Ängebäcks jordgubbsfältIdag har vi spenderat några timmar och plockat jordgubbar. Själva grejen var inte för att få mycket jordgubbar, utan att ha en fin dag. Och det hade vi verkligen!

Lillan tyckte det var jätte roligt, och hon var så duktig! Jämför man med andra ungar, som proppade i sig allt och inte hade något i sina skålar, så åt hon bara lite och hade sin skål välfylld. Hon rensade dem till och med på plats! Att spara det gröna är ju bättre för jordgubbarna om de ska stå sig, men som i vårat fall bara skulle hem och tas reda på direkt, så sparade hon mig detta moment. Sötnos. Hon började äta mer på slutet och hela hon såg ut som en jordgubbe!

Medans jag plockade på så plockade N lite i sin skål, bara för att börja äta direkt ur sin skål sedan tills dem var tom igen. Det kanske inte ser ut att vara så mycket i skålarna, men desto mer låg det i magarna!En sällskaplig katt kom ut till oss på fältet, som stannade en stund. Den gick sedan bort till våra saker som låg på fältet och vaktade dem. De hade även killingar och hönor brevid gungorna. Barnen var glada.Ytterst rymningsbenägen killing, som var halvägs ut detta stänsel. N fick försöka att få tillbaka den, då den lyckats komma igenom till hälften - så bakbenen var i hagen och frambenen i det fria. Det gick tillslut.

Efter att vi hade betalat så blev det fika. En glass slank ned. Att åka iväg till ett självplock var ett av mina mål denna sommar. I alla fall en gång. Får försöka komma ut några fler gånger. Om man kan, så tycker jag verkligen att man ska göra det här, åtminstonde en gång per sommar. Roligt för barn, om inte annat!Kommentarer
sandra nensen

åh så mysigt

2011-07-10 @ 22:19:07
URL: http://sandranensen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0