Wax on wax offTänkte visa er lite hur det där med hårborttagning med vax går till. Har fått flera frågor om just det, så jag kan lika gärna lägga upp det. Alltid enklare att förstå i bilder. Så här gör jag det:

Börja med att värma vaxet. 40 sekunder för en full burk i micron på högsta nivån.
Du ser på spateln om det är för varmt då den lilla blåa rutan på den försvinner och det står NO där istället.Antingen ställder du den i ett kallt vatten bad och rör om för att den ska svalna eller så låter du den stå en stund bara. Har du den i rätt temperatur så är den ganska rinnig och trådar sig inte. Börjar den kallna så trådar den sig. Värm igen, funkar med ett hett vattenbad. Är du helt novis eller tar lite tid på dig så ställ den i varmt vattenbad direkt och ha den där hela tiden så håller den värmen bättre. Se dock till att inte få vatten i burken!

Man tager vad man haver
:
Innan du börjar, så ska du alltid värmekontrollera vaxet, och det gör du med att klicka lite grann på handleden. Tänk på att vissa områden på kroppen är känsligare. Ex. så är armhålan är känsligare än benen, och det som är lagom varmt på benen kan vara för varmt för armhålan. Sen tar du med hjälp av spateln och breder ut ett tunt lager vax på det ställe du önskar.

Detta är på gränsen för att det är för tjockt, men ville bara visa medans jag fortfarande var kladdfri på händerna. Tänk på att om du tar för tunt lager så kan inte vaxet fästa sig på hårstråna och blir då för svagt att föja med remsan upp. Sen lägger du på remsan med någon centimeters marginal längst ned. Stryk till ovanpå så att det verkligen fäster sig. Sen rycker du fort bort remsan (tänk pålåster) i motsatt rikting mot hur håret växer. Alltså uppåt mot knät i detta fall. Hårstråna i armhålan brukar i regel växa åt olika håll, och då klipper du bara en remsa i två delar och drar åt det håll du behöver.Vid eventuella rester så tvättas det enkelt av med ljummet vatten. I en förpackning, som jag visade på första bilden så är det en burk med vax, en spatel och tio ycken remsor.Tycker man det är för få så får du köpa en burk till, då jag inte hittat några som säljs för sig. Ett budget tips är att lägga ihop två redan använda remsor med det kladdiga mot varandra, så har du ytterligare en sida att använda. 

Efter att du är klar så sköljer du av spateln och remsorna, då de är till för att användas igen. Lägg de använda remsorna på golvet när du duschar av eller i en burk så vaxet löser upp sig. Sedan hänger du upp dem på tork.Smörj in benen med parfymfri lotion eller olja, då benen utsätts för något de inte är vana vid och blir lite anstränd.

OBS 1! Om du är torr på benen rekomenderar jag dig att skrubba benen först, för den torra huden tas med upp med remsan, och tar bort effekten av det kletiga och hårstråna blir kvar. Dock är du inte fnastorr längre, så något positivt är det ju ändå. Missas några strån så kan du ju epilera bort dem, använda pincett eller raka bort dem.

OBS 2! Har du fuskat fram din färg med BUS (brun utan sol) så försvinner den när man vaxar!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0