Kokos mums

4 ½ dl socker

1 dl florsocker

1 äggvita

1 ½ dl kallt vatten

 

(Rör ihop )

 

1 ½ msk gelatinpulver

1 ½ dl kokande vatten

 

Koka upp en mindre mängd vatten i ex vatten kokare.

Måtta upp och häll i lite i taget.

Lös upp pulvret i vattnet.

Låt svalna något.

(akta näsan, luktar illa!)

 

Häll i under gående vispning i en tunn stråle.

När allt är i så ska det vispas i 30 minuter.

 


Här använder du helst en hushållas assistent.

Den har en riktigt stor behållare och stor ballong visp.


 


Under tiden det vispas så tar du en mindre djup plåt- Ca en halv bakplåt i storlek.

 

Lägg över ett bakplåts papper och vik in i kanterna.

Lägg något tungt i hörnen så länge.

Blanda kakao + obo'y och sikta över den nu ned tyngda pappret.

Strö över kokos.

 

När det är färdigvispat så tar du en slickepott och klicka över.

Rör inte runt, utan klicka tätt efter varandra.

Då riskerar du inte att få kokos i mitten.



Jämna till när allt är i.

Sikta mer pulverblandning och strö över kokos ovanpå.

In i kyl och låt stelna till.

Sedan skär du i passande bitar.

 

Pillra loss kanterna lite, och ta upp bitarna efter varandra.
Doppa kanterna i mer garnityr.




Förvara i återförslutna lådor i kylen.




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0