Frisörbesök



Lillan var till frisören för någon vecka sedan. Håret blev klippt och färgat rosa och lila, mest rosa. Sprayfärg givetvis. Lillan var jätte lycklig, tänka sig- rosa hår! Två inbakade flätor som vi absolut inte fick ta ur. Så hon fick sova i dem så hon fick visa på dagis. Såg nog lite lustigt ut. På bilden hade hon sovit middag och då hade alltså inte nattens vridningar kommit... Kan ju säga att det krävdes två schamponeringar vars lödder blev rosa! Hon har fortfarande lite skiftningar. Hon har även avkrävt ett löfte av sin far att köpa en färgburk nästa tur till leksaksaffären.


Ända sen hon såg första deltävlingen på Melodifestivalen, har hon pratat om att få jätte långt hår. Precis som Loreen, kvinnan som var först till att gå till final. Hela tiden har det varit att "Jag vill ha lika långt hår som dig, mamma!" Sen fick hon alltså axellångt. Men jag har härmed blivit utbytt som hårideal. Så det har varit lite diskussion över det där med att klippa sig - för hur kan håret växa när det klipps? Men klippt är hon nu!




(Bild)

Påminnelse: Baby to be boxen!


Sista dagen för att hämta ut er Baby to be box! Kika vart ditt närmaste uthämtningsställe finns! Här i Karlstad hämtas de ut på apoteket på Våxnäs. 

Hur du får jämnstora bullar / bröd!



Bakade lite kuvertbröd igår. Så tänkte tipsa er om ett riktigt enkelt och riktigt bra sätt att få lika stora bullar eller bröd om man nu är lite osäker. När man gör många bitar, som här skulle det vara 30 stycken så vill man ju ha dem så jämna som möjligt och alla är ju inte lika vana vid att baka. Knåda till degen ordentligt- precis som vanligt i momentordningen. Men innan du ska börja måtta upp så tar du köksvågen och väger hela degen! Ta miniräknaren (finns ju på mobilen) och slå ut vikten på antalen. Som igår;  

1110 gram / 30 stycken= 37 gram per degbit
!

Sedan skär du och mäter varje bit, som här skulle vara 37 gram styck. Nu behöver du ju inte gå över gränsen att väga brutalt efter varje gram 35-39 gram fungerar lika bra. Då får du ett hum hur stora varje bit ska vara och tillslut sitter det per automatik i händerna samt ögonen med att se och känna sig till bra storlekar!

(Fick stå och göra just såhär med att rulla köttfärsbiffar på en fin restaurang. De skulle vara på pricken på ett visst gram och då skulle det göras flera hundra biffar. Roligare saker finns ju...)

"Pappa vill ha"



Sambon fyller snart år. Jag och lillan tog oss en tur på stan igår.

Jag: Vad ska pappa få i födelsedagspresent?
Lillan: Han kan få en kram.
Jag: Bara en kram? (tänker på allt hon önskar sig på sin födelsedag)
Lillan: Han kan få en puss också...

Inne på Albrekts bad hon mig att blunda, så hon skulle få visa mig det hon trodde pappa ville ha. Aldrig i livet var min reaktion, inte bland kristallvaser och ramar och annat dyrt som står så lättvällt till! Hon försökte övertala mig om att pappa visst ville ha rosa och lila smyckesaskar och boxar med glitter och feer på. Mjaaa...

Inne på KappAhl knallade hon iväg själv.

Lillan: Jag tror pappa vill ha kalsonger!

Ingen rolig bakdag



Inte roligt att baka idag! Hade tänk och baka två olika bröd idag. Men jästen i kylen var visst för gammal, gick då iväg till närbutiken i det soliga varma vädret. Tiden rann då alltså iväg, och jag tänkte att jag skulle få börja sätta igång endast en deg så den skulle vara klar till lillan kommer hem och hjälper mig med utbaket. Började göra i ordning så att första jäsningen skulle vara klar så att jag skulle hinna blanda i det sista och ställa den på andra jäsningen innan jag gick iväg.

Då går dl måttet sönder! Helt ärligt, hur ofta händer det här? Första gången för mig. Var tvungen att leta fram silen för att sila ut eventuella små plastbitar. Sen var det små saker som gjorde att det hela drog ut på tiden, så jag undrar hur mycket tid jag har att arbeta degen sedan? Hämta lillan tidigare kanske?

Ska kanske inte baka mer idag?

Hej nr 20 och 21!



Välkomna!
Såg att några till har börjat följa på bloglovin, och det är verkligen jättekul! Blir verkligen jätte glad!


Surdeg från Kronjäst



Kolla vad jag hittade på ICA Maxi! Nyheter från Kronjäst! Kika in här! Har varit jätte sugen på att börja med surdeg, men jag har fegat lite ett tag. Kul att testa om inte annat? Påsarna är torkad surdeg och burkarna innehåller levande surdeg- som man inte behöver mata. Just matningsmomentet är nog det jag har tvekat inför.

När jag vill baka så vill jag ju baka nu, inte om några dagar! Köpte dock inte hem någon, men lär nog göra det.



Priset under på bilden hör inte ihop. Tror burkarna kstade 17- 18 kronor och påsarna runt 13- 14 kronor. Minnesförlust.

Och på extra dagen gjorde vi...



Denna morgon vaknade lillan precis för att vinka av sin far,
och så  var det bara att gå upp. Blev att pärla någon pärlplatta för att sedan förvandla det till ett halsband istället. Har lovat henne att åka buss ett tag så vi passade på nu så vi åkte in till stan för att leta present till sambon. Som tur var somnade hon så jag kunde gå in i den tilltänka affären och köpa det jag tänkt ut- med nollrisk för att det skulle skvallras vad det var! Hon vaknade lagom till BR affären…

Vet du vad det värsta är där?  ”Vet du vad det bästa är? Leksaker från BR”… Affärens jingel i kanon… om och om och om igen… Lillan hittade förövrigt en skateboard som hon ville ha. En rosa givetvis, med Hello Kitty. Hade hennes pappa varit med hade han ändå inte bangat, trots färgen. Tror han kommer bli toknöjd om dottern tar efter vissa bitar från hans barndom.

Hur som helst resulterade hela dagen i en mycket sliten mamma. Lillan hade ju sovit. Smidigt att vara barn ibland. En annan fick börja med maten direkt när man kom hem ändå. Eftersom det blev hamburgare igår fick söndagssteken bli idag. Men magen är full, lillan sover och kvällen börjar närma sig sängen. Kanske sova några sammanhängande timmar inatt?

En extra dag

Snurrade i sängen hela natten, kunde inte somna ordentligt. Och när jag väl somnade vaknade jag och hade ingen fungerande värmefunktion, kall, varm, kall, varm... Lillan har varit frisk mer än de önskade timmarna, men hade hemsk växtvärk i benen igår kväll. Så imorse när klockan ringde beslutade jag mig att hon fick stanna hemma en dag till. Sambon fick åka till sjukhuset själv. Bättre att lillan får en extra dag på sig att verkligen bli återställd. Hon har ätit lite dåligt, men är ju frisk för övrigt. För hennes och de andra barnens skull, om det nu skulle vara något. Lillans immunförsvar är ju lite försvagat nu och vill inte att hon drar på sig något mer, och även om hon nu anses som frisk kanske hon bär med sig något som en annan unge som är lite halvdålig smittas av och karusellen är igång igen. Avskyr när föräldrar sätter ungarna på dagis ”halvfriska” och så blir andra sjuka. Bättre att ta igen sig en dag eller två.

Om lillan får välja


En body med bra knäppning fick följa med hem från KappAhl idag. Lillan valde färgen. Blå och vit. Hon stod i kassan och bar sedan med påsen en bit. Hon har köpt något till sin lilla syskon.

Frisk?

Blir det dagis för lillan imorgon eller inte? De ska ju gå 48 h från sista kräkning, vilket är i natt. Funderat på att ha henne hemma en dag till, men samtidigt har hon varit hemma sedan i onsdags och var hemma några dagar förra veckan. Saken är den att sambon ska till sjukhuset imorgon, i Kristinehamn på röntgen. Hade tänk och följa med som sällskap, det är ju några mil i bilen. Dilemma.

Hade tänkt en runda på stan imorgon också, sambon fyller ju år inom kort. Köpa något "vettigt" som gagnar hela familjen eller något som är enbart till honom? Vad?

2 månader kvar!



Idag är det 2 månader kvar till beräknat födelsedatum. Får väl se hur det går med det, den därinne kanske är som stora syster och tar ett annat datum?


Pyssel med familjen



Direkt efter maten började jag plocka fram för lite pyssel. Far och dotter var något nollställda men nyfikna. Vad skulle vi göra med penslar, äggkartong, tejp och vad är det för något slimeliknande i en burk?

Det bara fortsätter

Hade precis släckt nattduksbordslampan runt midnatt, när jag hör lillan gny oroligt från sitt rum. Jag går dit när hon det fortsatte mer än ett par gånger i tron om att trösta efter en mardröm. Kommer in och så står hon mitt på golvet. Jag frågar vad det är och sedan bryter det ut. Kaskaderna är ett faktum och jag hinner i panik ropa på sambon. Golven i hennes rum, hallen och badrummet är något jag inte försöker titta på när stora handdukar slängs på. Herregud, har hon ens fått i sig så mycket under dagen? Efter en stund hamnar både hon och jag i duschen och sambon skurar nu med massor av rengöringsmedel och tvättmaskinen har dragits igång. Tur att den är så tyst! Vi hamnar tillslut, efter att allt är klart, i soffan för att hon ska få torka. Efter en stund börjar hon gny igen och som tur var hade vi en hink ståendes där. Stackars lilla tjejen!


Vi som trodde det hade gått över, det är så konstigt att det endast är nattetid. Idag skulle det vara kalas. Sambon, hans far och syster fyller år inom loppet på några dagar så det har varit sagt länge att vi skulle på kalas idag. Det blev alltså ingenting. Lillan blev ledsen, hon ville ju så gärna gå! Tillslut somnade vi allihopa, och sov till halv nio imorse. Haft sammandragningar och punktsmärtor på konstiga ställen under natten så jag fick snällt ligga kvar. Tillråga på allt så började sambon känna av något igår och med hans humör fram tills för någon timme sedan har man kunnat tro att han var en igelkott som dränkts i citron! Lillan har inte visat några mer symtom, alls, mer än att hon äter dåligt- men det gör hon ju alltid när hon är sjuk. Hon fick önska sig mat, så nu blir det potatismos och korv. Så det blev en sväng till affären, då vi inte hade korv hemma. Vägen ifrån affären, 260 kronor senare, började jag undra vart i affären det gick snett.

Snart blir det mat, själv tänkte jag mig bacon istället för korv. Är inte alltför begeistrad i kokkorv, men enligt google så är kokt mat bättre för magen, så det får de andra äta. Lär följas av en massa glass och coca cola till melodifestivalen.

Ur barnamun

Fredagsmys ikväll. När Musse Pigg var slut så bläddrades det genom kanalerna. Sambon stannade på 4ans The Voice. En tjej sjöng en Beyonce låt. Vindmaskinerna snurrade på för fullt, Carola style.

Lillan: Varför blåser det inomhus?!

FÅ en spjälsäng! IKEAs bebishyllning för FAMILY medlemmar!



Igår föddes en prinsessa, och det uppmärksammar IKEA med detta erbjudande för FAMILY medlemmar som gäller från idag den 24- 26 februari! Köp en VYSSA SKÖNT madrass för 399 kronor och en spjälsäng HENSVIK som kostar 599 kronor! Vi har ju en spjälsäng efter lillan, som vi har krånglat med att få tag i nya skruvar till, men som jag vill ha vit. Men som tur var hann jag aldrig köpa varken målartvätt, nya stora penslar eller barnvänlig färg! En ny madrass skulle vi ju köpa i vilket fall och nu så sparade jag alltså in allt jobb med målartvätt, slipning och målning samt pengarna som skulle lagts på de diverse sakerna som behövdes!


Efter några om och men och tandgnissel,
då IKEA öppnade klockan 10 och sambon hade möten inbokade just då samt att lillan är hemma från dagis nu så funderade vi på hur vi skulle kunna komma dit och utnyttja erbjudandet. En kompis är på området är också gravid, men hennes bil har krånglat samt inte hade någon barnstol och sambon var tvungen att ha bilen till jobbet idag så löste sig inte det hela med den tanken heller! Tittade i lagerstatusen igår och då fanns det visst bara 7 sängar kvar, och så fanns det 8 i morse. Så var en aningens stressad över att det skulle vara slut!


Ringde tillslut mamma igår kväll,
så hon åkte in till stan, hämtade bilen på sambons jobb och åkte direkt till Ikea och var väl i princip först in varuhuset och snappade snabbt åt sig en säng och madrass. Sedan klockan 10.25 bar vi in sakerna i hemmet, och nu står alltså dessa ting i vår lägenhet! Så ni som är i behov av en spjälsäng får passa på nu! Det borde väl komma fler leveranser? IKEA kan väl knappast ha en sådan spontanidé?


Det roliga är att lillan har juniorsängsvarianten som spjälsängen,
så syskonen ska få matcha! Har faktiskt haft tanken på att köpa just denna sängen just för detta, och att slippa allt evt krångel som jag tidigare räknade upp. Nog för det är kul att måla och pyssla men min kropp är ju inte riktigt att lita på som ni vet. Lite väl riskabelt att bara ha en halvmålad säng... Så nu får vi ta och sälja eller ge bort den gamla.

Kanonkap idag allstå! Så galet nöjd!
 

Sol och vårväder



Hela gårdagen och nästan hela natten gick finfint.
Lillan både åt och drack och visade inga symptom. Under natten sov jag som en kratta, som vanligt. 04.30 vaknade lillan, tände lampan och grät efter kaninen. Hon kom in, och sedan gick på toaletten. Sen vred hon lite på sig och kunde inte somna om och när klockan var 05 pep hon:

Lillan: Pappa! Jag håller på att kräkas i sängen!

Då han är närmast dörren, så var det bara iväg med henne in i badrummet. Som tur var hamnade inget i sängen utan endast i toaletten som tur var! Konstigt, bara klockan 05 i två nätter i rad! Sen sov hon till jämt innan 8. Sambon var iväg till jobbet, och jag var ju allt annat än purfärsk. Men övriga dagen har varit bra, vi bakade bröd och gjorde mat. Sambon kom hem på lunchen med semlor. Sedan så följde vi honom ut, varit vårväder här och nästan all snö var borta. En solskens promenad och lite lek i en lekpark gjorde gott. Lillan blev glad över att sanden äntligen inte var fryst och stel!

Vi får se hur det går i natt...

Ännu en prinsessa är född!



Idag hände något historiskt. Sveriges nästa tronarvinge föddes. En prinsessa, ännu utan namn för allmänheten? Finns nog en hel del nyblivna föräldrar i vårt avlånga land som också fått sina prinsar och prinsessor! Själv var jag med min prinsessa i lekparken, då en äldre man kom och hissade upp flaggan.

Lillan vill se en bild på prinsessan. Men det finns ju visst bara en som visas nu, där föräldrarna står med en bilbarnstol- och man ser en filt och en mössa.

Lillan "- Har prinsessan en krona på sig då? Jag tror det..."

 

Visst gläds jag med Victoria och Daniel, de har fått ett friskt barn! Men var lite komiskt att man endast hade ett val.

Man får ta tag i tillfällena när de passerar



Lillan badade nu på kvällskvisten. Perfekt tillfälle att sätta sig och sy färdigt sista raden med stenar! Man ska ju inte lämna barn själa i badkar så jag tog med mig lite sysselsättning! Passade på att sy fast fuskpälskanten som sitter på luvan på vinterjackan. En knapp har fallit av, så fick fixa det på annat sätt.

Hej magsjuka!?

Började väl egentligen igår. Låg i sängen till 11.30 och sedan sex timmar senare så somnade jag ovanpå sambons ben i soffan. Natten har varit orolig. Hade små korta sovstunder, tittade på klockan varje timme. 23, 00, 01… 04… Lillan kom in i början av natten. Vred sig, klagade. Tyckte att vi skulle flytta på oss. Det var varmt. Det tyckte jag med, och sovtröjan fick åka av, vilket är ovanligt för mig. Lillan sparkade. Smack sa det och jag fick en fot i ansiktet. När klockan var 05 gnydde lillan igen, och vid det laget så var man både trött och irriterad. Ville bara få sova någon timme. Lillan började kräkas, mitt i sängen. Bara att gå upp. Sambon fick stå med lillan vid toaletten och jag fick ta bort alla sängkläder. Fick dock byta plats, då jag själv fick ställa mig vid toalettstolen. Ingenting som jag saknat om jag säger så!

 

I den nybäddade sängen somnade de andra om fort. Bebisen i magen gillade väl inte alls vad mamma gjorde och var väldigt vaken. Huvudvärken tryckte och jag fick gå upp och ta två tabletter. Hunden andades för högt, lillan snarkar när hon är sjuk och sambon lät också emellanåt. Tog med en kudde och la mig för första gången i lillans säng för att sova. I hennes rum finns det en rullgardin så jag skulle slippa att störas av ljus. Det gjorde ont i hela kroppen, ingen sammanhängande sömn och det värkte i magen. Vid 7 var påminde sig illamåendet igen, och sambon fick stanna hemma hela dagen.

 

Lillan var piggelin, men sambon gick upp. Själv sov jag till 13 och väl vaken så var det rätt in i duschen. Vid 14 fick jag i mig några skorpor och en päronfestis. Nu är sambon iväg till affären för att köpa isglass och blåbärssoppa. Känner mig rätt färdig. Blir inte alls samma tempo som igår, då jag mestadels av den korta vakna tiden stod i köket. Ingen av oss har besökt toaletten något mer, som tur är. Hoppas på att min egen reaktion var för att kroppen sa ifrån.

Föda utan rädsla




 Föda utan rädsla- av Susanna Heli. Hennes blogg

 

Var på föräldrautbildning förra veckan. Den är uppdelad i 4 tillfällen: Första är mest att prata om vad man förväntar sig av utbildningen och lära känna varandra. Andra är om förlossningen och det runt om och tredje är om barnet. Sista är om relationer. Så sist var det om själva förlossningen. Jag är den enda gruppen som har barn sen innan, och då "vet" jag hur det kan gå till. Men ingen förlossning är väl den andra lik? Och jag är riktigt nervös av vad som komma skall om ett par månader. Detta är nog just för att jag vet hur sjukt ont det gör. Sen också det att jag nog faktiskt inte hann med så mycket av min förlossning. Smärtlindring? Nä... Tid att tänka? Nä... Ett tu tre och en djävulsk smärta och jag hade fött barn. Egentligen förberedd? Näää... Inte riktigt. Och så hade jag tydligen en ovanlig förlossning!

Men nu så tipsade barnmorskorna om denna bok. Ena barnmorskan började läsa upp början, alltså som beskrev författarens egna förlossning. Så att man skulle förstå lite om varför just denna kvinna senare utbildade sig till barnmorska. Sedan utbildade hon sig vidare och nu är hon också doula. Sedan lästes det upp om andra kvinnors situationer där författarinnan var med och beskrev hur hon hjälpt dessa kvinnor, hur hennes verktyg hjälpt. Efter varje situation så följde övningar. Avslappning och andning och hela köret. Blev ganska krystat (haha) och fnissig stämning i rummet - sådär som det blir av att man är en samling främlingar. Sen är ju lite pinsamt att andas konstlat och högljutt inför varandra, som man träffat ett par timmar en gång tidigare.

Jag lyssnade halvt, då jag så kallat "vet". Det där med andning, avspänning och rösten. Men det som fångade min uppmärksamhet var den sista punkten. Tankens kraft! Självkänsle nördig som man är. Så jag får nästan ta och köpa boken. Eller kolla biblioteken. Lät ju intressant. Och om något fastnar och sedan visar sig hjälpa - så är det helt okej för mig!

Jag tror att majoriteten av alla som ska föda är nervösa, vissa med större skräck än andra kanske. Förstföderskan för att inte veta - hur det kommer kännas, hur allt kommer gå till, sin egna och kanske partnerns reaktioner? Omföderskan för att de faktiskt vet om - smärtan, förloppet och främst - kan det verkligen gå bra en gång till? Och om det inte gått bra tidigare gången- kommer det gå bättre denna gång?

Hur som helst- man kan ju inte gärna ångra sig. Speciellt inte nu. Att födseln hamnade på kvinnans lott hörde jag något om att det var Evas straff för att hon bet i äpplet. Det kommer ske, och ju fortare man accepterar det så kommer det nog bli bättre. Det kommer ske, oavsett. Även om jag inte ser fram emot det.

Glada tankar... Glada tankar… Glada tankar...

Saker är inte som förr

Gravidbravad idag (Sarah ombeds härmed att sluta läsa) : Klippte tånaglarna. Helt själv. Blev nästan som vanligt- någon kant ska klippas om känner jag. Ska jag stöna till mig eller be om hjälp? Förra graviditeten gjorde jag det till en stor affär - att klippa själv. Men nu känner jag inte riktigt för det. Har ju gjort det en gång. Och sambon är ju en fena att klippa på andra efter att ha övat i över 3 år. Känner mig kanske säkrare nu?




Jag kan, jag kan, jag kan... Fortfarande!





Babbel



Det där med nattsömn är överskattat...
Japp, jag är helt ironisk nu. Så fort jag vänder mig till högersidan så börjar bebisen sparka loss. Som bäst är det visst när jag verkligen ligger kvar så att magen ligger helt lutad mot madrassen, så det blir än mer hoppvänligt golv…

Hade huvudvärk igår, trots en tablett på kvällen. Hatar att ta medicin, speciellt nu. Fick gå upp igen och ta en till under natten, då den inte gett sig. Men den har hänt i till nu ungefär. Van nu kanske? Inte så produktiv ännu. Tvätten snurrar, diskmaskinen är i plockad men ska sättas på och sista jäsningen på brödet är snart klart. Väntar också på att håret ska torka - la i en hårinpackning förut så det tar alltid längre tid innan håret väl är torrt. Börjat med storstädning av badrummet men tröttnar så fort.

Leklandet på IKEA



Lillan invigde Leklandet på IKEA i helgen. Hur kunde tiden gå så fort?

Barnen får vara där en timme. Konstigt kort tid, två hade varit bättre. Affären är ju sinnessjukt stor för någon som kan gå i halvt pensionärs takt. Inget strosande där inte, genvägar till de redan färdigtänkta sakerna. Inte mycket tid för spontanshopping alltså!

Men Lillan var glad, mycket spännande bland alla nya leksaker!

I förvaringens namn!



Två dagar på IKEA nu. Och detta var inte på mitt initiativ! Var ju där förra lördagen med. Men då var 7 av 8 skruvar de vi skulle ha, men sista var för stor, så igår hämtade vi några nya. Lillan fick för första gången gå in på leklandet igår. När blev hon så stor? Barnen får vara där en timme, men vi hade inte ens kommit till hälften efter halva tiden så det kändes som det blev en snabb runda. Köpte med oss två Antonius stativ till garderoberna. Av de fem garderober vi har är det endast en med hyllor. Men vi hittade inga backar så vi åkte dit idag igen. Också för att lillan fick leka av sig igen, hon tyckte det var jätte kul! Lite annat än backarna följde med hem, nya glas, lampa samt en skruvsats med plugg!

Förövrigt har det handlats mat på Maxi, tvättats, skruvats upp en lack hylla och då sambon insåg att det var hans sista lediga helg på över en månad så tog han tag i projekt "göra om klädkammaren till kontor". Grovrensning först, en sopsäck av sambons kläder skänktes till myrorna. Och så till dagarna blir det en sväng till tippen och så ner några vändor till källaren. "Projekt källare" blir nog när bebisen har kommit - så jag orkar vara med. Dagarna som kommer, kommer jag alltså vara fullt sysselsatt att få reda på kaoset alltså.

En ny bokhylla har kommit in i vardagsrummet denna helg. Har alltså 5 stycken stora Billy bokhyllor bara här i vardagsrummet och en smal billy bokhylla. Även 3 mindre hyllor med. Lillan har en stor och de två halvhöga som jag bloggade om sist. Har andra varianter av bokhyllor med, i köket och i vårt sovrum. Kan tillägga att det inte finns en enda ledigt hyllplan...

Snickerskakor- med hemmagjort jordnötssmör!


Testat snickerskakor någongång?
Om inte, så gör det! Gillar inte snickers annars, knappt heller jordnötter, men dessa kakor är hur goda som helst! Dock verkar det som om att min mage är en martyr och gör revolt varje gång jag gjort dem med Skippy's jordnötssmör. Så nu testade jag att göra mitt eget jordnötssmör, och det gick hur bra som helst! Detta är hur jag gör det, finns massor av varianter med ex kokos och socker. Men jag tycker det blir sött nog, så jag skippar sockret! Vi kan kalla det att det blir nyttigare, så känns det lite bättre att äta dem, eller hur? Sedan älskar jag choklad, så mitt recept har ett tjockt täcke härligt choklad!



Eget jordnötssmör:


300 gram jordnötter

Jag gjorde såhär; jag tog en påse saltade jordnötter - hittade inga osaltade. Mixa 100 gram som de är- enklast med en matberedare, eller med stav mixer men det känns lite i armen. Tag en finmaskig sil och skölj av de resterande nötter från saltet och låt dem torka lite på hushållspapper. Mixa dem med. Ju längre nötterna mixas desto mer tränger oljorna ut ur nötterna och sedan kommer du sedan få en fin slät massa. Hur enkelt som helst!



Snickerskakor

300 gram eget jordnötssmör (eller en 350 grams jordnötssmör burk- Skippy's)
2 dl sirap
ca 9-11 dl kellogs osötade flingor
300 g choklad (marabou)


Värm upp sirapen i en kastrull, inte koka. Sirapen blir mer rinnig när det är varm. Tag av plattan och banda i jordnötssmöret och rör jämt. Ta i flingorna, lite i taget. Försök att inte krossa flingorna till smulor. Märkte dock att man kan behöva mer flingor till hemmagjort jordnötssmör, den blev lösare än när jag använde köpt. Tryck försiktigt ut massan i en mindre bakplåtsklädd form. En som är en halv vanlig ugnsplåt blir bra. Pressa ut med lätt hand så det inte blir mosigt. Ställ kallt.

Smält sedan chokladen, jag började med 100 g mörk choklad (det tar längre tid för mörk att smälta än ljus) och sedan 200 g ljus choklad. Bred över chokladen och låt kallna. Dock så ska du passa på att skära upp dina rutor innan den stelnat helt, för att få snyggast resultat. Det är ett tjockt chokladtäcke så det kan lätt gå sönder på "fel" sätt.




Sjukdag i solen

 
Igår ringde de från dagis. Lillan hade blivit vissen efter att de varit ute i snöfallet, och sedan somnat istället för att äta. Efter det hade de tagit feber, och hon hade strax under 39 grader. Så idag har hon varit hemma. Men hon är pigg, lite varm men pigg. Ska inte ungar vara slöa? Fullt ös. Väntar på medvetslös- eller ja, sömnen... Men den verkar inte komma.

Jag är en sådan där hurtig mamma, som tycker att man ska vara ute minst en gång varje dag, om man inte är jätte jätte sjuk. Så vi var ute en stund under dagen när solen gassade som mest! Jätte skönt! Plockade upp spaden som varit i källaren och var ute närmare en timme i snön. Sparkade lite snö till hunden också, så hon var också glad.





ICAs färdiga potatismos



Vart är latheten påväg? Köpa färdigt potatismos, någon? Det finns frysta potatisklyftor, färdigskalad potatis, färdigtärnade potatis... Enkla saker. Visst, kroketter, potatisgratäng och strips- då det krävs ju lite mer arbete. Men hallå. ICA, kom igen. Potatismoset var att dra det hela för långt. Inte okej. Jag har köpt en enda pulvermos förpackning en gång i mitt liv- det var när jag var ute på vandring i skogen och då packar man bara ned lätta saker i vandringsryggsäcken.

Annars är det hederligt hemmagjort potatismos gjort på nykokad potatis som gäller hos oss! Allvarligt talat, skulle ni köpa detta?

Snön yr

Usch, vilken natt... Jätte dålig sömn. N tog till min lycka, lillan till dagis denna morgon, så att jag fick någon timmas sömn. Dock drömde jag en mardröm så så gick det med det. Snön yr utanför, fortfarande ovant att se då det knappt kommit något på hela säsongen. Ska strax sminka mig lite så jag kanske ser piggare ut, har väntat med det men nu har hunden har varit ute. Ska snart in till stan för ärranden och senare ska jag på föräldrakurs. Ska handla om förlossningen idag. Jag är bra mycket mer nervös nu över den andra än vad jag var för den första förlossningen!

Fyller 5 år idag!



Idag fyller familjens fyrbenta tjej 5 år! Tiden går fort! Hon har blivit lite grå om nosen, men har fortfarande valpsinnet kvar! Världens absolut goaste hund!  


Överraskningen blev:



Ja, gissa vad överraskningen var? Bio! Sambon kom och hämtade och så körde vi i till staden. Gick en sväng i affärerna först, sen in på den obligatoriska Mc Donalds. Köpte med lite gott att äta under filmen, vi var lite wild and crazy och köpte lite nyheter som vi inte provat förut. Tänk vilken risk vi tog! Riktiga äventyrare... För tänk om det hade varit jätte äckligt? Sambon hade omtänksamt bokat platserna absolut längst ut, för att jag enklare skulle ta mig till toaletten. Liten miss var att det blev på den sidan som inte var mot utgången!

Dock gick det bättre än förväntat att sitta så länge och gick bara iväg en gång. Tråkiga var ju att jag fick gå absolut längst fram, och någon mindre begåvad människa förvarade sin svarta väska mitt i gången istället för under stolen så jag höll på att trilla. Inte gjorde de något för att flytta sakerna heller. Så på vägen tillbaka när ett ben sträcktes ut som för att hindra mig blev jag fruktansvärt irriterad. Vände mig om, och se där. Vad är oddsen att sitta i samma bio salong som tre av sina gamla klasskamrater som satt där och flinade?

Än så länge går allt smidigt



När klockan ringde 7 imorse kände jag mest för att:
"Neeeeej- vill inte gå upp! Vill blunda!". Men upp kom jag, lillan med för den delen. Sambon åkte till jobbet och lillan kom iväg till dagis. Det har snöat ganska mycket under natten - 7 cm ungefär så lillan blev glad. Väl hemma så började jag baka. Känns lite udda numera att göra annat än frukost så tidigt. Medans jag stod där och malde mandel så mindes jag tillbaka på de restaurangkök man varit i vid den tiden och gjorde allt från att koka potatis till att göra såser. Och nu, några år senare står jag alltså och bakar en tårta klockan 8 på morgonen!

Sen har jag gjort mig i ordning, ni vet- al'a dejting style. Duscha, lukta gott. Göra de fluffiga lockarna raka med hjälp av den älskade platt tången. (Söker fortfarande efter anti - volym - produkter om någon undrar!) Kroppen insmord, ögonbrynen plockade, naglarna lackade och nu sitter jag med en ansiktsmask.

Ska snart ta och göra sista momentet på tårtan, som är sambons favorit, så ska den sedan få stå och vänta tills vi kommer hem ikväll! Ska försöka vila lite också, dock inte så länge. Ska till tandläkaren idag med så jag får mig en promenad med på köpet.

Hur har er dag sett ut än så länge?

Alla hjärtans dag!




Vad ska ni göra idag, något speciellt för alla hjärtans dag?
Själv har jag iiiingen aning! För det är en överraskning! Eftersom bilens fläkt gått sönder så trodde jag vi skulle ha samma möjlighet som vi hade på vår 5 års dag- då hunden fick åka in akut till veterinären... Alltså inte något särskilt. Men igår kom sambon hem och det första han gjorde var att gå till lillan i vardagsrummet och pratade lite. Min nyfiken väcktes när lillan skrattade triumferande och sa:

"Mamma får inget veta!"   Veta vadå? Varför får inte jag veta? Hallå!

N: Imorgon behöver du inte hämta lillan på dagis.
Jag: Nehej? Vill farmor ha henne?
N: Ja, så du kan säga till på dagis att farmor hämtar. Och att hon är ledig på onsdag.
Jag: ? Ska hon sova över då alltså?
N: Ja. Och sen så ska du möta mig i stan på eftermiddagen imorgon...

Sen flinade han stort. Så något är på gång. Allt jag kommer på är saker jag numera inte kan göra. Typ gå till frisören och färga håret... Får inte gå på massage...  Kan ju inte vara alltför fysisk heller. Jag har verkligen ingen aning! Men det spelar nog faktiskt inte den minsta roll vad vi gör, ska bli skönt att bara hitta på något- bara vi två! Eftersom lillan då alltså är borta idag så fick hon sina paket redan igår. Gömde ett i köket, i vårt rum fanns denna asken med två små paket i (3 i 1), i badrummet samt i hennes rum. Hon blev jätte glad!


Glittrigt barn



Vi är en ganska kreativ och aktiv familj. I hallen ligger allt från fotbollar, basketbollar, innebandyklubba och skidor etc och i köket finns allt från penslar till mängder med bakningstillbehör. I vardagsrumshyllorna trängs allt från böcker till massor av pysselgrejor och färger i olika former. Senaste aktiviteten syns nu lite överallt i lägenheten. Golven, handfaten, på hunden... Jo... Glitter! Mängder av små glitter korn blandat med glitter lim.

Lite mer att städa, men det gör absolut ingenting. Så länge det håller sig från maten så är det mesta från den kreativa världen helt okej.

Inte okej!



På allvar, detta är inte helt okej. Råkade putta till asken från skrivbordet - endast två satt kvar! Får väl vara tacksam att soffan stod emot så inte allt spriddes över hela golvet! Det var bara att plocka ihop och sortera igen. För övrigt så ska jag köpa en ny verktygslåda - med hänglås! Min sambo är inte särskilt händig, men gör sina försök ibland. Och rotar runt allt! Tänkte börja med hallen, så jag letade upp rätt skruvar. Tänkte om allt var klart så kunde det pusha på att leta upp slagborren. Men vad hittade jag inte? Jo, inga plugg! Inte så motiverad just nu om jag säger så.

Diabetes+ GP+ laktosintolernas

Fick just reda på att en äldre släkting nu har fått diagnosen diabetes. Hon är av den gamla stammen att det är en fika efter maten - eller vid besök, högtid eller liknande. Gärna några kakor till kaffet med andra ord- och just det att det är en så gammal vana kan vara svår att bryta... Hon erkänner själv att hon har en riktig söttand och lider verkligen av sötsuget. Misstänker starkt att nu när vissa saker är "förbjudna" blir extra åtråvärda... Till saken är att hon gjort en gastric bypass och är laktosintolerant om det har något med något att göra...

Det jag funderar på nu- då jag inte har någon koll alls på diabetes, är vad man kan göra... Vad ska man tänka på när man bakar diabetesvänligt, hur är det med typ honung och frukt och sådant?

Jag ska givetvis läsa runt lite överallt- men ALLA tips är välkomna! Någon som har diabetes eller lever med någon?

Sista dagen denna vecka då



Sliten. Trött. Som om det skulle vara någon nyhet! Hela familjen var till IKEA idag, och så har det fixats här hemma. Har fixat med lillans rum idag. Det har nu två nya bokhyllor, en stor tavla har skruvats upp och lite dold förvaring. Mat har handlats, lagats och ätits och godnattsagor är lästa.

Sitter nu och funderar på om jag ska sy på mer stenar på min skapelse eller inte. Fast ungar gillar väl när det är lite överdrivet glittrigt? Känns som det för hennes del inte gör något om jag syr på några fler. Funderar också på vart slagborren är, har starka misstankar på att den är längst in och längst ned i vår klädkammare. Får se om jag orkar med att köra live tetris imorgon. Köpte en vajer som ska upp i hallen. Apropå klädkammaren, vi har en ide på att göra det till ett kontor. Får åka till IKEA igen för inspiration tror jag.

Fotmålning



Mitt barn har en god portion fantasi med det mesta hon gör. Vi kan säga att det är efter mamma. Bra. Nu var det sagt.

Pysslig förmiddag



Nu är det dags för en välbehövlig liten paus. Har spenderat förmiddagen i sängen. Dock i vaket tillstånd, då jag nu dragit igång mitt projekt med tygerna jag visade för någon dag sedan. Så nu har det förberetts, mäts, klippts och sytts. Nästa steg är att sy en 2 meters lång kanal för hand.

Men det var själva förberedningen samt klippningen som behövts göras - nu när lillan inte är hemma. Har haft tanken att jag skulle ha börjat för flera kvällar sedan- men liten tjej har inte kunnat somna i tid. Hon ligger i sängen tidigt, men John Blund har visst haft svårt att finna sig. Och när han väl kommit till henne så har han passerat mig på vägen samtidigt, så det har inte blivit något gjort!

Bilden då? Jo, jag gjorde ett kap på Glitter igår. Ett par örhängen som egentligen kostar 139 kronor fick jag för ynka 22 kronor! Ska, när jag nu får tid, sitta och använda mig av tången och pilla upp stenarna. Sedan ska de sys på för hand som dekoration! Mycket bättre pris än det jag sett på Panduru!

Elskling...



Gjorde en bananasplitt en kväll. Och av chokladsåsen bildades ett e. Gick ut till sambon och visade glatt upp min (läs oavsiktliga) prestation...

Jag: Titta, jag gjorde ett e. Heeelt med flit...
N (låtsades vara misstänksam): Och Vem står e:t för då?
Jag: Ehhh... Elskling...?
N: Jag tror du reagerat för mycket på reklamen...

Elskling elpriser. Kanske. Min sambo gick inte på att hans flickvän var ett chokladssåsgeni. Suck.


I'm not fat!! I'm eating for two



Idag fick jag långväga besök av Lollo! Så vi tog oss några rundor i olika affärer. Började med second hand affären. Man hittar alltid roliga saker på sådana ställen. Som denna t shirt. Nästan så att jag köpte den. Nästan. Hade ju passat bra in, men den skulle nog varit för kort om magen. Sen gillar jag verkligen inte text på bröstet, men lite rolig var den ändå!

Åkte vidare och genomsökte Expert och Siba efter en present till N, men de var slut! Hittade lite annat dock, men inte till honom. Haft en jätte trevlig dag, flera timmar i jätte härlig sällskap. Precis det jag behövt!

Lollo: "- Får jag känna på magen? Det var 5 år sist!"



Gratis babybox




Om någon gravid råkat missa, så kan man få ett gratis paket från Pampers, med bla en blöjhink från Angelcare. Finns att beställa här. Får hämtas tidigast 3 månader före BF. Här i Karlstad kan man hämta dem från Babyproffsen på Ilanda och på Barnens Hus (vid Willy's på Wåxnäs).




Bröllopsplanerna är lite på is



Inte varit så mycket bröllop här i bloggen på ett tag. Det är för att det varit så mycket annat. Datum har vi inte satt något, men det kommer ske innan jag fyller 25 år. Alltid något att gå efter... Saken är den är att jag vägrar vara gravid och helst inte vara ammande heller när vi gifter oss.

Sen så funderar vi på om vi bara ska göra det borgligt, och så fest efteråt- vi är ju inte direkt stammisar i kyrkan. Och jag vill ju i vilket fall inte ha någon marängklänning eller Hollywooddeluxe bröllop ändå. Och då familjesituationen runt omkring lite känslig nu, funderar vi till och med på att strunta i festen och lägga krutet på en lång smekmånad utomlands istället. Men, har ju mer än ett år kvar innan "deadline", så tid finns det. Saker och ting löser sig ju ändå. Men det är ju alltid kul att kika runt och man kan ju alltid snappa upp lite från tidningar etc.

Har ni några bröllopsplaner?

Vecka 29



Jahopp, ultraljudet och barnmorskan räknar visst olika. Enligt BM går jag alltså in i vecka 29 idag, och inte imorgon, som vi tidigare räknat. Men men. Går inte in allt för hårt med just det där med att räkna. Jag vet BF datumet, och inte ens det är ju säkert. Barnet kommer när det kommer men man vet något sånär.

Var in på labb innan, och alla prover och allt sådant har visat sig vara bra. Skönt! Har till och med ett överskott av järn, för första gången i mitt liv typ. Har alltid haft för lågt och fått äta tillskott. Hjärtat lät bra, lillan var ju som tidigare nämnt med och lyssnade. Enligt mätningarna ligger lillkillen lite över standardlinjen men inom "normal" kurvan- och han verkar hålla sig i sin kurva! Han verkar bli en stor bebis, precis som en storasyster!

När jag ändå är inne på vikt, så har jag nu lyckats gått upp 6 kilo totalt! Grattis till mig! Tack.

En fartfylld ledig dag

Idag var både lillan och sambon lediga från sitt. Vi var till barnmorskan nämligen till barnmorskan! Som lillan har väntat! Nu fick hon äntligen lyssna på lillebrors hjärta! Barn får ju inte följa med på ultraljud och förra gången ville vi lyssna först så att allt var okej. Och det var det så nu ska hon få följa med. Hon frågade igår om:


Lillan:
Ska vi ta ut honom då?


Efter så åkte vi till Barnens hus och Toys R Us
, och åt även hamburgare meny till lunch. Sen fick lillan åka till svärmor och vi var på föräldrakurs. Det är egentligen mer inriktat för första gångs föräldrar, en just för att jag nu är väldigt lokaliserad på hemmaplan så kunde det vara en bra ide om att lära känna lite gravida här på området. Känns ju lite ensamt om man säger så (trots Linn). Men det var tyvärr ingen på närområdet ändå, men det blir nog kul ändå!


Sambon fick även gå iväg mitt i,
till sitt läkarbesök, tur att vi ändå var på vårdcentralen. Knäna spökar lite, så han har fått två mediciner och väntar nu på remiss för röntgen.


Ringt till BRIVA i Linköping både igår och idag också,
men inga läkare var där vid båda dagarna så de ska ringa upp oss. Så får vi se hur det går med lillans händer. Sköterskan trodde dock att vi lär få åka ned. Lillan har klagat att händerna har börjat göra ont och det ser lite spänt ut, sköterskan sa något om att hon nu är i en växtfas och händerna kanske inte hänger med. Men, vi får se när det ringer upp.

Lindex babykläder



Jag måste hej, jag måste hej, jag måste heeeejda mig...
Precis som Broberg sjöng, fast inte över tjusiga tjejer utan för tjusiga babykläder... Här är lite önskningar från lindex sortimentet. Älskar setet. Tänkte visa er något som jag och sambon kalla tre-stegs-bodyn. De är hur smidiga som helst, och jag kommer försöka köpa så mycket sådana i framtiden, då man slipper dra dem över huvudet! Mycket enklare att ta av när blöjan har läckt! Eller när man får byta pga mat/ spya/ dregel. Ibland ska det ju gå fort, att inte väcka bebisen.

Men, måste erkänna att den svarta bodyn redan finns i babylådan här hemma... Även om den inte är tre-steg.

Tisdagsfördriv



Dagen blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Åkte in till stan för ett möte, men då hade jag visst skrivit fel i kalendern, jag trodde det var kl 13 men det var kl 15. Och jag kunde inte så sent för att jag skulle hämta på dagis. Suck! Men vi ombokade till nästa vecka. Spatserade runt några timmar i diverse butiker - lär straffa sig i natt men får passa på när jag för en gång skull är i stan. Kikade in på Ohlssons tyger och fick med mig lite hem.

Med tanke på att vissa dagar är väldigt stilla så behöver jag sysselsätta mig med något, och böckerna tar slut så himla fort! De dagarna jag brukar ha ro att läsa , så brukar det i regel vara 2 böcker utlästa per dag. Väl inne i stan så insåg jag också att mobilen var kvar glömd hemma, vilket i princip aldrig hända. Konstigt det kändes! Kan ju snacka  om beroende… Sen var jag inte helt 100 med om den verkligen var hemma så jag ju mest och funderade på om jag hade glömt eller tappat den. Hade tänkt och kolla när en kompis skulle vara i stan för en evt fika men så blev ju inte fallet då!

Ur barnamun

Lillan åt en banan… Som det visade sig ha en mindre brun fläck på sig:

S- Den är bruuuuuuuun…
N- Men ät inte det då…
S- Pappa? Äter du bruna saker?






Emmaljunga Smart Duo Combi med tillbehör




Nu är det bestämt! Efter ett tags letande har det nu slagits fast vilken barnvagn vi ska ha. Blev en Emmaljunga! Vi var till Babyproffsen i torsdags. Så denna barnvagn som ni ser på bilden fick det bli. Stor och rymlig hårdlift första tiden och sedan byter man när barnet bli äldre. Fick nästan som jag ville: stor, stabil, rejäl broms, hård korg under och med fyra stora raka hjul! Fick dock ge mig på en punkt, då det bara fanns med luftdäck - annars behövde man byta bromsen. Stort plus med att korgen under inte är i tyg, som vi haft på våra två senaste sulkys- de går sönder rätt lätt, och har man tungt i - typ en kasse med matvaror så kan det släpa i marken! Och säkerhetsnoja som jag har så är jag löjlig nöjd över de insydda reflexerna!

Och så blev det en quadrolift, som är smidigare ifall bebisen sover - så man bara kan lyfta upp allt utan att väcka honom. Blev även lite annat, som en matchande skötväska och så en ståbräda! Vet dock inte om den är som på bilden, då jag inte tittade ordentligt, men det var mest att visa de som inte vet vad en ståbräda är. Som alla nya moderna vagnar så kan man ändra på handtaget. Praktiskt när man åker buss, men lillan är jätteglad att kunna få köra lillebror! Helst hade hon velat ha en rosa barnvagn, men vi fick mötas på vägen så det får bli rosa filtar i istället.

Det som är bra med Babyproffsen, säkert hos andra med, är att man lämna handpenning (även betala) på vagnen, så hämtar man den när det närmar sig. Skönt att slippa ha den i hemmet eller i källaren - och de risker som är med sistnämnda. Också om det, peppar peppar, skulle hända något så har man inte köpt vagnen. 




Fria glada dagar



I torsdags var vi till babyproffsen och valde ut barnvagnen. Skönt att man har fått det gjort! Fredags blev det storhandling och lördagen så spenderades det några timmar på stadsbiblioteket. Sedan bjöd vi över svärfarföräldrarna på en sen middag och semlor. Och så spenderades det lång tid i telefonen med bästa vännen, och glada besked att hon inom ett år kommer med största säkerhet kommer flytta nedåt från Umeå! 

Idag så besökte vi svärfarmors äldre syster, som visade sitt skolkort från ettan – år 1937! Hade även med oss lillans skolkort i en ram och så bjöd vi på semlor även idag. Har haft några jätte fina lugna dagar med sinnesro och tillsammans med människor man tycker om och fått saker gjorda som man gått och tänkt på. Underbart! Känner mig fri. Det kom även ganska mycket snö igår, för tredje gången här i Karlstad, så lillan har åkt skidor idag. Sen fick jag reda på att en kompis som faktiskt bor i närheten ska få sitt första barn i augusti! Jätte kul! Grattis Linn! Blir det hund och barnvagnspromenader framöver? 

Men nu, nu så blir det tacos!

Nu är det VI!

Vi har under ca två särskilda månader haft det tufft, inom vissa familjerelationer från bådas sidor, och även från vissa "vänner". Vet inte om det märkts här på bloggen, eller annars om man träffats. Men nu förra veckan kom det ett vägskäl. Vilken väg att gå? Sambon och jag har varit så trötta ändå in i märgen på vissa saker, och vi har fått ta så mycket skit som vi inte förtjänar. Varför vi inte lånar ut pengar längre, varför vi slutat besöka människor som aldrig besöker oss, varför vi valde att fira julafton som vi ville... Ja, ni kanske förstår hela spiralen...


Men nu, nog fick vara nog. Mycket tårar och grubblande men nu är beslutet gjort. Det är inte hos oss problemen ligger, och därav ska inte de problemen bli våra heller. Och jag känner mig så glad! Så mycket tyngd har lyfts från axlarna och hjärtat och jag kan äntligen känna glädje över vardagen, trots kroppens smärta. Skönt att slippa den psykiska smärtan nu! Och äntligen glädje över det lilla livet i magen och framtiden känns inte lika skrämmande och oviss längre.


Nu ser man människorna som verkligen är där för en, och nu får de stå i centrum- näst efter oss! Vi är prioritet nummer ett från och med nu, och kommer göra exakt det vi vill! Får se om jag skriver mer om detta, men nu ville jag bara få ur mig lite av allt, avstampet är nu gjort!

Uppdaterar

Min lillasyster har lokaliserats. Hon har befunnit sig ca 2.5 timmes bilresa bort. Just i detta nu är hon påväg hem. Efter nära en veckas frånvaro. Jag vet inte om jag "ska" känna mig glad och tacksam att hon är oskadd, då detta visst var ett "hålla sig borta frivilligt" upptåg. Jag tänker på all rädsla, oro, tårar, ångest och sömlöshet som allt detta skapat. Och inte enbart för hon har varit borta, utan också för att stressen av detta faktiskt kunde ha dragit igång förlossningen. Känner mig inte så glad ändå, nu när informationen sjunkigt in. Besviken, arg och främst trött.  Så mycket krafter bortslösat för "ingenting"! Sviken. Jag orkar inte.

Snälla lillasyster, kom hem!

Det ringde på porttelefonen, och det var polisen. Som undrade om de kunde komma in. Jag blev förvirrad, men tänkte att det kanske var att de skulle in någon annanstans i gången. Det ringer på dörren. De skulle alltså hit. Med min långsamma haltande takt hann jag tänka massa saker. Att det handlade om sambon, att det hade hänt någon olycka och något hemskt hänt honom då jag tidigare under dagen inte fått tag i honom. Jag öppnade, och de visade leg. Sa ingenting först, men de måste ha sett att jag inte förstod någonting. Då började de fråga, om jag hade en lillasyster vid namn N.

Lättnaden som först kom var obeskrivlig - att det inte gällde sambon men det försvann fort och 8 år av saknad och sorg efter min storebror slängdes rakt i ansiktet på mig. Helvete, inte en gång till! Inte mista ett syskon till! Men, det var inget dödsanbud, men oroande nog. Min 14 åriga lillasyster är försvunnen. Nu efterlyst och anmäld saknad sedan i lördags förmiddag! Idag är det onsdag. Den som vet något eller sett henne, hör av er!

Finns inte mycket jag kan göra, än att vänta. Och vila. Och hoppas på att oron och rädslan inte sätter igång någonting! Det har varit minst sagt stormig i vissa familjedelar runt vår lilla kärnfamilj, och jag känner att jag snart orkar mycket mer! Det och att kroppen inte mår bra är en oerhörd negativ spiral.

Så om du läser detta, älskade lillasyster, kom hem!

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0