De minsta i naturen

 
 

 
 
 
 
 
 

När växte han sig såhär stor?

 
 
 
Plötsligt får man verkligen perspektiv på saker och ting, så som att min lille kille på lite över 2 år ser väldigt stor ut jämfört med en liten 9 månaders... Han var väldigt kramig och hämtade leksaker. Hon var väl sådär gosig, hans hår gick ju att få tag i!
 

Mozzarellasticks med vitlökscrème & tomatsalsa!

 
 
 
Har ni någon gång fått sådär superduper gravidcravings utan att vara gravid? Alltså att man bara måste ha det nu... Så fick jag igår kväll. Det skulle vara salt, vitlök och fett. Alltså flottigt. Ha! Aldrig känt så, jätte märkligt. Men suget höll i sig och jag blev nästan på dåligt humör bara för det tog sådan tid att göra, jämfört om man bara skulle hämtat en chipspåse... Detta fanns på menyn på en restaurang jag jobbade på i ett tidigare liv, men mindes inte hur jag gjorde aiolin så det fick bli min vanliga vitlökscrème med en hint utan majonnäs.
 
Mitt giriga sug gjorde att det inte så estetiskt snyggt ut på tallriken, från början tänkte jag att 5 sticks kunde vara bra men hallå - då är ju 6 stycken ännu bättre. För tänk om det skulle ta slut och suget inte var tillfredsställt? Och då börja om från början? Ack ve, hemska ilandsproblem.
 
Hur som så gjorde jag iordning 6 stycket mozzarellasticks. Gjorde en riktigt tjock vitlökscrème och en tomat och basilikasalsa samt lite havssalt... Och en iskall cola till det... Jag orkade 5 och gnagde lite på den 6e för principen...
 
 
 
 

Livstecken

 
 
 
Här har det varit lite upp och ned. Här på bloggen och Karstads väder och likadant min hälsa. Blev rejält sjuk för några veckor sedan och det är väl först nu som det går att andas igen. Det krävdes ett par vändor till akuten och några fler möten med läkare... Det blev en påminnelse om att göra det man verkligen vill i livet och satsa på det. Smärtsam väckarklocka. Trist att sådant försvinner i vardagen och att det måste ske något allvarligt för att man ska vakna upp igen. En stund.
 
Nu ska jag verkligen ta tag i fotograferandet igen. Det har varit en ganska tung vår på det personliga planet, runt om mig, men som tur är har jag min lilla familj som finns här. Man har liksom inte tid att sjunka när en liten son har hamnat i 2 års egoperiod och dotter som växer på tok för snabbt för att man ska hinna med. Eller att jag har den oerhörda ynnesten att krypa upp och lägga mig i den lilla gropen i makens axel. Men nu, är sommar här - och den ska tas till vara på. Efter regn kommer solsken!
 
 
 

Min hallonmoussetårta!

 


 

Detta är min fräscha och syrliga hallonmoussetårta jag gjorde till min födelsedag:

 

 

Degestivebotten:

 

100 g smör
250 g digestivekex

 

 

Skiva ned smöret och smält det i micron i en kopp (mindre disk). Krossa kexen ordentligt. Blanda eller med fördel mixa ihop det. Tryck ut i en normalstor springform. Klipp ut remsor av bakplåtspapper som täcker sidan utav formen och tryck ”degen” mot den så den ligger på plats.

 

 

Hallonmousse:

 

500 g hallon
2 msk citronsaft
3 dl florsocker
2 äggvitor
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad

 

 

Jag använde frysta köpebär, så jag började med att koka upp dem tillsammans med citronsaft och florsockret. Kyl ned i en stor bunke. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten direkt i kastrullen du ska smälta det i. Låt det ligga 10 minuter. Vispa först äggvitan sedan grädden (så kan slipper du diska visparna.) Häll ut vattnet och smält sedan gelatinet. Blanda först med lite av bärmassan och sedan resten. Vispa gärna med elvispen så det verkligen blandas ordentligt.Vänd i grädden i bärmassan och sist äggvitan. Du kan faktiskt köra med elvispen lite snabbt i smeten då äggvitan är sådär med att blanda sig med resten... Häll i hallonmoussen i den klara degetivebottnen. Ställ i kylen. 

 

 

Hallonspegel:

 

3 gelatinblad
2 dl koncentrerad hallonsaft

 

 

Jag väntade med att göra spegeln till dagen efter. Blötlägg gelatinet kallt, åter igen i samma kastrull. Vänta 10 minuter. Häll ut vattnet och lägg upp gelatinet på en bit hushållspapper. Värm upp saften ordentligt och lös sedan gelatinet. Låt det svalna betydligt innan det hälls på hallonmoussen. Obs! Lossa ej formen! In i kylen och låt stelna. Detta går fort, så man kan göra detta ett par timmar innan servering.

 

 

Om du vill så spara lite av hallonspegeln i kastrullen och pensla på evt dekorbär så de blir glansiga och fina. Dekorera med färsk frukt/bär evt smält lite choklad och släpp loss fantasin... Har jag möjlighet så kommer jag lägga i färska bär direkt i moussen efter den är upphälld i formen nästa gång...

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Happy birthday to me!

 
 
 
 
Fyllde år igår. 26 nu då. Dagen innan kom jag på att "Oh crap, jag fyller år imorgon - tårta!"... Fint att man glömmer när man blir gammal. Hade kommit undan om det inte varit för barnen. Ingen tårta = ingen födelsedag... Blev firad av familjen och av svärfarföräldrarna. Mysigt med fika ute! Var så himla varmt ute!
 

Kvällspromenad rosa-lila!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gårdagens kvällspromenad - Känsliga tittare varnas ;)

 
 
 
Här har det varit sjukstuga hela veckan. Mer än en vecka. Och jag som i normala fall alltid ser till att barnen kommer ut och får en nypa luft, stannade inne med de små igår... Var det inte den ena så var det den andre så vi kom aldrig ut. De var aldrig pigga tillsammans! Jag är van att vara ute några timmar varje dag, kände hur det verkligen kröp i kroppen. Något trött i örat också kan jag ju säga. Så när maken, som varit i Eskilstuna hela dagen, kom hem strax efter 8 på kvällen så tog jag kameran och gick... Inte ens musik i öronen utan och gick och fångade de sista strålarna för dagen. Så himla avstressande! Här är några av dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0