Godmorgon...


Jag är ingen morgon människa överhuvudtaget. Speciellt inte efter ungefär 3 timmars sömn. Inte för att lillan krånglade direkt något mer efter 00. Men jag kunde inte somna förens efter 03. Sen vaknade jag till vid 06, en timme innan klockan skulle ringa av att lillan försökte ta sig från sitt rum till vårt. Hon gick in i byrån i hallen, den lilla stackaren. Hon grät förtvivlat över att hon inte kunde öppna ögonen och se någonting.

Efter att vi rengjort ögonen så somnade hon fort om på mitt bröst, sittandes i en inte alltför skön ställning. Men vad varm hon var! Gick upp sedan när hon väl somnat till. Klädde på mig, la på lite smink och nu ätit frukost. Försöker hålla mig ifrån att gå och mysa i sängen igen, då lär jag nog inte komma upp igen förens om några timmar, vilket jag inte riktigt har möjlighet att göra. Eftersom lillan nu måste vara hemma så får jag inte skjuts till läkaren.

Nu börjar det åtminstone ljusna på himlen. Kändes nästan som det var mitt i natten, nästan ingen har lamporna tända vad jag ser från där jag sitter. Blåser gör det med. Känner mig inte så jätte peppad till att gå ut. Knåpade ihop med oerhörda talanger denna bilden på paint, som nu ligger som skrivbordsbild till mina älsklingar som nu sover. Till och med hunden sover och inte det minsta intresserad av en morgonpromenad. Den som säger att denna hundras är krävande har ju aldrig träffat min jycke...

Ska nu klä på mig ytterkläderna och smyga in och pussa hejdå.

Inte riktigt min dag

Inte mycket sömn i natt heller... Men då lillan var så pigg igår, och bara sov 10 minuter på dagen, så fick hon gå till dagis imorse ändå då vi som tidigare sagt misstänkte att det var tänder på g. Själv ville inte alls gå upp imorse. Ville bara ligga kvar. Brukar alltid ta medicinen när sambon går upp och så ligger en stund så att det får verka lite. Denna morgon insåg jag att burken står i vardagsrummet, då jag bar ut den för att en kompis som är undersköterska ville titta på den. Men tillbaka in i sovrummet kom den inte. Så jag gick in i vardagsrummet. Kände då att mina visdomständer i underkäken är i växtfas igen. Svullet och ömt och inge roligt alls. I vardagsrummet trampar jag på något, första tanken är att det är i banan. Eftersom vi har lågenergilampor i detta hemmet så tar det en liten extra stund innan de väl lyser igång. Tittar ned och synen gör mig allt annat än glad.


"Känns inte som det lär bli en så jätte bra dag då man det första man gör på morgonen är att trampa i hundspya"


fick min sambo skickat till sig i ett sms. Väl ombytt, och på väg till dagis känner jag mig dålig igen. Bussresan in till stan var evighetslång och väl på seminariet var jag alert i kanske 10-20 minuter och tillslut kunde inte mina ögon fokusera på något. I vanliga fall har vi haft 20-30 minuters fikapauser, men idag hade vi till mitt förtret endast 10 minuter. Jag orkade inte ens gå ur rummet utan drog tag i jackarmen och la den på bordet som huvudkudde och lutade sonika huvudet på den och somnade. Jag har jätte svårt att somna på liknande vis annars men inte nu.


När vi slutat vid lunch såg jag sms från sambon att vi inte kunde luncha tillsammans.
Frustrerat gick jag till biblioteket för att lämna tillbaka tidningarna och väl där så ringer dagis och säger att lillan har ögoninflammation! Och att hon varit hängig och varm, och inte ätit vilket är ovanligt för henne. En pojke hade redan blivit hemskickad under dagen, och fröken i telefonen berättade att hon varit hemma med sin son förra veckan med samma sjukdom. Så det blev ingen singellunch för mig ändå som jag hade tänkt. Utan det var bara att ta bussen att åka hemåt. Missade precis min buss. Tog en buss som jag sällan åker istället, då det finns andra som går mycket närmare hemmet, men de skulle dröja så länge samt att det skulle ta längre tid även på själva bussresan. Men istället fick jag gå lite längre. Givetvis började det små dugga för att sedan övergå i regn när jag var framme på dagis.


Där hittade jag henne sovandes på en soffa, jätte varm.
Kändes inte snällt att dra ut henne i det kalla regnet. Hemma blev det några lussebullar för att mätta magen lite och försökte få henne att somna. Gick sådär. När hon väl somnade var det egentligen på gränsen till försent i min tidsram för hennes sömnrutin. Men så vaknade hon till av lite barnprogram och jag började med maten. Sambon kom hem med en liten uppmuntringspresent till lillan, då hon inte ville ha något från affären som glass eller liknande. En rosa adventsljusstake som hon ville ha!

Nu har vi försökt få henne att sova, men hon vaknar hela tiden. Mycket gråt, ögon som klistrar igen sig och nu har hon jätte ont i ena örat. Hon frågade själv om att få medicin förut, så då är det ju illa. Ska ta och borsta tänderna och plocka in strykjärnet. Nu är alla gardinerna strukna och uppsatta och dukarna strukna och utplacerade. Ägnat flera timmar åt strykning denna kväll. Imorgon blir en lång dag med allt från läkare, hjärtundersökning, sjukhus och seminarie. Och så sjuk unge på detta. Hoppas vi får sova inatt!

Egenpysslad stjärna



Så här ser det nu ut i köksfönstret hemma för tillfället. Liten gran, ljus, stjärna, lingonris och tomte... Satt och funderade lite och mindes sedan hur man gjorde en egen stjärna. Så det pysslade jag med en stund idag. En provisorisk sådan, med vanligt papper och häftapparat. Ville se så att jag verkligen mindes hur man gjorde, hade ingen lust att köpa ett dyrare och finare papper bara för att inte minnas. Hängde upp den för att kolla storleken, men blev rätt nöjd ändå. Måste köpa dubbelhäftande tejp, hittar inte den som ska finnas hemma.

Kottarna på bordet ska jag också komma på något att göra med också. Sprayfärg kanske?

Inte en natt till...

Tji fick vi... Lillan vaknade för en liten stund sen, vi hörde hur stödbrädan på sängen lät så jag skulle bara gå dit för att kika. Bara för att hitta en helt tom säng. Hon hade gått till vår. Nu verkar det inte som hon vill somna om alls igen. Nu muttrar hon småilsket i sitt rum, hör jag. Dumma mamma. För att jag låg bredvid henne en stund och sjöng. Hade ingen lust att somna, vilket det var stor risk för, så jag gick upp och sa ytterligare än en gång godnatt. Otack är lönen.

Inte som man tänker sig

Det där med att vara förälder är inte alltid guld och gröna skogar. Ibland är det grått och regnigt i den där skogen... Igår var jätte bra, fram till kvällen. Blev lite senare än vanligt för lillan, då vi var i källaren. Hon började klaga på att hon hade ont i halsen, och väl i säng var det mycket gråt. När klockan var efter 23 var gnället fortfarande igång men smärtan hade satt sig i munnen. Hon var lite svullen om kinderna, och vi tittade upp allt från påssjukan och halsmandlarna på nätet bara för att få någon klarhet. Misstänkte att det var tänderna dock.

Satt uppe och tittade på Barbie som Tummelisa, men hon pep hela tiden. Sen plötsligt somnade hon efter 00.30 då vi gett henne Alvedon. Hon vaknade flera gånger under natten med samma ljudnivå och vid 5-6 på morgonen fick hon en till Alvedon. Hon fick vara hemma från dagis, och vaknade strax innan 9. Hur pigg som helst och symptomfri. Jag kände mig som sju svåra år, och sambon gick också omkring på jobbet idag jätte trött.

Idag skulle ju vara min sista helt lediga dag innan söndag, och jag hade tänkt göra både det ena och andra efter en sovmorgon. Hela dagen har ögonen känts tunga. Igår hade jag och sambon mysa med lite god mat, en fin köttbit tillsammans med ugnspotatis, bearnaise sås, vitlökssmör och sallad samtidigt som vi skulle se en film. Men icke det heller, båda slängde mer i sig maten på varsitt håll i omgångar, det var ju ingen matro om man säger så.

Nu somnade hon på bröstet på sambon då de satt i soffan redan vid 19. Bara in och borsta tänderna och lägga henne i sängen. Men som alltid, vaknar hon till, och man måste då läsa minst en varsin godnattsaga. Men nu är det helt tyst från hennes sovrum. Men vi vuxna lär följa hennes exempel snart misstänker jag, och det är inte tal om någon mysmat. Ingen orkar laga.

1 advent



Denna dag gick rätt fort den med.
Sambon åkte iväg imorse med grabbarna och åkte och spelade paintball. Han var som ett barn! Jag och lillan tog det jätte lugnt, och sen kom Sonia på besök. Utan Medina dock. Vi gick ut i skogen och plockade hem lite mossa som vi tänkt pyssla med. Men lillan somnade och vi vuxna tjejer satt mest och fikade och pratade. Så den ligger kvar i påsen, så jag och lillan får pyssla imorgon istället.

Så kom våra män tillbaka, men försvann lika fort igen, med xbox kontroller och spel och skulle till en annan kille som flyttat hit här i närheten. De skulle "prata" fotboll... Eller hur. När de kom tillbaka så åkte våra gäster hem till sig och själv somnade jag. Vid 18 gick vi ned till den fruktade källaren. Kom in hem igen jämt innan 21. Och vi har rensat, slängt, flyttat och plockad undan massor som ska skänkas bort etc. Allt, och då menar jag verkligen allt i julväg är nu uppe samt fotbadet med massage är uppe i lägenheten nu!


Misstänker att jag lär vilja ha det i helgen.
Eller ja, hela veckan då det är full rulle bortsett från imorgon. När lillan kommer hem från dagis imorgon så ska det pyntas. Idag är det ju första advent, och vi var faktiskt iväg och köpte en stor ljusbricka till adventsblockljusen. Köpte även siffror, men de har inte kommit på ännu.  



Så lycklig!


Helt fantastiskt dag! Helt super duper wow fantastisk. Lycka i överflöd!


Årsdag idag- 6 underbara år!



Titta vad jag fick på sängen idag när jag vaknade efter min sovmorgon av mina fina älsklingar! Det lilla från lillan och den stora från sambon. Idag firar vi 6 år tillsammans. Började leva med varandra från början, och inte haft en enda "paus" eller "uppehåll"- eller något. Vad mycket vi upplevt tillsammans, vad vi formats och vad enade vi är idag. Vad långt vi kommit i våra liv med hjälp av varandra och pushat varandra genom allt. Att finnas för varandra.

Och att än idag vara galet kär!

Har klurat länge ett tag nu på vad vi skulle hitta på för speciellt, det känns som vi redan gjort och gör så mycket romantiskt för varandra. Så idag har det varit fokus på våra flickor, tvåbent och fyrbent. Spenderade en jätte fin stund i solen i en ny lekpark och kastade boll med hunden så hon verkligen fick springa av sig. Många fina bilder!

Sambon har planerat middagen, och jag har bara gått och slappnat av. Benen känns något stumma från igår. Idag har allt varit så... enkelt... inga måsten. Oj, vilken lyx det är egentligen. Min kropp mår ovanligt bra så idag har det verkligen varit njutning!  

Smultronenplantorna levererar fortfarande...



Kolla vad jag hittade tidigare idag.... 26 november... Ingen snö i sikte... ?


Hemma

Hemma nu. Sitter här och varvar ned lite, kroppen svalkar av sig. En ostsmörgås och ett glas mjölk får bli nattamaten. Sminka av mig och sen sova. Hade tänkt duscha, men det är väl rätt onödigt ändå.

Kvällen har varit kanon. Några av gästerna borde ha stannat hemma och läst på hur man uppför sig i sociala sammanhang, men sen lät jag det rinna av mig och jag gick mest runt och log och sjöng typ. Några roliga händeslser med artisterna hände, men det  kan jag ta en annan dag.

KEUNE- Care Line Intense Hair Repair



Gjort en härlig och välbehövlig hårinpackning förut, det piggar verkligen upp vintertrött hår! Denna är från KEUNE- Care Line  och är till för extremt torrt och skadat hår. Trots att den känns jätte fet och dryg så har jag absolut ingenting jag känner utav i håret! Finns bla här nu för 189 kronor istället för 219 kronor för 200 ml.

"-         Inpackning för extremt torrt, poröst&skadat hår

 -         Nutri-injection teknologi med keravis stärker hårstrukturen

 -         Ger ingen tyngd och kan användas varje dag"


Kommer ni ihåg hur man gör?

1. Tvätta rent håret först, detta öppnar upp hårstrået. Skölj ur. Ganska varmt vatten i längderna så strået håller sig öppet. Ni vet om att ni ska undvika varmt vatten i hårbotten, då detta kan irritera?

2. Sen ta i rejält med inpackning och "förslut" huvudet med en plastpåse eller som jag gjorde idag en bit plastfolie för att behålla fukten och värmen, och sen en mössa eller handduk på för extra värme. Detta för att inpackningen verkligen ska få chansen att tränga in i strået. Skölj ur håret.

3. Ta i balsam. Hårstrået är fortfarande öppet efter inpackningen och balsamet hjälper till att stänga det. Skölj ur. Avsluta med att skölja det riktigt riktigt kallt då detta gynnar glansen.

Förbereder mig för kvällen



Just nu har jag just på med att måla de blåa detaljer på skorna som jag ska ha ikväll svarta med textilpenna. Strukigt skjortan är gjort och makeupen är halvklar. När man ska sminka sig och befinna sig i mörka lokaler behövs det ju lite extra och vill ha det välgjort, så därför lägger jag lite extra tid på det. Nu sitter jag med nylackerade naglar, håret är numera rakt istället för lockigt. Igår blev det tvätt och hårinpackning och ansiktsmask, och nu känner jag mig hyfsat färdig.

Något jag inte räknade med var att lillan blev lite dålig igår, så nu stannade både hon och sambon hemma. Det enda som man kan se som bra med detta, är att jag nu får skjuts till jobbet istället för att ta bussen. Helt okej för min del. För övrig så får huvudvärken gärna ge med sig, haft den sedan igår. Trött jag blir. Ska ta en liten powernap senare med. Kanske blir bättre?

Torsdagshändelser

 Jösses vad ont i kroppen det gör idag! Hur ska jag klara mig imorgon? Fick kontakt med läkaren idag i vilket fall. Inte tid förens nästa vecka, kl 8 men man får ta det som finns. Hon var lite bekymrad så hon ville lyssna på hjärtat efter att jag berättat att trycket och hjärtrusningarna fortsatt. Hur som helst skulle hon lägga in receptet idag. Hon sa att det hade blivit så mycket igår, så hon hade "glömt". Jätte kul... eller inte! 

Tidigare under dagen tyckte jag att det var en jätte bra ide att ta tag i lillans rum. Så allt har städats, sorterats till rätt lådor etc, och ställts i ordning. Rensade även undan sådan som inte används, och som hon växt ifrån. Fick också för mig att få fram våra vinterskor och efter dessa två eskapader så sa min kropp stopp och tvärsomnade i 2 timmar. 

Sen skulle vi åka och storhandla. Vi tänkte att det var en riktigt bra ide med att åka nu dagen innan alla får pengar, så att allt finns som man ska ha och att det brukar vara mer ensamt i affären. Fel... Så fel. Andra hade visst tänkt samma tanke. Folk var som galna. Det var inte jätte mycket folk men de sprang in i en och i vägen konstant. De verkade inte tänka alls utan kunde ställa sig mitt i vägen och gå någon meter med kundvagnen ståendes bakom sig och det tog tvärstopp i gången. Det gjorde inte saken bättre att lillan var övertrött och var tvärsur så det slutade med att jag fick ta nästan hela handlingen själv medans far tog dotter under armen och gick till bilen.

I slutet haltade jag fram, och kroppen skrek emot. Linkade sakta fram med fokus på brytbönorna i frysdisken. Mitt från ingenstans hoppar en tant fram och ställer sig i vägen. Jag höll på att gå in i henne och fick akut ta tag i kanten på disken för att inte trilla ihop på grund av det tvära stoppet och vridningen av kroppen. Sedan tjoar hon glatt till sin man att de nu var klara med sin handling. Hade jag haft en påse bönor i handen hade hon fått den i bakhuvudet! N och lillan kom in tillslut och hjälpte till med det sista av inköpen. Typ fredagsmyset som var kvar, och en stor godispåse som plockades ihop. Och jag jobbar hela kvällen imorgon så för mig blir det inget fredagsmys.  

Nej, nu har jag gnällt av mig. Ska in i duschen och värma och förhoppningsvis mjuka upp min mycket stela kropp.

Budget tips- tidningar



Jag älskar bibliotek! Älskar. Alltid gjort och lär alltid göra. När jag var yngre var jag ibland lika ofta på biblioteket som fritidsgården och bibliotekarierna kände igen mig även på telefon. Så mycket kunskap, fantasier, historia. Så många timmar verklighetsflykt och lärdom! Många sagor har läst. Nu är jag inte där så ofta. Jag har numera råd att köpa böckerna jag verkligen vill ha. Jag tycker om att äga böcker. Att allt som jag tidigare nämnde tillhör mig. Men ibland är jag inne, bara på visit ibland. Så man inte glömmer hur mycket gratis man kan få tillgång till här i livet. Statsbiblioteket har mycket tidningar som man kan sitta och ströläsa om man nu inte vill låna en bok. Böcker vill jag helst läsa ifred, hemma. Har några gånger varit inne och läst tidningar, sådana som jag kan tycka är en ganska onödig kostnad att lägga ut. En tidning läser jag kanske en gång i sträck om den inte är intressant. Kanske några dagar efter. Sen kommer man ju ihåg hela innehållet. De intressanta sparar jag och de andra ger jag bort.



Nu när jag satt där och läste medans jag väntade på att bli hämtad av N och lillan så kikade jag på framsidan. Och såg då att man får låna hem tidningarna i 7 dagar. Helt perfekt för mig. Så lånade dessa. De här tre skulle kostat mig ungefär 200 kronor. Som jag max ha läst i några dagar. Hittar jag något intressant så kan jag rita, skriva eller fota det. På så sett har man det kvar. Suveränt! Även om jag kan lägga pengar på något behöver det ju nödvändigtvis inte vara så att jag vill spendera dem på saker jag finner onödiga. Lägger hellre pengarna på någon leksak, ny film till lillan eller en god köttbit eller liknande. Och nu i juletider får man ju tänka sig lite extra för då mat och klappar är mer i fokus än vanligt. Ibland säljer ju biblioteken av tidningarna, köpt flera barn tidningar, typ Vi föräldrar, för 5 kr styck. Sådant är ju lite kul, då recept, tips och råd alltid är i ropet medans skvaller/mode/inredningstidningar har bäst före datum då trender och sakerna de gör reklam för går ur sortimentet.

Stadsbiblioteket har ju ett stort utbud av tidningar- allt från tara, bröllopsmagasin till PC tidningar och massor av inrednings och mattidningar osv osv. Man hittar alltid något. Och nu när det är jul så finns det nog mer tidningar än annars...

Har ni börjat advent och julpynta än?

Vid denna tid förra året var det klart att vi skulle flytta, till denna lägenhet. Vi började alltså små packa, rensa, skänka bort och slänga samt tänka igenom vad vi hade, vad som skulle sparas och vad som skulle ned i källaren. Kändes inte så roligt att gå ned i källaren och sedan dunderpynta lägenheten, då saker ändå skulle flyttas och nya kartonger ställdes upp. Och att det sedan skulle packas ned igen. Onödigt arbete med andra ord. Men lite tog vi upp och jag lovade mig själv att "nästa år, ska jag nog till och med börja innan advent".

Nu sitter jag här, och endast lillans rosa gardiner är uppe. Och enda skälet till att de är just uppsatta är att de är just nyköpta. För när vi flyttade så fick vi först tillgång till förrådet. Och då jag då var utomland och åkte skidor vid den tidpunkten (veckan) så var det alltså inte jag som flyttade en enda sak från förråd till förråd. Så jag har alltså ingen som helst aning om vart någonting är. En låda kan alltså ligga (och med största säkerhet!) underst i ena hörnet och en annan jullåda kan ligga i det andra...

Så nu är jag inte pigg alls på att byta gardiner och allt sådant. För vårt förråd ser ut som... ja... ni fattar. Ni vet hur det går när andra flyttar saker åt en, de bara ställer in... Jag är inte mycket för krimskrams och prydnadssaker annars, men jul så är det enda perioden på året som det är någorlunda okej med sådant. Inte för att vi har massa tomtar och sådant utan jag ändrar om i textilväg, ljus och sådant. Det enda som jag vet är uppe som jag tänkte skulle vara framme nu vid jul är den stora äkta turkiska mattan som är röd och därmed känns "julig". Den är inte i förrådet bara för att den är för dyr att ha där nere och om nu sprinklersystemet skulle sätta igång om det blir brand eller något sådant.

Så det kanske bara blir en matta från "förr" och bara nyköpta saker? Hu, jag vill inte ned i förrådet. Inte sambon heller. När till och med han pratar om att frivilligt gå i affärer för att leta upp julsaker (han hatar julavdelningarna) så kan ni ju tänka er vilken motvilja förrådet väcker...  

Det som gör det extra jobbigt är att jag verkligen vill de gardinerna som är tilltänkta för vardagsrummet. De var svindyra, men svinsnygga. Köpte i smått besatthet när jag såg dem för flera år sedan, som egentligen åt lite väl hårt på min budget just då i slutänden. Bara för att komma hem till att inse när jag packade upp att det bara var en gardinlänga i. Men jag ville ju verkligen ha just dessa, så jag fick åka in till stan för att köpa en länga till, för att lämna tillbaka var det ju absolut inte tal om. Kan ju säga att det endast var dessa gardiner som blev inköpta på juldekorationskontot det året. Men de har alltid varit uppsatta och alltid varit lika nöjd med dem.

Nu när det inte känns så vintrigt direkt, trots att det är 1a advent på söndag. Ingen snö utan hyfsat gröna gräsmattor och med 9 grader denna morgon så tänkte jag att julstämningen kanske skulle komma om man ändrade om i hemmet. Jag diskuterar fortfarande mig själv om känslan verkligen är värd ansträngningen...

Plättar!



Dagens middag blev för övrigt plättar. Oj, vad sällan man äter det! Far och dotter gjorde dubbel sats av smeten, och när han väl börjat steka dem fick jag se att all min mjölk och nästan all av deras mjölk var slut. Och man kan ju inte äta plättar utan mjölk i glasen! Så jag fick ställa mig vid spisen och steka medans de tog bilen till affären. Kan ju säga att jag fortfarande stod och stekte när de kom hem!


Plättarna avnjöts med flera kalla glas mjölk, glass och sylt. Själv valde jag vaniljglass och jordgubbssylt medans de andra frossade med både päron och jordgubbsglass. Slank ned några med och utan socker på också…



Här tog jag en bild, då jag fortfarande hade smet kvar i bunken... Förstår ni hur många plättar är för att bli en sådan här hög i en smått kupad tallrik? N satt och försökte räka ut hur många han ätit och kom upp i 44 stycken på ett ungefär innan han tappade räkningen.


Onsdagshändelser

Lite av dagen då. Oj, vad svårt det var att komma upp imorse. Men lämnade av lillan på dagis, gick hem och åt frukost och gjorde mig i ordning och sedan åkte in till stan. Efter mitt möte mötte jag upp N så vi gick iväg och lunchade tillsammans. Jag älskar våra luncher! Tyvärr är ju de i regel bara någon timme, men jag njuter varje minut.

Efter så spatserade jag runt i stadens utbud av affärer. Försökte även mig på att få ut mer medicin på apoteket, men icke. Läkaren hade inte, trots att det var sagt att jag skulle kunna hämta ut två gånger samt att hon skulle lägga in ett nytt recept, lagt in något! Apoteket tog mitt nummer så de kunde ringa när det kom in, men fick ett sms därifrån innan 18 där det stod att det inte inkommit. Jätte tack, doktorn! Med tanke på att jag ett par timmar tidigare berättat över telefon att jag ville ha en förnyelse. Har typ två dagars medicin kvar så jag klarar mig ett par dagar. Viktigast är ju på fredag då det är jobb med flera hundra gäster...

Lyckades hitta en svart skjorta som inte gör att jag ser ut som en pinuppa. Applåd för mig! Dock är den något lång men det går väl att vika upp på något vis. Annars så har jag tvättat lillans nya gardiner, frågade henne för några dagar sedan om hon ville ha några julgardiner. Själv tänkte jag på några röda med typ tomtar på men hon tvärvägrade.

Rosa gardiner skulle de vara! Hur jul är det? Men lyckades hitta riktigt riktigt snygga mörk rosa gardiner som nu satts upp. Så jag är jätte nöjd med min lösning, känns som våra önskningar möttes i mitten.

Max Factor - Nailfinity 101 Chrystal Clear



Köpte ett nytt nagellack för ett tag sedan. Målade en gång och tappade bort det helt. Blev dock så nöjd med resultatet, att jag nu köpte ett nytt efter att ha letat många gånger efter det gamla. Lite surt. Men men. Kanske lär mig.

"Ställ krav på ditt nagellack! Tack vare Nailfinity finns det inte längre någon ursäkt för avflagnat nagellack. Till skillnad från andra hållbara nagellack fäster det vid naglarna och ger dem en strålande, nymålad look dag efter dag, oavsett vart livet tar dig. Jobba, shoppa, festa eller dra till gymmet – ditt nagellack kan anta utmaningen! Finns i flera färger"

Finns bla på Åhlens , kicks och lindex där de kostar det 85 kronor.

Romantikfrågor.... ?



Vad är det mest romantiska du gjort för någon?

Och som någon gjort för dig?

Eller som ni hört talas om, eller vilja att någon gör för dig?

Förslag på romantisk mat? -  Och vad bör undvikas?


Vad är romantik för dig?




Nostalgi godis


Älskade nutella när jag var liten! Sparade pengar och bad mamma köpa med när hon storhandlade i stora staden. Nästintill jämt fick jag en burk som var praktiskt taget tom, bortsett det i botten som inte hennes finger räckte till att nå... Så kan ju säga att nutella var populärt hos andra med, även om det blev sällan. Köpte sådana här små ibland, de tog slut fort men den var då bara min... Hade dock för mig att det hörde en spatel till?


Sen blev jag laktosintolerant för några år sedan, och sedan låtit bli sådant här. Men såg denna i affären nu, och var bara tvungen. Är det verkligen så gott som mitt minne säger? Nja, inte jätte begeistrad om man säger så. Men det var kul att prova igen. Glad att jag inte köpte en stor burk som jag höll på att göra innan jag fick syn på dessa små.

 

Roligt att måla



Okej, får väl erkänna att sambons nya leksak var lite rolig. Speciellt då den har någon sorts direktlänk så man kan skriva ut från Disney. Bara att välja bland bilderna i displayen! Lillan är jätteglad. Tycker att barn ska få rita på vanliga vita papper, inget som hindrar fantasin så att säga. Men ibland är variation också bra. Och hon älskar ju Disney.

Inte ta förgivet



GLÖM INTE VILKET SKATT EN VANLIG DAG ÄR!



Julmarknad i Mariebergsskogen!



För en gångs skull kommer jag ihåg att kolla upp i tid när Mariebergsskogens julmarknad är! Lyckas alltid höra om den typ i efterhand. Men dagarna 3-4 december mellan klockan 12-17 så är det igång, och 20 kronor i entréavgift för de över 15. Endast kontant betalning överallt. För oss blir det väl den 4, eller ja, för mig och lillan. Sambon befinner sig då i Örebro samma dagar med fotbollen. Och jag jobbar till sent den 3e.



"Ta med familj och vänner och besök vår nya julmarknad, för första gången i vår egen regi! Direkt innanför entrén lockar utställarna med värmländsk julmat och hantverk av hög kvalitet. Här doftar det av brända mandlar och grillad korv, här klingar julmusik och körsång blandat med glada barnskratt från skridskobanan.


För barnen bjuds pyssel, häst och vagn, vinterskattjakt, ponnyridning och det härliga mötet med självaste tomten. Herden med fåret leder dig till den levande julkrubban! Friluftsteaterns lilla scen förvandlas nämligen till stallet där Josef, Maria och barnet får besök av vise män och hereden med sina får."

 

 

Ät mer grönsaker!



Försökte få i familjen lite mer grönsaker. Det var paprika och lök i såsen, kokade brytbönor och en stor blandsallad med allt ifrån de vanliga grönsakerna till ruccolablad och granatäpple. Fungerade det? Icke... Nåja, jag åt. Mer åt mig.

Dammsuga?

Förut hörde jag hur grannen ovan slamrade omkring med dammsugaren... Nu är det grannen vägg i vägg. Ska jag också ta mig till att dammsuga? Den ligger här alldeles bredvid mig den med, och sladden i väggen så det är bara att börja... Men jag vill hellre fixa mig ett handspa… Dilemma...

Salladsgran



Kom ut på balkongen och såg till min förvåning att salladen både har överlevt och har växt! Andra kör på en vanlig gran på balkongen medans vi kör på en sallads gran... Om det inte kommer snö snart så kan vi dekorera den. Undrar om bladen fortfarande är goda?

Ur barnamun


N -
När det här är slut så går vi och borstar tänderna...
Lillan - Varför då?
N - Klockan är mycket.
Lillan - Varför är klockan mycket, pappa?
N - Jag vet inte, den har blivit det.
Lillan - Varför är klockan mycket, mamma?
Jag - Jag vet inte...
Lillan - Åh! Ingen vet nånting!!

Behöver jag säga att hon gör allt för att få hålla sig uppe en liten stund till?

Hjärtat

Usch, denna dag behöver inte göras om. Haft hjärtrus nästan hela morgonen. Började väl vid 9. Direkt när jag kom hem från dagis så lyckades jag äta en tallrik mjölk med flingor. Låg i soffan och vilade för att hjärtat skulle börja slå normalt. Fick i mig lite till, men hjärtslagen lugnade sig inte. Började känna ordentligt obehag så jag ringde N så han visste läget. Typiskt att han har hur mycket som helst på jobbet idag. Flera i hans arbetslag har smittats med magsjuka så de var hemma så N fick täcka upp.

Hur som helst så har jag legat i sängen till typ nu, sovit. Äntligen så känns det inte som om hjärtat ska hoppa ur kroppen längre! Har en aningens feber. Fått i mig en gorbys. Jag som tänkt hämta lillan tidigare i dag, men det gick ju i stöpet. Får ta det väldigt lugnt idag.

Blivit med skrivare



N köpte en skrivare idag. Så nu har det skrivits ut i massor, både papper och foton. Han skrämde mig nyss då jag satte mig vid skrivbordet och inte rört något, och han befann sig i sovrummet.  Helt plötsligt började skrivaren skriva ut papper. Man kan visst skriva ut saker trådlöst- från mobilen!

Var lite annorlunda att när kartongen öppnades så kunde man bara lyfta ur allt i en påse! Lillan var mest road av kartongen. Som alltid.

Och idag var det torsdag...

Oj, dagen har känts dryg men ändå inte... Varit på handelsseminarie . Bättre än jag trodde. Träffade Milla igen. Var ju bara några dagar sedan på både möhippan och bröllopet. Träffades i affärerna igen, då jag letade efter en svart skjorta. Hon letade julklappar, för att bli klar med det innan hon åker till Thailand. Jag är inte avundsjuk alls. En annan tjej som var med de andra dagarna åker till Kina. Men, får väl se det som att det ändå är rätt månad att vara i Sverige ändå. Bygga förväntan över jul.

Lite komiskt att Milla även letade upp något fint hon skulle ha på lördag nästa lördag. För hon ska ut och äta. På samma ställe - och kväll som jag jobbar. Vore väldigt roligt att få se henne i vimlet. Senare mötte jag upp N och vi gick och åt lite lunch tillsammans. Skönt att kunna ses bara vi utanför hemmet också, även om det bara är en timme. Båda uppskattar det och man kan se det som små mini dejter.

Choklad = glädje



Lite choklad muntrar alltid upp. Så jag räknar med att nästan 400 gram i en form borde göra susen...

Snygg lampor, var med och tävla!



Är med och tävlar om ett presentkort hos belysningsdesign, och skulle jag vinna så skulle jag mer än gärna få hem två av dessa i sovrummet. Galet snygga och blev galet förälskad i dem. Som jag skrivit förr så tävlar jag enbart i sådant som jag verkligen verkligen vill ha. Tävlingen är hos här hos egoina, som för övrigt är min favorit bland stor favoriterna. Hon får sig flera kik om dagen, då hon uppdaterar ofta!   

Så nu hoppas jag på lite ljus i mörkret (haha) och få mig lite tur gång..

Inte helt genomtänkt

När jag hämtade lillan så tog vi bussen in till stan. Kollade i leksaksaffären tills hennes pappa slutade och sen gick vi runt olika affärer. På jakt efter skrivare. Det kändes som vi var ute hur länge som helst. Lite mer än 2 timmar senare från det att jag hämtat henne tills vi kom hem, och kroppen gör jätte ont. Aj! Kommit massa tårar då det känns som om kroppen inte vill vara med mer för var dag.

Varför vill inte lillan somna? Varför är den laktosfria mjölken slut? N kallar mig för kalven. Trodde jag hade en liter kvar men den hade jag visst nallat på så har kanske en kopp mjölk kvar.. Men den vanliga mjölken finns, och står och hånar mig i kylskåpet. Åh, varför har vi inget badkar? Vad skulle kunna ge just nu för ett varmt bad? Bara slappna av, äntligen få bli varm och bli tyngdlös.

Oj, vad gnällig jag börjar bli! Nej, nu räcker det med att tycka synd om sig själv. Dusch får funka fint sen. Ska ta och kika runt på lite bloggar och hemsidor som gör mig glad först! Bättre det.

Rimfrost



Verkligen kallt idag! En liten kille på dagis kallade det snö. Lillan vet att det är frost. Hon var lite förundrad imorse.

- Mamma, det är alldeles vitt ute!

Var ute med hunden igår kväll, och det var alldeles halkigt under skorna. Tror att N var väldigt glad för "täcket" som han har på framrutan på bilen imorse! När kommer snön? Ärligt talat, så kan den gärna få hålla sig borta ett tag till. Snön kan komma en vecka för jul och försvinna en vecka efter nyår. Har fortfarande inte fått fram vinterskorna. Borde göra det idag, har alldeles för tunna skor nu egentligen.

Ska försöka ta och få fram alla julsakerna med. Så man kan småbörja lite, gardiner och ljusstakar. Tomtarna får vänta. Sen kanske vinterstämningen kommer igång? Tänkte försöka på söndag eller något.

Flingor att välja på



Skulle äta frukost, men var verkligen inte sugen på något. Funderade på att baka scones men när jag kikade i skåpen efter ingredienser så hittade jag mest flingpaket.  Så dessa har vi i skafferiet. Plus dubbletter av START och special flingorna med röda bär i. Det går i perioder det där med flingätandet hos oss.

Kalaspuffar, START, Havrefras Jordgubb, Cheerios, All bran, flingor med röda bär, vanliga osötade kellogs och Nesquik.

Vad har ni för flingor hemma?

Vad har ni för skor idag? Vad sägs om flipflops?

När jag satt på bussen hem förut, så gick det förbi en kvinna med enbart flipflops på fötterna. Inga strumpor, ni vet sådana där med tår. Eller något. Ett bandage runt ena stortån som måste förklara det hela. Eller ja, nästan... Eller nej, det känns inte helt okej ändå. Kvinnan gick på ett ställe längs vägen, alltså inte så att hon "bara ska ned till tvättstugan" eller liknande. Själv håller jag på att förfrysa både den ena kroppsdelen, kläder till trots.


Kom och tänka på min bergsvandring i Norge. Det blev dimma och svinkallt. Allt kändes riktigt jobbigt, och drog p mig så mycket kläder som möjligt när jag satte mig för att få fyr på triangaköket för att få i mig något varmt. Jag stekte faktiskt mina ullstrumpor som jag vridit ur för att få bort lite vatten och främst för att få de varma! Och där i dimman kom det då ett gäng hurtiga norskar i shorts!


Jag vill också vara varmblodad!

Äppelpaj


Vad äter ni till äppelpaj?   Helst naturell? Vaniljglass? Vaniljsås? Vaniljvisp/ fluff? Grädde? Annat?


Armani Code

Nya tillskottet i sambons parfymsamling nu på farsdag. Armani Code. Varit och sniffat på den länge nu. Älskar den! Kikade på omdömena som fanns på Kicks hemsida och jag kan bara hålla med. Så här ska en man dofta!

"En manlig, frisk och kryddig doft. Doftnoter:Topp: Vildcitron, bergamott Hjärta: Olivblommor Bas: Tonkaböna, Guaiacträ"

Parfymen finns i tre olika varianter:

30 ml kostar 465 kronor.
50 ml kostar 595 kronor.
70 ml kostar 709 kronor.

Deon kostar 299 kronor.

Fars dag!

Himmel vad svårt det varit att hitta något speciellt till min sambo! Ville ju hitta något som han faktiskt inte har något av eller behöver nytt eller så. Har varit förkyld en längre tid så parfymer har ju gått bort att gå att sniffa på då jag ändå inte kände något. Han ren rakar sig inte, för min skull då jag gillar skägg... Så ingenting med sådant typ som raklödder, hyvlar, borstar eller after shave etc. Han har jätte kort hår på huvudet så inget vax eller andra styling produkter. Han hatar allt som har med hudvård att göra, så han ville inte ha något sådant. Alltså hela sortimentet i de flesta kosmetikaffärer går bort.

Han köpte själv den jackan som jag tänkt på dagarna innan när jag var på möhippan. Smycken har han, klockor likaså. Massor av saker kom i tankar men avfärdades typ lika fort. Jag ville ju ha något mer speciellt, skjortor har han massor och de slipsar han köpte för bra länge sedan har inte ens kommit ur förpackningen. Inredning tycker han är fint, men inte att få eller inköpa själv. Det ska typ finnas där när han kommer hem...

Förstår ni vad jag hade att gå på? Gått i timmar i affärer, men icke. Men nu, idag, så fick det minsann bli en parfym ändå. En jag varit nära att köpa tidigare men då åkte ju hunden till veterinären så det blev en snabbt avsmalnad presentbudget då. Också en deo i samma märke. Köpte även ett par varmfodrade skinnhandskar. Han har faktiskt nämnt att han ville ha ett par. Så var gång han känner parfymdoften så kommer han tänka på mig och när han skrapar bilen också. Och så kanske jag får tillbaka mina stickade vantar som han så fint lånat utan att fråga…


Vi var ju bortbjudna på middag, så jag lagade inget speciellt till honom. Hur firade ni fars dag? Och varför? Jag firade enbart min sambo, för han är en sådan fantastisk pappa till vår dotter! Även om vi skulle göra slut tror jag faktiskt att jag skulle fortsätta ge honom en genomtänkt gåva som uppskattning, om nu inga dramatiska personlighetsändringar görs. Kan faktiskt bli tårögd och rörd varje dag då jag ser far och dotter leka, busa, gosa eller läsa godnattsagan. Också de vardagliga sakerna som att göra rent vällningflaskan, klä på ytterkläderna på henne och borsta tänderna på henne. Det är skönt att ha en sådan person i sitt liv, speciellt den som man delar sitt barn med. Det är en trygghet och en oerhörd ynnest. I vått och torrt. Någon som finns där och älskar henne även om jag nu inte skulle vara med.


En sådan person, som även gör så ofantligt mycket mer är värd att firas lite extra!
Det behöver inte bara vara materiella gåvor som ges heller, men bara att man visar att en person är speciell! Smög ned en liten handskriven lapp där det stod hur mycket jag älskar honom och lyckönskade hans dag bland pappren i mappen han hade med sig i till Stockholm igår. När han kom hem så berättade han hur glad han blev, så enkla medel fungerar också.

Nu behöver det ju inte bara vara ens egne far, som här inte är fallet. Och man ska ju komma ihåg att visa uppskattning av andra speciella i sin närvaro också, men just idag är det ju fars dag.

Tidig kväll



Enda motivet jag tog på igår faktiskt, orkade inte hålla på med kameran och inställningar då det var så mörkt. Mycket märklig dörr som fanns på övervåningen där toaletterna var. Hur tänkte de där? Vad hände?

Kroppen skriker åt mig att gå och lägga mig igen. Den gör ont. Vad har jag gjort egentligen? Dagarna efter bowlingen kan jag ju förstå men nu? Det känns som hela kroppen är täckt med blåmärken och det gör till och med ont att klia.

Gårdagen blev trevlig, trots att den blev något kort. Kom iväg när Therese hämtade mig, och så blev det lite snurr när vi försökte hitta gården där festen var. Vi var bland de första så det var inte bara vi som inte hittade så bra. Där blev det lite mingel, bubbel och trockadero och den sistnämnda fick jag höra att den från början var från Väse? Men detta är tydligen bara Väseborna som vet om, men ingen annan? Serverades maffiga smörgåstårtor som jag bara tog en ynklig bit utav, som jag inte ens åt upp. Jag hånade mig själv till och med. Försökte med lite chips istället. N kom vid 20 tiden, men vi åkte hem inte så länge efter det. Han var trött efter ungefär 70 mils körning och en hel dags möte. Min kropp var slut. Vi fick med oss smörgåstårta hem, som vi kilade upp med till svärfarföräldrarna. Lillan hade inte somnat än så vi fick oss en godnatt puss.

Väl hemma hamnade vi i säng, bläddrade igenom dålig tv. Slutade med att han satt och arbetade vid datorn och jag tog upp en bok som jag varit på väg att läsa ett tag nu.

Idag så ska vi ta oss ut och handla veckans mat, och även någon fars dags present. Egentligen så borde inte N få någon, då han är omöjlig att få ur vad han vill ha. Men nu tror jag att jag kommit på något. Sedan är vi bortbjudna på middag.

Inför Bröllopsfesten



Håller på att göra mig i ordning för bröllopsfesten ikväll.
Lillan är hos svärfarmor. Det var meningen att hon bara skulle sova där i natt men igår så meddelade hon sina planer att hon skulle dit redan igår och sova, alltså i två nätter. Jag och sambon blev jätte snopna, men varför inte? Sambon är i Stockholm nu. Han har blivit rekryteringsansvarig för Värmlands fotbollsförbund, och nu är det möte för hela Svealand. Först var det meningen att han bara skulle vara "ansiktet" utåt för Karlstad, men blev det för hela Värmland istället. Han gick upp vid 5 imorse för att åka iväg. Han skulle hämta upp en kille i Örebro också. Får se om han kommer till bröllopsfesten ikväll, om han hinner och orkar vill säga. Hoppas kan man ju alltid.

Har gått och småsminkat mig i flera timmar och tillslut hittat de kläder jag ska ha. Kläderna jag har passar inte alltför bra längre. Men har verkligen inte orkat gå i klädaffärer för min räkning på sista tiden. Men, detta får gå. Therese hämtar upp mig vid 17.30 så nu är det mest slö tid. Undrar om jag vågar titta mig mer i spegeln. Känns som jag är jätte stylad just nu. Hoppas även att gården vi är på är varm…


Apropå fotot, då ingen är hemma och kan berätta hur sminket ser ut-
om det behövs mer någonstans eller så tänkte jag att jag tar kort på mig själv. Men fick verkligen inte till det alls och jag minns verkligen inte vart självutlösaren sitter. Tog massa kort och fick en massa skratt. Fotas jag underifrån ser jag ut som en riktig diva, slappnar jag av i ansiktet så ser mina läppar jätte plutiga ut vilket jag inte gör med flit och fotas jag mer i ögonhöjd så får jag oproportionerligt stora ögon etc etc. Här är den bästa bilden, som inte gav mig snövit hy eller bambi ögon. Men här lyckas jag förstöra med att inte titta i kameran samt att bandet till kameran hamnar lite väl fel. Men nu orkar jag inte fota mer. Nu får sminket bära eller brista…

Möhippa!



Möhippa för Emelie i torsdags! Det började med att vi var 6 tjejer möttes upp utanför hennes jobb. En av tjejerna jobbar även på samma ställe, som tyvärr även skulle arbeta den kvällen - men mötte upp oss senare, så vi smet in bakvägen. Kikade så att kusten var klar och så tvär rusade hela gänget genom hela Pekås. Väl inne i personalrummet så gick vi in i omklädningsrummet. När Emelies arbetspass började nå sitt slut så hoppade 5 av oss in på toaletten för att överraska. Den sista bytte om till arbetskläder. Sen hoppade vi ut när väl den blivande bruden skulle byta om "Men va faaan... Jag är ju inte i ordning!".



I omklädningsrummet blev hon tilldelad denna flaska med sugrör, en rosa visselpipa med fluff som hon skulle vissla i var gång hon ville något. Och en vit keps med texten Bride med slöja. Tiarorna var slut...





Sen satte vi oss i bilar och körde runt lite. Lite nervös blev hon när vi körde ute i mörka skogen. "Vart ska vi?!" Men vi åkte hem till en i sällskapet där det vankades lite snacks, jordgubbs cider och rosa champagne. Emelies bil hade redan körts hem under dagen och där hämtades även ett ombyte så den blivande bruden fick hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Senare, så var det ett bord bokat på en restaurang.



Denna bilresa blev det dock ögonbindel, ända fram till bordet. En mycket rolig promenad till restaurangen kan jag ju säga... Några svordomar från Emelies håll, men mest skratt. I alla fall för oss. "Var är vi? Vi är mitt i stan, eller hur?! Jag hör en buss? Vi är mitt i stan!" Det sista listade hon ut då kyrkklockan avslöjade oss...

"-Vart är strippan? Jag vill ha en brandman..."

Adventskalendrar från THE BODY SHOP


Har varit i staden i flera dagar nu och kikat lite i affärer. Upptäckte att flera nu har adventsskalendrar för vuxna... Såg bland annat dessa, från THE BODY SHOP i olika prisklasser.

"24 härliga överraskningar väntar i denna adventskalender. Produkterna är utvalda inte bara för att passa ihop med varandra utan också för att passa alla åldrar och behov."

Röd Luxury : Kostar 800 kronor och innehållet har ett värde utav 1100 kronor.
Svart Deluxe : Kostar 1000 kronor och innehållet har ett värde utav 1500 kronor.
Guld Ultimate : Kostar 1200 kronor och innehållet har ett värde utav 2400 kronor.

Trotsar kroppen



Slänger in en snabbtagen bild på presenten som nu ligger i jackan. Ska snart bli hämtad och så bär det iväg på xxxxxxx. Kan ju inte säga vad det är ifall h*n läser denna blogg innan...  Jag ska banne mig vara med en liten stund i alla fall!

Energi?

Försöker plocka fram energin. Lagar lite mat som jag hoppas orkar äta. Ska iväg på en mycket rolig grej, om kroppen klarar av det. Hjärtat vill men kroppen känner mer för att lägga sig i sängen igen. Sjukt otrevlig känslokombination! Ska ta och börja göra mig i ordning lite, så det är klart även om jag nu inte skulle orka.

Dagens lunch: Vitlöksbaguette med stekta champinjoner

Börja med att sätta på ugnen. Gör eget vitlökssmör som du brer på en vanlig baguette, eller fuska med färdiga frysta vitlöksbaguetter. Det gjorde jag. Vilket som så ugnsrosta brödet tills det är gyllenbrunt och smöret är smält. Finhacka gullök, skär ned champinjonerna och pressa vitlök. När brödet börjar bli klart så börja med champinjonerna. Fräs svampen tills den får färg först och klicka i en rejäl smörklick. Ta i gullöken och fräs den kort. Salta rejält och ha på lite svartpeppar. Sist i ska vitlöken då den bränner lätt och då smakar det inte lika bra.  

Löjligt enkelt. I princip inga nyttigheter alls, men gott är det. Bra snacks eller förrätt. Även om jag äter mer så är portionerna små just nu så det passade mig bra.

Aj!

Min bakdel gör ont, precis som jag misstänkte. Men bara vänstra sidan. Så alltså är vartannat trappsteg något smärtsamt. Huden på fingrarna är öm, och har till och med ett litet litet sår på ett finger. Kan jag kalla det sportskada då?

Tänk att bowling kunde vara så påfrestande. Men, det var värt det. Jag vann ju sista omgången... Och det är ju sista som räknas, ni vet. Som i "sista målet vinner".  Ni behöver inte hålla med. Jag vet att det är så. Punkt.

Frukost



Nej, nu ska förkylningen bort och energidepåerna fyllas på! Inte blivit så mycket bättre med den, trots mitt vitlöksmissbruk. Ätit denna lättsockrade C vitaminbomb till frukost tillsammans med mild naturell yoghurt. Väldigt gott!

Bowling



Ja, resten av dagen gick i rena farten.
Hann städa undan lite, tvätta och hänga, en diskmaskin och en liten lunch. Hämtade lillan på dagis och tog bussen in till stan. Tror varenda människa skulle hem just då för det fanns inte mycket plats varken på vägen eller i bussen. Lillan och jag åkte för första gången utan vagn, så det var lite speciellt- för hon ville absolut inte sitta i mitt knä trots att det var mycket folk. Så de fick fortsätta stå.

Mötte upp N som tog lillan och jag gick iväg och mötte up mina vänner. De hade just beställt in mat när jag kom så vi fick vänta lite. Bowlade i 1.5 timme vilket resulterade i 3 omgångar då vi var 4 personer. Har nog inte spelat på flera år, tror det var innan lillan kom. De jag spelade med brukade spela ibland, så jag förberedde i tanken på nederlag. Men första spelet kom jag tvåa, andra tvärsist och i sista spelet vann jag! Väldigt nöjd med mig själv. Jobbigare än jag mindes det dock, tunga klot. Vred kroppen så på annorlunda vis, så det lär ju kännas imorgon? Tur att jag aldrig lackade naglarna idag ändå för de hade förstörts helt. Tror min spelartumme kommer vara bra mycket större än den andra imorgon! Men kul att träffa vänner, behövs nu!

När jag kom hem så möttes jag av en nästan färdig nattad dotter, som jag fick läsa godnattsaga för och en pizza som väntade på mig. Råttorna passar på att beställa hem när katten är borta på annat...

Fri dag med lite egenvård



Efter att lillan kommit iväg till dagis så kom jag hem och gick och la mig igen. Sovit dåligt de senaste nätterna, och så även i natt så det behövdes. Vaknade utvilad vid 11. Nu har jag ätit en mycket sen frukost bestående av fil och hjortronsylt. Hårinpackningen och en ansiktsmask verkar just nu och ska ta och tvätta av och ur det snart och sedan fixa naglarna, ansiktspeelingen gjordes när Kajsa var här så det behövdes inte göras. Nu när jag känner mig piggare så kände jag att det är dags att ta hand om sig lite, när kroppen inte mår bra så sätter det sina spår ganska fort på både hud och hår så jag unnar mig denna lyxen idag.

Sedan se om den lata hunden kanske vill ut i solskenet en stund. Efteråt vet jag inte riktigt vad som ska göras, kanske åka och bowla med några vänner. Beror om kroppen orkar. Men just nu känns allt riktigt bra. Såg att ena liljan håller på att slå ut så passade på att föreviga denna vackra blomma. Älskar liljor. Vad gör ni idag?

Ugnsrostade rotsaker & annat smått och gott



Då det var kvällsljus igår så blev det inte jätte skarpa bilder, men denna får duga.  Hur gott som helst! Bland de rostade grönsakerna var dessa:

Röd paprika, potatis, palsternacka, morot, gul lök, röd lök, halverade vitlöksklyftor, schalottenlök och päron. Glömde äpplet. Så lite frukt blev det med. Oväntat, eller hur? Men våga prova! 

Skär upp i liknande storlekar så de blir klara samtidigt. Päron och paprika kan skäras i större bitar då de redan är såpass mjuka. Lägg detta i en ugnsfast form med massor av olivolja. Krydda lätt med salt, peppar, lökpulver och en aningens cayennepeppar om man har det. In i ugnen i 150 grader och prova med en sticka i potatisen efter en stund, då det är den som "ska vara" klar när den tas ut.

Det kan ta lite olika tid beroende på grönsakernas storlek. Mindre = kortare ugnstid. Vill man ha en aningens mer färg så höj temperaturen och sätt på grillfunktionen. Håll koll bara så det inte bränns.

Jag verkar vara tillbaka!



Jag tror jag börjar känna igen mig själv! Aptiten kommer tillbaka och jag kan äta mer och mer. Orkar laga mat igen. Har äntligen börjat gå upp i vikt igen! I lördags blev det hemmagjord pizza gjord från grunden med en grövre deg, kokade en god tomatsås och alla tillbehör. Blev lite experimentsugen att jag fixade till champinjonerna lite extra på spisen med vitlök och annat gott. Igår blev det min paradrätt, lax, som inte lämnat någon som inte tyckte om den. En fiskhatare lämnade motvilligt ett godkännande.

Och idag, såg en bild i en tidning och kugghjulen i huvudet började snurra. När vi väl satt i vardagsrummet runt 19 ikväll så kände jag suget och berättade för N. Han åkte direkt till Maxi och kom hem med två kassar som kom att ge mig en rolig stund i köket. Nu har vi avnjutit en otroligt god måltid bestående utav ugnsrostade grönsaker, ryggbiff och en grym egengjord rödvinssås.

För att faktiskt vara den så är min matlagning suverän. Helt ärligt, jag kan fortfarande chocka mig själv ibland emellanåt.

Världens bästa lekkamrat



Behöver jag säga att vår fyrbenta tjej har en ängels tålamod med våran lilla tvåbenta? De lekte en stund innan, och så här. Sen gick vi människor in i köket och åt middag. När vi var klara så trippade den fortfarande utklädda damen in till oss. Glasögonen studsade lätt på nosen när hon gick och hon kikade över kanten på dem på oss om vi hade något gott kvar till henne...

Minneslunden på alla helgona afton!



Igår kväll åkte vi till minneslunden. Väldigt vackert med alla de tusentals ljusen som var tända i mörkret! Även om min bror inte ligger på den kyrkorgården tände jag ett ljus för honom.





Min Kajsa är här!



Igår kom min Kajsa! Försenade födelsedagspresenter byttes, hemma gjorda pizzor med alla tillbehör bakades och sedan åkte vi till minnes lunden på tidigare på kvällen när det blivit mörkt. Mys i soffan sedan med godis och film. Den enda som klädde ut sig var Lillan, som fick tillbehör till en riktig prinsesslook. Örhängen, prinsesskrona, en ring, handväska och klackade skor. Hon älskar klackar. Undrar vart det kommer ifrån?  Oj, vad hon gick omkring i det! Klänningen hade hon fått av en annan i födelsedagspresent.

Det som gick så bra...

Det som började gå bra. Har varit en riktigt dålig dag då jag varvat dagen med att antingen ligga eller sitta ned. Huvudvärk. Äta något direkt kan jag inte heller skryta med. Eller jo, en hel gorbys pirog fick jag i mig efter en stund på kvällen tillslut. Hatar att må så här. Hatar att behöva be om hjälp med saker. Saker som med hunden, dottern, mat, resa mig, hämta vatten… Sådana saker man tar så för givet- för jag har alltid klarat det innan. Jag skäms, även om jag vet att det inte är något som direkt misstycker, annat än lillan då ibland. Har konstant dåligt samvete och känner mig som sämsta mamman i världen. Tur att hon har världens bästa pappa som kompenserar upp det något. Även släkt och dagis.

 

Mina kära tvåbenta i denna familj har nu lyckats smitta ned mig med deras förkylning som grädde på moset. Näsan rinner ikapp med ögonen som tåras, jag vet inte vilket som är värst. Mer medicin i natt. Känns inge vidare alls.

Mat!

Fått i mig vanlig hederlig middag idag! Första gången sen, när? Ryggbiff, ugnspotatis, bea, sallad, paprika, tomat, gurka, paprika pch rödlök... Extas... Jättemätt... Jättenöjd!

Smultron i november!



Jepp, ni ser rätt! Mina ögon reagerade på något rött i allt de grå- grön- bruna växligheterna, och tror ni jag blev förvånad när de visade sig att det var två mogna smultron. Man vet att man är mamma när man låter dottern få årets (antagligen?) sista smultron. Hon hälsade att de var goda!

Uppmuntran!



Då jag slutade innan 12 idag så skjutsade N hem mig, under hans lunch för att jag skulle få slippa åka buss.  Pratade lite om vad vi gjort idag, och när han kort redogjorde hans dag hittills så kom det "Å, så åkte jag och köpte en present till dig..." Den fanns visst i bilen med då jag satt i framsätet så såg jag givetvis ingenting. Trodde han skulle göra det som han brukar, att avslöja och så måste jag vänta på att få den. Men det behövdes inte. När han släppte av mig så fick jag denna från Blomsterlandet.

Väl inne så öppnade jag den, och oj vad överraskad jag blev, det var verkligen oväntat! Och glad! Den är verkligen mycket finare än mitt snabbfoto visar och luktar gott. Tack älskling för uppmuntran!

Samma idag

Det känns som det gör ont ungefär överallt i hela kroppen nu. När går det över? Känns som livet står och stampar på samma plats. Vissa dagar går det att ta ett steg framåt, bara för att i nästa dag gå två steg tillbaka. Det jag ätit idag vågar jag knappt erkänna för mig själv, det är alldeles för lite. Trött. Jämt. Hoppas på en bättre dag imorgon. Glömt att ringa sjukhuset i två dagar nu.

Funderar på hur mycket jag skrattat idag. Bara med lillan i princip. Och idag har vi inte träfftas så länge så det har inte skrattats så mycket. Inte så mycket kul att berätta just nu.

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0