vi åkte igen iväg för att fortsätta med trädgårdsarbetet hos en släkting. Fyra sopsäckar senare så kände vi att vi fick ge oss, klockan var över 18 och vi behövde något annat än bullar och glass i magen. Så vi åkte och köpte pizza och åkte till stranden där Lillan och Vovven fick sig ett kvällsdopp. Väldigt mysig dag måste jag säga!
 
 
 
"Du tappa något! Jag svär att du tappade! Jag såg det! Jag kan väl ta den? SNÄLLA!" psykning på hög nivå från den fyrbentas sida...
 
 
Koppel, bilbälte, hundhalsband och pärlhalsbad - allt blev väldigt blött...
 
 
 "ÄNTLIGEN!"
 
 
Världens elände när andra människor ville komma och bada... Protesterna hördes högt från den lilla damen och alla som kom gravde åt henne. Hade hon varit som andra hundar och exempel simmat rakt ut och hämtat en pinne eller så så kunde det ju ha gått för sig att hon fortsatt. Men vår jycke springer ca en meter ut - tills vattnet når magen och sedan kör järnet fram och tillbaka så fort hon kan längs stranden. Det ser ut som man kastar macka med en stor brun sten då hon skuttar fram...
 
 

Tusenfryds nöjespark!

 
 
Sedan någon månad sedan var det sagt att vi skulle åka till Tusenfryds nöjespark, som ligger i Norge. I vår bil skulle det vara vår familj och kanske någon av våra syskon. I andra bilen skulle svärmor med familj vara så skulle vi ha en heldag tillsammans med bad och karusell åkning. Men, så fick sambon en fotbollsmatch så han och bilen var borta. Och svärmor hade bara plats för två, och vi är ju tre kvarstående familjemedlemmar. Tanken fanns att Liten skulle få sig en dag hos svärfarmor så att jag och Lillan skulle få lite kvalitetstid. Men då blev svärfarmor sjuk, och vill ju inte lämna min son - då för både hennes och hans  skull då.
 
Men Lillan fick hoppa in i svärmors bil, och min lillasyster fick ta min plats så Lillan fick sig lite mosters tid. Det är oerhört svårt att släppa kontroll och ansvar måste jag säga, speciellt då hon även lämnar landet. Tänk om hon tappas bort? Hon förstår ju inte norska... Etc etc etc... Dramaqueenen nummer ett (jag...) sov knappt något inatt. De åkte ca 07.30 imorse och inte sovit något under dagen. Heja huvudvärk! Har gått i affärer för att skingra tankarna, och sedan både börjat och läst ut två böcker. Börjat på bok nummer tre med, men sedan tog tröttheten ut sin rätt och jag somnade på sambon i soffan. Men nu så står sambon på parkeringen och välkomnar hem vår lilla skatt. Själv fick jag ropa hej i fönstret då Liten sover djupt.
 
Så fort hon är i säng så ska jag göra samma sak... Hoppas hon sover länge imorgon... För det lär nog jag göra...
 
 

Sol, värme, picknick och djur!

 
 
Så himla skönt att komma ut i solen och värmen, titta och klappa på lite djur. Lillan blev väldigt glad. Tog med lite jordgubbsmuffins, blåbärsmuffins, kakor och saft.
 
 
 
 
 
 

Bergsvandring i Norge

 
 
För 2 år sedan befann jag mig här, i Norge, och klättrade och vandrade i berg. Jösses vad tiden går! När man äntligen trodde man var upp på toppen... så se på fan.. det var man då absolut inte- det är en topp till! Minst...
 
 
300 meter från toppen hade någon, eller snarare några, byggt ett hus... Av sten... Vem som orkade släpa trä till bänk, dörr och dörrkarm kan frågas. Och dumförklaras... Jojjo som tar fotot föresten... Firade 1 år här, hon och jag... Jätte glamoröst...  Vi delade på vatten och dextrosol.
 
 
Bjuder er på denna bild. Detta är påväg upp. Sjukt jobbigt. Smält glaciäris bakom mig.
 
 

Sommar & sol

 
 
Åh, vilken härlig dag det har varit idag! Har varit kanonväder i två dagar med både värme och sol, Lillan har börjat dagis igen efter 6 veckors sommarlov. Efter att ha hämtat henne där så gick vi på en promenad bort till en lekpark och träffade en mycket gravid Linn! Hon har bf nu i slutet av denna månad , och jag är mycket nyfiken vad det blir för liten en. Vi var ute i ett par timmar, lite tjejsnack medans Lillan lekte. Väldans trevligt.
 
 

Dum asfalt, sommarknän och plåstermagi

 
 
Idag gick Lillan en sväng till sin gammelfarmor. Några timmar senare ringde de och frågade om jag ville komma ut till en av lekplatserna. Nästan direkt då jag kom dit kom dottern skuttande, fastnade med foten och föll - och skrapade upp båda sina knän. Så det var bara för mig att vända hem igen och plocka ihop en liten sjuklåda. Sårtvätt, plåster i olika storlekar och något att distrahera den lilla munnen med... Fotade samtidigt som jag funderade på om jag skulle ha med något mer. Fick bli en vattenflaska med.
 
Efter det att såren gjorts rent och plåstrats om, klubban tagit slut och tröstats en stund i både min och gammelfarmors famn så hade det gått över såpass att det gick att leka... Plåster är magiska...
 
 

Foffe, semester och skat-tendenser

 
 Nämen! Här sitter jag på min egna dator, och kommer in på min egna blogg! Surprise surprise. Mycket välkommet måste jag säga. Ändå blir det ingen bild till detta ilägg då jag inte orkar gå upp från min bekväma stol för att hämta kameran där minneskortet är. Men lite update då. Det är sambons sista vecka på semestern, och det har helt gått i foffevärldens tecken. Foffe är tydligen den svenska benämningen av en WAG (wifes and girlfriends) och står för flickvän och fru (och något mer) enligt något program på tv. Det har varit fotbollsrelaterat i princip varje dag. Skittråkigt enligt mig. Idag var han till Töcksfors. Hatar när han åker iväg på lägre avstånd. Bättre när han håller sig inom Karlstadzonen, dels för att han inte är borta i flera timmar och så slipper dramaqueenen (jag...) ha hjärtåkommor med sin (min...) oro om trafikolyckor...
 
 
Men, fördelen med semestern var att vi hade dagarna fria tillsammans, så vi har allt sysselsatt oss... Hälsat på gravida Jojjo i Kristinehamn, utfört trädgårdsarbete hos äldre släktingar vilket resulterade i flera sopsäckar som fick flytta därifrån, gått i affärer i flera dagar och utökat garderoberna och Lillans födelsedagspresent  hög. Herregud, dottern kommer få en rosa/glitter/prinsess/Hello-kitty chock när hon fyller år. Minns knappt vad jag har köpt till ungen. Kan inte riktigt hålla tassarna (plånboken) i styr är det kommer till presenter. Gillar nog att ge snarare än att få, det är så roligt att gå och leta upp något som man tror kan passa och sedan titta på när presenterna man lagt tid och omsorg på öppnades.. Avskydde när min och sambons lillasystrar växte ur glitter stadiet, då deras ögon inte alls tindrade ikapp i samma styrka som mina egna, de ville hellre ha mer elektroniska saker istället... (snark)
 
 

Men nu har jag en ny att projicera mina barnsliga fascination för saker som blänker... Jag relaterar mig ibland till en skata (fågeln alltså), så fort jag får syn på något som reflekterar ljuset lite spännande hajar jag till... Får se hur Liten blir när han växer upp, men har en stark känsla på att det mest kommer handla om bollar och bilar - bara för att han är så tvärtemot hur Lillan var som liten så lär han bli tvärtemot hur Lillan är nu... Kanske så får jag limma rhinestone stenar  på legobitarna, glitterspraya bilarna och klä in bollarna i krossat sammet och satin... Fint...

 

 

Och när de växer ur det får jag väl skaffa en unge till... Skitsmart! Håll bara med mig.

 

 

 

 

Vinteroverall check!

 
Förra året när vi skulle köpa en overall till Lillan, så visade vi henne vilka som fanns och färgurvalet var då röd, blå, svart och rosa. Kan ni gissa vilken hon skulle ha? Vi var dock osäkra på vilken storlek hon behövde. och det fanns givetvis inte ett enda butiksbiträde i närheten, så vi avvaktade. Vilket var dumt, då overallerna försvann väldigt fort. Det fanns ett par tre stycken blå som var för små och resterande enbart svarta. Lillan blev ledsen då hon ändå valt färg innan, så vi lovade henne rosa attiraljer såsom halsduk, mössa, skor och vantar om hon ville ha. Om hon ville...
 
Men, det blev lärdom av det. Och sedan i juli ligger det nu en rosa overall i klädkammaren och väntar på vintern. Är väldigt nöjd med just detta märket - Kaxs Proxtec från Kappahl, Lillan har haft både vinter och vår kläder därifrån tidigare. Det enda jag skulle vilja ändra på är nog att det skulle finnas mer reflexer... Men sådant kan man ju ordna själv.
 
 
 
  

Den där kossan!

Någon annan som har problem med blogg.se? Sitter nu på sambons dator, och här kommer jag in på min egen blogg. Men på min går det det inte, utan det står bara om att kossan snart ska vara i sin hage igen, men det har stått där i många dagar! Och det är inte enbart mida utan alla som har samma bloggportal. Och denna dator är det krångligare med att lägga in bilder, och personligen är jag inte jätte förtjust i att blogga utan bilder så jag föredarar min egen.
 
Skärpning blogg.se!

Märkbara skillader

 
 
Det är märkligt att det är sådan skillnad på barnen om man jämför hur Lillan var och Liten är nu. Lillan skulle stå upp, hela tiden och var varken begistrad i vare sig babygym eller babysittern. Om hon inte skulle stå så skulle man bära på henne. Men den som höll fick absolut inte sitta i soffan. Sitta på golvet med soffan som ryggstöd eller sitta på armstödet på soffan gick bra. Men nåde den som väl satte sig i...
 
Liten vill allra helst, om han själv få välja, vara i famnen. Jämt. Men det går bra med att ligga i både gym och sitter - så länge han får titta på något intressant och då allra helst ansikten och ha ögonkontakt.
 

Samtal i natten med en främmande man...

Klockan 01.23  natten till idag ringde min mobil. Den som ringde var en främmande man som undrade om jag hade sålt min skinnjacka...  Jag fattade inte vad han pratade om först men sen föll polletten ned. För ett bra tag sedan så skrev jag i stundens ingivelse en liten lapp på ICA Maxi om att jag ville sälja min skinnjacka. Och de lapparna sitter ju i regel uppe max en vecka, och sedan jag glömde helt av det. Tills nu, denna mannen har alltså sparat min lapp i månader och väljer att ringa mitt i natten för att fråga om den fanns kvar? Jag frågade något i stil med "Hur full är du?" och hans svar var "Ganska". Jag nämnde att jackan var i dam modell, och då berättade han att hans flickvän var arg på honom - väldigt arg - och att han tänkte att hon kanske skulle bli glad om han köpte en skinnjacka till henne...
 
Så började han fråga ut mig om jackan var fin, varför jag ville sälja etc. Ingen diskussion som jag vill dra precis då direkt. Jag tröttnade och sa att om han verkligen vill ha jackan så får han ringa på dagtid. Liten vaknade också så jag la bara på. Var så trött. Men kunde jag somna? Nepp. Jag försökte stilla min nyfikenhet med att söka på numret, som gick till en man som bodde någostans i Uppsala trakten.
 
Han har inte ringt något mer... Jag har till och med kikat i telefolistan för att se att jag verkligen inte hade drömt... Jag undrar vad han tänkte på egentligen? Ytterligare ett skäl till varför man inte ska dricka alkohol...
 

Jojjo och Jijji!Här är Lollo. Eller Jojjo som min dotter säger. Till mig säger hon Jijji, stackaren har själv beklagat att hon inte kan sägasin mammas namn... Jojjo och Jijji. Matchar. På bilden så sitter vi på en självmordsbuss någonstans på Malta för något år sedan. Vi kan säga att jag försäkrade mig om hennes säkerhet... Det låter bättre så, än att jag var övertrött och på bushumör, inte sant?  Av de två åren på fritidsledarutbildningen så är det nog Jojjo, den blonda ursnygga amazon kvinnan, som jag hittat på mest med.  (Har flera jätte roliga bilder, på någon extern hårddisk). Vi har letat fästingar på varandra mitt i natten i en jätte läskig skog, puschat varandra upp (och ned) för ett berg i Norge, gett henne kroppsvärme då hon frös så hon hackade tänderna när hon kom tillbaka från sjukhuset efter att hon råkade ut för ett otäckt fall i slalombacken i Trysil - och petade på henne var tredje timme under kvällen och hela natten för att se att hon fortfarande levde...
 
Även efter examen har vi setts, har bland annat haft med henne på BB - akupunkturen när jag var gravid. När Liten fortfarande var ett ungt litet foster så berättade  Lollo Jojjo om att hon hade en plan: Att jag måste skaffa en nummer 3 när jag var cirka 28 år- eller hur gammal jag nu skulle vara... För hon hade tänkt sig att skaffa sin nummer 1 då, och vi skulle minsann vara gravida samtidigt, hon och jag! Men tji fick hon.. Man ska inte planera så noga, för hon väntar nu barn, som kommer födas  sent i år - 12- 12- 12! Får hoppas det inte drar ut alldeles på tiden, vore jätte kul om det blir samma år som Liten! Så vi var faktiskt gravida samtidigt, fast helt oplanerat och lite tidigare än vad hon nu tänke sig. Och jag slapp bli gravid igen... Puh, vilken press jag hade där ett tag...Fast, om hon snabbar på lite kan vi ju planera in så vi får nummer 3 samtidigt då... Eller vad sägs, Lo Jo? Vi kan dela rum på sjukhuset och kräkas ikapp... Vem kan säga nej till det?
 
 

Choco Moment

 
Kikade runt i mobilalbumet och hittade denna. Var ett tag sedan. Choco Moment är kanske inte någon nyhet längre, men ändå... Jag är lite skeptisk mot alla marabous nymodigheter - har blivit ganska besviken när man väl smakat. Denna hade jag inga direkta förväntningar på, mest att de nog inte heller skulle vara någon höjdare. Men, surprise surprise... Lite som kexchoklad. Jag är inte jätte begeistrad i just kexchoklad, men denna påminde om den. Fast med mer choklad och "riktig" choklad och då funkade det mycket bättre än Cloettas snålvariant...  Jag tar mer än en om man säger så...
 
 

...

...

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0