"Pralinen"

Hallå där, varför har ni inte påmint mig om mitt experiment?
Nej då, ska inte beskylla er. Har haft så mycket i huvudet just de här dagarna!

Jag värmde upp 3/4 dl grädde till jämt under kokpunkten.
Bryt i bitar 100 gram choklad. Öppna inte förpackningen, utan bryt inuti.
Ta av från plattan och ta i chokladen.
Låt smälta in och vispa slätt. Se till att vispa kanterna i kastrullen så inte chokladen fastnar i någon "luftficka."
Kyl i några timmar.

Sen gör ni som på bilden.
Lägg upp ischokladformar på ett bakplåtspapper (onödigt att spilla)
Sen tar ni ett annat och ritar cirklar.
Ta hjälp av en enkrona. De är en bra storlek som passar ovanpå formen.
Dessa blir mallar till locken till min "pralin"



Du kan ju göra på locken på frihand också om du vill.
När du gjort dina cirklar, vänd pappret upp och ned på en ny plåt.




Smält choklad( i vatten bad eller i micron, själv fördrar jag överlägset vattenbad!)
Själv jag äger faktiskt en chokladsmältarmaskin.
Får visa er den vid ett senare tillfälle.
Det var inte så lätt att ta en bild här då jag var själv. Lite kladdigt. Men det får i stå ut med.
Skeda i lite choklad. Vill ni kan ni vippa chokladen fram och tillbaka.
Eller ta en pensel. Själv saknade jag en pensel så jag tog skaftet på en träsked.





Viktiga här är att ni täcker kanter och botten!





Efter här så orkade jag inte krångla med chokladiga fingrar med en stor system kamera.
Ta smält choklad och gör tunna lock.
Använd sked, eller pensel här med.
Jag använde mitt skaft här med.
Tänk på att vara hyfsat snabba.
Gör tunna lock.

Kyl av både ska och lock. Fördel nu på vintern- bara ut på balkongen!

Skeda i fyllningen när den har stelnat.
Försök inte ta ur skalen ur formarna innan detta moment, de går så lätt sönder.
Med fyllning i blir de stabilare!

När fyllningen väl är i, kan du ta i övrig smaksättning.




Förslag: Kokos, lite kaffe, plokagris kross, hackade nötter eller vad ni nu vill.





Tryck till locken, och låt stelna lite.

Ta försiktigt av pappret, och vänd upp och ned.






Garnera med att ringla lite mörk smält choklad, pudra kakao eller florsocker ovanpå.
Eller stoppa i munnen så fort som möjligt utan att titta på den!

(Ni kan ju skippa locken, och äta dem som de är!)



Kommentarer
sandra nensen

Duktig du är :)

2010-12-22 @ 18:23:06
URL: http://sandranensen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0