Dagen


Idag har jag och lillan varit inne i staden.
Jag som trodde att hon skulle bli glad, det var hon ioför sig en stund, men hon somnade. Var upp på arbetsförmedlingen. Även om jag har jobb så är det trots allt en tim anställning. Och jag vägrar chansa på att det blir en solig sommar, då räkningar fortfarande ska betalas även om det så regnar hela sommaren. Sen vill jag kunna unna våran familj resor och fina saker om jag känner för det och äta precis vad jag vill. Man får vara realistisk här i världen, vägrar att gå på bidrag för att jag vet att jag kan arbeta. Jag är bra på att arbeta. Jag har arbetat sedan jag var 16 år.

Vad som helt fallit ur tankarna var att det var andra som också slutat skolan samma dagar som jag gjorde. Alla studenter! När jag efter en tids köande fick prata med någon så berättade hon att de till och med hade ett namn på hela dagen, studentmåndag. Jag har varit på arbetsförmedlingen bara en gång, när jag just tagit studenten. Jag hade jobb, som nu, en timanställning. Mina klasskompisar skulle dit och drog med mig. Jag gick aldrig dit igen. Jag hade tre arbeten att välja på den sommaren, och valde ett som gav mig mer än heltid i timmar.

Hur som helst, jag blev rådd att komma de närmaste dagarna istället- då hysterin lagt sig lite. Vi gick till Roffe's och tog en p
annbiff med hemlagat potatismos, brunsås & lingon och gick till museiparken och åt. Sen matade vi fiskar med småsten. Lillan försökte övertyga mig om att fiskarna var jätte hungriga och ville äta sten… Gick lite i affärer och fick med mig en långklänning hem. Måste bara säga att jag älskar att affärerna börjat sälja massa långklänningar då jag letat i flera år efter sådana! Blev lite chockad att storleken XS satt bäst! Hittade den på lindex för ynka 299 kronor. En födelsedagspresent till mig från mig kan man kalla det.


Avrundade dagen
med att möta upp N och så tog hela familjen lite glass på Melkers uteserveringen. Mumma!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0