Pyssla en egen ljuslykta - barnvänligt!Ett av världens enklaste, snabbaste och effektfullaste pyssel du kan göra med barn!
Varje kväll så tänder vi ljus när vi läser godnattsagorna. Har haft blockljus ett tag nu, så tänkte variera lite. Det är ju lite roligare med saker man gjort själv, särskilt i barnaålder. Du behöver:


En genomskinlig större burk
Skollim
Penslar
Paljetter
Glitter
Papper evt kartongbit

Ljus
(evt bokmärken)


Ta en rengjord burk, typ ur diskad syltburk, gärna något modell större. Och gärna även ett tillhörande lock, så kan man använda burken till annat än just ljuslykta också. Ställ den på en kartongbit eller ett papper, så man kan rotera utan att behöva kladda på ytan med burken. Måla på ett rejält lager lim, inte för mycket så det rinner eller att paljetterna glider men inte för lite då det torkar relativt fort- så ta och måla en sida i taget. Börja sätta på paljetter (eller varför inte bokmärken) och sist strö på glitter. Låt torka. Skollimmet blir genomskinligt när det väl torkat, och man kan måla på lite extra över på de ställen som missats eller om man vill fortsätta ha på mer paljetter och glitter!

Lillan pysslade på som jag visade henne, hennes pappa kom hem mitt i och hjälpte till eftersom limmet torkade fort. Så vi satt där alla tre vid hennes bord och pysslade. Ställde undan den och hon undrade fortfarande vad vi skulle ha den till. Så när far och dotter stod och borstade tänderna så gick jag in och tände ett doftljus i och släckte ned. Hon fick blunda för att sedan sitta i sängen och få sin "överraskning". Hon flämtade till:

"Åh, vad vackert! Den är underbar!"

Hon var så stolt, och hon tackade oss flera gånger för att vi gjorde den. Goaste ungen! Så enkelt, så lite tid med gjort med kärlek!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0