Jollyrace på Jollyroom

 
 
 
 
Tänkte bara tipsa om Jollyrooms "Jollyrace". Som ni ser säger bilden det mesta. Mellan 10-22 och fraktfritt! Så kika in, detta är nämligen endast idag!
 
 
 

Möta prästen!

 
 
 
Idag ska vi träffa prästen som ska viga oss! Ska snart åka. Oh, det börjar dra ihop sig, mindre än två veckor innan vi säger ja! Nerverna har inte riktigt hunnit med än riktigt tror jag, så är inte direkt nervös. Men det pirrar lite i magen nu. Undrar hur det ser ut där nu? Denna bild tog jag i mitten av april om jag inte minns helt fel. Tror det kommer bli väldigt vackert när allt grönskar. Spännande! 
 
Vad ska man egentligen fråga? 
 
 
 
 
 
 

Samlar ihop bröllopssakerna!

 
 
 
Försöker hålla alla bröllopssaker på samma ställe, så ingenting glöms bort... Här ryms bland annat tyger, ljusstakar, ringkudden, barnens skor, caketoppern och servettringar... För att nämna lite. Kläderna hänger på sina galgar och ska ta och diska alla de nya champagneglasen någon dag så det är gjort innan de ska användas. Ska köpa spolglans eller vad det heter, så det inte lämnar några torkfläckar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vattendroppar

 
 
 
 
 
 
 
Har sedan barnsben älskat vattendroppar. Och de senaste dagarna har det regnat, så har passat på mellan skurarna... Här är några tulpaner...

Morgongåva - Sony Alpha A57 18-55 mm

 
 
 
 
 
Förr i tiden så gav mannen sin nyblivna fru en morgongåva. Något som kunde säkra hennes framtid om någonting hände maken, då det var manliga arvingar som ärvde - inte kvinnan. Om man kunde så var det visst brukligt att ge bort ett hus (!) så hustrun hade någonstans att bo... Numera ges oftast smycken, men jag bär i regel inte så mycket smycket mer än förlovningsringen (och senare vigselringen givetvis) och kanske ett par örhängen.
 
Så han hittade på något annat. För något som oftast är med mig, hängandes runt halsen eller virat rund handleden så är det en kamera. Så han tog sonika med mig till Elgiganten, jag i tron om vi mest skulle kika mer på ett telobjektiv till Nikon men min käre hade helt andra planer,och ställde mig sonika framför en försäljare... (just den biten är jag inte jätte tacksam för dock...) och den något brydde försäljare började gå igenom lite kameror. Men han hade mig vid denna: En Sony Alpha A 57. När han sa att den hade full HD video och kunde ta 12 bilder per sekund så var det nära att jag dreglade. Filmfunktionen har jag saknat - för det fanns inte på min Nikon när den var ny. Den funktionen kom på nästkommande generationer... Och även om vi har en filmkamera så är det inte ofta man har med båda, tyvärr. Är extra glad att jag köpte ett stativ som också är anpassat för filmning! Och 12 bilder... Ja ni förstår ju... Inte missa barnens roliga ansiktsuttryck. Har fått massor av guldkorn redan...
 
Skärmen var också lite rolig, den går att vika och även vända, så om det inte spelar någon roll att se bilderna för stunden så kan man vända den så att man kan undvika repor! Också ser man vad man tar på direkt på skärmen istället för i sökaren. Har den funktionen på den lilla digitalkameran men inte på den gamla systemkameran, och nu har jag alltså båda i ett. Är inte så van det än, utan jag kollar i sökaren. Men - gjorde ett test när jag fotade blommor, ville ju se kompositionen innan jag tog bilden så vinklade skärmen efter behov när jag fotade en bit in i en rabatt och så upp i ett träd. Sistnämnda så höll jag upp hela kameran al'a konsertfotografering - alltså sträckte upp kameran högt över huvudet. Och hela tiden kunde jag se min tilltänkta bild! Ett annat plus är att den är väldigt skön att hålla i, känns inte lika glatt såsom Nikon gjorde, utan ligger väldigt bra i handen!
 
 
 
 
 
 
Fick även byta variant utav minneskort med, till ett som stödjer HD video. Jag som just köpt ett helt nytt till Nikon. Men men. Tyvärr så måste jag köpa till lite annat också, då min Nikon har filterdiameter 52 medan Sony har 55, så de tillbehör jag samlat på mig som UV foch close up filter samt min älskling; objektivlock med en snodd, passar alltså inte. Även en ny fjärr då jag bytt märke på kamerorna.
 
Och... Ett teleobjektiv till denna då...
 
Fick denna för någon månad sedan. Han misstänkte att jag skulle uppskatta att lära känna den nya kameran innan bröllopet, och han trodde helt rätt! Åh, jag är så glad! Och så otroligt nöjd med denna kameran. Hur kunde jag klara mig med den förra?
 
 
 
 

Bättringsväg

 
Bild från sjukhuset häromdagen
 
 
Ja här rullar det på. Liten har piggnat till sig något. Febern har dalat men hostan är värre. Lillan har tagit tillflykt till svärfarmor. Hur kan all uppmärksamhet, shopping och jordgubbar klå tid med en gnällig lillebror och en trött mamma?
 
Igår började han även att äta igen! Har stängt igen munnen, bitit ihop och slängt huvudet åt sidan tidigare. Så det känns ju klart på bättringsvägen.
 
Här är det grått och regnigt och inspirationen är låg. Med Lillan borta och med en sambo som kommer hem sent ikväll känns inte motivationen på att göra något alls. Slötittandet på tvn som varit det aktuella "the ting" att göra de senaste dagarna är nu ganska överskattade... Tips på vad man kan göra?
 
 
 
 
 
Var så varm så han fick bäras runt på sjukhuset i bar överkropp.
 
 

Hej akuten!

 
 
 
Huuuuu vilka dagar det har varit! Natten till igår låg Liten och skrek i princip hela natten. Sov ungefär mellan 3-5 för att vakna... skrikandes... Likaså dagen innan och så under dagen igår. Kändes som han gjorde dessperata försök att krypa in i mig igen, fast nu genom min halsgrop. Kunde inte komma nära nog. Snurrade som en krokodil. Tredje dagen med feber, som lägst var på 40,0. Eftersom vi i intervaller varit sjuka allihop så tog vi inte febern på allvar först. Bara något tredagars tjafs med massor av snor. Men när kvällen närmade sig igår så var febern åter igen på 40,6 trots medicin så vi ringde först 1177 och sedan åkte vi in till akuten efter att sett till att Lillan fick gå till svärfarmor.
 
Vi laddade upp ordentligt, härdade som vi numera är, med allt från dryck, laddare och böcker samt en extra kudde då det brukar ta tid. Men. Vi kom in fort. Inte ens en timme i väntrummet innan vi fick komma in i ett eget rum. Där togs temp, som nu låg på 40,4 och diverse undersökningar. Slutligen skickades vi upp till öra näsa hals avdelningen där det konstaterades att Liten fått öroninflammation och ett hål på trumhinnan!
 
Skickades ner igen för mer medicinering och fick med en kvälls och morgondos utav penicillin. Var hemma ett par tre timmar senare, runt 22.30. Så det hela gick verkligen fort! Lillan hade redan somnat hos svärfarmor så hon fick sova kvar där. Liten hade piggnat till, flytande smärtstilande var visst bättre än suppar. Det tar bara några minuter innan den ligger i blöjan igen nämligen. Var sedan världens hemskaste föräldrar med att tvinga i pojken penicillinet. Hade två påsar i pulver form som skulle blandas med 20 ml vatten. Kändes som det aldrig tog slut!
 
Natten har gått bra, vaknade vara vid 4. Febern ligger runt 38. Fortfarande ingen aptit. Han har i princip bara ätit välling de här dagarna. På morgonen var vi sådär avskyvärda igen med sprutorna. Sambon åkte iväg och hängde på låset till apoteket för att få ut receptet på den "riktiga" medicinen. Morgon, middag och kväll ska det tas... Hur sjutton ska det gå?
 
 
 
 

Sjukstugan fortsätter

 
Är det 4e veckan vi är inne på nu? Det har varit något jämt. Igår smög sig febern på Liten. Och den ligger mellan 39 - 40 grader. Vill inte äta eller dricka. Har till och med ruckat på alla mina principer och gett honom Coca cola, glass och godis... Bara för att få i honom något. Nya omgångar med medicin så fort när det är tillåtet. Så fort den börjar verka så piggnar han till något. Då är det tyst en liten stund. Annars har det varit skrik och gnäll. Måste vara i famnen. Sova 5 minuter och sedan... Mer gnäll... Hade inte mammahjärtat gjort ont så hade jag nog varit nära att skrika "SLUTA NUUUU"...
 
Men istället så svettas jag med honom när den varma lilla kroppen är i min famn, öronen har mer än en gång prytts med öronproppar och räknar istället ned tills nästa omgång medicin...
 
 

Eurovision

 
 
 
Eurovision ikväll... Lillan har en kompis som sover över. Första gången. Två mycket fnissiga tjejer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En stor pusselbit...

 
 
 
Idag var vi och hämtade våra ringar! Några mindre justeringar på plats, men tillslut fick jag min egendesignade ring så som jag ville ha den! Nu börjar det kännas verkligt. Tänk... Bara några veckor kvar...
 
 
 
 

Ny tid i våra liv!

 
 

Jaha... Då var tiden inne... Från och med nu är vårt tidigare liv över och vi ska börja på en ny kula. Sonen ska idag börja på dagis. För er, eller snarare för er som inte har gått igenom samma procedur, kanske det kan verka lite löjligt, men det är lite ångestframkallande. Den lille har blivit stor. Ingen bebis längre. Var det verkligen ett år sedan han låg och fortfarande doftade nyfödd? Vars krav på livet var att få blöjan bytt, närhet och värme samt mjölk i överflöd. Nu är det en verklig person. Blöjor måste visserligen bytas, närheten och värmen ska finnas inom räckhåll och mjölken har bytts ut mot välling.
 
En stark personlighet. Får han inte som man vill så får man definitivt höra det. Det ska klättras. Överallt. Det ska stoppas i munnen. Jämt.
 
Lillan var ju faktiskt mindre än sin lillebror när hon började. Hon fick börja tidigare då vi föräldrar började studera samtidigt. Då blev det direkt efter inskolning 06.45 till 17, även om svärfarmor hämtade vid 14.30 (Gud, vad tacksamma vi är över det!), och det kändes ju inte jätte bra att det blev så- men det var en nödvändighet. Nu så vill vi att det ska bli mer av en mjukstart.En stor skillnaden är att Lillan var ju första barnet. Hon kändes så stor då. Nu, i samma ålder, så jämför man ju lillebror med sin storasyster och han är ju fortfarande så... liten...
 
Hon började en avdelning "G"för 1-3 åringar. Alla var ungefär lika långa, samma hastigheter och inga små leksaker överallt. Sen började hon på "S", för 3-5 åringar. Nu så har de gjort om till 1-5 överallt. Så Liten ska få gå på Lillans avdelning. Ett medvetet och önskat val. Av både oss och personalen. Personalen har faktiskt "paxat honom", som de själva uttryckte det. Vi känner oss trygga med personalen, vi är bekanta med deras rutiner. De är ute mycket, i skogen och i de lokala lekparkerna etc. Så det känns ju bra på det sättet. Liten känner ju dem också, från det att han varit spädis och hela sitt liv då vi lämnat och hämtat storasystern.
 
Men... Detta men... Kommer det gå bra? Kommer de ha den kollen som behövs. Han är ju ett energiknippe deluxe, och fruktansvärt snabb på att klättra... Och stoppa i munnen. Kommer det andra barnen vara snälla? I början är de nog översnälla, men sen när nyhetens behag är över? Finns några "stora killar" som typ kör över alla, de gör mig lite rädd faktiskt.
 
Usch, överlämnandet av kontroll och ansvar är så fruktansvärt läskigt! Och. vad ska jag göra nu? Förra gången hade jag ju något - då var ju min studieplats klar. Nu har jag... Ingenting. Vad ska jag göra med mitt liv. Jag har visserligen två yrkesutbildningar, men jag vill ju göra något som jag verkligen vill göra. Ska jag plugga igen? Fritidsledarjobben växer inte alls på träd och de som har håller hårt i sina jobb, även om många hellre skulle vilja göra något annat. Frustrerande.
 
Men... Fokusering på inskolning först... Tiden får utvisa vad som sker i framtiden. Försöker att inte oroa mig...
 
Det kommer gå bra... Det kommer gå bra... Det kommer gå bra...
 

Bilder från dagen

 
 
 
Lillan fick tag i en gren... Hmm... Eller blåste den av?
 
 
 
 
Vovven fick springa av sig
 
 
 
 
Liten fick sällskap av en annan i samma size
 
 
 

Blåsigt värre

 
 
 
Idag hände något så ovanligt att hela familjen var hemma under förmiddagen. Samtidigt! Och med sol ute! Det firades med att vara ta med kameran ut i några timmar i lekparkerna. Dock hade vi inte alls räknat med vinden, jösses vad det blåste! Fick ganska snart ge upp det där med reflexskärm, den ville hels blåsa sig ur händerna på oss! Försökte få lite fina bilder på barnen med de rosa träden i bakgrunden, men håret blåste ju åt alla möjliga håll! Vi fotade lite annat också, bad Lillan vända sig med ansiktet mot skärmen - men... Ja, en bild säger väl mer än 1000 ord?
 
Senare fick dock fadern gå in efter ett tag, han behövde jobba med Sverigecupen. Jag och barnen fortsatte att vara ute, och fotade även Marias små. Efter några timmar gick vi hem en snabbis för att äta och vila lite samt vinka av sambon då han stack iväg på en fotbollsmatch, och medans Liten sov gick jag igenom dagens foton och gjorde en lättare redigering av de bästa bilderna. När de var klara så gick vi hem till Maria. 91 bilder blev det totalt om levererades. Roligt att det uppskattades!
 
 
 
 

Pink flowers

 
 
 
 
 
För en kort tid så blommar några av träden på vår gård, så det gäller att passa på med kameran...
Så himla vackert!
 

Lite "in your face"... Eller nej... Ordet är MÅLMEDVETEN...

 
 
 
Idag hade jag förresten sminkat mig och kände mig kanonsnygg,
och detta är enda bilden på mig idag?!?
 
 
Efter att ha språkat med bröllopsfotografen nu under sena kvällen också ha skickat över 3 olika mejl på raken med typ 60 bilder på kyrka, omgivning och festlokalen, kollage med ett x antal inspirationsbilder som jag gillar och ett "kort info" på över en A4 kan jag inte hjälpa att känna den där känslan över att jag kanske har varit något... Pushig... 
 
 
Bara en aningens...
 
 
 

Magsjuka del 4

 
Mammas små hjärtan
 
Mjaha... Visste väl att det var för bra att sant. Att en av fyra skulle ha den osannolika turen att klara sig undan. Men icke. Falskt alarm. Nu är det Litens tur med magsjuka. Hans första i sitt liv... Han har varit lite småkonstig idag, kan inte sätta fingret på vad - men inte som vanligt bara. Sen ville han inte ha kvällsmat vilket är helt olikt honom och inte några av de spännande majskrokarna som lyst med sin frånvaro ett tag... Gnällig utan anledning, vi trodde han var trött. La honom men kvällsflaskan och då... Då började det...
 
Han hade hunnit ställa sig upp, och skrek mellan de märkliga hostningarna. Sambon ropar förskräckt på mig och det var bara in i badrummet. Han började slita i de nedspydda lakanen medans jag försökte får upp toalettlocket. Men hann inte. Det hamnade över hela mig. Vem behöver parfym när man har - falukorv? Stackarn var vettskrämd, och jag upptäckte att han hade fuskat med tuggningen. Stora bitar, usch vilken panik för honom. Det var bara att kränga av sig alla plagg och lägga sig och lugna i soffan. Jag gick sen in och duschade men det dröjde inte länge förens omgång två var igång. Fick in en mycket ledsen liten pojke till mig för en avsköljning.
 
Tur att vi aldrig åkte på marknaden idag som det var tänkt. Sambon var ju hemma i början av veckan av samma åkomma och de en del att ta igen så det blev inte så tidigt som vi först trott. Så vi skippade det hela. Hade vi åkt kanske allt kommit på vägen hem? Imorgon var det meningen att vi skulle åka till Sunne. Sambons yngsta kusin skulle konfirmeras och det skulle vara fest efteråt. Bara att ringa återbud. Jätte trist, då jag sett fram emot det. Dels för att jag inte varit med på en konfirmation förut och dels för att jag ville ha lite fest inspiration. Tur i oturen är väl att Lillan sovit hos svärfarmor ett par nätter och skulle göra det igen till imorgon, så hon lär väl klara sig och får åka. 
 
Dessa barn alltså. Vi missade barnens farfars 40 års kalas för några år sedan då Lillan var i Litens ålder kaskadkräktes i vår säng... Och förra året var det likadant... Och så liknande andra gånger - så fort det är något... Nu får vi hålla tummarna att natten går bra och att det bara var det här... Försöka då honom att dricka. Introducerade nyponsoppa nyss, men det var ingen hit.  
 
 

Lillans brudnäbbsklänning - uppläggning

 
 
 
Här kommer lite bilder på den brudnäbbsklänning som Lillan kommer ha på sig på vårt bröllop! Dock så var den, trots att den var måttbeställd, för lång när den kom så nu är den iväg för att sys upp. Sådant pysslar absolut inte jag med... Sedan ändras själva kjolen lite - men att klippa bort "bladen" också. Dem gillade jag inte alls. Men pärlorna kommer behållas.
 
 
 
 
Världens bästa Maria kan hon...
 
 
 
 
I ryggen knyts en rosett utav organza.
 
 
 
 
När vi väl satte datum för typ 5 månader sedan så var ju enda villkoret att jag skulle få gifta mig med hennes far var att hon skulle få en finare klänning än vad jag hade... Det kan ni läsa om igen här. Och jag tror nästan hennes är... Ja... Faktiskt är det. Min brudklänning har 3 lager medans hennes har 5.... Och finns en tanke på att lägga till en till för att få till den där Disneyprinsesslooken.
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

 
Idag så tog vi oss en tur ute. Nya kameran med. Måste lära känna den. Den har jag glömt berätta om, men den får ett eget inlägg. Gick en promenad innan regnet och fotade massor av blommor. En skock ungar rusade fram och undrade varför jag fotade ett träd med rosa blommor... "För att öva" sa jag. De tittade på mig som om jag inte vore riktigt klok "Men VARFÖR!?"
 
När de fick höra att jag skulle gifta mig, då min tanke var att minnas fina vinklar från förra årets fotografering utav blommor, fick jag en massa fniss till svar. De undrade hur gammal jag var och hur gammal jag var när jag och sambon träffades. En flicka meddelade att hennes mamma minsann var 32 och inte gift.... Barn... Jag tror att hennes mamma var glad att hon inte var med...
 
Förövrigt har jag blev jag även utstirrad utav två äldre tanter. Som om jag var det märkligaste de sett under veckan typ. Jag fotar sittandes, på knä, liggandes, på tå eller klättrandes på något... Nya vinklar = nya roligare bilder. Nu stod jag dock bar på huk bredvid en rabatt så så himla konstigt var det ju inte...
 
 
 

Nyfikenhet kan löna sig!

 
 
 
Minns att jag en gång skrivit om att jag var lite avis på grannen som fått stora paket skickade till sig, och idag så kom de hem till mig! Inget innehållande utav vuxenblöjor dock, men ändå. Utan något helt annat! Tupperware! Jag var på ett party för en tid sedan, blev lite nyfiken (nähä?) och fick en nyck och blev hipp som happ konsulent. Och min lilla ingivelse har verkligen lönat sig! I avseenden utav upplevelser, produkter och en intjänad peng så har det hela varit väldigt roligt också! Det jag var mest nervös över var  själva orderbeställningen, men systemet var nästan löjligt enkelt så där hade jag ingenting att vara nervös över.
 
Väntade mig faktiskt nästan på att posten skulle komma med det på fredag, men de kom alltså idag. Så idag har jag packat alla leveranser, så allt är klart till kunderna. Passade på när minstingen sov middag. Enda är att ingen utav mina värdinnor hade vidare lust med att få hem "sitt" i förtid... De senaste tidens magsjuka har gjort oss något... Utstötta... Märkligt. Eller ja, kanske inte. Men jag är sällskapssjuk nu...  Har till och med lovat att ställa ut en kartong på balkongen, då "lådan är smittad"... Men men. Varför skjuta upp något när man kan göra det idag? Hittills har allt löpt extremt bra, nästan för bra, så peppar peppar på att det fortsätter!
 
 
 
 
Endel utav beställningarna.
 
 
 
 
Om någon har intresse utav en egen demo så är det bara att höra av er!
 
 
 
 
Barnen har haft väldigt roligt med kartongerna! En hel del glada fniss har kommit från insidan av den största kartongen. Goa älskade småttingar!
 
 
 
 
 
 

Matbloggstoppen

 
 
"Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg."
 
 
Här är en del utav det som jag fick skickat till mig i en kommentar till ett inlägg. Blev jätte glad, verkligen roligt att bli tillfrågad! Har ju varit inne på massor av recept ett x antal gånger tidigare vid just den sidan. Så från och med nu så finns denna lilla bild här vid min sida...

Halvkrass uppdatering

Hej... Alla ni som väntar på en uppdatering om möhippan får vänta lite till. Anledning till detta heter m.a.g.s.j.u.k.a... (samt att jag inte fått alla bilder skickade till mig än...)

Möhippa!

För en stund sedan öppnades ytterdörren, och tjejerna stormade in... "Du har 30 minuter, in och duscha"
 
Jag är snabbare, allt klart och till och med lackat naglarna... Var är ni?! Jag är ju såååååå NYFIKEN......
 
 

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0