Ischoklad
Vem har sagt att man inte kan fortsätta göra julgodis efter dagen D den 24?
Någon har kanske liksom jag många sittningar och besök, som även sker efter julafton.
Sen kan man ju göra det bara för att det är gott också!
Ischoklad ser jag dock vintergodis, som man kan kalla det.
Jag gjorde en liten sats här. Man gör dem med ca 50/50.
100 g kokosfett
100 g choklad
Jag brukar droppa i några bitar till, typ 125 g- men inte mer, det blir lätt en slags mjölig känsla i munnen. Och blir det för mycket kokosfett så får man en lite otäck bismak i munnen.
Smält kokosfettet i en mindre kastrull, inte koka.
Bryt chokladen och rör slätt.
Som ni ser på bilden här, är det viktigt att vispa i sidorna på kastrullen, där små chokladfickor kan gömma sig.
För enkelhetens skull, dock mer disk, så häller ni i kastrullens innehåll i någon bunke med pip
Här har jag min fenomenala citruspress!
Häll i ischoklad formar, som står på ett bakplåtspapper. Ni vet- ifall eventuellt spill.
Syns det att min dotter hjälpt till att ställa upp dem?
Tips 1: Att variera lite kan ni ha i hackade nötter eller russin. Eller vad nu fantasin sätter stopp för.
Tips 2: Detta är bra att göra då barnens chokladkalendrar nu är helt slut, så tar man bara bort kartongen, och vips, så har ni roliga formar.
Obs! Diska först!