Saftigt bröd med Morot & Äpple
Mycket enkelt och nästan löjligt saftigt bröd! Själv tog jag direkt i degen i formarna för en mer rustikt utseende.
3 dl vatten
25 gram jäst
2 msk olja
1- 1 ½ tsk salt
½ tsk socker
5 msk krossade linfrön
2 dl rivna morötter
1 dl rivet äpple
4 dl rågmjöl
4 dl vetemjöl
Börja med att riva morötter och äpple så det är gjort. Lös upp jästen med lite av vattnet. Häll på resterande vatten och rör i med resten utom mjölet och rör jämt. Tippa i lite mjöl i taget. Arbeta ordentligt, gärna med degkrokar. Jäs under bakduk 40-45 minuter. Stjälp upp i en bröad form, och jäs under duk ytterligare 25 minuter. Grädda i 200 grader i ca 40- 45 minuter.
