Sjuker


Jag har varit hemma i två dagar nu.
Är inte det minsta road. Någon gång under de sista dagarna blev jag smittad av världens dunder förkylning, och att jag nu varit ordentligt snuvig, nyser i tid och otid samt hes ett faktum. Just nu är det bättre. Inte så kul att vara sjuk de sista dagarna på min utbildning. Men vad gör man? Jag är en sådan person som faktiskt stannar- som sig bör- när man är sjuk, för att inte smitta andra. Snällt eller hur? För hur irriterande är det inte när någon kommer med snuva och hostar rätt ut när man är på jobb/ skola Förbättras ju inte med att jag inte orkat göra något vettigt alls...

Fick en smärre värmechock när jag gick ut vid halv tre när jag skulle hämta lillan på dagis. När jag gick på morgonen var det ju inte så varmt- det var ju tidigt. Men jag gick ut i jeans, t shirt, tröja och en vindjacka. Typ som jag hade igår samt att jag frusit under dagen hemma då jag såpass att jag fick ligga under täcket.
Var bara att ta av sig och sen gå hem för att byta om och hämta ut mellan målet till lillan.

Vi gick bort och plockade hem lite syrener. Älskar doften! Just detta träd var nära på överblomning tyvärr... Men nu fyller doften köket blandat med pajen jag just tog ut ur ugnen. Blommorna vinner nog. Håller på att bli bättre, då jag faktiskt känner dofter nu. Ska försöka äta lite och hoppas på att känna smak. Och tvätta lite. Energinivån är ju inte på topp direkt.

Hemma i Sverige igen!Nu är dramadrottningen hemma igen. Flygningarna gick bra, såpass att jag stått på maltesisk mark och nu på svensk mark igen. Mycket har både hänt och upplevts, både på borta och hemma plan.
Har 1400 bilder som ska kikas igenom och de bästa ska väljas ut. Tror jag ska göra en dag-för-dag recension så allt verkligen kommer med.

På hemma plan så hälsar jag flickorna Moa och Medina välkomna till världen. Moa kom i söndags och Medina i onsdags. Här hemma välkomnar jag också vårat nya tillskott: Vi har blivit med diskmaskin!

Malta, här kommer jag

Om en timme närmare precis är jag påväg till flygplatsen. Jag är nervös. Har försökt att inte tänka på det. Samtidigt som jag ska minnas vad jag ska ha med mig. Ingen bra kombo.
Dramadrottningen (läs jag) har som vanligt målat upp alla värsta tänkbara scenarion. Usch. Skulle vilja trolla mig dit bara. Ska göra en smörgås nu som jag kan äta innan planet. Hitta åksjuketabletterna.

Nu är i allafall både vanligt hår och ögonfransarna färgade och diverse ställen färdig vaxade.
Väskorna är i princip färdigpackade.. Har jag glömt något? Har jag för lite med? Har jag för mycket med?

Wax on wax offTänkte visa er lite hur det där med hårborttagning med vax går till. Har fått flera frågor om just det, så jag kan lika gärna lägga upp det. Alltid enklare att förstå i bilder. Så här gör jag det:

Börja med att värma vaxet. 40 sekunder för en full burk i micron på högsta nivån.
Du ser på spateln om det är för varmt då den lilla blåa rutan på den försvinner och det står NO där istället.Antingen ställder du den i ett kallt vatten bad och rör om för att den ska svalna eller så låter du den stå en stund bara. Har du den i rätt temperatur så är den ganska rinnig och trådar sig inte. Börjar den kallna så trådar den sig. Värm igen, funkar med ett hett vattenbad. Är du helt novis eller tar lite tid på dig så ställ den i varmt vattenbad direkt och ha den där hela tiden så håller den värmen bättre. Se dock till att inte få vatten i burken!

Man tager vad man haver
:
Innan du börjar, så ska du alltid värmekontrollera vaxet, och det gör du med att klicka lite grann på handleden. Tänk på att vissa områden på kroppen är känsligare. Ex. så är armhålan är känsligare än benen, och det som är lagom varmt på benen kan vara för varmt för armhålan. Sen tar du med hjälp av spateln och breder ut ett tunt lager vax på det ställe du önskar.

Detta är på gränsen för att det är för tjockt, men ville bara visa medans jag fortfarande var kladdfri på händerna. Tänk på att om du tar för tunt lager så kan inte vaxet fästa sig på hårstråna och blir då för svagt att föja med remsan upp. Sen lägger du på remsan med någon centimeters marginal längst ned. Stryk till ovanpå så att det verkligen fäster sig. Sen rycker du fort bort remsan (tänk pålåster) i motsatt rikting mot hur håret växer. Alltså uppåt mot knät i detta fall. Hårstråna i armhålan brukar i regel växa åt olika håll, och då klipper du bara en remsa i två delar och drar åt det håll du behöver.Vid eventuella rester så tvättas det enkelt av med ljummet vatten. I en förpackning, som jag visade på första bilden så är det en burk med vax, en spatel och tio ycken remsor.Tycker man det är för få så får du köpa en burk till, då jag inte hittat några som säljs för sig. Ett budget tips är att lägga ihop två redan använda remsor med det kladdiga mot varandra, så har du ytterligare en sida att använda. 

Efter att du är klar så sköljer du av spateln och remsorna, då de är till för att användas igen. Lägg de använda remsorna på golvet när du duschar av eller i en burk så vaxet löser upp sig. Sedan hänger du upp dem på tork.Smörj in benen med parfymfri lotion eller olja, då benen utsätts för något de inte är vana vid och blir lite anstränd.

OBS 1! Om du är torr på benen rekomenderar jag dig att skrubba benen först, för den torra huden tas med upp med remsan, och tar bort effekten av det kletiga och hårstråna blir kvar. Dock är du inte fnastorr längre, så något positivt är det ju ändå. Missas några strån så kan du ju epilera bort dem, använda pincett eller raka bort dem.

OBS 2! Har du fuskat fram din färg med BUS (brun utan sol) så försvinner den när man vaxar!

Särskole DMIdag var det särskole dm i Kristinehamn. Var med förra året också, men detta år var jag med och arrangerade det hela! Jätte kul. Jag höll till på löp avdelningen. 60 meter, 100 meter och 400 meter.

Klockade mest tider. Blåste ordentligt och var kallt så jag har en t-shirt, tjock tröja, två byxor och två jackor på mig samt funktionärsväst.  Var en jätte bra dag och det mesta gick som smort.

Här är prisutdelningen. Jag håller silver, Styffe håller guld och Grundin håller brons.


Precis när alla tävlande åkt hem och vi var klara med städningen på hela arenan så började det regna. Snacka om tajming!

Denna vecka

Måndag- inlämning av examensarbete deadline kl 15. Fick någons annans arbete att läsa och opponera.


Tisdag- planering av särskole DM. Arbetsintervju på eftermiddag. Glömd telefon. Första gången på två år...
Var med Malin och letade kläder, alla mina sommarkläder och klänningar verkar ha försvunnit mystiskt i flytten!

Onsdag- Särskole DM. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag, liksom året innan, springa benen av mig på
löpet med deltagarna.

Torsdag - Opponering. En kompis är beräknad att få barn då.. spännande spännande!


Fredag - Opponering


Lördag- Kvällen ska spenderas hos Lollo med twilight maraton. Eller åker från Karlstad vid midnatt..
Ej bestämt än.


Söndag- Reser mot Malta!

 

Någonstans i veckan ska väskor packas, vissa inköp bla en bikini, solkräm och solglasögon vara gjorda.
Även färgas och vaxas lite här och där....

Nästan vakenHallon i vatten bad. Dagens frukost: Yoghurt med lättsockrade hallon
Här så svalnar de tinade hallonen i vattenbad.

Jag är vaken... ja, typ.... klädd i alla fall. Halvsminkad. Nästan klar. Lillan är klar. Hon tittar på disney.
N är vaken. Jag vet inte vad han gör, jag undviker att prata med honom då han har Sveriges sämsta morgonhumör... Nu väntar jag på att mina hallon ska kallna. Tycker inte om ljummen yoghurt... Att jag inte kommer på kvällen innan att jag ska ta fram dom?

Nu får det räcka för idagMin bakdel sover helt. Går ej att väcka. Det gör ont att sitta. Kommer få sova på mage inatt. Kollade just över mitt arbete. Närmare 21 000 ord utan blanksteg. över 25 000 med. Och jag är inte klar än. Deadline kl 15 imorgon. Kommer skickas in 14.59 eller något. En kul notis är att jag skrev min sammanfattning, och så kom jag på att man max får ha etthundra ord på den. Jag hade etthundrasextioåtta (långt ord). Jag skrev om den och den blev exakt etthundra.  

Ska slänga mig i duschen snart. Blir en okristligt tidig morgon imorgon. Väskan är packad och kläder ligger framtagna. Ska först ut med pizzakartongen, inte lagat mat idag- har bara pluggat. Har inte ens varit ute. Kan erkänna att jag inte ens har strumpor på mig, utan satte bara på mig mjukistofflorna... Saknar jycken lite grann. Man kom ut i alla fall.. Hittade just denna bilden i arkiven. Det är faktiskt en boll hon har i munnen. En mycket upptuggad sådan doppad i lera.

22 timmar stress?22 timmar kvar innan examensarbetet ska
vara klart och inlämnat för opponering. Jag sitter och skriver på resultat samtidigt som jag funderar på hur jag skriva validiteten och reliabiliten.

Rumpa, ben och fötter har alla somnat i omgångar och jag sträcker på mig när jag måste springa på toaletten då jag pimplar i mig en två liters godmorgon juice...

Sitter vid ett fullbelagt köksbord och pluggar, nära till mat och dryck, med spotify som sällskap. Funderar också på att om jag ska göra något liknande sådant här igen så ska jag blåsa upp mitt liggunderlag och sova på då sängen är alldeles för bekväm.... inte bra...

Gul vattenmelonNej jag skojar inte.
Denna hittade jag på ICA i välsviken.
Köpte den inte, då jag inte köper meloner annat än sommartid. Kankse komme rköpa den om den finns kvar längre fram. Kanske. Det känns inte riktigt naturligt...

Någon som har sett denna eller smakat på den förr?

LiljekonvaljerMin favorit blomma är nog utan tveka liljekonvaljer. Underbar doft.
Gick och kika efter på mitt ställe i skogen hur det stod till med blomningen.
Ser ut som den kommer nå full blom när jag är på Malta. Typiskt. De blommar så fort över.
Hittade dock några med någon enstaka som var något sånär utslagen, så plockade en liten bukett och får hoppas på det bästa att de slår ut.

Sen hittade jag och lillan detta träd. Vad har hänt här egentligen?

Naken på nätet


Idag har jag befunnit mig i Örebro på seminarium!  Naken på nätet hette den.
Väldigt bra, och väl spenderade timmar! Om ni får chansen någon gång så ska ni gå dit.
Mer info hittar ni här. Såg även en  föreställning från Ung utan pung och jag skrattade så jag nästan grät. Känns i kinderna kan jag ju säga. Lunchen intogs på ett hotell i närheten.


Jag är så glad att jag var där, och jag hade massor av material med mig hem! Tog med extra till utvalda personer med.   Balkong projekt: Lavendel

Här har ni min provisoriska balkong! Jag tänker inte anstränga mig mer in jag åker till Malta.
På bilden från vänster ser ni två sorters lavendel i stora krukan, den brevid innehåller en till lavendel.
I lådan är det blomman, tre tomatplantor, basilika och persilja. Här är ett tips att ni sparar blom ställningen när man köper vissa blommor, och använder dem till kryddor som lätt kan hänga lite som ex gräslök.
Denna persilja blev lite ledsen när jag planterade om den. Stackarn...

Var ned till Plantagen efter jag hämtade lillan på dagis. Köpte lavendel, det var slut sist. Köpte även en blomma till som skulle lukta gott. Och frön. Och glass.

 

Som vi åt under promenaden till 4H. Klappade kaniner och hästar, tittade på fåglar, grisar och en katt. Promenerade hem. Givetvis började en lättare skur. Stannade i omgångar under träd. Men vi blev inte så blöta.

 

Väl hemma planterade vi om blommorna i större krukor.
Jag hade lagt ut plast under så spill enkelt kunde tas upp. Men icke, jag vände mig om och så skakade lillan ut allt.

 

Så. Ja hämta min dammsugare och städa bort de.”

 

Sen blev vi lite ovänner då jag inte ville att hon ska använda den till jord. Väntar på att det ska torka lite så ska jag ta den riktiga dammsugaren ett varv. Vill hitta snygga krukor som kan sitta på väggen. Fanns inga på Plantagen. Ni har inte sett några?

Gentle waterproof eye make-up remover

Behövde en ny rengöring till mina ögon.

Har ju kört med min kära gamla loreal variant.
Men såg en nya, som jag blev nyfiken på. Gentle waterproof eye make-up remover från Nivea.

Ack vad jag ångrar mig! Den sved i ögonen från första användning, och jag har ändå provat några gånger nu.
Nästa upptäckt var att den gav en vit hinna i ögonen så man såg dom i en dimma. Den luktar typ hudkräm, har konsistens  samt ser ut som en hudkräm, jag gillar när den är mer i vätskeform- en genomskinlig sådan. Och sista orsaken att jag inte gillar den, och bland annat den viktigaste bortsett svidandet då så klart, är att den faktiskt inte tar bort sminket ordentligt! Inte eyelinern som är mellan fransarna.

Remover för vattenfast ska ju klara smink som inte är vattenfast stämplat också.Den kostar inte så mycket, runt femtiolappen, men ändå. Känner mig lite lurad.Men, det går väl så för att man är otrogen sina favoritprodukter.

Att tacka ja eller nejBlev just erbjuden arbete.
Bara så där från det blå, blev riktigt överraskad.
En tjej jag jobbade med för typ 4 år sedan hörde av sig, hon är nu delägare i restaurangen ifråga.
Populär restaurang med, vad jag förstått.


Kul att man är ihåg kommen! Vi funkade riktigt bra ihop.
Saknar restaurangvärlden lite faktiskt, men var ju ett tag sedan då jag pluggat och varit mamma ledig.
Och det finns ju inga direkt jobb inom denna utbildning som jag går just nu sommar tid…Nervös. Man hade ju en annan kondis då än nu, då kunde jag gå, springa, stå i 14 timmar och de enda sitt pauserna var korta toalettbesök, och jag var inte ens trött när jag kom hem.


Tanken är minst fem dagar i veckan
och tiderna är ca 15- 23. Sambon slutar 17. Sen har vi ju lillan och lillprinsen. Tanken var ju också att ett litet syskon kanske skulle vara på tal, men det vägrar jag om jag jobbar dessa sommarmånader. Mådde uruselt under förra graviditeten och det tänker jag inte uppleva i ett kök igen.

Ska träffas på torsdag, har lite tid att tänka. Jag är inte i skrikande behov att få ett jobb nu, men det vore roligt. Mycket att tänka på.

Balkong projekt: TomatplantorTomatplantor ska plateras om.Tomatplator omplanterade.
Prickarna ni ser är långtidsgödning. Här rastas de lite på balkongen, men sova inne får de göra ett tag till. Istället för att springa fram och tillbaka kruka för kruka så får den ännu tomma balkonglådan vara mig till hjälp. När jag åter är i Sverige igen ska den fyllas...

Jag undrar vilka blommor som kommer leva när jag kommer hem från Malta?
När jag fjällvandrade en vecka i Norge i höstas, och sen kom hem så var allt stendött. Min jätte stora frodiga basilika stod anklagade kvar i torkad form och hånade mig. 

Planerat in det lite mer, ni vet- man lär sig av sina misstag ... Svärfarmor har extra nyckeln...
Ska plocka ihop alla blommor och ställa någonstans i en klunga så ingen missas...

Clementin och apelsin juiceSnart är min flaska med härliga juice från Brämhults slut… Har ett glas till för morgondagen.
Kan dock inte lova mig själv det, för det kan ju hända att jag fortfarande törstar efter mitt kvällsglas…

Passande mugg… Passar på när lillan sover, får aldrig använda den annars…
Köp hem denna nästa gång du är i affären. Mycket god.

För ett år sedan:För ett år sedan, dessa dagar, befann jag mig i Stockholm
och gjorde bland annat detta, Lazergame.
I sommar blir det en resa till, och jag skulle vilja göra detta igen.
Vet ej om jag vill vara i samma lag som sambon igen dock. Han var bästa spelare alla omgångar, men han sköt på allt som rörde sig tillslut- inklusive mig....

Var även lite restaurang, Skansen och fotboll. Jag och Marcus, som är en av sambons bästa vänner var på samma nivå i intresset om fotbollen. N sneglade lite fundersamt på mig när han hörde att vi skulle ha en mysig privat middag under de timmarna han var borta... 

Inlines klara för färdNu är mina inlines i skick att åka igen. Tror dessa var min morsdagspresent för två år sedan. Har sedan dess slitit ned bromsen, så nu fick den bytas ut.Såg även hur jag bromsar, trycker mest på insidan så där var det bara någon millimeter kvar.Klart man fixar saker och ting själv...Inte lika matchande som de förra, men fanns bara gråa. När jag tog ut den svarta bromsen såg det ut som jag hade hur mycket kvar som helst. Nu väntar jag på att de ska ta en sop omgång för att ta bort grus, pinnar etc. Eller om jag ska chansa… och tar mig en tur ikväll eller imorgon.

Dagens lunch: Tortellini gratängDagens lunch blev detta.
Underbar tortellini gratäng. Åt detta hos en kompis, men förnyat lite så det är mer anpassat efter min smak etc. Hon hade i vanlig pasta också, men det är inget jag vill ha.
Otippad succé med tanke på att jag inte är jätte förtjust i varken pasta eller salami… eller starka maträtter… Men detta är gott… Många av mina vänner älskar denna, och bett om receptet. Så nu får ni skriva ut detta själva!


Du behöver följande:Ett paket färsk tortellini. Denna är fylld med skinka och ost. (250 gram)
En burk med röd curry pasta.
En förpackning vitlöks salami
(150 gram)
En grädde (denna laktosfria är 3.3 dl)Serveras med en klick creme fraiche och färsk basilika. Och som vanligt, en iskall coca cola, eller annat bubbligt.

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Fyll en kastrull med vatten och koka upp- har ingen aning om hur många liter våra kastruller ligger på, men en normal stor kastrull.  Ta hellre en för stor än för liten kastrull.
Plocka fram ingredienserna och gör så på jag visar på bilderna.1. Häll i lite grädde i formen
(vanlig gratängform), och ta upp den mängd curry pasta du vill ha.
Vi är inte ett jätte fan av stark mat, så detta räcker gott och väl. Prova dig fram. Hellre för svagt första gången än för starkt, eller hur? Du vet den egen smak, så m du vill ha en tesked eller matsked är upp till dig.

2. Anledningen till att du skulle hälla upp lite grädde
är för att du ska mosa ut curry pastan.
Detta gör du för att inte få klumpar, vilket man garanterat får om man häller i allt på en gång.
Dessutom enklare än att jaga klumpar. Sen häller på all grädde och vispar runt med gaffeln så det blir jämn smak.

3. Hacka upp salamin.
För mig räcker halva förpackningen till, men N vill ha det lite matigare.
Åter igen är det upp till dig. Eftersom ”såsen” är klar så lägg i salamin direkt.
Denna bild vara bara för att visa det lite finare. Fint va? Om du ändå inte gjorde såsen innan eller håller på med annat så lägg det tillbaka i locket så sparar du disk.

4. Blanda
runt allt och se till att alla bitar får sås på sig och att de inte klistrat fast sig med varandra.


Beroende på vad du har för spis och hur mycket vatten du har så kokar vattnet upp någonstans mellan dessa stegen. Häll i tortellinin och koka på halva tiden, som är 1.5 minuter-  än de 3 minuter som står på förpackningen. De blir klara i ugnen. När det är klart så häller du av vattnet och låter de droppa av lite så slipper du vattnig sås.
Om dessa moment är klara så blandar du i pastan i formen och blandar det jämt.
Sänk värmen till 200 grader och in med formen i ugnen i ca 20 minuter. Ge den en fin färg och gärna knaprig ovansida.


Man purseDetta inlägg är en liten pik till N.
För näst intill jämt kan jag komma med jätte bra idéer.
Som att han kanske skulle ta och köpa ett par fin skor som ha endast har på sig till och från fotbollen så att det matchar med kostymen, istället för vardags skorna. Men nej… Tills igår. När han kom på den briljanta iden om ett par snyggare skor till kostymen, för det ger ett bättre intryck.

 

Han var på shopping humör , så han kom hem med 6 piké t-shirtar, varav två var turkosa… Samt en väska. För väska var också en helt ny super briljant ide som han aldrig hört om förr.


Jag var en mycket ärlig flickvän, 
 och gapskrattade när han satte på sig den hel turkosa pikén och visade väskan som jag endast utryckte mig om:

”- Ah, så du har skaffat dig en man purse.”

Dagens lunch: Skink paj med tomatsalsaFick bli lätt sommar mat som lunch idag.
Skinkpaj rättare sagt. Har tidigare lagt upp ett grundligt recept som ni hittar här om ni är sugna.

Till det blev det en tomatsalsa: tomater, hackad röd lök, oliv olja, fling salt och peppar.
Och bara för att jag har och kan så blev det även lite färsk basilika och färsk persilja. Och underbara kalamata oliver.

Till det blev det en iskall coka cola och det hela avnjöts på balkongen i solskenet.
Enkelt är gott.

Vad att baka?

Jag är jätte sugen på att baka men fantasin tryter.. Någon som har ett barnvänligt förslag?
Gärna sött och chokladigt!

Lillan har varit sjuk i två dagar nu, och nu har hon ork.  Om hon nu kan slita sig från Disney's playhouse kanalen.

Aldrig någonsinNågot jag med handen på hjärtat kan säga att jag aldrig någonsin varit med om hände precis.
Det ringde på ordentligt på ytterdörren. Notera att det inte var porttelefon och det faktum att vi precis ätit mat, så det var någon som redan var insläppt i gången och alltså inte pizzabudet.
Utanför står en blond tjej som jag aldrig sett förr, och i trappan ovanför står det 4-5 tjejer som fnittar hysteriskt.


”- Hej, jag undrar om ni har några kondomer som vi kan få?”


Tillägg till detta är att hon inte såg ut att vara, eller i alla fall vara på gränsen till, att vara byxmyndig.  Jag blev så paff att jag inte fick fram något. Jag tittade upp och ned på henne som för att se om hon faktiskt står där, och upp på tjej kompisarna.


”- Eh, nej…”Nu i efterhand, som alltid, kom jag på en rad olika saker med vad jag skulle sagt.
Först något vuxet i stil som att fråga hur gamla de var och vad de egentligen skulle med dem till och föreläsa moraliskt om varför man bör tänka en gång extra när man är så ung när det gäller blommor och bin. Speciellt då det verkar vara föräldrafritt ovanför oss med döma på skriken, stampandet och musikvolymen.


Det andra är att ge en kort applåd med att de hade mod till att gå och fråga då man faktiskt ska skydda sig. Samtidigt som jag skulle påpekat de barnvagnar samt barncykel som står vid porten är resultatet av sex, som faktiskt kan hända med eller utan skydd.


Fast roligast skulle vara att säga:


”- Xtra large, räfflade eller med smak? Vilken smak i så fall? Vi har nog kvar några föresten som lyser i mörkret…”


Men då hon inte så något specifikt antal, skulle man sagt:


”- Vet ni vad kondomer kostar egentligen?!”


Enkelt brödBakat detta bröd två gånger nu.
Jag är inte jätte begeistrad i att baka med jäst, det tar så lång tid med jäsning etc. Men detta bröd är enkelt och man behöver varken arbeta med det så mycket eller vänta speciellt länge. Få ingredienser också.25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
11 dl mjöl

Jag använder mig av torr jäst, för det är bättre hållbarhet, och sådant är viktigt för en spontan bakare som jag. Om du nu inte vet att du ska baka idag eller imorgon, för då kan du ju ta vanlig, den är billigare om inte annat. Antingen väger du torr jästen eller tar ett teskedsmått och måttar lika. Det blir nästan 2 teskedar för övrig. Ta lite folieplast och slut om den övriga jästen och använd den inom ett par dagar.

Dock när du använder torrjäst ska degvätska vara lite varmare än ljummet, så ni tänker på det.Blanda jäst och vatten, sen salt och sist mjölet. Ta i lite i taget och använd dig av degkrokarna på elvispen.

Jäs i 45 minuter, täckt med en ren bakduk. Så här ser det ut efter jäsning.
 
Tag upp degen på en plåt.
Antingen smörjer du, eller använder bakplåtspapper. Jag avskyr allt som har med disk att göra så jag använder faktiskt bakplåtspapper.
Jäs i ytterligare 30 minuter under duk. Sätt på ugnen på 250 grader när det är runt 10 minuter kvar.
När du öppnar luckan så sänks graderna, så ta in plåten och vrid om till den verkliga temperaturen 225grader.


Grädda i 30 minuter.
Om ni är som mig som vill ha en härlig skorpa runt hela brödet så tar du de sista 5 minuterna på endast undervärme.

Lät svalna lite innan du skär upp.
Massa smör och ost är favorit hos oss till ett glas kall oboy.

Gott att rosta några dagar senare när det inte är lika pur färskt.

Tack Sandra.

Lim


Vet ni vad det till vänster är? Gissa…


Var och köpte ett nytt superlim.
I en annan variant och i ny förpackning. Jätte smart förpackning snarare. Torkar inte ihop och lätt att få ut. Värd att köpa.

 


Jo, det är hållaren till fjärrkontrollen till vår säng.
Gissade ni rätt? Numera sover jag på Ns sida då jag är känsligare för drag än vad han är, så han sover numera vid fönstret. Åter till fjärrkontrollen så hade han sönder den för länge sedan, och jag har aldrig fått med mig något av de lim vi haft sedan dess i sovrummet.

Men nu är den lagad, och hänger åter på kanten av sängen.

 

Har i princip aldrig använt mig av höj och sänk funktionerna sen jag tagit denna sida, för kontrollen hamnar hela tiden under sängen och när jag väl ligger i sängen så orkar jag inte ur den igen så då får det vara. Nu är den lagad i alla fall. Skönt.

Någor ni har hemma som behöver lagas?

Självkänsla- titta hitSaknar tiden i Trysil.
Lite  ialla fall, här låg vi på en avde högsta topparna och solade. Jag var jätte uttråkad och ville bara åka vidare efter max tre minuter. Vill ligga där just nu...
Längst bort i bilden ligger Sverige...

Hemma idag. Skulle träffats klockan 10, sen skulle det vara utvärdering och slutligt test för att få mitt intyg angående klättringen. Efter det skulle vara en föreläsning som skulle hålla på till åtta ikväll.
Men mådde inge bra igår, och det höll i sig idag. Vill inte chansa heller.


Ska väl försöka mig på det där examensarbetet. Verkar dock vara lika skrivstopp som de senaste dagarna. Jag är verkligen inte inspirerad trotts att det brinner i knutarna. Huvudvärken sitter i lite, det kliar som sjutton i ansiktet och gör ont i skall basen där- det känns verkligen att det saknas något där..
Håller inte på att svimma nu åtminstonde.


Ska in och duscha och sen äta något så kanske jag känner mig lite mer motiverad. Inte tänka så mycket, utan bara skriva. Någon som kan eller har tips om självkänsla kan ju höra av sig. Ska nog slänga ihop ett bröd idag också. Går fort och så får jag något att se fram emot nä det är klart.

Sjuk, stressad men i alla fall mättHar legat näst intill konstant i sängen idag.
Frusit, svettats, varit trött. Illamående och dundrande huvudvärk. Tryckte verkligen i tinningarna. Tog de sista två skivorna av mitt hembakade bröd och ett glas oboy. Det var det jag fått i mig. Två glas juice, en järntablett och ett par voltaren lite senare.

Värktabletterna intogs med ett nästan godkänt tidsmellanrum. Som alltid när jag verkligen är sjuk drabbas jag av städlust och hade tankarna på mer att baka än på mitt odisciplinerade examensarbete. Men så fort jag stod upp drabbades jag av svimnings känslor så som sagt så har jag tillbringat min tid i ett mer horisontellt läge. Mycket frustrerande.

Dock började det släppa i takt med att solljuset försvann
. Nu kan jag i alla fall sitta rakt upp. Så har faktiskt lyckats skriva lite. Inte mycket, men lite, på arbetet.Tog mig i kragen och tvingade i mig mat. Som alltid när jag känner mig låg så unnar jag mig något. Detta var vad som fanns hemma, var enkelt att göra samt gott.

Närproducerad ryggbiff och en sallad
bestående av körsbärstomater, rädisor, rödlök, gurka, isbergssallad, röd paprika och färsk basilika. En klick bearnaisesås och flingsalt. Rostade en macka, som för övrigt inte är bränd som det ser ut på bilden, som jag bredde på hemmagjort aromsmör med vitlök, färsk basilika och färsk persilja samt kryddor.  Nästan LCHF. Vitaminer och protein gör kanske susen. Vitlök ska ju vara bra mot förkylning. Två stycken burk coca cola slank ner i bara farten, och den tillfälliga sockerkicken gör nu sitt.

Ska strax ta mig en promenad. Har inte varit ute mer en snabb sväng på balkongen. Tänker inte bryta mitt nyårslöfte jag haft i typ tre år nu- att jag ska vara ute minst en gång varje dag. Och då menar jag inte jätte korta turer eller balkong häng. I undantag till sjukdom, då är en kort sväng okej.
Får väl ta mig en sväng och slänga soporna. Hunden är hos svärfar, så kan inte släpa mig ut med henne.

Grattis till bröllopetTänkte skriva ett grattis inlägg till min klasskompis Vera som gifte sig helt spontant nu under påsklovet. De har skickat efter hindersprövningspapprena flera gånger, och hade ett sådant hemma, ringde prästen och gifte sig på gården hemma. Folket som var där visste inte om det. En av våra lärare bor granne med henne bevittnade också cermonin från balkongen..

 

Paret har deras sons födelsedatum intatuerat på ringfingret som förlovningsringen. Som vigsel ring har de ett varsitt skruv örhänge som symboliserar
”att de har en skruv lös."

 

Jag är faktiskt totalt seriös med det här, först blev det en liten chock- men det var mest att de verkligen gift sig. Tillväga gångs sättet känns på något vis ”så Vera” så det känns rätt "normalt".

Festen ska hållas om 5 år och hörde något om att alla skulle ta av sigfrån knäna och nedåt, samlas och få lotter så de blir grupper med 4-6 personer och varje grupp ska få en picknick korg. Känner jag henne något sånär efter snart två år så lär det vara en picnic korg al'a delux...

Grattis igen till er!

Ja, se det snöar....Men vad hände med sommar Sverige?
Visst att det varit kallt de senaste dagarna men det här var inte det jag förväntade mig denna morgon.
Jag vaknade innan klockan och tittade ut. Somnade om. Vaknade till klockan och upptäckte då att jag inte alls drömt att det snöade.

Som tur var så har det slutat nu, men har nu bara sommar skor framme. Och de är inte särskilt vattentäta. Och gummistövlar kommer ju vara råkallt. Fick dra fram de vatten täta vandringskängorna från klädkammaren- har lyckligtvis inte orkat mig ned till förrådet ännu. Får ha de andra med mig som jag kan ha i skolan...

Igår när jag träffade min gravida väninna så berättade hon att det hade snöat igår hemma hos henne.
Så total jätte chock var det ju inte imorse ändå. Eller jo, hon bor ju mer i nordvärmland...rätt nöjd med mitt beslut
Är förövrigt att inte tokplantera ut på balkongen just nu. Tänkte vänta till efter att jag kommit hem från Malta.När jag var och fjällvandra en vecka i Norge i augusti förra året, så kom jag hem till en mycket stendöd balkong. Försvaret löd:

"-Oj då, skulle jag vattna?


(Titta L vad som hände denna morgon- det lär ju ha försvunnit vid lunch när du har gått upp...)

Vem är det som ringer på?


Klockan är runt 20 på kvällen, och plötsligt så ringer port telefonen.
Jag försöker läsa klart min bok som är del i litteraturen inför mitt examens arbete. Dock blir jag avbruten konstant och jag får aldrig riktigt sätta mig när jag känner för det.

Jag blir jätte irriterad, dels för att jag åter igen blir störst och samtidigt undrar vem katten som vågar komma hem till oss såpass sent en vardagkväll helt oannonserat. Man ringer faktiskt först till en barnfamilj.

Jag krånglar mig ur alla täcken för att svara. Möter N i dörren. Han ser mitt frågande ansikte och förklarar:


-       Jag lagar mat.


Efter den kommentaren vänder han sig om och öppnar dörren och tar emot pizzorna.


MåndagNu ska jag snart iväg. Önskar dagen kunde snabb spolas...

Ska lämna lillan och vovven hos svärfarmor, då dagis är stängt, iväg och fixa mitt pass.
Lite fundersam då jag har mitt plåster på, om jag måste krångla av det eller om man kan ha ett medtaget foto- samma som man har på legitimationen. Hade det på mitt förra pass i alla fall.  Man ska visst till två olika ställen, och är inte hundra på vart…
I vilket fall är jag mer sminkad än vanligt, vilket känns konstigt. Har bara lite på fransarna annars. 


Sen ska jag ta upp mitt HP igen
, var länge sedan nu. Ska klämma in en lunch mellan det. Efter det så ska jag träffa en mycket gravid väninna.


I mina ögon känns det som en mycket stressad dag.
Usch. Byt med mig.
Ikväll ska det städas lite, och förberedas för en mycket mycket lång skoldag.
Ge mig onsdag…

Veet Delightful Gel Wax

Köpte nytt vax häromdagen, främst för att jag behövde nya remsor. Brukar vaxa ibland när jag inne i skönhetsperioder. Hade tänkt att vaxa bort en omgång - och vaxa igen innan jag åker till Malta.
Och nu så hade det kommit en nyhet som jag bra var tvungen att prova. Provat detta två gånger på flera ställen. Värdelöst!

Genomskinligt, som jag först tyckte var bra i början, men man ser inte riktigt om man tar på för tjockt. Och efterson den är genomskinlig så ser man inte riktigt om man tvättat bort allt. När man tvättar av remsorna sen så är det också ett problem då några faktiskt hade fastnat i handfatet där de låg på tork!


Sen följde alldeles för hårstrån
med för att jag ska stå ut med smärtan. Luktar gott förvisso. Ska ge den några försök till, meddelar er om jag kommit på något sätt för att den ska vara mer effektiv! Rekomenderar inte denna.

"Veet Delightful Gel Wax är avsedd för normal hud - ett vax som är lika effektivt som traditionellt vax och som är behagligt och enkelt att använda.

Vaxet har en ljuvlig fräsch doft av lotusblommor och är lätt att skölja bort. Den kan värmas i ett vattenbad eller snabbvärmas i mikrovågsugn. Formulan återfuktar huden, samtidigt som den lämnar den mjuk och len. Innehåller spatel för en enklare applicering.

Innehåller: 250 ml"


Men vill du ändå prova så finns den bland annat på eleven för 175 kronor.

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0