Oförutsedda utgifter

 
Oväntade utgifter... Det är något vi svär över i vårt hushåll just nu. Ni som hängt med ett tag vet om att vi har ett "spöke". Saker går sönder titt som tätt eller bara helt enkelt slutar fungera. Jätte trist. Senast var det ju tvättmaskinen. Men nu, är en ny beställd och vi la till lite extra på expressfrakt, få den nya uppburen och att få det gamla bortforslad. Så den kommer på fredag! Så jag längtar! Det blev en sådan som jag pekade på, den som jag visade en bit av i ett tidigare inlägg som Lillan står framför.
 

Men, åter till min klagan... Imorse kom nämligen sambon ut för att åka till jobbet. Och sedär. Punktering. Vid bytet upptäckte vi att det var en jätte knepig slitning på ett ställe - såpass mycket att om vi blivit stoppade av polisen för kontroll inte hade fått godkänt! Vet ej heller varför det var en punktering, däcket hade inget hål eller spik eller liknande i, vilket är irriterande. Hur som helst, reservdäcket åkte på och åkte till närmaste verkstad. Så, nu är vi fyra nya däck rikare och en halv månadslön fattigare. Märk ironin.

 

Så sjukt glad över den sparade bufferten vi har, men den har dock minskat drastiskt. Över en hel heltidsmånadslön har gått åt under den senaste månaden på bara bil och tvättmaskin! Helt sjukt. Och det senaste halvåret har det ju varit en ny bärbar dator och veterinärräkning etc. som tuggat på sparkontot, så det känns ju sådär kul.

 

Nej, nog gnällt om det. Ska försöka släppa det och bara vara glad att vi faktiskt har ett sparkonto, vete katten hur det skulle gått annars. Jag och sambon är allergiska mot avbetalningar och betalar hellre allt på en gång. Nu har vi nya däck och snart en ny tvättmaskin, alltid något.

 Kommentarer
Caroline

Oväntade utgifter är aldrig någon hit! Vår bil har också bråkat (förslitningsskador), men kom peppar peppar(!) lindrigt undan.

Tack! Ja bröllopspresenten uppskattades. Den skiljde sig lite från alla fina fat och skålar. :-)

Hoppas att ni får en fin dag och att de oväntatde utgifterna har gjort sitt. /Caroline

Svar: Ja, det hoppas verkligen jag med!
Lilli

2012-06-28 @ 11:41:28
URL: http://lyckaochhem.blogspot.com
L

Vår Micro brann häromdagen..

Och btw, allergi mot avbetalning finns även i vårt hushåll.

Svar: Sådant är sååå trist
Lilli

2012-06-28 @ 18:42:09


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0