Långsam dagHär i detta hem går tiden oerhört långsamt. Den lilla har mest varit slö, och jag försöker få henne att dricka och äta glass. Ja, värre öde kan ni ju inte tänka er kanske? Hon sov en stund, men då kunde inte jag. Känner nu att min kropp skulle behöva det, den gör ont, och med tanke på att det inte var så mycket sömn i natt. Tittade mig i spegeln förut och är röd och mörk under ögonen. Funderade också en stund på om jag bara flyttade på hårborsten eller om jag faktiskt drog några tag i det som sitter högst uppe på huvudet.

Lillan fick en liten, och då mycket lite, energistund och gick och lekte i sitt rum. Kort efter så kom hon tillbaka och tittar nu på lilla sjöjungfrun. Hon gnydde "dumma ögon" då hon har ont i dem, men kan inte blunda. Hon även har ont i nacken, huvudet och benen.

Roligt nog kom hon i slutet då jag bakade ut solrosbröden. Tre små bullar gjorde hon och sen var energin slut även där. Vi ska försöka ta oss ut en kortis sen tänkte jag, lite frisk luft. Om det så bara är på balkongen vet jag ännu inte.

Liten sjukling

Som vanligt blev ingenting som jag tänkt mig. Inatt låg lillan och gnydde och darrade av feber och tillslut fick hon ta medicin. Oj, vad hon inte gillar det! Ett mamma hjärta går itu när jag tittade in i hennes förtvivlade ögon! Men det var ju för att hon väl skulle få somna igen. Nu på morgonen låg hon ganska länge, men hon var hungrig. Men hon hade ont i huvudet, nacken och benen så hon ville ligga en stund till. Nästintill precis kl 9 så började det dundra från grannens högtalare. Går verkligen inte att ligga kvar i vårat sovrum då. Vart är respekten?

Lillan snackar som ett annat maskingevär, så hon är inte alltför medtagen men febern är högre än inatt. Men frukosten har hamnat i den lilla magen och vi har suttit och målat med vattenfärger. Nu blir det nog lite mys i soffan resten av dagen gissar jag på. Imorgon får N vara hemma för första gången på evigheter då jag måste iväg.

Ett glas vatten...

Ska det vara såhär? Sambon fyllde på vattenskålen till hunden i köket nyss och jag blev jätte törstig. Ni vet, på ett sådant där sjukt direkt sätt, ungefär som att höra vattendroppar och man blir kissnödig...

Jag: Kan du ta med ett glas vatten?
Jag: Är du snäll…


Han kommer tillbaka till vardagsrummet, pratar om något annat. Utan vatten. Han går jätte fort medans han pratar hela tiden fram till det han sätter sig i soffan. Som om han gör så med flit för att jag inte ska kunna säga någonting utan att avbryta när han pratar för att hinna sätta sig. Vilket jag dumt nog inte gör, då det anses oartigt. Väl sittande så blev han helt tyst.


Jag:
Men, kunde du inte ta med vattnet?
N: Jag hörde inte…


Jag hörde ändå hur han pratade med hunden i köket. Vartenda ord. Och jag är ändå halvdöv på ena örat.


N:
Men jag är också törstig… Så när du ändå hämtar vatten till dig sån kan du ju ta med ett glas vatten till mig med!
Jag: *gapar och stirrar på honom*
N: Du hörde mig!

Han ville bara komma tillbaka så fort som möjligt till sitt nedrans tvspel.
Nu är jag i tanken inne på olika alternativ: att hämta mitt eget vatten och inget till honom. Eller hämta två glas vatten och båda till mig. Att hämta två glas vatten, ett kallt glas vatten till mig och ett varmt glas vatten till honom...Dejes badhus

Oj, vilken härlig dag! Bilresan dit gick smidigt då hon tittade på Nicke Nyfiken hela vägen. Somnade gjorde hon också någonstans längs vägen. Kom in i Deje badhus, där det kostar 40 kronor för vuxna och barn under 5 år går in gratis med badande vuxen (Mellan 5-18 år kostar det 20 kronor). På söndagar så stänger Karlstads badhus 13, medans Dejes öppnar 13 och stänger 17. Vi åker inte gärna till Kristinehamns badhus då varje gång vi varit där så har det varit svinkallt. Lillans läppar har varit blå! Mina med för den delen! Och så kostar det 60 kronor per vuxen.

Både jag och sambon var i Deje när vi var yngre, och mindes det som varmt. Och det var det verkligen! Vi var i barnpoolen nästan hela tiden. De andra två var en sväng i bubbel men jag tog mig aldrig dit. I början kryllade det av ungar i perioder, men tillslut så var det bara vår lilla familj kvar! Vi vågade oss till och med ta ned videokameran i vattnet!

Lillan varvade mellan sina ärmpuffar och badring. Men puffarna var nog roligast, då hon nätt och jämt nådde botten med tårna. Så hon hoppade omkring, i princip hela tiden själv, så jag kan ju säga att hon somnade fort denna kväll! Åker mer än gärna till Dejes badhus igen, har inte varit i badhuset här i stan på väldigt länge, men de håller ju på att bygga om så vi skippar nog det ett tag till.

SöndagsmorgonVi har lovat att göra något riktigt roligt med lillan idag. Själv ville jag inte säga vad men N berättade i alla fall för lillan att "imorgon så åker vi till badhuset!" Så just nu lägger jag inte allt för mycket energi på våran skitsura dotter som nu tycker att vi "aaaaaldrig kommer åka till badhuset." Saken är den att de öppnar om över två timmar från det att jag skriver nu. Sen är det även så att hon är trött då hon vaknade tidigt. Så hon borde egentligen vila, helst sova, då hon inte gärna kan göra det på badhuset.

På bilden så har hon dragit fram massa kuddar och sitter som i en grotta. Ibland flyttar hon bort en av de små kuddarna som hon haft som tak och sticker upp huvudet och säger något otrevligt.

John Blund, vart är du?

En 3 åring svarar

Min dotter hatar att duscha. Alltså hatar, förstår ni vilket starkt ord det är? Hon försöker göra allt för att slippa. Hon har kommit undan ett par dagar, och lovat "att imorgon" så ska duschen intas. Nästan så det gick idag med, förutom att hon har godis i hela ansiktet. Hon hade precis fått sin far att lova att komma och leka med henne i sitt rum när jag kom på det:

Jag: Du, kommer du ihåg vad du skulle göra idag?
Lillan: ?
Jag: Vad skulle du göra i badrummet idag?
Lillan: ?
Jag: Du... dusch...
Lillan: Duscha?
Jag: Ja...
Lillan: Jag är ledsen, men jag har inte tid med dig just nu!

Det sista säger hon medans hon håller på att gå ifrån mig. Hon började redan vid meningen innan. Jag tror hon fattade hela grejen innan vi ens började. Jag blir mållös. Hallå, hon är 3 år. Vad hände? När hände det? Jag blir avspisad av en liten flicka med råttsvansar som inte ens når mig till midjan.

DistraheradOj, vad distraherande det är med denna kanin på handleden! Ja, den är väldigt fejk. Från dotterns tuggummi paket. Idag har jag mest sovit, kom upp vid 11. fick i mig en clementin och någon timme senare 1 dl fil med lite hjortronsylt. Idag har vi städat lite, papperssorterat, pantat burkar och köpte lördagsgodis för pengarna. Somnade igen vid 15 och vaknade runt 18. När jag insåg min min matmängd så tvingade jag i mig lite gröt. Maten börjar bli klar på spisen, och hoppas få i mig lite av den med.

Tankestund

Känner mig gnällig. Ynklig. Det är så lätt att tycka så synd om sig själv när kroppen inte fungerar normalt, trots att andra har det så mycket värre. Trött och hängig. Man blir så fast i sig själv, då man inte orkar göra annat än just vara i huvudet - att tänka. Kanske är nyttigt. För jag funderar nu på vissa sk vänner. Under den här perioden har jag verkligen behövt lite sällskap och stöttning, men vart är den? Det fungerar när de har jobbigt och en annan hör av sig, men när det kommer tillbaka att ställa upp tillbaka är vissa så tysta. Det ska inte vara en envägs relation. Då är jag hellre utan den personen.

Jag vill liksom inte berätta allt över blogg/ sms/ msn. Om personen är långt borta är det bara att slå en signal. Är den inom hälsa-på-radie så kan man ses. En fika, promenad eller shoppingstund på stan. Ska det vara så svårt?

Det är verkligen när en person ligger på botten som man verkligen får veta vilka som är villiga att hoppa i efter en. Sorgligt.

Medicin!Hämtade ut min välbehövda medicin! Om den fungerar så bra som jag hoppas på så ska jag nog gifta mig med den. Har haft en helvetesdag med kroppen idag så när jag kom hem så bara rann tårarna och jag ringde olyckligt till N för att få tröst. Hatar att vara så svag! Efter så la jag mig och sov, vaknade och åt två smörgåsar och sedan sov igen, men den tryckande huvudvärken gav inte med sig. Sen hämta lillan. Stackaren ville vara ute en stund men jag klarade inte ens det. Har så dåligt samvete och känner mig som världens sämsta mamma ibland. Idag fick jag i mig en mugg yoghurt till frukost, en clementin och två smörgåsar med ett par glas juice. Inte särskilt hungrig nu heller, så här i slutet av dagen.

Höll på att säcka ihop på apoteket då det visade sig att receptdatorerna var ur funktion och en apotekare sprang fram och hänvisade till det andra apoteket som öppnat på Bergvik. Hade inte N varit med hade jag kysst karlen. Likaså kvinnan på andra apoteket som undrade om jag ville ha ett glas vatten på direkten, trots kön.

Lyckades ta mig igenom hela ICA maxi, med ett antal vilopauser. Nu ska jag försöka se på det ljusa, och fick råden igår att försöka "leva" till på måndag och är jag inte lite bättre så ska jag ringa till sjukhuset. Så jag ska leva till måndag och sedan sätta upp nästa delmål, att min underbara Kajsa kommer från Umeå på fredag!

Uppmuntran, ja tack!

"Tvn är härmed bokad året ut..."Ja, ni läste rätt. Så sa min kära sambo jämt nyss. Behöver jag säga att hans nya Battlefield 3 har kommit? Så han tjatat om det! Han förhandsbokade det för runt två månader, och det kommer ut i affärer om någon vecka. Han har gått omkring som på nålar på sista tiden och blivit kinkigt besviken varje dag då det bara legat vanliga brev och reklam i brevlådan.

N - Men borde det inte spelet komma snaaart...?

Komiskt och ironiskt att det var jag som kom hem först och kikade i brevlådan? Kan tyckas, men inte kunde jag ju låta det ligga kvar. Tog med det upp och gömde undan det. Så nu när lillan var nattad så gömde jag den bakom ryggen, under bh bandet så att jag kunde röra mig fritt. Han hade redan satt sig hade just börjat spela sitt fifa när jag kom och satte mig i hans knä och bad om lite massage i svanken. Han var allt annat frivilligt då matchen just börjat och då bad jag honom krama mig en stund bara. Han nämnde något om att han trodde att det nya spelet skulle komma imorgon. Det tog någon minut innan han reagerade på kartongen.

N - Men, vad har du där?
Jag - Jag tror inte spelet kommer imorgon...

Oj, vad gosig den mannen blev då. Tills han fick tag i den... Nu har han spelat i 2 1/2 timme i sträck.

Jag - Är det bra?
N - Mmm, det är bra...
Jag - Bara bra?
N - Det är jätte jätte bra!

Han ville inte direkt prata. Roar mig kungligt åt när det blir avslutade banor eller en kort paus för att gå vidare i spelet och man hör hur han andas. Han glömmer bort sig att andas, och håller andan då det tydligen är "så spännande!" Hans kommentar om att tvn nu är ur funktion för oss andra så kontrade jag med att det nog inte kommer ligga något mer spel i brevlådan framöver då han väntar på nya Call of Duty om någon månad…

Men just nu så är han som en unge på julafton, han har äntligen fått öppna sin julklapp.

Lite om dagen

Oj, vilket spring det har varit idag! Tog mig en promenad, som tog väldigt mycket längre tid än vanligt för mitt tyckte, till vårdcentralen. En läkare fick skriva ut ny medicin, en som förhoppningsvis inte kommer få mig att somna som en sten som den förra. Ingen bra bieffekt det där, att gå omkring som halvt sovande. Inget roligt familjeliv. Nu vill jag bara sluta blöda så vi kan åka till badhuset. Insåg häromdagen att denna helg är den sista helt fria helg tills efter julafton.

Sen tog jag bussen in till staden där jag mötte upp N för en långlunch. Åt kycklingbaugette på Sjökvistens, men blev lite besviken. För det första, och mindre viktiga, så tog de nu betalt för lite extra grönsaker. Sen fick jag i princip bara röran. Hittade omkring 5 små bitar kyckling i hela baugetten. Gick och klagade när jag väl insåg att så var fallet, men då hade jag ju ätit så mycket och drickan var i princip slut. Fick lite till vid sidan av men fick pilla ut med fingrarna då det saknades annat tillhygge. Hade gula naglar efter lunchen trots upprepade tvättningar.

Sen skiljdes vi åt och jag gick iväg för mitt och sambon för sitt. När jag var klar så såg jag att han ringt och han skulle till en klient som var på samma väg som vårt hem. Så det blev bilen hem. Medans han gjorde dagens sista arbete så hämtade jag ett stycke blötdjur till dotter på dagis. Alla var ute, i regnet, och hade roligt. Plaskande gick vi hem och tog en regnig tur med hunden. N hade kommit hem 5 minuter innan oss så när vi kom in så stod han med disken. Själv la jag mig under täcket för att bli varm. Far och dotter gjorde maten, så det var bara att känna sig påpassad!

Morgon

Skulle gärna vara en morgon människa. Men det är jag inte. Men när klockan ringer vill jag helst bara blunda igen. Men dottern var ju tvungen att komma iväg i tid för frukosten på dagis. Så väckte henne, lät klockan ringa och tände lampan. Oj, vad långsamt det gick! När vi är på väg mot dörren så säger hon väldigt anklagande:

- Mamma, du väckte mig!

Försökte kontra med hur många gånger hon väckt mig men jag tror inte det fungerade. Nu ska jag snart iväg till vårdcentralen och sedan in till staden. Slutar 15 så jag hinner hem och för att hämta lillan från hennes första långa dag på dagis! Det känns som hela dagen kommer bli jätte lång, och jag vill helst bara lägga mig i sängen. Ikväll ska det visst bli ett ljusparty som jag dumt nog lovat bort mig på.

ValIgår tänkte jag att det bara var ett frisörbesök inbokat för dagen. Men morgonen gick åt att sitta på dagis och ändra om tider så lillan nu går upp på heltid från och med imorgon. Sedan suttit och skrivit på en uppgift och så har jag en sak till på "måste" listan. Sedan finns det en hel del på "borde" göra listan också. Egentligen så ska man ju göra allt som man tänker på direkt istället för att skjuta på det. Då blir det ju så mycket  "göra" högen att man inte gör någonting.

Men annars lockar dt som finns på bilden väldigt mycket.
Disciplinbrist javisst! Aptiten har återvänt lite mer för varje dag och lagt på mig något kilo också, så plus för mig!

Så trött

Sov inget inatt. Eller ja, somnade runt 06. Bara för att vakna av en mardröm 50 minuter senare. Somnade efter att jag kom hem från stan idag. Vaknade utav att hemtelefonen ringde. Som givetvis inte låg i det rum som jag låg i. Knappa 2-3 signaler senare och en zombielilli som släpat sig upp så lägger de på. Telefonförsäljare!

Åt lite, skagentoast och sedan tänkte jag att jag skulle unna mig lite "lyxchoklad" som jag kallade det. Den var inte så god som jag i mitt huvud tänkt att den skulle vara! Besviken igen.

Hämtade hem lillan senare. Lekte i mörker i sandlådan ett tag. Kallt. Kom in och fikade och däckade igen. Tills nu typ. Hade legat i konstiga ställningar och till och med snodden runt handleden gjorde ont! Hoppas jag somnar om sen. Ska äta lite lätt och sen borsta tänderna och inta sängen. Igen.

Vad gör ni utan barn?

Vad gjorde man en söndagskväll när man inte hade barn? Vi har nu gått en längre kvällspromenad med hunden och sparkat löv. Ätit vatten melon. Värdelös söndagstv och det enda man kunde tänka sig visade sig vara repris. Var inget roligt på bio. Är för trött i ögonen för att läsa. Ska ta lite kvällsfika och sedan en dusch och så sängen.

För exakt en vecka sedan då vi lämnat lillan, då vi också slumpmässigt blev barnfria en natt, så åkte vi iväg till affären och köpte hem lite gott. Lite skagentoast och nobless. Tittade på priaten Jack. Verkligen bara mys för mig och sambon. Men nu, som all fantasi har gått ut likt en ballongen som tappar luft. En gång var en gång men två? Vad gör man då?

HelgenIgår blev ju inte direkt som jag tänkt mig.
Lillan tvärslocknade när N var borta, och fortsatte sova så han fick minsann både hämta hem hund och handla hem mat själv. Hon vaknade en kort stund innan han kom hem. Väl hemma så började jag med grönsakerna och han steka hamburgare så maten hamnade fort på soffbordet samtidigt som vi tittade på en av de nya Nicke Nyfiken filmerna. Men ingen eftermiddagslur för mig med andra ord.

Idag hade vi tänkt, att det skulle vara en riktig mamma- pappa- barn dag, med inriktning barn. Hade några val, som att åka till badhuset eller leklandet. Men personligen så anser jag att blödande kvinnor kan hålla sig borta från allmänna pooler, så vi fick tänka om. Och leklandet var jag alldeles för slut i kroppen för, för att orka med. Så lillan fick välja. Vi åkte till en leksaksaffär och var där i en halv evighet kändes det som. Alla ungar som panikskrek mamma och pappa, över alla saker de skulle ha.

Lillan ville mest att vi skulle komma och titta på saker. Nu så här i efterhand så skulle det blivit billigare att ta både badhus och lekland tror jag. I bilen hem så tyckte lillan att vi skulle åka till sjukhuset och äta pizza. Pizzerian bredvid sjukhuset, Kvarnen, är riktigt trevliga med barn och lillan brukar få hänga över kanten och titta på.

Nu är den lilla hos svärfarmor, där hon ska sova i natt. N kom just hem och det var visst fotboll på datorn. Nedrans canal +. Funderar på om det ska bli bio ikväll. Eller en tidig kväll under täcket.

Argentinsk dans

Svenska lets dance blev med ens ännu "tråkigare". Kolla bara hur de dansar och klär sig i argentinska motsvarigheten. Såg det som nyhet på aftonbladet, men de visade nästan ingenting från själva klippet utan bara Leila Bagges rumpa i ett par strumpbyxor och Anna Ankas hårt instängda bröst.

Men någon hade kommenterat artikeln och då var jag ju bara tvungen att klicka in här. Ni måste vara medlemmar på youtube, och vara beredda på att det är bra vågat. Särskilt för ett familjeunderhållnings program, men vem vet, det kanske är annorlunda där borta. Åh, vad jag önskar att jag kunde språket! Eller åtminstone att de textat...

UppmuntringTänk att så lite kan muntra upp humöret. En kopp sött te med ciabatta med ost direkt uttaget från ugnen. Dagen känns lite bättre. N åkte iväg för att titta på en innebandy match, men ska komma hem sen och ta med lillan på en biltur och handla lördagsmaten och hämta hem hunden. Själv kommer jag nog sova under min lilla egentid. Ögonen går snart i kors.

Tonårstrubbel

Känns som jag har suttit i telefon hela morgonen. Ringt runt både till anhöriga och till polisen. Ska det vara så svårt för några ungdomar att hålla sig på hemmaplan? Iallafall i samma län? Känns ibland som att det är lika effektivt att ställa sig och smälla huvudet i väggen än att ungdomar kan sköta sig. Vad jag önskar att dottern kunde vara 3-4 år i ungefär 15 år till och så bli vuxen direkt.

Fast mer realistiskt är nog att önska så att den satta prognosen att jag ska bli en riktig- super- fotbolls- mamma stämmer. Eller sport mamma överhuvudtaget. De senaste dagarna har jag tänkt med vånda på att jag lär bli just det, men nu såhär i efterhand låter det som rena rama drömmen.

Kan inte dagen bara börja om?

Fallet lövUngefär så känner jag mig. Har varit ute idag faktiskt, en promenad till närbutiken här på området och köpte jäst. Tog med mig kameran för att få lite fina bilder men orkade inte mer än några kort. När jag satte mig så kändes det som det lilla jag har i magen skulle upp och när jag reste mig kom yrseln. Fått i mig en hel clementin och ett par äppelklyftor. Ett jippi för mig. Att förlora aptiten såhär är lika effektivt för viktminskningen som en rejäl depression. Dock bara det att jag inte behövde eller ens ville gå ned direkt. Ligger nu på gränsen under min idealvikt. Det är en tunn linje mellan kilona, och väger jag något kilo under så börjar jag se ut som ett skelett. Brösten har tyvärr stannat kvar. Vore ju fantastiskt att faktiskt passa i bharna jag har hemma och inte behöva köpa nya, större.

Igår var det förövrigt ett år sedan vi förlovade oss. Men jag följde med och handlade mat igår, och det borde jag med mina krafter kanske inte ha gjort. Samt det faktum att vi prickade in barnbidrag/ pensionsdagen så det var ju inte lite folk i affären. Hatar att handla när det är mycket folk! Så när vi kom hem var jag rätt lealös så ryggbiffen ligger fortfarande i kylen och vi åt istället smörgåsar. Men idag ska vi ta tag i det. Det och fredagsmys som får bli något alldeles extra. Imorgon ska N iväg på innebandykurs så att han även får döma det. Om han nu tycker det verkar vara något för honom vill säga.  

Frånvaro

Natten till måndag var bland de värsta nätterna i mitt liv. Tur att lillan sov över hos svärfarmor av en slump. Både jag och N låg nog både med rädsla och ångest efter att jag vaknat vid halv fyra. Morgonen på sjukhuset var inte så värst härlig heller. Men nu är det bra. Eller ja. Jag lever iallafall. Fruktansvärt trött och tvingar i mig något att äta. Aptiten finns liksom inte längre. Vikten går fortfarande nedåt. Även om det är rätt nu känns mycket så fel. Jag kommer inte berätta annat just nu ännu, så fråga inte. Men blogga har inte direkt funnits i mitt huvud.

Dom som känner för det får mer än gärna muntra upp mig lite, behöver verkligen det för tillvaron känns inte så vidare kul. Tur att lillan är hemma nu, så man får kramas lite.

De senaste dagarna har jag sovit mer än jag har varit vaken ungefär och ätit ungefär ingenting. Idag så har jag iallafall gjort framsteg, gick en liten promenad på några hundra meter extra efter att jag lämnat på dagis. Det var stort. Strunt samma om jag var svimfärdig när jag väl kom in. Tredje dagen med tryckande huvudvärk, men ätit lite mer både idag och igår så det jämnar ut det lite.

Bloggtips

Hittade en blogg som fick mig lite gråtmild. Om ett par och deras trillinggraviditet som nu utvecklat sig till att det nu är ett tvillingpar som kämpar på i sina alldeles för tidiga liv.

Naked från MUSTestat det nya läppstiftet ett tag nu, och jag är galet nöjd med färgen! Nu när vädret slår om och blir kallt så blir det lite obalans i min hy. Blir jätte torr, vilket även läpparna känner av. Men om man stryker på ett lager läppsyl eller ett tunt lager läppglans (ett som inte torkar ut då) och sedan duttar på läppstift så blir det kanon! Älskar också att man slipper fjortis – idomin - salva känslan också, utan den är verkligen hudtonat. Men man kan  inte ta för mycket av det goda, utan less is more...

Läppstiftet heter Naked och är från Make Up Store och kostar 170 kronor.

Nostalgi matNär jag växte upp så kokade mamma ibland några majskolvar. Som vi sedan dränkte i smör och salt och åt så fort de svalnat såpass att man inte brände munnen! Lillan fick när hon var runt 6 månader men hon var inte alltför hänförd. Nu, ungefär 3 år senare fick hon pröva igen. Fortfarande inte så förtjust. Jo, i smöret och saltet. Ett och annat korn råkade hon väl få ned.

Hon ville hellre ha smörgås. Klart hon fick det, och man ska ju inte kasta i onödan. Det är nästan så att jag kokar den andra med. Sist jag åt så var det inte så gott. Men jag tror det var pga. märket. Findus ska det vara. Äter ni fortfarande något som ni förknippar med barndomen?

LördagsgodisSambon var ute imorse, och när han kom hem så hade han köpt med sig lite lördagsgodis till mig. Äter inte så mycket godis själv, utan det är N och S som brukar sitta och smaska på godisdagen. Dessa var det enda godiset som var surt nog att äta när jag väntade min dotter. Den blivande gudmodern gick till affären under ett av hennes besök och köpte ca 25 stycken, men bara gula, åt mig. Efter att ha tryckt i mig 17 av dem kändes min mun lite småskadad sådär och inte kunnat äta mer än någon av dem sedan dess. Efter att jag ätit två så tog jag bilden och nu efter 6 stycken känner jag att jag kanske bör hejda mig en stund. Känns i munnen! Men gott är det!

Nygammal telefonBytte min telefon igår, för som tur var hade vi en extra telefon hemma. Urgammal... Eller ja, 3 år sedan vi använde den. Bläddrade igenom riktigt gamla sms vilket var jätte kul då jag sparat de roligaste. Också bilder och videoinspelningar! Hade som bildskärm en bild på dottern när hon var 6 månader! Hittade en video som jag inte alls mindes på när dottern lärt sig ställa sig upp och stod och vinkade. Glädjetårarna var ett faktum. Även på familjens nu gamla hund, som var jätte sprallig då och på min lillasyster som klippt av sig allt hår...

Inte helt säker på om jag har kvar alla nummer så bli inte så upprörda om ni hör av er och jag undrar vem ni är... Och alla nummer har lagt sig lite annorlunda jämfört med andra telefonen. Men jag ska väl komma på hur man gör. Än så länge klickar jag ut mig på internet hela tiden när jag ska in på menyn.

Igår för övrigt var helt underbar! Förstår inte varför jag ens hade med min kamera, sedan smällen tar den urusla bilder i mörker. Bad Sofie skicka de bilder som hennes kille tog istället och kan berätta lite mer då. God mat med mycket trevligt sällskap. Alla från den gamla klassen kom inte, men de som man fått bäst kontakt med var där och jag saknade inte de som var borta direkt. Två av lärarna var där också, varav ena deklarerade att nu när vi går i "FL3" så läser vi inte en enda bokstav. - Mer än menyerna! var jag ju bara tvungen att inflika. Jag hade så rätt så.

Utgång på G

Har gjort mig i ordning och snart bär det iväg för lite middag med vänner och sedan se vart kvällen bär. Blir det helkväll på restaurangen eller senare ut på krogen? Intel jätte begistrad i att sätta mig i bilen dock, efter igår. Men kan ju inte gömma mig under täcket restan av mitt liv. Så, upp på hästen igen sägs det ju.

Jag tror jag bara ska ta och gå och lägga mig...

Först grannarna, sen vildsvinet och nu slutar telefonen snart i soporna (efter det att jag slängt den i väggen/ golvet" från balkongen och hoppat på den) När vi kom hem så satte jag den i laddaren då vi inte fick bort det mystiska flygplansläget. Sambon sitter med andra datorn och kollar på fotboll och ropar på mig. Får meddelande på telefonen:

"Allvarligt fel, Ta ur laddkabeln, Kontakta kundservice..."

Bla bla bla osv osv osv. Jag orkade inte ens lägga texten i minnet. Jag tror jag bara ska borsta tänderna och dra täcket över mig och hoppas på en bättre dag imorgon... Det är illa att telefonen säger att det är allvarligt fel på den... Den skulle fylla 2 år i jul. Tack för den, konsumtionsdjävulen!

Vi höll på att krocka!! 

 Vi var och hälsade på hos en släkting som ska in till sjukhuset imorgon. Väl från Forshaga så började det mörkna, klockan var väl runt halv sju på kvällen. Sambon tänkte högt att "just ja, det är ju jaktsäsong" och att vi skulle hålla lite extra span. Det är ju i skymning och gryning som djuren rör på sig mest, men oftast i gryningen. Tur var väl att han sa något för jag började kika mer på vägen än att dåsa till lite lätt. Mellan Skåre och Bergvik ser jag något stort och grått i diken och under min reaktion från syn till att ropa AKTA så var det gigantiskt viltsvinet redan uppe på vägen. Sambon hann inte ens märka något förens jag hade ropat något. Eftersom det var bilmöte så var det bara halvljus, och någon dåre bländade sidan med helljuset för tidigt vid vårat möte än att vänta en tiondels sekund tills bilarna var jämsides (Ärkepucko!) Grisen var större än en släktings Golden retrievrar, och de är inte små om jag säger så. Manken på grisen skulle nått över bilfronten. Herrejösses, vad nära det var!

Vad tankar det hann fara i huvudet:

 "Men skojar du eller?" ( Vem du är var orelevant)
 "Va faaaan" "AKTA"
"Hur smakar griskött?" (högst ologisk tanke)
"Men kör på den bara!"

Den sista var när sambon började slira, hans reaktion från mitt rop. Den stora grisen var redan över vår sida vägen och vid mitt räcket. Jag tänkte mest att det var större chans för oss att hamna i diket än att den skulle vända. Väl på parkeringen inser jag hur fruktansvärt nära det var. Jag skulle öppna bakluckan och släppa ut hunden. Jag tänkte mest att skadan på fronten hade inte spelat någon direkt roll. Men bilarna bakom skulle så mycket större skada. För en gångs skull satt jag i framsätet då lillan tittade på film där bak. Så hon satt ensam. Men hade jag inte suttit fram så hade vi med största sannolikhet krockat. Jag var tvungen att sätta mig i det öppna bagaget. Tänkte på att en kompis som krockade med ett vildsvin, bilen blev demolerad och hon fick ont. Vi körde i 90 och det blir ju än kraftig krock. Oavsett hur liten krocken skulle varit hade vi behövt köpa ny barnstol. Alla skulle vara chockade, kanske ha ont och kvällen skulle spenderas på sjukhuset... Mer tokiga tankar. Värre ville jag inte ens tänka på. Innan vi ens åkte iväg till Forshaga så kändes själva bilresan inge vidare. Har haft sådana känslor förr och de har liksom "slagit in", eller ja, nästan slagit in. 
 
Sambons kommentar efteråt var:
"Oj, såg du grisen!? Jag har sett en gris, jag menar, ett vildsvin! Har du sett det någon gång?"

Som om jag skulle svarat; - Nej, jag blundade, var det stort? Eller som om det vore en safari - Nej älskling, jag såg inte lejonet eller giraffen, men vildsvinet."

Tack vår skyddsängel! Tack slumpen och tillfälligheter! Isskalet som la sig runt hjärtat har börjat tina upp nu. Nu är jag mest irriterad, för jag reagerade direkt på att vi skulle ringa in att det var ett så stort och så pass farligt djur i trakten. Det är ju inte en liten kanin vi pratar om. Men vart ringer man? Min telefon är ju i sista sucken nu, och den hade ställt in sig på flygplansläge (!?) och jag kunde inte ringa med den alls… Har ju hört på radion om viltvarningar. Men vart ringer man? Sökt på nätet nu men hittar inget. Bara vid kollision (och det är till polisen…). Hittade inte för radio heller. Det borde väl finnas? Vi pratade när vi började åka om att det inte fanns något viltstängsel längs vägen, men är det bara de verkliga olyckorna som hamnar i statistiken som avgör om det ska sättas upp något staket eller varning?


”Bara älgolyckorna i Sverige kostar ca 1 miljard per år.”


”27 972 polisrapporterade viltolyckor år 2011 t o m 2011-10-12 (hela landet)


Rådjur 21 299
Älg 4 386
Vildsvin 1 362”Bilden är hämtad från Google. 

Klagat på grannarna!Nu har jag gjort något som jag inte brukar. Nu har jag gått till hyreskontoret och klagat på våra grannar. Både den ovan och undre! Den undre verkar ha svårt med saniteten och hygienen så fort dörrens ens öppnas lite så stinker det i gången. Så pass att till och med min sambo har ringt och klagat. Och det ni, är stort. Så när jag gick ned för att hämta på dagis så höll jag på att vränga upp allt jag hade i magen. Det stod 4 (!) sopor utanför dörren och stank! Det brukar faktiskt vara rätt skräpigt i vår gång för övrigt. Någon har visst svårt att gå med gamla matförpackningar till soporna - utan ställer dem vid dörren till källaren! Och det har legat kräftskal, en möglig skalad apelsin och det senaste som varit i typ en veckas tid är blåbär och blåbärsdropp på nästintill varenda trappsteg! Från översta våningen! Idag städades det, men det ligger fortfarande blåbär utanför porten.Och grannen ovan har jag ju nämnt någon gång. Fråga efter kondomer etc. Nu har det varit väldigt föräldrafritt ett tag. För tre helger sedan var det hela helgen. Trots att vi var upp och sa till. För två helger sedan så börjades det spelas kl 04, och man väcktes först utav skrik och skrän. Värst var att när jag höststädade balkongen för tre veckor sedan hittade en cigarett som brunnit ut och bränt mattan! Jag har lite fobi för eld, men det kan jag ta senare. Som tur var att den landade där då den var fuktig och inte i de snustorra blommorna som jag låtit bli att vattna för att det är enklare att slänga då. Så i morse kom droppen. Lillan kom in lite tidigare på morgonen, och då brukar vi sätta på barnkanalen på låg volym och mysa. Och då började musiken. Eller ja, basen. Så fort jag hör bas numera är det som ett rött skynke viftas framför mina ögon. Någon gång ibland, och mer dagtid är en sak. Men inte när hela dagen utökas till kväll och på nätter och mornar. Bor man som vi gör här, i lägenhetsblock så får man tänka sig för. Det finns de som jobbar sent och nätter, sjuka, barn etc. Det är inte okej. Ta bort basen eller använd hörlurar!

Framför kameran tips?


Det är verkligen jätte svårt att försöka få en bra bild på sig själv (egobild) när man håller i en stor tung system kamera som gör att en stackars högerhänt människa måste hålla med vänster hand då avtryckarknappen är på vänster sidan. Här var väl bästa resultatet från igår. Och jag är inte direkt jätte nöjd ändå. Måste försöka bli van att stå framför en kamera. Kul att minnas sin ungdom från några få kort... Kommer väl aldrig se yngre ut än vad jag gör idag heller... Bättring! Hur gör ni? Har ni någon aversion att stå framför kameran? Tips tack!

Blev nästan bra...

Illa att jag bytte ut lillans duschning mot att gå ute med sambons kvällstur med hunden, och han börjar blöda näsblod mitt i så jag fick avsluta duschningen i vilket fall... Tyckte att vi skulle ta halva promenaden var, men det ville inte han. Han har köpt ett nytt xbox spel, FIFA 12, som han kommer ägna sig åt ikväll. Själv kommer jag sno hans telefon...

Vad är i paketet?Lillan tvärslocknade innan hennes far kom hem, så han fick åka iväg och handla själv medans vi låg i soffan och snozade. När han kommer hem så har han med en överraskning...

SkogspromenadenEfter dagis så tog vi en två timmars promenad. Mestadels i skogen. Ser ni både hund och barn på bilden ovan? När lillan började känna igen sig så drog hon bestämt i min hand att vi inte skulle gå tillbaka in i skogen då hon ville hem och gunga. Trött i de små benen. Stannade i ett par lekparker, och sen in och tog för oss utav varm choklad och ostsmörgåsar. Kan ju säga att alla tre flickorna tyckte det var skönt i skogen! Några gula kantareller hittades också. Och ett lingon.Tyckte att jycken såg lite lustig ut när hon sprang omkring. Trodde först att hon bar runt på pinnen på ett mer traditionellt vis. Men den satt fast med en flisa mellan tänderna i underkäken. Och hon fick inte bort den. Hon försökte se lite nonchalant ut och ignorera den...Blod smittar!

Sambon började just blöda näsblod. Han berättade då att även han blödde igår... Även han bara sådär. Ingen av oss har drabbats med näsblod på bra länge. Skumt. Jag har varit fri idad, än så länge.

Wordfeud 54 poäng...Sambon har en iphone. Själv är jag inget fan av touch telefoner, men jag tror det börjar gå över. Det började med att han laddade hem spelet Wordfeud. I början så retade jag hon lite för hans nya pensionärshobby. Sen testade jag. Och fastnade. Har slutat retats nu. Medger att jag har fel. Jag kan sådant. Även solen har sina fläckar, ni vet.

När man var liten (och gör fortfarande...) och såg bilarnas registreringsnummer så börjar man leka med vad man kan få för ord. Kommer ihåg att vi lekte en lek vissa lektioner i skolan där man fick ett ord uppskrivet på tavlan och man fick några minuter på sig att komma på så många ord som möjlig som kunde göras med själva huvudordet. Så nu brukar jag ta hans telefon så fort han kommer hem. Tänk när hans knapp (den enda knappen på hela telefonen) började strejka och han fick skicka in den på kontroll... Vad gjorde vi innan på kvällarna? Och tänk glädjen när han fick hem en helt ny telefon... Så nu ligger vi i hörnet i soffan huvud mot huvud och spelar. Min telefon börjar även dra sin sista suck. Iphone kanske?

Jag är nog den som kommit på ordet som gett mest poäng totalt. N låtsats som att han inte minns sitt högsta. Nåde den dag han slår mig poängmässigt...

TranhemgårdSms kan verkligen missuppfattas! Skickade två sms till N. Bad honom först att få mig hungrig (typ locka mig med något) och ett andra och han kommit på några lokaler till vår vänners bröllopsfest. Får ett sms tillbaka:

"Tar du upp något kött från frysen. Ta någon av de från Tranhemgård"

Jag läste det snabbt och tog dem för något som kunde likna svar för båda mina sms, för många av de ställen vi kollat upp till bröllopsfesten heter just något med "gård". Så jag satte mig och googlade, men kom bara till en sida med gårdsbutik och gårdsslakteri. Tänkte mest att det här inte var vidare romantiskt alls. Sen började minnespusslet falla på plats, och mindes att vi köpt hem både det ena och andra fina köttbitar därifrån (även där vi köpte de grymma rödbetschipsen) och vi la in det vi inte skulle äta direkt i frysen.

Garvade rätt bra åt mig själv. För övrigt vill jag tipsa om just Tranhemgården, jätte mysig liten butik och trevlig personal. Älskar närproducerat och hur brutalt det nu än låter så är det ju faktiskt så att djuren slipper långa transporter, och de får tas omhand i en lugn miljö etc. Bönder kan visst själva komma dit med sina djur. Och de har även annat än olika kött sorter. Saft, gelé, dryck, ostar och kex mm. För att komplettera en måltid.

Prestationångest?

Såg att jag hade en fördubbling i statistiken igår. Blev så förvånad. Brukar bli så ibland, mer än dubbel.  Jätte kul, men vad händer? Skrev jag om något speciellt igår? Försöker ni ge mig prestationsångest?

Skyltar som ger ångestAlltså, ärligt. Redan? Igår var vi ute på promenad, jag och mina flickor, och såg två sådana här skyltar i olika tunnlar. Känns ju värre än när affärerna börjar med julpynt och julmust redan! Notera det gröna gräset och de friska gröna löven på buskarna... Denna morgon var första gången för denna vintersäsong som jag såg frost. Kanske det de menar?

Ja, jag fattar att det är för att varna för någonting, antagligen för att de tagit bort en remsa bakom. Men borde det inte finnas bättre skyltar? Och det var inget liknande där den andra skylten stod! Hösten är ju bara halvvägs... Sluta ge mig vinterångest!

Ibland får man nog bara stå ut...När jag ändå berättat lite om min kära sambos humor, kan jag ju visa något ytterligare vad jag får stå ut med. Som när affärer skriver ut något tokigt. Som snoddmapp. Alltså snodd mapp. Att de alltså ska vara "gratis".

Han tyckte det var väldigt kul, och tycker det fortfarande. För detta var flera veckor sedan han tog kort på. Och han berättade historian igen för sin farmor. Igår. Och som artig farmor skrattade hon. Jag är inte så artig. Man kanske tycker att jag borde vänja mig efter alla år. Men nej. Man tycker kanske att jag borde acceptera... Men nej. Så verkar inte det fallet heller.

Så typiskt, näsblod!

Tänkte precis njuta utav en nybryggd kopp te och underbara nygjorda ostsmörgåsar. Och då började jag blöda näsblod al’a Niagarafall. Bara sådär. Och blodade ned min smörgås som jag hann få ett bett ifrån. Många papperstuss byten senare så kunde jag sätta mig ned igen för att äta igen. Då var teet inte särskilt varmt. 

Alltid vänster näsborre, ända sedan jag var liten. Och det kan komma bara sådär. På en buss i Polen, andades jag för hårt, och den stora bussen fick stanna vid sidan av vägen. Detta var precis innan lunch så alla andra i bussen beklagade sig över att "dö av hunger". Själv höll jag på att svimma då det aldrig slutade. När jag åkte buss ned till Skåne så började det, i floder, och busschauffören hade inte samma taktkänsla och inte hade han toalettpapper heller på toaletten sen många tiotals mil tillbaka, trots en mycket full lastad buss. Fick blöda i en sådan där genomskinlig plastpåse man köper frukt i. När vi väl var framme så offrade sambon en av hans nya strumpor som han packat ned i den stora väskan som legat i bagageutrymmet. Våra andra servetter hade ju gått åt till toalettbesöken.

Blödde en gång i flera timmar, innan den muntliga delen av det engelska nationella provet. Var så groggy så jag fick göra om det. En gång mulade/ trynade eller vad man nu kallar det en kille mig i ansiktet med snö, inte särskilt hårt dock. Men blodet flödade. Oj, vad dåligt samvete han hade. Och det fick han gott ha! Själv fick jag sitta på hela resan på skolbussen hem med en toalettrulle upptryckt i ansiktet. Värst vad många busshistorier det blev.

Har alltid haft lågt blodvärde och ätit järntillskott sen jag var liten. Får bara lämna blod utan bara plasma. Många läkare har bara genom att titta på min hy och se att jag är "så vit" under. Konstigt det där. Har varit in på sjukhuset och "fixat" näsan två gånger, men det hjälper bara en period. Det jobbiga är att så fort det väl börjar så kan det komma tillbaka flera gånger på några dagar. Och jag blir jämt helt slut.

Kände att jag inte hade en passande bild till detta. Det är ni nog glada för.

Ur barnamun

För någon kväll sedan:

Lillan: Pappa!!
Pappa: Ja?
Lillan: Varför springer dom?
Pappa: För de jagar bollen...
Lillan: Varför?

Och så fortsatte det. Jag totalvägrade att lägga mig i, utan min kära sambo får allt ta och svara på alla sportsammanhangsfrågor. Det förtjänar han när han lägger beslag på tvn på kvällen med mest kanaler. Jag ägnade mig mest åt att skratta. Tillvaron kändes med ens mer rättvis.

För ett år sedan: RaplingFör ett års sedan så höll jag på och var en klätterapa. Hu, vad mina fingrar var kalla! Men kunde ju inte greppa med vantar. Notera att de stenar som är på marken är rätt stora stenar. och killen som syns lite i bilden är en ganska stor kille egentligen.


NalleskinkaLillan är galen i något som visst kallas för nalleskinka. Finns i ICA Maxis delikatessdisk.

Något i magenBakat lite bröd idag. Blev inte världens bästa bild. Först var jag så sugen på att få äta det att jag inte ens orkade skära den i mitten, och smöret hann knappt smälta. Sen dog batteriet på kameran. Så denna bild får duga. Gott blev det, focaccia med oliver och soltorkade tomater. Mums. Bytte ut två dl vetemjöl mot graham istället så den blev en aningens matigare.

Försöker att motstå att äta mer bröd nu då söndagssteken som nu blivit fredagssteken står i ugnen... Men det är allt bra svårt... Just hängt tvätten och diskmaskinen blev nog just klar. Efter maten blir det fredagsmys.

Pappas flicka

Lillan ramlade precis baklänges och slog i bakhuvudet i dörrkarmen och genast kom det en bula. Nu har tårarna stillats och gråten tystnat. Hon sitter i pappas famn och tittar på fotbollsmatchen mellan Finland - Sverige.

Pappa: Vilken färg hejar du på idag? Vit eller gul?
Lillan: Röda...
Pappa: Domarna?

Pappas flicka nummer 1...

Nytt i köket!Cykelturen igår var regnfri och tiden det tog att cykla dit tog endast 10 minuter. Upptäckt att cykla är nog min grej, speciellt med härlig musik i öronen. Skrev på pappren, gick snabbt. Nöjd med lönen. Gick in på biblioteket för att hålla shoppingfingrarna i styr. Läste lite bröllopstidningar. Pratade med en kompis, som bad om hjälp med hennes bröllop. Så nu har jag letat lokaler och är inne på mat etc. Bara bröllopstankar.

Cyklade vidare och på torget stötte jag på en bekant. Hon är just bara en bekant, men vet att det har varit lite tufft för henne på senaste tiden så bjöd med henne på lunch. Hon tackade till min glädje ja, och efter maten så gick vi även in på lagerhouse där jag spanat in det som finns på bilden. 30 siliconformar och recept för att göra chokladpraliner. Hade smsat sambon när jag var på bibliotek om att jag försökte vara duktig att inte handla, men fick svar att det bara var att handla på.

Senare på kvällen så fick jag höra att han och hans jobbarkompisar hade pratat om det och de var de som sa att jag skulle köpa den. Så de fick praliner på jobbet... Ja, jag kanske har skickat med både det ena och andra dit.

Grå cykel tur

Ut på cykeln igen strax. Inte jätte taggad när molnen är så grå. Dricker en kopp citronte för att värma mig innefrån. Får trampa på ordentligt så värmen kommer igång. Nåja. Vad gör ni idag?

Nutri Soft 24h


Här kommer ett riktigt budgettips på kroppskrämsfronten
. Själv är jag en riktig torris, och blev tipsad av en annan som är likadan. Denna kostar runt 50 lappen för 250 ml hos den vanliga dagligvaruhandeln (hittade dock 400 ml på Netto för 35 kronor efter att jag redan köpt en liten, men bättre vetande nästa gång). Finns även för "normal hy", men den flaskan är lite grönare i tonen. Krämen sjunker snabbt in i huden så man slipper kladd när man klär på sig och har en vanlig ren och fräsch hudkräms lukt. Riktig super nödlösning med andra ord, stort plus är att den är riktigt dryg.

"Omgående intensiv och långvarig fukt: Nutri Soft är beriktat med Dermo-Nitrilium, som ger huden intensiv fukt, skyddar mot uttorkning och bevarar fuktighetsnivån. Konstaterad effektiv i 24 timmar. Ultra-mjuk och sammetslen hud: Nutri Soft smidiggör huden, jämnar ut den och gör huden mjuk, så att den blir sammetslen"

Inte min dag

Inte min dag idag. Alls. Sov dåligt. Låg och stressade från 5 imorse då jag i halvsömnen tydligen var tvungen att duscha innan jag skulle åka iväg. Gick till dagis och stresscyklade in till staden för att hinna med ett möte 9.30. Väl framme var dörren låst och jag kikade i kalendern och där stod det minsann 10.30. Suck på mig. Passade på att få in lite HP tid så länge. HPn har varit i koma läge de senaste månaderna så det är väl dags igen?

Efter att mötet var slut insåg jag att min plånbok inte alls låg i väskan utan hemma på köksbänken. Så det var bara att cykla hem. Hade tänkt lite shopping och lunch på stan innan jag ska till läkaren för cellprovstagning kl 14. Endast 70 kronor i kontanter och på dåligt humör så tänkte jag att jag lika gärna kunde äta något hemma för det skulle ju inte bli någon shopping utav det. Var ju tvungen att hämta plånboken då jag både måste ha leg och visa kortet på vårdcentralen.

Nu är jag hemma och maten är på G. Får ta dagens planer imorgon istället, ska ju in till stan då med och skriva på anställningspapper.

Sovdags

Hur kan prislappen hamna på över 700 kronor när man "bara" ska handla apelsiner och lim? Måste nog kolla upp vårat matkonto verkar det som, för det är ju inte direkt första gången det blir såhär. Utan det hör mer till vanligheterna snarare. Visserligen så kostar 3 liter fil över 60 kronor, men ändå...

Borde ha sovit för en timme sedan, har en jätte lång dag imorgon med möten. Hoppas dagen går fort bara.

Ur barnamun

Efter dagis så gick vi till en lekpark och gungade. Bara sådär så frågade hon:

Lillan: Mamma, får jag fråga dig en sak?
Jag: Javisst, vad är det?
Lillan: När pappa kommer hem, kan vi åka och handla då?
Jag: Vad ska vi handla då?
Lillan: Apelsiner och lim.

Det känns bra nuVad härlig känsla jag har över livet nu! Gårdagen var trots mitt gnäll helt underbar. Vi var ute och mötte sambon när han hade slutat, så vi lekte i lekparken allihop. Sjukdomen har mig fortfarande lite i sitt grepp så jag var så trött när vi kom in, så jag skulle bara vila lite. Och när jag väl sov tungt så lagade far och dotter maten, fastän det var jag som skulle göra det. En ny duschad dotter och en sambo, med present, kom in och väckte mig när maten var klar. Fick öppna mitt paket, vilket innehöll filmen med min kändiskärlek Jack Sparrow. Han är storsint, min sambo...

För några dagar sedan kändes det som bekant inte livet allt för roligt och jag kände att jag inte hade något direkt att se fram emot. Men så ringde en fröken Kajsa och berättade att hon skulle komma hit någon månad tidigare istället, så någon gång i början av november! Och så ringde det om att jag fick det jobbet jag ville ha, Ska skriva på papper på torsdag. Jag älskar att arbeta på julbord, och nu är det julshow så det blir ännu mer nöje på helgerna från den 25 november och fram. Sen är det jul och nyår. Och nyss fick jag sms av en gammal skolkompis och sa att det var återträff nu den 14 oktober.

Gårdagskvällen blev ju mest komisk. Efter typ en timme kom han ut. Men då hade jag ju inte alls samma energi så det blev en jätte kort massage:

-Förlåt älskling, men jag orkar verkligen inte mer... Eller nej, jag tar tillbaka ordet förlåt. Skyll dig själv!

RetstickanJag tycker personligen att det inte är okej att lägga paketen som man inte får öppna där de syns annat än när det är juletider. Men det är visst bara min åsikt...
Inte vad jag hade tänkt mig

Men, vad min familj kan dra ut på tiden. Lillan har kämpat mot att gå och lägga sig hela kvällen. Innan hon skulle lägga sig frågade vi om hon behövde gå på toa. Men nej. Sen låg hon och ropade och höll på länge. När hon inte fick någon respons till slut så skriker hon att hon måste kissa. Väl på toaletten så behövde hon göra nr 2 igen... Hon har varit uppe i typ en halvtimme extra.

Saken är den också att jag skickade in sambon i duschen, och så gick jag och tände ljus och tog fram iskall cola, hans favorit choklad och godis och bara väntar på att få ge honom en ryggmassage. Så fick han för sig att han skulle börja trimma sig och det drar också ut på tiden. Så nu är inte colan iskall längre, jag funderar på att äta chokladen helt själv. Hade också velat duscha men skulle dra på det då hunden ska ut för kvällen.

Istället sitter jag nu här. Och pratar med Lollo på msn. Något positivt får jag ju "se det som" som hon uttryckte sig. Skrattar åt hennes beskrivning om sina katter som en mix utav jordfräsare och rallykatter i hennes enda kvarlevande blomma. En komisk protest i att de inte får blötmat. Vem har tofflat för mycket med sina katter? 

Helt ärligt, nu hör jag att han fick på sportradion på sin telefon där inne. Chokladen nästa för mig...

Små uppskattningarJag om min kära älskling har en liten grej som vi kört med genom åren, vi brukar ibland uppvakta och överraska varandra med små presenter ibland. De behöver varken vara dyra eller jättenyttiga saker. Här köpte jag en penna på Mansion där det stod hans namn och dess innebörd. Inslagen så la jag den i hans Sprintso låda så han skulle hitta den när han var iväg och dömde. Alltså att han skulle ha pennan till fotbollen. Dock tog det honom en vecka innan han hittade den, trots flera matcher.

Han är dock lite tråkig. Han avslöjar att han har en överraskning på G. Sådant hatar jag. En överraskning ska ju just vara en överraskning... Han avslöjade vad som väntade igår, och jag vet att den är här någonstans.Inte okej enligt mig. Så igår så somnade ju lillan och hon vill ju vara med vid öppningen (allra helst öppna den själv) och nu när hon är vaken så jobbar han. Han tycker det är jätte roligt. Dålig humor.

Gör ni något liknande med era respektive eller någon speciell?

KMS color vitality shine and shield


Nu när tjejkvällen var så passade jag på att köpa hem lite av det som fanns kvar av KMS serien. Köpte det i Mitt i Citys frisörsalong, killen där är verkligen sjukt trevlig vilket gör att man kommer tillbaka! Detta är ett värmeskydd, tänkte variera mig lite så inte sprayen som jag redan har tar helt slut, som bland annat skyddar hårfärgen och ger glans. Köpte två då killen rekommenderade denna, och alla dess egenskaper tilltalade, pumpen till trots! Kostade 99 kronor styck då de byter utseende på förpackningarna och de ligger annars på över 200 kronor.

Mitt omdöme? Frisören sa att jag likaväl kunde krama in det i håret efter duschen för att få lite glans i lockarna samtidigt som motverka frissigheten. Och oj vilken glans! Lockarna höll sig riktigt bra med för den delen. Satte upp det ganska stramt när det var halvtorrt, och på slutet av dagen släppte jag ut det och det var ändå fina lockar! Testade att platta det dagen efter det, men tyckte inte det gav någon speciell glans ändå.

Men oj vad mjukt håret är, och det är precis så jag vill ha det. Hatar stelt plattat hår, utan naturligt rakt vill jag ju ha det. Använt det senare för att fixera lösa slingor från frisyren och det är inte ens en antydan till att se fett ut!  Kanon produkt i det stora hela! Jag är riktigt nöjd, med andra ord.

"KMS California ColorVitality Shine and Shield
Värmeskyddande kräm som bevarar färgen och ger massor av glans. Motverkar friss och ger naturlig rörelse i håret. Innehåller antioxidanter och naturliga ingredienser som syren och ingefära för att skydda håret.

Fördelar:
Skyddar och bevarar alla färgade hår
Värmeskydd upptill 230°
Omdelbar glans
Reducerar friss
Kontrollerar flygigt hår
UV skydd

Användning:
Fördela i handdukstorkat hår och lämna kvar. Styla som vanligt. Använd i torrt hår för extra skydd och glans."

 

Full rulle söndag

Efter vi läst godnattbok men innan vi släckt lampan och blåst ut ljusen så frågade jag vad lillan ville göra imorgon. Imorgon ska pappa vara hemma hela dagen, så vi tänkte hitta på lite familjemys.

"Jag vill leka med:
Lego
Barbie
Gunga
Städa (?!)
Titta på Musse"

Det var nog något mer också. Men det lät så roligt när hon radade upp allt. Som om hon hade tänkte på det hela dagen.

Försöker glädjas åt det lillaHade svårt att somna igår. Det gjorde ju inte saken bättre att jag vaknade av skrik kl 4 imorse. Och prat. "Åh neeeej" "Håll käften". Skratt. Och ommöblering av rummet ovanför lät det som. Sen började det spelas musik. Kan ju säga att det inte var bara från våran lägenhet som det bankades ifrån. Precis när sambon fått på sig kläderna så tystnade allt. De höll på i en halvtimme ungefär. Hade ännu svårare att somna om. Somnade inte på flera timmar.

Förra helgen var det visst föräldrafritt då med. Hela helgen. Fick gå upp efter 00 och säga till att det fick räcka nu. De lyssnade sådär. Lördagen var det massa skrik, hög musik och de var även ute på balkongen i flera omgångar med datorn. Mer musik, msn signaler. Satt och tittade på tvn som stördes utav rapar, skrik och allmänt gapande. Spelade faktiskt in dem. Tänkt prata med dotterns mamma hela veckan. Har inte sett röken av henne! Men nu får det vara bra. De får hitta någon annanstans att vara. Orkar inte ett ljud till. Det spelar ingen roll om det är någon gång ibland. Men nu har det varit väldigt ofta.  På hög tid att de respekterar de som bor runt om, de kastar godis om man går förbi, hälsar inte, spelar musik allt för ofta och allt för högt. Detta är samma tjej som ringde på och frågade om kondomer...

Jag är trött och jag är sjuk. Och irriterad. Nu unnar jag mig en stor kopp varm choklad samtidigt som jag sitter i min numera obligatoriska sjal och tofflor...

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0