Enkla men underbara hyacinter!

 
 
 
 
En vit hyacint till mamma och en rosa till Lillan. Hyacinter på jul är ett måste för mig!  Kan knappt tåla mig tills de slagit ut i blom, älskar doften!
 
 

Vårt årsfirande blev väl... Som vilken dag som helst...

 
 
 
Mja, vårt firande av årsdagen var inte som det brukar... Vi brukar slå på ganska stort och hitta på roliga saker för att fira. Ett par år verkade det som att jycken hade tagit till vana att behöva uppsöka veterinären, men då blev det iallafall en bio. Men det går ju sådär att låna ut två barn, en är enklare... Nu, alltså igår, så slog årsdagen in på en måndag och hur kul är en måndag? Sambon slutade 17, inget dagis för Lillan så jag hade haft båda barnen själv hela dagen, och vädret var allt annat än roligt att vara ute i. Partymode! Hur som haver så har vi beställt nya möbler, så vi sa sådär snusförnuftigt att det fick bli presenten till oss båda. Hur många vuxenpoäng är det inte det liksom? Tidigare år har vi typ gett saker som bara den andre parten kan använda, jag har exempelvis gett ett par dyra klockor och parfymer till honom... Men då årsdagen låg mellan dopet och julafton så fick det helt enkelt bli... Enkelt... Det började dagen innan då jag gick ned i bilen för att hämta något. Hittar då den oinslagna kartongen med tryfflar som jag skulle fått... Kan ju erkänna att jag öppnade den dagen före också, chokladsugen som jag var... Sambon får anstränga sig lite med att gömma presenter, och inte lägga den på passagerarsätet. Jag gömde hans presenter i en påse i tvättkorgen en gång, för där tittade han aldrig! 
 
Jag och Lillan bakade under dagen desserten.  Sambon älskar kladdig kladdkaka, men han gillar inte den jag gör med lime - som jag älskar... Så jag offrade mig och skippade limen. När den var klar gick vi ut i ruskvädret och gick till affären för att handla lite middag och annat gott. Lillan vägrade gå och skulle stå på ståplattan, och på vägen dit så sa hon "Mamma, det är så kallt! Jag fryser ihjäl snart!? Eh, va? Ska och kan 4 åringar säga så? "Vart får du allt ifrån?" undrade jag. "Mitt minne..." svarade hon. Svar på tal har hon, men när har hon hört att man kan frysa ihjäl? Försökte förklara att om hon hoppade av och gick själv så skulle hon bli varmare, men det köpte hon inte alls. Latmasken! När vi kom hem så lagade jag maten. Lax i ugn som hela familjen är galen i. Planerade in det så att maten skulle vara klar ungefär när sambon skulle komma hem då han på senaste tiden varit hungrig som en varg då. Utom idag då, så han åt bara lite grann. Lillan tjurade, och vägrade först äta. Hon ville ha citron. Vi tog fram en citron, men det var fel. Det skulle minsann vara på flaska! Som vi givetvis inte hade! Hon tjöt om att mammas lax inte smakar som gammelfarmors lax, och mammas var äcklig utan citron. Fastän hon inte hade smakat! Mmm... Stämningsfull middag med andra ord.
 
Lillan deklarerade högt att "PAPPA är bäst... Lillebror är bäst... Hunden är bäst och jag är bäst! Men iiiinte mamma!"  Humörhöjning! Eller... Nej... Jag lämnade köket, orkade inte lyssna. Hon hade tagit sin andra stora portion av "mammas äckliga mat" och om nu pappa var bäst kunde han sitta där i köket. Icke-bästa-mamma fick huvudvärk och la sig på soffan... Där hon höll på att somna. Lillan kom slutligen i säng och då kom sambons första lilla present fram. Snickersglass! En interngrej - vi firade "veckor" i början och då snickersglassen just kommit ut som nyhet i glassdisken så köpte jag jämt sådana till honom. Men... Liten ville inte alls somna dock, utan satt och var små kinkig, ville mest sitta i famnen. Han somnade runt 21.30 efter snutt och skrikmaraton på sambons bröst. När han slockade så gjorde vi ett nytt försök till mys. Andra lilla presenten kom fram, en box med Toffifee. Också en favorit hos sambon, som vi satt och slöåt i vår halvkoma framför ett inspelat avsnitt av The Mentalist. Ingen orkade med tända ljus och massage som var tänkt.
 
Nästa årsdag tänker jag låna ut ungarna. Då kanske vi har en chans till att ha en mysig kväll...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 år idag!

 
 
 
Bilden visar dock grimaser som skedde för typ 5 år sedan...
 
 
Idag firar jag och min sambo 7 år som par! Och i princip 7 år som sambos också för den delen... Vad tiden går! En hund, en dotter och en son har tillkommit i familjen, vi har båda pluggat heltid i eftergymnasiala studier, jobbat, rest. Mycket har hänt sedan den där kompisens födelsedagsfest båda var på, då vi båda slutade fega oss och det blev vi...
 
 
 JAG ÄSLKAR DIG N!
 
 
 

En månad kvar till jul!

 
 
Exakt en månad kvar till jul då. Tiden går... Eller snarare rusar. Ingen julstämning här än tyvärr, inte ens ett uns av vinterkänsla. Man kan väl räkna de antal gånger då det snöat här på ena handens fingrar, och ingenting har stannat kvar... Såg dock julreklamen ifrån Coca cola, dagen till ära, idag så det får väl starta julkänslorna något? Tanken finns att linda runt lite ljus runt balkongräcket imorgon, lite tjyvstart sådär. Såg att Maria redan börjat... Bristen på snö gör ju att allt är becksvart ute. Så varför inte?
 
Köpte lite julklappar idag, har bara köpt till barnen. Har ingen inspiration alls till någon annan. Jag tror jag har en hel del till Lillan, kanske ska ta och kolla igenom vad som finns och börja slå in, det kanske räcker till henne nu? Hur ligger ni till på julklapps fronten?
 
 
 
 
Bild hittad här.
 
 

"Jomen jorå, jag är mammaledig... Pappan jobbar heltid"

"Mamma, hur kommer morötterna i påsen?" Och förklaring på odling, skördning, tvättning, vägning och paketering krävdes. Tyst i 2 sekunder. "Mamma, hur gör man chips? Mamma, vet du hur man gör chips?" Men hallå... Ät upp din frukost, unge! "Mamma, hur gör man sådana chips som är i rör? Hur böjer man dem?" Tyst. Ät. Låt maten tysta mun... Snälla? Varför vaknade jag imorse? Mjo, såhär var det:
 
Det är fredag - alltså inget dagis. Alltså behöver man inte väcka någon av barnen, som man annars kan behöva göra under  dagismornar... Men när man inte behöver, då slår iallafall någon upp sina blå. Wonderbart! "Mamma, ska vi gå upp snart?"
 
Eh... NEJ!?!
 
"Iiiihhh...blau... hihi... gadadada... iiiiiih!" Vilket betyder "Öj, morsan... Ge mig ett brön, sen byt min blöja, minst två gånger- och då gärna samtidigt..." Går ju liksom inte att skjuta upp eller distraheras bort med en leksak. Hungerskrin eller läckande blöjor. Pest eller kolera? Nej, tack! Lillan gnäller över att hon inte hör vad som sägs på tvn... Lillan vill gå till vardagsrumstvn med Disney Channel, och till X boxen som används som dvd. Jag propsar på att barnkanalen är en fin variation, och visst är sängen skönare att ligga i än soffan?
 
HAH! "Eh... NEJ!!!"
 
Efter blöjbytet smyger jag tillbaka med Liten, och hoppas intensivt på lite slummer. Eh... Jo-men-tjenna! I den höga åldern på snart 7 månader så är han är inte lika lättlurad längre. Från att allt, som mönster på sängkläder, var nytt och spännande, så har han tröttnat på sovrummet och vill hellre springa i gåstolen. I vardagsrummet. 2 emot 1 alltså. Inte rättvist, hur är det här med att mamma bestämmer?!?
 
Eh... HAH!!
 
Idag var sambon iväg tidigare också, alltså  = ingen hjälp på morgonen. Han hade planeringsdag på jobbet. Men spill ingen tår och medömkan för hans del. Han fick hotellfrukost deluxe+ fika, fast den skippade han då han fortfarande var för mätt sedan frukosten + lunch + kaffe + godis...  Och allt detta utan barn eller lyfta ett finger för att plocka fram, tillagning, plocka undan eller disken... Han såg gravid ut, när han kom hem senare på dagen. Nej, allvarligt och helt seriöst så gjorde han det!
 
Själv tuggade jag på en morot, två överrostade bröd och blåbärssoppa, fastän jag allra helst önskade mig ett gigantiskt stort glas med oboy. Min laktosfria mjölk var nästan slut och den behövdes till plättarna som skulle göras till matsäcken som vi skulle ha med oss ut i skogen senare på dagen. Tjatade om att Lillan skulle äta upp sin yoghurt, förlora en halva av min "smörgås" till henne, kontra om att hon måste äta upp yoghurten innan hon fick egen blåbärssoppa. Liten satt i sin stol och mumsade i sig massor av smaklösa majskrokar. Den stackarn. Han hämnades med kletet som hamnar överallt. Överallt! Hår, händer, kind, ögon...
 
Började direkt med plättarna efter frukosten och mjölken räckte precis, samtidigt som jag dammsög alla rum. Packar väskan, köra igång diskmaskinen, underhåller Liten, stoppar Lillan som stängt badrumsdörren (bådar aldrig, ALDRIG, gott med stängd dörr!). Hon tjöt indignerat om att inte jag inte störa när jag öppnade dörren för att dammsuga hörnen i badrummet. Hon hade släpat in, helt syn och ljudlöst, en av sina barnstolar och skurade den. Visserligen helt okej att städa men blev lite misstänksam. Med all rätt visade det sig. En kort stund senare öppnade jag dörren igen bara för att se stol nummer två - som nu sällskapade där på golvet och en Lillan med en pensel som visst inte blivit helt ursköljd (?). De tidigare vita stolarna var askgrå med mörkare partier utav vattenfärg. Helt fantastiskt!
 
Anna med pojkar skulle snart ringa i telefonen för att meddela att de var utanför, och jag påminner än en gång en urtvättad och nött fras om att Lillan ska sätta på sig strumpor. När Lillan kommer ut med en prickig strumpa och en randig strumpa så orkar jag inte bry mig... Lämnade Liten hos en nöjd svärfarmor, för här skulle det gullas med bebis. Hur som haver lyckades vi tillslut komma ut i skogen alla 5 + hund. Alla ungar tjoade hundens namn, som tillslut inte lystrade alls. Barnen löste av varandra med intervaller av mindre utbrott, gnäll, tårar och motbevisningsförsök att de minsann visst kunde klättra upp på de stora och höga bergsstenarna som var blöta och halkiga. En dag i skogen med barnen var ju i alla fall jätte mysigt... I teorin...
 
Tidigare under veckan pratade vi mammor  på att kanske grilla korv och ha med oss varm choklad. Det blev plättar - som jag smugglat i morötter i (mohahaha!  Kidzen märkte ingenting. INGENTING!) (Inte Anna heller...), kex, MER, saft, ostmackor, leverpastejsmackor  och paprika mackor. Eh, Anna?  Alltså ingen korv med bröd och ingen varm choklad. Mjölken var visst slut hos oss båda och jag upptäckte att vi lider brist på en stor termos. 2 små finns dock...
 
Flera timmar senare kommer vi hem till oss, utan att ha tappat bort en enda unge - inte ens lite grann en kort stund, inga brutna ben och inte ens ett enda skrubbsår på någon av oss. Inte så illa, och peppar peppar tills nästa utflykt... Väl inne pilar barnen in i Lillans rum. Vi mammor hamnar på golvet med dagens skörd från skogen. Okej, jag erkänner... Det var min påse vi fick igenom. Jag hade plockat på mig mest... Barnen kommer ut då och då i diverse utstyrslar. Fick bryta när någon hade börjat hälla vatten från Lillans kvällsglas i olika grytor som tillhör barnköket. En del hamnade på golvet. Mmm... Vuxensamtal kan ju faktiskt tas via sms på kvällen - hallå, vad tänkte vi mammor på? Prata ansikte mot ansikte?
 
HAH!
 
Efter att 3 barn samsas i ett litet rum med "nya leksaker" så krävdes det endel städning innan det blev hemfärd för andra familjen. Sambon kom hem strax efter de åkt och då hämtade vi Liten. Lillan får ett yberutbrott från ingenstans att hon SKA sova över hos farmor. Men hey, varför ska man fråga först? I normal samtalston? När man kan mummelyla med krokodiltårar sprutandes! Hon har i alla fall framtiden säkrad - hon kommer bli en alldeles utmärkt skådespelerska!
 
Hon fick sova över, jag duckade alltså mitt löfte om att vi skulle göra egna chips till fredagsmyset, som jag under ett svagt ögonblick lovat tidigare imorse. Jag kan ju inte påstå att jag gjorde minsta försök till att påminna henne om det heller. Dock så var hon visst tvungen att följa med oss hem först. För att packa. Barbiedockor och filmer. För att någon skulle behöva krångla sig tillbaka ut i mörkret med henne. Men det var det värt... För: 
 ... innan sambon kommit hem så åkte han förbi affären och kom hem med ryggbiff och coca cola. Visste väl att det fanns någon anledning att ha honom hängandes kvar här. Fortsätter han att telepati- känna-på-sig vad mamma i huset behöver så kanske vi kan skippa hela "7 års krisen?" Vem behöver en bukett rosor när man får en fin köttbit? Kanske får vi sovmorgon imorgon? Och om inte så kan sambon inte somna om när han blir väckt på morgonen, men det kan jag! Flera gånger om...
 
TILL TOMTEN: Idag har jag varit en fruktansvärt bra mamma, svordomarna har varit relativt få och milda och jag har motstått all eventuell lust att banka huvudet mot närmsta betongvägg, bergshäll eller träd.... Jag önskar mig en stor termos! Och en dvd till sovrummet! Jag kan ta det sistnämnda i förskott... Helst igår!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens 10 höjdpunker!

 
 
 
Dagens vitamininjektioner:
 
 
1. Inget krångel med barnen i morse! Dagis, här kommer vi!
 
2. Träffade på Anna, som också lämnat på dagis, utanför så vi stod och snackade en stund. Lillan har ju varit rätt mycket sjuk senaste tiden så det var härligt att träffa på en vän!
 
3. Liten var trött och somnade strax innan klockan slog 10. Jag gjorde likadant och vi vaknade efter klockan 12. Sweet, 2 timmar!
 
4. När vi går i mataffären så blir jag alltid dödligt sugen på apelsiner. Men glömmer bort dem så fort man kommer hem. Men nu kom jag ihåg dem, och pressade ett par till min "frukost". Mumma!
 
5. Liten lät mig titta på mitt inspelade avsnitt av Cougar town utan något avbrott... Tack tack!
 
6. Efter ett nästan minimalistiskt bråkfri hämtning på dagis så mötte vi Anna. Igen. Då hon redan hämtat ena pojken och var i färd med att hämta den andre, så jag passade numero uno så hon kunde springa in efter numero dos. Delade ut en varsin påse (bra att vara hundägare) och ungarna plockade kastanjer, medans jag och Liten satt och tittade på. Anna och pojke numero dos kom efter en stund och lillkillen fick även han en påse. Oj, vad kastanjer det blev! (Ha så kul Anna! Mjehehehe...)
 
7. Bestämde play date för fredagen. Ut i skogen med matsäck!
 
8. Svärfarmor hämtar på dagis imorgon! "Hej affärer" är alltså min plan! Hitta lite julklappar och annat kul. Ska försöka motstå Panduro...
 
9. Lillan var i skogen med dagis - och var rätt slut. Liten somnade i vagnen, och sov vidare när vi väl kommit in igen. Så nu sover båda barnen, och hunden med för den delen, och jag sitter och har det tyst och skönt!
 
10. Jag har en plan för vad som ska göras när Lillan vaknar. Det innefattar pärlor, lim och massor av glitter!
 
 
 
 
 
 

DIY: Riskrans - blåbär & lingonris!

 
 
Så, nu har jag iallafall bundit klart kransen! Ska plocka in lite mer lingonris då det tog slut precis när den skulle avslutas. Har inte bestämt mig om den ska dekoreras med något annat eller om den ska få vara i all sin enkelhet. Kan inte heller riktigt bestämma mig vart den ska hänga heller... Vi har ett märkligt fult inbyggt skåp på balkongen så den kanske ska få hänga kvar för att dölja lite?  Under ser ni en vanlig trädgårsstol med en stor dyna så - bara så ni kan jämföra och se vilken XXL krans det blev...
 
 
 
 
 
Hett tips är att ta med en bra sekatör eller kraftigare sax ut i skogen när man plockar blåbär- och lingonriset! Blåbärsriset går att bryta av, men lingonriset är lite krångligare. I början plockades det en för en men det tog en halv evighet, och började då ta hela knippen istället. Man får rensa en aningens mer men det är klart bättre än att gå med böjd rygg! Till denna krans gick det åt en packad ICA Maxi papperspåse med blåbärsris och en dito, om inte mer, med lingonris!
 
 
Böjbara helst färska pinnar eller grenar
Blåbärsris
Lingonris
Papperspåsar
Sekatör eller kraftigare sax
Ståltråd
Avbitartång
Evt. Tång för att böja ståltråden
Kraftig sytråd
Sax
...Tålamod...
 
 
Själva stommen böjde och flätade jag ihop ett par tre längre pinnar för att få kransen stabil. Sen lindade jag runt tjockt med blåbärsris med hjälp av ståltråd. Efter att ha fått önskad volym runt kransen började jag tätt linda lingonriset med hjälp av en stark sytråd. Glöm inte att knyta fast efter några varv ifall tråden skulle gå av så inte halva kransen ramlar ur...
 
 
 
 
 
 

Pyssel med dottern & kladdfritt tips!

 
 
 
När lillebror sov så plockade vi fram färgerna och satte oss och pysslade. För några dagar sedan plockade vi in några lite fina "ekorrekottar" som fått torka. Förutom måla på en kotte blev det att måla en ram (IKEA), och även lite vattenfärger på vanligt papper och lite klipp och klistra.
 
 
 
 
Fick en snilleblixt när ena sidan av kotten var målad, då barn inte är kända för att ha tålamod när saker och ting torkar, och Lillan är då inget undantag... Hon ville måla direkt, men för att slippa att ha färg överallt samt att hon hatar att bli kladdig, så klippte jag upp och bort en bit från en tom toarulle. Flikarna på den torkade kotten gjorde att de knappt blev någon färgförlust!
 
 
 
Damn, vad jag kan ibland! Skippar dock patent så det är baraför er att använda det...
 
 
Varsågoda!
 
 
 
 

Snart en ny vecka

 
 
Jag och Lillan har pysslat lite i helgen...
 
Snart slut på denna vecka då. Himmel, vad fort tiden går. Halva november har gått. Nu i helgen har vi försökt pussla ihop julen, men det är som att slå huvudet i en vägg... Varför tror endel folk att man bara kan paxa en speciell dag att ses - varför duger inte de andra 364 dagarna? I år blir det  tyvärr ingen julgran, då Liten är alldeles för flink med gåstolen och liten för att förstå att man inte ska dra i grenarna med all spännande grannlåt...
 
Vi får försöka hitta på något annat för julstämningen... Förra året hängde jag upp röda gardiner, men de åkte ned efter en vecka igen. Är inte mycket för småplotter heller, så fem miljoner småtomtar är inte heller på tapeten om man säger så. Vad har ni för juldekorationer och gör ni något för att få lite julstämning?
 
 
 
 
 
 

Sjukstuga, gräsänka & hysteriskt chokladabstinens!

 
 
Liten har varit med när middagen skulle lagas...
 
Lillan är sjuk... Tredje gången på kort tid. Nu är det en skorrande hosta och hon har en lättare whiskey röst. "Mamma, kommer jag alltid vara så här hes? Tänk om rösten försvinner?" Mjo, det vore ju... Jätte synd... Nej då (eller?), men det har varit lite tystare här hemma... Det började under onsdagen, och fröknarna på dagis berättade att hon varit pigg men hes, dock hade hon vissnat efter lunch. Så hon var hemma från dagis igår  och så idag - fast hon är ju hemma varje fredag.
 
Så denna fredag har det varit hosta, heshet, gnäll, blöjbyten, ingen mamma-power-nap, laga middag, dammsuga överallt, näsblod, dammtorka, baka bröd, duscha båda barnen, Litens sovpauser, ut med hunden, underhålla barnen etc etc etc... Nu är det så att sambon ska ut med jobbet idag... I stil med från-jobbet-och-direkt-till-förfesten-utan-att-passera-hemmet... Jätte rättvist... Verkligen... Själv sitter jag i mjukisbyxor och har fortfarande t shirten jag sov i i natt och misstänker att jag har en puremix av fisk, potatis och ärtor någonstans på min kropp...
 
Måndag och tisdag kom han hem sent efter fotbollsmöten, men tisdagen hade jag ju dagispausen för Lillan... Tidigare i veckan hade jag tänkt bjuda över Anna med barn hit idag på lite gott evt fredagsmys, men då Lillan är sjuk fick jag ju ställa in utan att ens ha frågat. Man blir ju så låst, kan ju inte träffa och leka med någon eller ut i affärer... Tänkte att vi skulle åkt och köpt lite canvastavlor som vi kunde ha målat som lite fredagspyssel men Lillan såg så hängig ut så fick hoppa över det med...
 
Men fredagsmys ska det väl bli... Har idiotförklarat mig själv att jag fått för mig att dra ned på chokladen - och alltså inte längre har ett lager här hemma att snaska på. 6 ½ månads kraftigt chokladmissbruk har satt sina spår och just efter denna dag hade jag verkligen behövt några chokladbitar... Vem försöker jag lura? Jag menar en chokladkaka... Eller två...Ska ut med hunden när Liten vaknat... Ska bli skönt att komma ut, trots mörkret som smög sig på allt för fort... Vad gör ni denna fredag?
 
 
 
 
 

Vovvens försvar & whiplashvarning

 
 
Jag har reagerat på att Liten inte varit lika supersnabb i gåstolen, som han var i början. Undrade om vi redan behövde höja den eller om något fastat under... Men inte trodde jag det här... Ser ut som vovven medvetet planerat detta, att den där bebisen inte ska vara så snabb att köra på henne... Det är massor av trådar ifrån vovvens repleksak och jag fick sitta bra länge med en vanlig sax, en liten kniv och nagelsaxen och fick ut en ordentlig boll ur ena hjulet... Fick inte ur allt, men det gick otroligt mycket fortare för honom att köra runt... Whiplashskador nästa?
 
 
 
 
 
 

Kvällen hos oss

 
 
Några minuter innan 18 släpper sambon av mig och Lillan utanför IKEA. Han själv tar lillherrn med sig och åker vidare för ICA Maxi för veckohandling. Anledningen till varför Lillan hoppade av med mig var inte för att vara med mig, utan snarare för att IKEA's lekrum är roligare än Maxi's... Värmer mammahjärtat, verkligen... Hur som haver så mindes ingen att lekrummet stänger 18... Medans Maxi's stänger 19... Så tji fick hon... Så hon fick ju vara med mamma ändå! Och tji fick jag... Jag hoppades på lite egentid och kika runt på saker som jag var intresserad av... Det var ju liksom... kört... fan...
 
Efter att större delen av tiden gått och tjoat efter min dotter, som kvikt kilade runt och tittade på allt, huvudsakligen på leksaksavdelningen, så lyckades jag ta oss till tag själv lagret för att hämta min hylla... I lagom tid för att sambon telepatiskt nog också var klar! Blev några matlådor också, så nu kan min kärlek inte skylla på att vi inte har några sådana- för det var visst just därför han måste äta lunchen ute tidigare... Tidsskriftssamlare till Lillans alla prinsesstidningar och teckningar följde med hem också. Har märkt att det mesta som är gjort av kartong går sönder efter en tid så 5 stycken för 15 kronor var helt perfekt!
 
Sambon har under kvällen bosatt sig i soffan med sin farsdagspresent, Call of duty black ops 2,efter nattningen av barnen var klar. Nog för att farsdag var den 11e, men då spelet släpptes igår, den 13e, så fick han vänta lite... Han fick spelet visserligen igår men var typsikt nog på möte hela kvällen så han tar visst igen förlorad tid nu idag... Som ni kanske förstår så har jag ägnat kvällen med att skruva, man får passa på när man är man och barnfri... Brukar bli bäst så...
 

Dopet klart!

 
 
Hallå! Nu har allt vad dop heter blivit överstökat! Vi har lagt väldigt mycket tid, väldigt mycket pengar, väldigt mycket energi och väldigt väldigt mycket tankar åt denna händelse för att skapa en stor fest för de nära och kära! Och så här i efterhand har vi fått massor av beröm så det hela gick antagligen hem... Eller så var de bara artiga?
 

Men sluuuuuta nu...

 
 
Nämen... Ser ni?! IGEN! Jag kanske besitter superstyrka i min lilla kropp? Jag tog upp mjöl ur påsen och så sa det klick... Jag ska önska mig ett stort set baktillbehör i rostfritt stål... Men då rostar de väl.. Bara för att... Idag har inte varit en bra dag. Jag är verkligen inte van vid att det blir fel i köket. Bakade prinskakor, och som tur var gjorde jag en provkaka i ugnen först då kanten mer blev grön än blå... Har gjort en hel del kladdkakor och aldrig misslyckats men nu så blev kanterna jätte konstiga... Jag såg fel i ett annat recept så det blev 4 dl florsocker när det skulle vara 2 dl... Blev så sött att det nästan gjorde ont i tänderna. Tror jag lyckades rädda det dock med att göra mer av det andra som skulle vara i...
 
Till på köpet på allt så krånglar den nya köksvågen. Jättemycket! Köpte ju en ny som vägrade, bytte ut den i tron på att det var ett måndags exemplar... Men nya är minst sagt lika jobbig. Det vägrar nollställa sig, byter volymmätare och gör det till och med när man inte ens rör den! Idag försökte jag lösa det med våld, men nepp, det gick inte alls...
 
 
 
 
 
 
 

Snabbspola dagen tack...

 
Känner mig helt off idag. Igår kväll fick jag reda på att en av mina bästa vänner har det svårt nu, och idag är på sjukhus och jag har varit så orolig. Låg vaken länge inatt, grät en skvätt höll på att somna och så kom en skvätt till. Lyckades somna tillslut runt 02.30. Vaknade till sambons ettriga väckarklocka och ligger precis som jag somnade, halvt i Litens säng. Liten vaknade han med, ultrapigg. Suck! Sekunden efter att sambon tagit ut nyckeln ur låset för att ge sig av till jobbet blev det väldigt ljudligt i blöjan. Bara att stiga upp, och ha blev ju inte mindre pigg utav det. Lillan har under veckan som sjuk vaknat jätte tidigt, innan klockan till och med, och begärt uppstigning av resterande familjemedlemmar som hellre ville sova till något mer kristlig tid... Men idag sov hon minsann länge! Och med det så åkte sambon iväg, och jag fick senare klä på och utfodra frukost.
 
Ner till underbara älskade dagis -  som jag har längtat efter det. Visst älskar jag min dotter men min egentid har under den senaste veckan varit hundpromenaderna i mörkret. Underbart... Gjorde ett försök till att somna om men Liten när vi kom hem. Det grävs fortfarande utanför och jag tror de kommer åt hela huset titt som tätt då det både låter och skakar... Liten vaknar, pigg som en mört medans mamma ligger bredvid som gammelgäddan. SOV UNGE! Men nej. Sedan har en granne haft borrmaraton i timmar...
 
Försökt ringa min vän, men inget svar och det känns inge vidare. Har inte hört något alls, och det bådar inte direkt gott. Telefonen plingar till och jag springer till den. Det är kvinnan som håller i babyrytmiken, som skulle börja idag, och berättade att de saknade oss denna morgon och undrade om vi skulle komma nästa vecka... Fan... Jag ville ju så gärna gå på den. Men har varit totalt vilsen nu, och hade helt inriktat mig på att rytmiken skulle vara på torsdag! Jag ursäktade mig, och gick sedan och svor för mig själv. Kom på att vi även skulle ha BVC och läkartid till Liten samma dag som rytmiken, alltså idag, och som tur var så är det senare idag så jag ska faktiskt snart ta och kila iväg... Tur att vi inte missade den med!
 
Nu ska jag bara hitta min telefon...
 
 
 
 
 

Vikning

 
 
 
Började vika lite servetter inför dopet igår. Undrar hur många timmar i mitt liv jag har ägnat åt att vika servetter? Och hur många har i antal har det nu blivit? Fnissade till sambon:
 
"Tänk att man faktiskt haft skollektioner i hur man viker servetter!"
 
 
 
 
 

Rostade pumpafrön!

 
 
 
När vi gjorde pumpalyktan så sparades även innehållet. Rensade ur kärnorna och sköljde av dem under vatten för att få bort de sista resterna av pumpaköttet. Enklast är att använda en bunke som man lagt kärnorna i och fyller upp med vatten och häller ut och upprepar några gånger, skölj sista gången genom en sil. Blanda med olivolja och häll dem på en bakplåtsklädd plåt eller ugnsform. Salta i önskvärd mängd och in i ugnen -  200°  i ca 20 - 25 minuter. Ha lite koll och rör om dem några gånger, alla ugnar är ju lite olika....
 
 
 
Sambon älskar rostade pumpakärnor så hn blev glad när jag bakade bröd dagen efter med dem!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minneslunden - Alla helgons afton!

 
 
Denna kväll var vi iväg till minneslunden här i Karlstad. Så himla fint! Kändes dock som det var något mindre med ljus i år, fastän det nog flera tusen ljus brann, men det fanns desto mer blommor!
 
 
 
 
 
Lite annorlunda ljus i år
 
 
Våra ljus, sambons uppe till höger, mitt till vänster och dotterns till höger
 
 
 
Såg ett ljus som jag tyckte var så fint. Så ska jag också göra nästa år!
 
 
 
 
 
 
 

Tända ljus!

 
 
Ikväll ska vi åka till minneslunden här i Karlstad. Tända några ljus, det var så fantastiskt vacker förra året! Jag tänder främst för min storebror. Har ni eller ska ni tända några ljus?
 
 
 
 

Dop presenter förslag - Blå Elefant!

 
 
 
 
Blev tipsad av en läsare om en sida med barnartiklar, Blå Elefant, som jag givetvis var tvungen att spana in. Hittade lite roliga saker även här. En hel del träleksaker så som ABC och 123 pusslen som ni ser i form av drake, katt, krokodil och hund och även i andra former. Det fanns saker, särskilt på indredningsfronten som även fanns på Jollyroom, och som faktiskt var billigare där. Men Jollyroom har fraktfritt när man handlat för över 1000 kronor medans Blå Elefant har fraktfritt... Så det beror väl på vad man ska ha, vilken sida som blir billigast i längden.
 
Om inte det blir i dop presenter så kommer det ju även en jul...
 
 
 
 
 
 

Ensam mamma söker medhjälpare, kattamord och snea sniglar!

 
 
 
Såhär långt förberedde jag innan Lillan fick komma med in i bilden. Tänkte överraska henne lite med tanke på att hennes energi nu kommit tillbaka, och i mitt huvud så såg jag framför mig hur hon skulle bli sådär äckelförtjust i det hela... Så fel... Jag hade glömt ett av hennes mer ovanliga personlighetsdrag...
 
 
 
 
Hon hatar att bli kladdig! Alltid gjort och lär alltid göra... Hon kikade ned och sa "Mamma, du får gräva... Jag tar skopan...."  Eh... Jaha? När vi (jag) kommit ner till hälften så kikade Lillan ned i den igen. Antar att nyfikenheten tog över för hon stoppade ned ena handen och petade ut två pumpakärnor. Sen stirrade på sina händer och meddelade med avsmak att  "Uuuuyyyäääää ... Mamma.... Nu går jag och tvättar händerna nu!"
 
 
 
 
La till en melonskopa bland verktygen, den var vassare än glasskopa...
 
 
 
 
Hon kom inte tillbaka efter handtvättningen förens det var dags att göra det "roliga" - att göra figurerna... Så så mycket var mor & dotter tiden värd ja... Ensam mamma fick göra äckelpäcklet själv... Vilket var rätt okej...
 
 
 
 
"Mamma, varför HUGGER du katten i magen?!?"
 
 
 
 
En kanin, en katt, en ekorre, en snigel (eller är det en val?) och en igelkott...  Snigeln blev något sned, verkade vara ett hårdare parti just där...
 
 
 
 
 
 

Friskförklaring & pumpa makeover

 
 
Igår kväll och natten var inte så rolig för Lillans del, men idag har det varit så nära normalt det gått... Febern har försvunnit, hon har lekt typ från tidig morgon till sen kväll.. Hon har snackat öronen av oss och ätit lite middag... Hon skulle äta skorpor till mellanmål, som hon tidigare inte klarat tugga, och försökte sig på att  få sig sockerdricka till... Hmm... Någon gräns får det vara nu...  När hon nu hade lite energi idag så tog vi tag i ett litet halloweenprojekt... Pumpan fick ändra utseende!  
 
 
 

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0