Läkarbesök

 
Igår var vi på läkarbesök. Lite mer än 7 veckor och han väger nu 5320 gram och mäter 58 centimeter i längd och 40, 5 centimeter i huvudomfång! Tänk om en annan kunde få växa 7 centimeter på 7 veckor? Bara en omgång skulle sitta fint så man skulle bli något längre... Det är lite läskigt hur fort tiden går, det känns som det är allt för snart han kommer sitta som trulig tonåring vid köksbordet och bröla i sann målbrottsanda om något som han vill ha som enligt honom "livsviktigt" som nya fotbollsskor i storlek 45... 
 
Annars så var allting finfint med A, en stor och stark kille. (Varför får jag bara stora barn? Hade gärna fött en liten plutt strax under 3500 gram - så de kunde vara lite mer "bäbisar" en längre stund...) Han håller redan huvudet väldigt bra sedan några veckor och de berömde honom. Charmig var han minst sagt och slösade rikligt med leenden på de båda kvinnorna. Låter som värsta skrytet men jag bara återberättar. I detalj.
 
Enda vi ska tänka på att barn har lätt att ha en "favorit" sida som de lägger huvudet åt. A gillar att titta till vänster. Kan ha att göra med att vårt sovrumsfönster är åt det hållet när man ligger i sängen - och ljus är ju alltid högaktuellt för småttingar att titta på. Också det att vi står åt det hållet, med ännu ett fönster bakom en, när vi står vid skötbordet oftast. Så vi ska försöka tänka på att ibland stå så att han vrider huvudet åt andra hållet.
 
 


Kommentarer
L

Ja det om huvudvridningap sa de på föräldrautbildningen. Det är inget jag tänkt på alls men egentligen när man fick veta det så förstår man varför. Deras huvud är ju så mjukt! Fast det är nog inte helt lätt att tänka sig för..

Fin bebis!

2012-06-21 @ 10:35:38
Lilli Nyfiken - Nybliven tvåbarnsmama!

Sv L: Ja, de är mjuka, det är därför man ska ha kudde i säng och vagn och variera. Inte heller ha dem ex liggandes i babygym eller baby sitter för mycket. Just med litens vridning har det inte blivit något med ännu, men det är bra att de säger till så det inte hinner uppstå

2012-06-21 @ 11:59:33
URL: http://curiousme.blogg.se
vores mini

Hvor er han bare SÅ dejlig på de billeder <3 <3 <3

www.voresmini.blogspot.com

2012-06-28 @ 00:24:14
URL: http://www.voresmini.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0