Svarta & röda vinbärs gelé



Sambon beställde gelé, och bäst gillar han en blandning mellan svarta och röda vinbär. Så jag kokade sonika saft med 50/50 (ja, lite mer röda vinbär). Detta är busenkelt om man väl är igång med saftkok

Sättet när man kokar gelé och saft så är det nästintill lika. Man följer alla moment fram tills dess sockret ska i efter  den avrunna vätskan. Då tar man ut den mängd råsaft i en ny kastrull och har lika delar gelésocker som saft. Här tog jag 4 dl saft och 4 dl socker. Vispa runt och koka upp. Koka i 1/2 minut. 

Se till att ha dina bunkar och lock väldiskade och varma innan koket är klart! Stelningsprocessen börjar fort, så du får sila vätskan innan den hälls ned i burken om den fått stå något för länge.







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0