Årsresumé 2011

Resumé över 2011 då. Skriver inte allt för mycket om just lillan och så för då kommer det ta en evighet att både skriva och läsa! Men tar de lite större grejerna som hänt under året lite kort.

Januari: Förberedde flytt. Var i Norge, Beito, som ledsagare och medlevare till funktionshindrade barn. Ensam svenska bodde med en norsk student och en vuxen dansk man med två danska blinda barn. Det där med kroppsspråk fungerade inte alls och inte språkmässigt heller. En hel del engelska och skratt. Åkte massa skidor. Har för mig att det var +2500 norska kronor i taxiresa… Flyttade till denna lägenheten och jag och sambon fick äntligen ”eget rum”. Flyttade in i nya lägenheten i slutet av månaden.

Februari: Lite kul på Bodaborg; där jag och mitt sällskap vann stämpeltävlingen (de som klarar flest banor båda gångerna). Klättrade endel. Tänkte mycket på träning. Bokade in mig på makeupkurs. Kunde allt redan. Sjukt trist. Började praktiken. Spenderade mycket tid med att shoppa.

Mars: Väntade i det oändliga att snön skulle försvinna! Föreläsning i Örebro om maktlekar. Mycket intressant! Var med på stunts, sådant som är med i film. Typ som att bli skjuten och krossa en flaska i huvudet på en annan. En händelse där en person mycket nära höll på att dödas. Minst sagt omskakande. En kompis var med i lyxfällan. Föreläsning om självkänsla. Skrev på examensarbete. Shoppat en hel del denna månad med.

April: Åkte till Norge igen. Stod sjukt mycket på skidorna i princip alla backar som fanns! Löjligt härlig vecka! Cirkusens djur stod på aktivitets menyn med lillan. Opererade bort tumören som satt vid ögat. Såg misshandlad ut bra länge efter det. Började med mitt balkongprojekt.

Maj: Seminarie i Örebro. Examensarbete. Var med och anordnade särskole DM. Tog flygplan fram och tillbaka till Malta till en hel del sol, badande och shopping. Rensade upp i den sk ”vännerskaran”- då vissa tog betydligt mer glädje än vad de själva gav.

Juni: Examensarbete inlämnat och godkänt. Fyllde år. Samma dag tog jag examen. Nybliven 23 årig mamma med dubbla yrkesutbildningar vars båda yrken jag kan tänka mig att arbeta i! Sjukt stolt över mig själv! Jobbade. Spenderade mycket tid i köket med dottern. Alldeles i slutet av månaden tog jag ut spiralen.

Juli: Mycket tid med dottern och vänner, marknadsbesök och jordgubbsplock. Biodejt med sambon. Visade väldigt mycket av det jag gör i köket i bloggen. Bloggprojektet frodas vilket även ger inslag i matlagningen. Semester i Skåne och besökte Borås djurpark! Idealisk månad!

Augusti: Mycket om mat igen. Bjöd p kräftskiva. Mycket pyssel. Marknads besök. Tomatfajten med H. Som jag vann… Dottern fyllde 3 år! Min stora tjej. Blev gravid.

September: Mådde uruselt. Här började aptiten demonstrativt avta rejält. Sålde våra två bilar och köpte en ny. 8 års dagen för min brors död kom och gick - värdesätter ytterligare de nära.

Oktober: Mådde sämre. Men inte kärleksrelationen. Flera gåvor av uppskattning och uppmuntring byttes. Hade klass återträff. Fick den stora ökända blödningen där vi trodde vi råkat ut för missfall. Sjukhusvistelsen visade att det inte var något fel på barnet, det var bara ett, eller något med det att göra. Utan det var bredvid. Inget riktigt svar. Kände mig rätt vissen en tid framåt och blödningen fortsatte i över 3 veckor. Gick ned mycket i vikt. Fick börja med den receptbelagda medicinen mot illamåendet. Årsdag av förlovningen. 1.5 år som kontaktfamilj avslutades. Vi tog avsked av vårt kontaktbarn då han flyttade från fosterfamiljen.

November: Galet kär i min sambo. Mycket stöttning. Kajsa kom på ett efterlängtat besök. Började känna glädje att laga mat igen. Möhippa för Emelie. Bröllopsfest. Farsdag. Började jobba mer igen. Firade 6 år med sambon. Träffade vänner. Pysslade med lillan. Sista dagen gjorde vi det andra ultraljudet. Det blir en pojke!

December: Första dagen gjorde det tredje ultraljudet, då gårdagens bild försvann med vinden. Några dagar hittades den oförstörd. Offentliggjorde graviditeten. Viktmässigt börjar det gå uppåt istället för neråt. Passar dock inte i kläderna ännu. Halsbränna och bäckensmärtor. Jobbat. Pysslat och myst med lillan. Besökt vänner. Funderar på vart snön är. Firat jul, lillan har fått massor av bra julklappar. Lite turbulent med vissa i närheten, men det löser sig nog. Fira nyår med god mat och goda vänner!

Vridna baguetter- Naturella eller med Oliver & Soltorkade tomater



För totalt 4 långa vridna baguetter.
Jag gjorde en liten special och halverade degen precis innan första jäsningen. På så sätt fick två av bröden en ny smaksättning av oliver och soltorkade tomater. Vill ni bara ha naturella så hoppa över momentet där * står. Men bas receptet är:

25 gram jäst
5 dl vattenn 37°
1 msk salt

2 msk olivolja

12- 13dl siktat vetemjöl

 

Valfritt: vatten för pensling

Salt

Frön ex. vallmo

 

 

Smula jästen i en bunke och lös i lite av vattnet. Häll på resterande av vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. Jag använde 12 dl och ca ½ till utbaket. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, jag använde mig av en köksmaskin.

 

*Här delade jag degen i två, och lät ena vara naturell som fick en ny bunke och egen bakduk. Hade i oliver, soltorkade tomater, oregano och vitlöken och lät det arbetas ihop för att sedan jäsas under bakduk. Dubbla nedanstående om du vill ha det till alla 4 bröden.

 

1 dl grovt hackade oliver

1 dl grovt hackade soltorkade tomater

½-1 pressad vitlöksklyfta

 

Ev. Oregano, basilika eller timjan*

 


Jäs under duk ca 1 timme
. Ta sedan upp degen/degarna på mjölat bord, men knåda den inte för då försvinner luften. Dela den i totalt 4 delar och vrid degen till den form du vill ha brödet. Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk ca 30 min. Sätt ugnen på 250° och ställ en ugnsfast form med vatten i botten för ångan.

 

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter totalt. Sänk graderna efter 5 minuter och sänk till 200° och stänk/spraya lite nytt kallt vatten på bröden och runt om. Grädda ytterligare 10 minuter.

 

Låt svalna på galler utan duk.

Lite om vad jag gjort idag

Känns som jag varit i köket i stort sett hela dagen. Först gjorde jag maränger. Sedan jordgubbsglass. Sedan jordgubbssirap. Hemmagjort vitlöks och ört smör. Plättar - som serverades med jordgubbsmos och vispad grädde. Chokladmousse. Rödvinssåsen är klar. Kanske inte var så mycket ändå som det kändes.

Förövrigt så har jag lyckats att få in både mig och lillan i duschen. Bara den senare är en bedrift! Och det blev inget skrik heller! Plockat i och ur diskmaskinen. Hur skulle jag klara mig utan den?! Tvättat och hängt tvätt med. hunden har varit ute och soporna är kastade. Har dammsugit varje dag en tid nu, en nackdel när man har en riktig gran. Eller ska man kalla det fördel? Men när jag kom in i vardagsrummet efter ett obevakat tillfälle såg jag att lillan tyckt det varit jätte roligt att noppra bort frigolit från de kartonger vi köpte hem igår som inte kommit ut ännu. Så imorgon är det hon som får dammsuga!


Har varit fotbollsänka nästan hela veckan och lillan har jullov. Det tar på en kan jag ju säga, speciellt i det tillståndet jag befinner mig i just nu. Babyn i magen gör sitt att ta på krafterna!

Meny?



Funderar fortfarande på vad vi ska ha och äta imorgon.
Lutar på en härlig sockerärtssoppa som jag lärt mig på en mycket fin restaurang som förrätt. Eller som "starters" som det numera heter. Oxfilé (eller en annan köttbit, dock ej gris då ena som ska äta är muslim) och kanske ugnsrostade rotsaker och frukt. Håller just nu på med hemmagjort smör som ska bli ett vitlöks och ört smör, orkar jag senare ska jag göra en rödvinssås. Och så bearnaisesås till detta så har man lite att välja på.


Efterrätt har jag nu gjort jordgubbsglass som står i frysen
och en jordgubbssirap som man kan ringla över. Får se hur lösningen blir med bilfärden dit vi ska. Marängerna står i ugnen just nu. Eller så gör jag något chokladmoussetårteaktigt .. Jag bara lagar på måfå nu, mycket "ifall". Dock kan jag inte ge mig ut och handla idag, sambon är och dömer och min kropp skulle inte orka med en busstur.

Vad ska ni äta?

Lillis knäckebröd



Jätte enkelt att göra och även en jätte bra gå bort present! Gott och nyttigt att äta gör ju inte det hela sämre!

2 dl dinkelmjöl
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
2 tsk salt
½ dl kruskakli
1 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

ev sesamfrö

Blanda först alla torra ingredienser, och häll sedan på rapsoljan och blanda väl. Sist häller du på vattnet. Låt svalna något. Fördela jämt ut på en bakplåtsklädd plåt. Smeten täcker en hel vanlig plåt! Försök få allt så jämnt som möjligt. Jag tog marmorkaveln till hjälp och fick ett jätte jämnt resultat! Strö på lite sesamfrö. Förskär med ex pizzaskärare i de storlekar du vill ha för att underlätta att få fina bröd senare.

Grädda längst ned i ugnen på 150 grader i ca 1 timme.

Du ser på färgen när det närmar sig att bli klart, det ska få en fin gyllene färg. Låt brödet kallna något, men skär när brödet fortfarande är varmt! Låt kallna. Förvara mörkt och svalt. Ska du ge bort det så slå in det i lite cellofan.

Nyårsmiddag?


Någon annan som sitter och klurar på nyårsmenyn? Någon? Vad ska ni ha på nyår? Är sugen på 3 rätters... Men vad... ?




Graviditetens symtom som få pratar om



Check... Check... Check... check check check.... Kan nog faktiskt klämma in några fler symptom i listan... Åh ja, min sambo hävdar fortfarande att "när en man är riktigt förkyld" är gränsen på jordens undergång. Under nu 1 ½ graviditet har jag haft merparten av det som räknats upp. Har ju lite mindre än ½ graviditet kvar att uppleva så jag hinner nog med några fler symptom till. Man ska ju aldrig säga aldrig...

Att vara gravid är ju en sådan lycklig tid och man verkligen glöder... Eller hur? Va?

Bilden hittade jag här, en riktigt rolig blogg som jag nyss hittade.

Ätbara gå- bort- gåvor



Bountybollar.



Knäckebröd.



Maränger.





Inslagen kola.

Paketet kom på posten



Idag låg chokladvinsten i postlådan. Slet upp det likt min dotter gjorde med sina julklappar. Detta var vad som låg i. Gick in på hemsidan för att kolla vad var och en av sakerna verkligen var och vad man kunde hitta på med dem. Ingen aning om det ännu.

Hade hoppats på att det var en lite mer blandad kompott, då det bara är jag som uppskattar mörk choklad i detta hem. Lite blandade känslor. Men, ändå. Det var ju gratis. Och saker jag inte skulle ha köpt själv i en affär. Dock hade jag hoppats på att den varan man i tävlingen skulle berätta om att man önskade sig och motiveringen till varför man ville ha den, skulle vara med. Jag valde en kakao så att jag kunde baka saker som muffins, tårtbottnar etc. Men den lös med sin frånvaro.

Måste erkänna att jag även räknade ihop priserna, när jag ändå tittade upp vad det var för något. 223 kronor skulle detta kostat, och vinsten skulle ju ligga på 250 kronor. Men, igen... Jag är inte den som är den. Det var ju gratis.

Sally Williams mjuk nougat med mandel
Bonbarr choklad- och kokosbar
Monbana chokladbar 70%
La Parisienne Monbana 65% med smak av macaroons
Mörk choklad 65% minibit
Beschle Gran Cru Carenero Superior 70%


Bakning är terapi



Håller nu på att baka lite baguetter. Baka är lite av terapi för mig. Varit på riktigt dåligt humör, hormonerna sprutar nog fullkomligt ur öronen på mig. Lillan är hos svärfarmor, och hade tagit med en film. När det upptäcktes att skivan inte var med blev det visst ett himla liv och jag fick gå tillbaka igen.

Var tvungen att gå in igen, efter att jag bara tagit ett par steg ut i gången och stänga ytterdörren för att samla mig. Grannen under, som jag skrivit om innan, kan verkligen inte ha det hygieniskt hos sig. Det stank något så fruktansvärt. Gjorde ett nytt försök och rusade ned. Ringde hyresvärden, det går inte att ha det så här! Hann precis komma fram och fick rusa in på toaletten och kräkas. Stanken triggade verkligen igång illamåendet.

Men nu, väl hemma igen- efter att hållit andan och rusat upp igen, så börjar det kännas bättre. Här luktar det bröd!

Huvudvärk efter en lång dag

Fick en ny mobil i julklapp av sambon. Av någon anledning tycker han att sådana ting är viktigt att hålla sig uppdaterad med. Jag är inte en vidare tacksam person att ge sådant till. Jag hatar tekniska prylar, särskilt mobiler. Det kommer ta en evighet att lära in sig denna! Har redan huvudvärk.


Känns som hela dagen spenderats i affärer. Först Elgiganten. Fick tag i absolut sista skägg trimmern som jag kikat ut. Var in på Jula för första gången, och antagligen sista gången. Biltema kändes till och med mer för mig! Sen Expert, som jag och lillan fick avbryta då ett toalettbesök brådskade. Sambon stod i 40 minuter utan att få hjälp, trots en sk kö. En som jobbade där tog enbart hand om tjejer och en lät folk gå före och när sambon väl tröttnat deklarerade den sk arbetaren att han skulle ta lunch! Sambon gick därifrån. Utan vare sig dator eller köksvåg. Han gick in på Siba, ett ställe som han normalt skyr då han inte fått hjälp där. Men nu dök där en käck expedit, så i alla fall en ny dator följde med hem. Ingen köksvåg dock. Teknik saker köper vi inte innan jul. Av ren princip. Även om inte varan är sänkt något på rean så har man i vilket fall som helst inte kastat bort pengarna. Tycker det är så himla surt när man köper något och sedan någon vecka senare kan kosta flera hundralappar mindre än vad en annan köpt den för!


En runda på Maxi blev det med. Gick och funderade på nyårsmiddag och försökte få inspiration, men nej. Inget föll mig i smaken. Någon som haft en roligare dag?

Lollos gåva!



För en vecka sedan var sambon på möte angående fotbollen i Kristinehamn. Så jag hängde med, och träffade Lollo en stund. Nära två timmar gick grymt fort, och de spenderades med att bara pratade och pratade... och pratade... Fick en jätte söt present, eller ja, tre stycken.

En väldigt genomtänkt present! Under de två år vi gick i skolan så stal jag nämligen allas kaffe och tekoppar för att värma händerna. Jag är väldigt frusen utav mig. Så nu fick jag en kopp i modell gigantisk. Allvarligt talat så är koppen i klass med en kruka! Fick även ett paket med löste - green mango, och en tesil med ett litet hjärta.



Tändsticksasken är bara för att ni ska förstå storleken...

I bakstugan



Pysslat lite med hemmagjorde presenter i ett par dagar, sk gå bort presenter. Det har blivit maränger, kolasås, inslagen kola, knäckebröd och bountybollar. Höll på med chokladen imorse.



 

Har redan använt en hel 200 grams chokladkaka. Men när jag skulle dekorera med mörk choklad så fanns det endast ljus! Hittade en mörk blockchoklad som jag fick från Sonia. Så räddare-i-nöden-titeln kan alltså tilldelas henne. Tack! Med både jeans och choklad. Det är kompis det!



Spritsen baktände... synd att det var just blockchoklad annars kunde det ha blivit en lycklig stund ändå. Men det är inte så gott. Sambon kom och slickade förtjust på slickepotten. Innan hans smaklökar hann känna sa jag att det var block. Och att den var mörk. Han gillar inte mörk choklad. Hans äcklade min gottgjorde spritsens vulkanutbrott, för den var oslagbar!



Lillan fick ett par legokartonger i julklapp. Nu är själva legot tillsammans med resten av samlingen och kartongen fick bli mitt stativ.

God Jul!


Tittat klart på filmen nu. Och sen tittade på klockan. Och se där... Nu är det julafton!



Nu är vi klara för julen!



Nu är granen klädd och alla julklappar är inslagna och ligger nu under granen. Förutom de som ska ned i lillans julstrumpa. Granen fick en blandning utan matta, glansiga och lite glittriga röda kulor. Och så ljus och polkagrisar. Inget vanligt glitter eller annat utan en mer gammeldags klassisk julgran.



Pyssel med mossa - Hjärta!



Idag har lillan och jag pysslat med detta! Varit ute i två omgångar för att hämta mossa, all snö smälte ju bort igår så man får väl passa på. Nu hänger den på utsidan av ena balkongdörren, men det var för mörkt för att fota så det syntes bra. Tuggummipaketet var bara för att visa storleken.



Ståltråd, björntråd, tänger, sax och mossa. Stöttade upp baksidan också med en lång pinne då jag bytte ställe att hänga hjärtat på än vad jag först hade tänkt mig.

Vad är en vanlig dag på jobbet?



Ja, vilka människor ser ni på varje arbetspass? Bara undrar. Dessa hälsade jag på var gång och såg dem showa. Helt okej löneförmån tycker jag.



Sibel. Bra röst. Hemsk byxdress.



Chris Lindh. Var visst sångare i Barbados ett par år.



Love Generation. Ni kommer se dem i årets Melodifestival.



Markoolio. Det är han med hatten, filmade mest under hans uppträdande. Få bilder.




Thomas Di Leva. Han uppträder med jeans och gympaskor under klänningen, om någon vill veta. Även han är med i årets Melodifestival. 



Linda Pritchard. Sjukt stor röst. Riktigt avis.



Mats Ronander. En man som fick den äldre publiken att jubla.



Choklad från CARLI



Det är helt okej för mig när ens älskling kommer hem med någonting som den här...
Helt   o k e j . . .

Julgranen!



Idag var vi på julgrans jakt. Ingen plastgran här inte! Och speciellt inte då vi inte hade någon förra året pga flytten! Först åkte hela familjen till Plantagen. Där var det ett ynkligt sortiment av granar. En boll i botten och en pinne från mitten och uppåt. Dock har de nu 40 % på allt julrelaterat där, så ett tips för er som saknar något eller vill uppdatera samlingen.

Sen åkte vi till Kalenius. Oj, de hade rejäla granar, men vi hittade en helt perfekt. 295 kronor kostade den. Vi fick den även i ett nät, och om kapad vid botten samt kapning av toppen, så det slapp vi göra hemma! Smidigt! Bara det var väl värt pengarna! Till och med granstammen passade perfekt i julgransfoten! Tidigare år har vi bärt hem en vanlig spretig gran som vi sedan fick sitta och skära till med en kniv eller liknande.

Nu står den i badrummet för en snällare upptining. Ser lite sned ut på bilden. Man ska ju inte ta in en gran direkt in i rumstemperatur, då värmeväxlingen chockar och barren faller av. Så nu så har vi haft fönstret öppet under dagen, och även ett tag då granen väl var inne. Sen stängs det och sen imorgon får den flytta ut i vardagsrummet. Så imorgon ska vi klä granen allihop!

Kråkans visdom

En Mamma Mu och Kråkan film visas nu för min mycket trötta dotter. Jag ska börja städa som Kråkan... Han lägger allt i en hög. "Jag vet precis vart allt finns, då jag lagt allting överst!" Fast det får bara jag som får göra så. Denna film ska nog inte visas igen… Lillan kanske tar efter…

Gravidsmycke


Numera har jag även ett gravidsmycke hängades runt halsen
, även kallad bola eller änglaklocka. Den ska bäras långt ned på magen och ger ifrån sig ett pinglande ljud som barnet i magen ska höra. Fäste ett silverhjärta på kedjan med, så kulan för babyn och hjärtat för lillan. Två smycken för de två barnen.

Så trött

Gnällvarning. Trött jag är på att vara gravid... Kan vi inte bara snabbspola tiden? Trött på att må illa. Var till Babyproffsen på Ilanda för någon dag sedan. Halvvägs hem fick vi stanna bilen så jag fick kräkas två gånger. Och så direkt igår på morgonen. Det märks såväl vilka dagar man inte tar medicin. Jag är trött på halsbrännan. Jag är trött känningarna i ryggen. Jag är trött på att vara trött...


I söndags var vi hos Sonia, Honraaw och lilla Medina.
Fast M är ju inte så liten längre. Ett halvår. Hur som helst så fick jag med mig något jag längtat efter. Jeans! Hur underbart som helst att ha byxor som faktiskt passar en om rumpan och benen! Dock kan jag inte stänga vid midjan, men ändå. En lång tröja fixar det hela.


Så, nu har jag gnällt klart.

Chokladpaket till jul!



Det har ju varit massor av tävlingar på diverse bloggar såhär nu innan jul, och när jag snubblade över en tävling hos mat.såklart med ett chokladpaket för ett värde av 250 kronor från selectedseven var jag ju bara tvungen att pröva lyckan. Så när jag loggade in idag så fick jag reda på att jag vunnit! Vad glad jag blev! Så nu har jag skickat iväg adressuppgifterna och sen sitta dreglandes och vänta vid brevlådan!

Om det nu inte kommer innan jul så gör det inget. Då ska jag bjuda på någon riktigt god chokladdessert på nyårsmiddagen istället!

Tillbaka



Idag så tog jag mig i kragen och ställde in träningscykeln i klädkammaren. Inte varit sugen på att träna direkt den senaste tiden som ni kanske förstår, och ska ju ha in en julgran någon dag här nu. Började må illa mitt i och ville springa in till porslinsstolen och upptäckte då att jag lyckats blockera för badrumsdörren. Men, det gav med sig efter en stunds vila. Sen var det bara att börja med att köra tetris igen med alla andra övriga saker som skulle in igen, saker som borde ner i källaren men ännu inte utvecklat egna ben...


Inte känt så mycket sug till något alls direkt
. Förberett lite för att baka senare. Att blogga har varit lite nere av den mycket enkla anledningen av att den trådlösa datamusen slutade fungera. Men det var bara att byta batteri insåg jag och som jag nu just gjort. Hatar att sitta vid enbart datorn, orkar inte hålla på med bilder etc. Sen har jag knappt varit hemma sen i torsdags så där har ni en till förklaring, har jobbat och träffat fina vänner.

Jag har telefontid mellan:

Seriöst, nu får folk sluta ringa! Jag har inte tid att prata. När man är upptagen ringer det konstant och när man inte har något att göra så ringer inne... Nu har jag telefontid mellan 15.20-15.50 annars får ni återkomma imorgon efter kl 12! Smsa annars.. Jisses.

Ja, då var det fredag igen

Hela veckan har jag varit lite extra trött. Så även idag. Men jobb är jobb. Ja, rutinerna känner ni ju till. Ligger lite efter men jag orkar inte just nu, just ätit. Det viktiga är gjort, skjortan struken, medicinen tagen och väskan är i princip färdigpackad. Naglar och dusch är avklarade. Håret är plattat och ska upp i någon slags frisyr. Egentligen bara sminket kvar. Kul och träffa kollegorna ikväll.

 

Mindre kul att missa ännu ett fredagsmys. Men, så är livet ibland. Vad gör ni denna fredag?

 

Lite av det som ska göras idag



Något som borde vara färdigt när man köper nytt, är att julgranskulorna borde ha snörena isatta! I lands problem... Ska slå in julklappar idag, pillra med snören och annat smått. När fadern här i huset kommer hem så ska vi dra igång och baka tillsammans hela familjen.

Luciatomte



Lillan fick välja precis vad hon ville klä upp sig som när dagis skulle ha sitt luciatåg. Först var det lucia. Visst, tvättade och strök det röda bandet - letade upp ljuskronorna. Finns två- en grön och en i guld. Även två tärnljus fanns. Sen sa hon igår att hon ville vara tomte, då vi tydligen hade en tomteluva hemma. Så igår bar det av till kappahl, och lyckades få tag i den absolut sista (fina) tomteklänningen! I rätt storlek! Men jag menar, hur ofta händer det? Eller ja, den är ju för stor, men då vårt dagis har sitt tåg utomhus så behövs det ju plats under för varmare kläder, så denna blev suverän!

Igår regnade det en massa, men idag var det torrt, och jag tror varken en droppe eller snöflinga har fallit ned. Men blåste det gjorde det. I år kändes det som det var ett kortare tåg, både med barn och i tid. Och inget fika bjöds det på. Inte för att det gör så mycket, lussebullar och pepparkakor äts ju ändå. Glögg, kaffe och saft med. Men ändå. Alla som ville stanna kvar skulle ha med sig en fika korg. Men det är tur att det är nära hem. Både till oss och svärfarmor, som förövrigt också var med. Både hon och svärfarfar. Så vi gick hem dit och fikade i värmen.

Hur som helst så blev vår lilla tjej en luciatomte. Eller tomtelucia. Med tärnljus. Och glitter i midjan.


Halsbränna

Hu, halsbrännan har tagit fart numera! När jag väntade den förra så fick jag en aning i slutet av graviditeten. Då räckte det i princip att undvika röda livsmedel- typ tomater och särskilt röd paprika. Men nu. Vad ska jag göra? Google såklart. Först hittade jag en sida, halsbranna.se, men det förklarade inte jätte väl om man nu var gravid. Flera av de saker man ska undvika finns ju inte i min "värld" som övervikt, kaffe, rökning och alkohol.

"Det finns ett antal huskurer som sägs kunna lindra halsbränna med. Detta är några av dessa:

  • Dricka mjölk
  • Dricka yoghurt
  • Dricka fil
  • Tugga på ett torrt kex
  • Tugga på en munfull torra havregryn
  • Äta en bana
  • Ät 1-2 munfullar sötmandel
  • Tugga långsamt på en skiva rå potatis
  • Blanda i en tesked med bikarbonat i ett glas med vatten och drick"


Och sedan denna, från samarin, som förklarade lite mer varför man får kan få det.
 
"Dels kan de graviditetshormoner som ska göra livmodersväggen lättare att tänja ut också göra magsäcken och den övre magmunnen slappare. Följden blir att magsyra kan läcka upp i matstrupen med halsbränna eller till och med sura uppstötningar som följd. Besvären kan också bero på att livmodern trycker på magsäcken när barnet växer. Det blir helt enkelt mindre plats för magsäcken och då kan surt maginnehåll pressas upp i matstrupen med en brännande, svidande känsla eller sura uppstötningar i svalg eller mun som följd."

Nåja, får väl köpa hem samarin till de värsta dagarna. Har för mig att jag har jätte svårt att dricka det. Men bättre det än det här! Men nu får jag nöja mig med att tugga på lite mandlar.

Någon som har något tips?


Ekologisk KRAVmärkt Blåbärssylt



Måste verkligen börja läsa allt som står på livsmedlen jag köper. Här är burk blåbärssylt. När jag läser burken så läser jag blåbär. Check- det är ju blåbärssylt jag ska ha. Jaha, den är från Torfolk Gård - bra det ligger i Värmland. Nära och bra. Läser ekologisk och den är KRAV märkt. På sidan kan man också läsa att inga konserveringsmedel har använts och inga onödiga tillsatser. Super bra, denna burk blir kanon!

Efter att ha ätit några gånger läser jag hela etiketten. Det två sista orden som jag på något vis undgått att läsa.  Blåbär från Bosnien... Hur kanon är det på en skala? Vart var det här med ekologiskt, närproducerat och allt det där som jag i mitt huvud klistrat ihop? Blåbären ska ju forslas från Bosnien till Värmland.


I mitt huvud diktade jag ju ihop att det är blåbären i detta län som använts.
Känner mig lurad, även om det står där i stora bokstäver. Jag surar som det är burkens fel, fastän det är mitt eget som slutar läsa efter en viss information. Läxa tills nästa gång.

Pyssel med dottern



Sist jag var ute och plockade mer mossa för någon vecka sedan, så pysslade jag och lillan på kvällen med adventsljusstaken, mossan tog ju slut gången innan det. Hade ju inte behövt gå ut i skogen egentligen, då lillan plötsligt sprang iväg och hämtade ett av sina memory. Hon tyckte det blev finare så. Fick prata med henne att korten hörde hemma i kartongen med de andra, och att vi kunde pyssla klart med det jag hämtat från skogen så fick hon se. Hon lät sig övertygas och hjälpte till med resten. Nu står denna ljusstake i hennes rum, som vi tänder varje kväll när vi läser godnattsagorna. Jätte mysigt!

Påväg att bli sjuk?

Känns inge kul att vara mig idag. Så här lite självömkligt. Efter att jag lämnat lillan på dagis och jag själv ätit en stor tallrik med fil, blåbärssylt och flingor ställde klockan på 11. Somnade. Vaknade av klockan och kände mig allt annat än utvilad. Låg kvar. Till strax efter 14. Jag har huvudvärk, mår illa och det där dumma trycket i bäckenet som gör att jag haltar ibland. Ute stormar det, blåser och är blött. Inte ens hunden har stigit upp. Fått i mig lite att äta nu och undrar vad jag ska göra. Kroppen saknar energi och huvudet saknar viljan att ta tag i något.

 

Försöker tänka positivt och att det faktiskt inte alls är direkt synd om mig, men hjärnan orkar inte tänka mer än en kort stund i taget. Nej, hoppas den massiva mängd socker jag hade i teet kickar in snart.

Den stränga föräldern skrattar sist



Lillan har sin far lindad runt sitt lillfinger.
Är vi och handlar och hon råkar säga att hon vill ha något så brukar det komma en suck: "Fråga mamma, du vet vad jag säger".

Jag brukar då blänga på honom, då han gör mig till "the bad cop"- den föräldern som kommer med domen. Och att det är 50 % chans till att få ett nej. Som tur är har vår dotter inte riktigt tänkt på detta, för hon frågar den av oss som är närmast. Så hon har inte börjat att enbart fråga honom om det hon nu vill ha. Hon tar nej som ett nej, speciellt nu när vi kan säga att det snart närmar sig tomtedagen. Den dagen hon blir som de ungar som hysteriskt skriker och gråter och på så sätt försöker manipulera till sig tingesten i fråga är den dagen hon får sluta följa med till affären.

Men jag hämnas lite ibland på min sambo. Han får vara den som packar upp det de köpt. Och just nu är det ju mycket Barbie som gäller. Han lekte aldrig med Barbie när han var liten, och därav sin brist på vetskapenskapen som ligger bakom en Barbie förpackning. Jag lekte med Barbie när jag var liten och jag minns exakt att varenda del sitter fast i kartongen.  V a r j e   d e l . . . Gärna på flera ställen.

Så när de nu köpte ett veterinärset, så placerade jag mitt emot vid köksbordet och rörde inte ett finger, inte ens när en smått desperat pappa utbrister ”Men va fan, sitter den här saken fast i mer?!” Det tog honom strax över 20 minuter att få fram alla delar. Så i 20 minuter fick jag sitta och skratta. Och fota. Och skratta ännu mer.


Man ska även älska varandras egenheter



Efter 6 år så roas jag fortfarande omåttligt åt sättet min sambo skalar sina clementiner! Varje gång!

"- Elefanter..." påpekar han smått stött.

Och tycker att jag borde komma över denna fascination. Kanske händer någon gång, men knappast troligt.

Lite från igår

Godmorgon! Typ. Sovit ut nu. Tror jag somnade runt halv fyra i natt. Min kära familj gick upp själva och lät mig sova till 11 ungefär. Sen in i duschen för att bli människa och nu frukost. Godmorgon juice och en smörgås med rostbiff. Lillan är nu på väg till bussen, som ska ta henne till tåget. Hon ska åka tåg till släktingen vi ska till med sin gammelfarmor. Vi andra åker bil och ska hämta upp dem på tågstationen.

Igår gick väldig bra. Mest bokat idag, dock var flera i personalstyrkan sjuka, så vi var lite nervösa innan det drog igång. Själv fick jag och en tjej hand om posten, som var 80 personer som var utplacerade på 6 bord.

Kvällen original: En man kom och började skälla ut oss efter noter, över att han och hans sällskap inte fått någon öl. Att människan inte fattade att han var en av 80 som satt på det bordet som fylldes på sist, och det bordet som jag personligen inte skulle ta då jag och min kollega delade upp borden och just det kommer jag inte fram så bra vid just med magen. Eftersom det fylldes på sist så var det därav att vi tog det bordets beställningar sist. Och att minsann tittat hur vi arbetar och de andra borden fick så mycket uppmärksamhet och minsann fått påfyllning. Vilket inte alls var sant. Vilket jag talade om för honom också. Pedagogiskt. Han betedde sig som en unge och när han vägrade mig att få prata klart och för att sedan gå ifrån mig efter att han hävt ur sig en massa saker sa jag helt enkelt högt och tydligt att "- Ja, det är ju inte min kväll som nu blir förstörd, och då du inte lyssnar eller stannar så kan vi ju inte lösa vad nu problemet var".

Flera av hans arbetskollegor, som satt vid hans bord, ropade att jag inte skulle bry mig om honom och helt enkelt strunta i mannen. Så i slutänden så blev hans försök att skämma ut oss och framstå i dålig dager hans eget fall och det är nog han som får skämmas på måndag. Jag tänkte inte så mycket mer på honom, jag var ju inte vid det bordet så ofta. Men kollegan kom och berättade att mannen senare hade kommit fram och bett så mycket om ursäkt. Bra det, sådant gillar jag. Själv såg jag nog inte ens mannen på resterande kvällen ens.

Det är så tråkigt när folk sitter och hetsar upp sig helt i onödan och börjar dikta om vad som verkligen händer. Själv är jag rutinerad så det är att hälla vatten på en gås när det blir saker som faktiskt inte är mitt fel. Men det finns ju de som jobbar för första gången och inte har så mycket skinn på näsan. Så jag är glad att det var jag som fick just denna mannen, då han bara förstörda kvällen för sig själv och inte för mig.
 
Nåja, nu ska jag göra mig i ordning.

Deja vu



Om typ en halvtimme så åker jag iväg till jobbet. Känns som jag alltid är iväg på något. Går om sambon jämt. Idag är han iväg på möte med fotbollen. Lillan och hunden har gått iväg med lillans farfar. Så dem ser jag inte förens imorgon igen. Och imorgon ska vi åka många mil på släktbesök.

 

Verkar som det kommer snö snart. Första snön kom ju som ett tunt pudrat florsocker. Sen skulle det ju varit snöstorm häromdagen, men det började i regn, snöblandat och sedan slutade det i snö. Som sedan blev slask. Som sen regnade bort. Blev faktiskt glad av att det regnade. Hade ju inte varit så kul om slasken frös på. Men nu verkar det vara hyfsat torrt på marken så det gör ingenting.

 

Känns som allt händer i deja vu. Samma rutiner - dusch, naglar, smink etc. Komma till jobbet, byta om, stämpla in, förbereda. Det är gästerna som gör att dagarna inte faller in i varandra. Olika människor ger olika utmaningar. Lite trött på att det är i princip samma skämt som dras. Som de tycker är jätte roliga. ”Jag kanske ska hjälpa till och göra kaffet?” Säger någon så idag så kommer jag peka ut raka vägen till kaffekokaren åt dem och säga ”Jamen visst vad bra”. Igår hade jag och två till 104 gäster. 8 bord. Varje person tyckte sig ha rätt till personlig butler.

 

Nej, humöret brukar bli bättre väl på plats. Nu såhär innan man åker känner man sig mest trött. Tur att hyacinterna doftar så gott så man blir på glatt humör av det. Vad gör ni idag?

Vecka 20



Idag går vi in i vecka nummer 20 i graviditeten. Dagens mage. Bjuder på lite naket.


Märkligt svårt att ta bilder på sig själv, kameran är så tung, så ni får nöja er med denna så länge. Hittade bilder som jag är större på, Men tog första bästa som jag kände mig nöjd med. Lyckades fota bara ramen, bara ansiktet, väggen etc... Men ville ha en hyfsad helkropps bild.
 
Vart katten har man andra handen?
Har man den ovanför huvudet ser man amputerad ut, vid brösten ser det ut som man tar på sig själv och att ha handen vid trosan hade jag flera bilder som såg ut som jag försökte dra ned dem.


Jaja, så här ser jag ut numera i vilket fall.

Lite om dagen

Idag var jag 1 ½ timme hos sjukgymnasten. Fick hem lite papper som jag ska läsa igenom ikväll, om träning och vad att tänka på med hållning etc. Lite rädd för att jag har bäckenbottenproblem. Vänstra sidan om ”svanskotan”. SI led kallade hon det visst. Hur som haver, om det bara var på ena sidan så kanske inte ett sk graviditets stödbälte hjälpa. Köpte ett när jag väntade lillan men hade inga problem visade det sig ändå.  Så jag sålde det. Men andra graviditet, som jag tidigare nämnt, är tuffare mot kroppen.  Inte jätte glad i tanken att behöva betala 650 kronor för ett bälte, så jag avvaktar.

 

För övrigt gick jag på stan efter besöket. Hittar verkligen ingenting av det jag vill ha. Inga snygga mamma tröjor, inga varma koftor – vill ha utan acryl men det finns det visst inga… Ingen svartbrun vattenfast eyeliner. Jag vill ha ett par låga skor med höga skaft som ska vara varmfodrade, och det fanns bara i storlek 36 och de var förstora. När jag frågade efter mindre tittade butiksbiträdet dumt på mig och visade mig avdelningen. Som om jag inte tittat där… Och där fanns det bara med klackar eller utan varmfoder. Hon påstod också att det bara var just deras affär som hade 35 or. Typ sådär var hela min affärsrunda- jag visste ungefär vad jag ville ha, men inte hittade jag det. Typiskt.  

Hyacinter



Pysslade häromdagen ihop ett blomsterarrangemang. Sambon köpte 3 hyacinter till mig. Jag älskar hyacinter. Det är vinterns motsvarighet till försommarens liljekonvaljer som faktiskt är snäppet underbarare. Mossan plockade jag ju med lillan och Sonia, det fina med mossa är ju att det ju bara är att blöta upp den igen om man vill arrangera om den. Men måste säga att bilden verkligen inte gör den helt rättvis. Men men.

Mossan tog dock slut, och jag vill ju pyssla med lillan lite också. Så idag tog jag och hunden oss en långpromenad i skogen och plockade in lite till. Inte en människa i skogen, det var tyst och solen lyste. Hunden sprang och sprang och jag bara njöt. Dock blev det lite jobbigt att ta sig upp för berget lite men det var det värt. Älskar att bo här, känner skogen bra. Jag vet vilken sida av den där det faktiskt växer vitmossa, vet vilket träd som ger de finaste kottarna...



Tips: Klipp av de värsta av rötterna när du rensar mossan från barr och annat. Rötterna är mycket blötare och tar längre tid att torka än resten, dumt om det kanske möglar. Och så blir det snyggare att slippa mörka partier om man nu gjort som jag - gör ett arrangemang i glas.

1-0



Helt omotiverad bild från när jag var runt 16 - 17 år.


Gissa vem som just sovit de senaste 2 timmarna på soffan? Jag sover aldrig på soffan. Jag tycker sängen är skönare. Men inte ikväll. Somnade ifrån godnattsagan. Får läsa två som ersättning  imorgon. Hade börjat starta igång en webbkurs men blev då avbruten av en liten flicka med glittrade trollstav som låter, och som skulle trolla bort mig. Sen orkade jag inte ta upp kursen igen, utan landade i soffan.

 

Tänkte vakna till lite här först, och piggna till vid kursen, med hjälp av mina chokladkakor/ godis. Tyvärr var de bara två, och sen sista är farligt nära att bli kallad uppäten, så där rök den självmutan. Kanske ska alfonsfiera mig och köra ”jag ska bara” och så skjuta på det till imorgon.


Låter rätt bra just nu. Så gör vi. Lättja 1. Självdisciplin 0. Helt okej odds så här först kvällen ändå, tycker jag.



(Min kaka är slut nu)

Vad i hela?

När sambon kom hem gick han direkt in och började med maten. Sen satte han på en tvättmaskin och plockade in tvätten från torkställningen. Började städa överallt, vika filtar och slänga reklam etc. Nu är maten snart klar och jag endast rört mig från soffan till datorn. Hur ser resten av lägenheten ut? Nästan som julafton. Vad hände egentligen? Somnade jag under filten? Ligger jag kvar i soffan?

Mama licious



När jag väntade lillan så totalvägrade jag att köpa mammabyxor. En hårsnodd fick duga för att stänga igen byxorna och långa tröjor fick dölja den öppna gylfen. Min barnmorska suckade varje gång ”Just det ja, det var du… När ska du köpa mammabyxor?” 


Men denna graviditet har inte varit som den andra alls.
Jag har mått så illa och jag har gått ned i vikt. Stor mage har jag men exempel låromfånget har minskat så de byxor jag har hemma har blivit förstora. Mina jeansleggings hänger runt benen och rumpan, men själva resåren sitter åt för hårt. Så nu har jag gett med mig. Ett par mammabyxor finns nu i min garderob.  Enkla svarta med fickor fick det bli. Så kan jag ha dem när jag arbetar med. Två flugor i en smäll med andra ord.


Tyvärr sitter de rätt illa, så som de byxor jag redan har.
Trots att det är storlek S. Men det är inget tryck om magen – vilket jag totalt älskar! Hoppas på att må bättre, och gå upp i vikt, under återstående tiden så jag växer i byxorna. Det är ju faktiskt flera kalla månader kvar så det får vara en investering.


HACKMAN stekpanna



Tänkte visa en av presenterna jag fick på årsdagen av min älskling. En ny stekpanna! Och inte vilken stekpanna som helst, utan en Hackman. Och denna är speciell, då man kan diska den med diskmedel och i diskmaskinen! Man kan även ställa in den direkt i ugnen, då den tål 250 grader! Alltså kan man bryna en stor köttbit för att sedan utan att ta till extra disk färdigsteka den i ugnen!

Det ska finnas en variant som även tål redskap av metall men där går min gräns. Det känns tillräckligt fel med att diska den med medel! Men då skulle den inte tåla en av de saker denna skulle tåla - minns ej om det var ugn eller diskmaskinen.

Jag blev och är fortfarande helt salig. Vadå tvättäkta kock och matfantast? Älskar den! Superbra presenttips till en matentusiast med andra ord! Finns på Mansion, men priset har jag ingen aning om. Vill nog inte veta det heller.

Så sömnig



Idag kom hunden hem igen. Just nu funderar jag på att gå och göra exakt detta som visas på bilden, dock ska min inspirationskälla ut på en tur. Är så himla trött! Måste ju få veta hur det går på NCIS också. Dumma nyfikenhet. Mätt är jag också. Knappt kunnat äta på hela dagen, har varit väldigt illamående, men sen vid vår sena middag öste jag på mat på tallriken.

- Mammas ögon är visst hungriga! Skämtade min sambo. Jag trodde också att de skulle vara hungrigare än resten av mig var, men gick och tog mer. Gjorde lite godis sen som också hamna i magen. Skönt att få i sig något!

Imorgon ska lillan till dagis, och jag ska vila hela dagen. Tror jag ska fixa lite manikyr och hårinpackning med, bara för att.

Ischoklad med twist



Jag och lillan har gjort ischoklad. Vi började med de helt rena, med bara ischoklad i, och så några med russin i. Sen tog vi fram rispuffar. Sen gick mamma bananas och testade med kokos, mandelspån och marshmallows. Dock är inte de med russin i med på bild, då de ser ut som de rena då russinen sjunker. De snyggaste är redan uppätna.


Det snöar!

Det snöar! Yttepyttesmått faller från himlen. Men ändå.

Vad ska man hitta på?

Försöker intala mig att sömn är överskattat... Kunde ju inte somna och vaknade flera gånger inatt med. Även om inte alla toalettbesök stör direkt, jag tror jag fick in en vana att gå i dvala när jag väntade lillan så just det berör mig inte. Men att bara att vakna, stirra på klockan och inte kunna väna på mig. När jag väntade lillan så sov jag i princip vid 19. Men inte nu. Det studsar runt i magen, kanske det som väcker mig, barnet är så pass långt att det känns när den tar spjärn med fötterna och trycker huvudet mot något annat ställe.

Fick helkroppsmassage av sambon på kvällen, men bara lätta strykningar på ryggen då man visst inte får massera den. Hur avslappnande som helst. Denna morgon så var ju lillan hemma igen, men vi tror det blir dagis imorgon ändå. Ögonen är fina, och hon åt två portioner köttbullar, sås och potatis efter att hon sovit en stund igår. Nu är hon hur pigg som helst och stökar runt på sitt rum.

Försöker komma på vad vi ska hitta på idag. Vad ska ni göra?

Barnens Hus tips



Just ja, tänkte tipsa alla småbarnsföräldrar, vet att jag har många sådana som läser om att Barnens Hus nu har 50 % på alla ytterkläder som overaller, mössor och vantar mm. Ren tillfällighet som vi såg det då vi var iväg och kollade på lite barnvagnar och andra babysaker samt att lillan skulle titta ut julklappar som hon vill ha av "tomten".

Vi har inte köpt rejäla vintervantar till detta året, har ju inte varit så aktuellt direkt, och inte dragit fram förra årets ur sin kasse för att se vad som fortfarande passar. Men vi passade på nu, snön kommer ju faktiskt komma, då exempelvis de uppe till höger kostar 299 kronor i ordinarie pris. De nere till vänster är tre tunnare vantar, och de kostar annars runt 50 kronor - vilket inte är en jätte summa men 25 kronor är ju ännu bättre!

Kan ju alltid vara ett bra julklappstips till övriga som inte har egna småbarn. Vantar funkar alltid. De blir blöta, ena tappas, försvinner ibland på dagis etc etc. Likadant är det med strumpor. Det försvinner minsann alltid en. Så köp ett storpack likadana enfärgade, så blir nog åtminstone föräldrarna glada...

(Ett annat tips är att allt Toy Story Lego är nedsatt 50 % också, för de barn som gillar dessa figurer.)

Jag är ingen ensamvarg nattetid

Inatt hände något som jag inte vet har hänt förut. Jag kom hem till en helt tom lägenhet. Ingen man, inget barn och ingen hund. Kändes sorgligt. Mannen sov på hotell i Örebro, barnet sov hos barnvakten och hunden sov hos hundvakten. Jag kunde knappt sova alls. En hel veckas nätter har jag inte kunnat sova. Men nu när ingen kunde störa mig, då kan jag inte heller sova. Jag är en familjemänniska ut i fingertopparna märkte jag. Klappade på magen som kompensation. Helt ensam var jag ju inte, och jag fick några sparkar som svar.

Varvade ned framför datorn, som jag glömt påslagen när jag åkte. tog en tallrik yoghurt och sen en lång lång varm dusch för att mjuka upp kroppen som började kännas av. Somnade inte förens efter 04 ändå. Försökte trösta mig med att alla mina tre bord berömde mig, särskilt ett av de större sällskapen som krånglat tidigare under kvällen - var det inte det ena så var det det andra. Fanns öronproppar? Snapsen var allt bra dyr... Varför finns inte julmust light? Det största sällskapet hade förbeställt avec, men på plats så var det fel utan det skulle varit snaps istället. Men de behöll som tur var avecen, hade inte varit roligt att krångla mer just då. Jag blev jätte glad i vilket fall. Sen hade Linn ringt under kvällen för att se om jag ville ha skjuts hem efter jobbet, men kunde inte svara då mobilen var i omklädningsrummet, men hon kom ändå och hämtade mig. Ju färre bussresor jag slipper desto bättre!

Var hemma ungefär då bussen skulle gått från stan, och då skulle det ändå ta en stund hem med den. Så tusen tack än en gång, Linn!

Nu är jag fortfarande ensam. Min kropp protesterar, vaknade vid 10 men kroppen ville inte sova mer. Känns i svanken och ryggen främst. Andra graviditeten varnade min barnmorska mig om att den känns mer på kroppen. Och ja, det gör det verkligen. Men var och skrev in mig på sjukhuset denna vecka för alternativ behandling mot illamåendet - akupunktur, och det ska hjälpa mot smärta. När jag kände att jag kunde gå något sånär upprätt så ringde jag för att kolla hur läget var med lillan. Men hon höll på att somna. Hon har visst inte blivit bättre, och knappt ätit något. Så det blir väl till att vara hemma från dagis imorgon med.

Lussekatter



Charmigaste lussekatterna är de som görs av barnahänder. Lillans är bedårande! Och godast!

Trött med nöjd

Gårdagen gick bra, som alltid finns det ju människor som bör stanna hemma. De som beter sig som de betalar hela kalaset - eller i alla fall sin plats när de ibland är bjudna av företaget. Förväntar sig butlerservice innan de ens hunnit tänka på vad de vill ha. De som spydigt frågar om de ska koka kaffet själva, men inte förstår att det är 650 andra personer som vill ha kaffe. En man möblerade själv om vid ett bord och satt på kortänden av ett långbord. När jag gick runt med kaffet så hade han vandrat bort, och kom tillbaka och krävde kaffe på studs. Jag förklarade att det nu är slut och att det håller på att kokas upp nytt. Himla liv till dörren till köket gick upp och jag pekade på de gigantiska kaffekokarna som stod och jobbade på för fullt. "Ser du där, de ska bli fulla innan det går att ta". Han blev tyst. Hur som helst, de är inga att bry sig om. Fult beteende förtjänar att dock att vänta. Det är ju inte direkt som om någon av oss som arbetar börjar springa benen av sig just för denna person utan snarare tvärtom. Trevligt beteende belönas med extra uppmärksamhet.

Folk förstår inte heller att man har sina egna bord. Hade ett eget långbord igår, men de gäster som var värst var nog de som satt vid långborden bredvid. En kvinna ville byta sin förbeställda öl, på ett otrevligt sätt. Förståelse att när man arbetar har en egen prio lista där egna borden går först finns inte. De kan vara tre i kö i mitt minne, en ska ha kaffe och två beställningar på drinkar. Jag sa pedagogiskt att jag ska göra mitt vid mitt bord först och att även de har en som arbetar vid just det bordet. Det blev otrevligt svar och jag svarade inte på det utan bara återupprepade att jag kommer och fixar det hon ville efteråt om det fortfarande är aktuellt. Hon lyssnade inte alls utan avspisade mig med att "Då byter du till mitt rödvin nu då". Jag gick ju inte dit kan jag ju säga. Sa dock till den som hade bordet som stod vid kassan, som det förövrigt alltid är kö vid, och hon stod där med vinet upphällt men även hon hade ju en prio lista på saker som kommer före.

Jag och vakterna gick och kivades lite, men det var skönt ändå då de hjälpte till när det blev folksamlingar när just jag kom fram, så jag blev lite ompysslad ändå. Några av de andra som jag arbetade med kom fram och frågade hur jag orkade, de var helt slut. Även en till som är gravid, men inte lika långt frågade hur jag orkar med magen. Men, hela veckan har jag inte haft en hel natts sömn, och det kändes igår. Till och med fotbollspelaren inne i magen höll sig lugn, till och med efter att jag kommit hem på natten och äntligen låg i sängen.

Morgonen var ju inte så kul. Lillan har fortfarande ögoninflammation. Och sambon åkte iväg tidigt för fotbollen. Är rätt mör i kroppen just nu, och så en liten dotter på det. Men håller på att bli klar nu, ska sminka mig färdigt. Hoppas det håller i regnrusket och blåsten som nu stormar utomhus. Dusch, parfym och smycken är avklarade och skjortan strukna. Ska packa en väska, borsta tänderna och så vila lite. Och så en ny kväll på jobbet väntar.

Och så iväg...

Duschat, rakat benen, luktar gott och smörjt in hela kroppen. Manikyr och nylackade naglar, kläderna tvättade och strukna. Lockarna är numera raka, välsminkad. Jackan är urplockad från klubbor, stenar och barnhårsnoddar och medicin, plackers, busskort och tuggummi samt småsaker klara i fickorna.  

Valt örhängen, bytt om och bättrat på sminket, lite parfym och en timmes vilat... Fått upp en frisyr efter det. Nu är det bara att ta tag i kvällen och le. Underbart! Är på grymt bra humör, dansat runt och sjungit med till radion med tandborsten som mikrofon. Och nu, iväg till arbetet...

Lycklig som tusan

Fick ett samtal av sambon för en stund sedan. Något otroligt har hänt, något som är ett mindre mirakel för mig. Har inte tid att skriva mer än så just nu, men kommer göra det sen. Jag är så otroligt glad!

Gravid!



Gör det officiellt nu, vi väntar vårt andra barn! Vi blir föräldrar för andra gången och lillan ska få bli storasyster! Tog testerna den 2 september 2011, men vetat om det ett tag innan det.

Det har inte varit så många som vet om detta, men nu kan vi inte gärna dölja det längre. Magen är stor och fler och fler får veta när man träffas, oavsett om det är på släktkalas eller ICA Maxi. Men nu vet ni.

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0