Varför man inte ska lyssna på sitt begär, utan bara dra ett täcke över huvudet...

 

Idag åkte far och dotter till det nya badhuset här i Karlstad, som nyligen öppnade. Jag och Liten stannade hemma, jag har precis ammat mig igenom några dagar av smärtsam mjölkstockning och då vi inte visste något om temperaturen då avstod från att följa med. Kristinehamns badhus resulterade i att både mina och dotterns läppar blev blåa av kylan, så jag tänkte inte riskera något igen! Och med tanke på hur mycket sambon varit borta och då dottern vi har är urtypen utav "pappas flicka" så fick de en dag för sig själva!

 

Jag och Liten tog det lugnt. Han somnade och jag började och avslutade en bok. Sen så lockade chokladdemonen i mig ut mig på en lång promenad med barnvagn och hund. Jag var ju bara tvungen att testa några bitar av de italienska läckerheterna jag såg igår... Kanske en... Eller... Två... Eller ett gäng... Tanken på dem släppte liksom aldrig! Och köpa några tvålar till presenter. Så började det krångla. Hittade inte lurarna så jag kunde lyssna på Spotify i mobilen. Hittade inte vattenflaskan. Men gick ändå, kunde ju ha högtalarfunktionen på. Solen lyste och det var varmare än jag trott - och jag var ruskigt nöjd över min ambition över långpromenaden och gick lite kringelkrokigt för att beundra lite trädgårdar och villor. Gick rätt bra tills vi kom till Klarälven, då solen försvann och tog värmen med sig -  vinden tilltog så musiken knappt hördes. När jag kommit en bit började jag fundera på om verkligen varit på toaletten eller inte. Det hela slutade med att jag tänkte så mycket på det att jag sonika blev jätte kissnödig. Och jag bannade mig själv för att jag hade hunden med, då jag inte kunde gå in någonstans själv.

 

Några samtal och smsförfrågningar efter om någon kanske skulle befinna sig i stan tog jag beslutet att besöka toaletten vid teatern på vägen hem istället. Efter det blev jag väldigt nöjd med mig själv och ökade på stegen. Kom till torget, och ja - där stod karusellerna. Men inte ett enda av de marknadsstånden som jag ville besöka! INGA CHOKLADKAKOR! Jag hade just gått i över 1 timme, varav minst 45 minuterna i allt annat än bekvämt tillstånd för att finna... Ingenting! Molnen hotade att öppna sig, kylan bet och frustrationen över att jag inte fått stilla min nyfikenhet och chokladabstinens som grott och växt sedan igår - pyrde mitt goda humör till ett flammande kinkighet som brukligt hittas när min dotter inte sovit middag... Eller inte ätit middag... Och jag hade inte gjort något utav de två alternativen heller! Det som hade börjat så bra...

 

Men gaskade upp mig, beslutet om min nödlösning på min något brådskande situation hade nämligen gett placeboeffekt samt att enda bussen som stod inne på torget visade sig vara rätt buss ända hem, stod så lägligt och väntade med all sin värme och nolltolerans mot snålblåst och regndroppar gjorde att vi sonika åkte bussen hem och skippade promenaden hem. Började göra upp en mental lista om vad som skulle göras när jag kom hem: Toalett, en rad choklad, dricka vatten och sen lägga oss och sova. Det sistnämnda var jag väldigt säker på då Liten varit vaken exakt hela tiden, men ändå inte gjort ifrån sig ett ljud högre än en jollring. Han hade varit mycket nöjd och glad, bitit lite på sina fingrar så jag misstänkte starkt att han skulle somna så fort han fått i sig lite mjölk. Men... Alltid ett men... Såfort jag slagit igen badrumsdörren om mig hör jag ytterdörren istället öppnas... Och in kommer en exalterad nybadad 4 åring som inte alls vill ligga still i en säng och vara tyst - utan istället berätta aaaaaaaallt om sitt badäventyr...

 

Ni vet det där tillståndet av lycka och glädje man ibland känner- och man inte kan sluta upp med att le? Jag kände ingenting av det!

 

 

 

I N G E N T I N G !

 

 

 

 

 
 
 
 


Kommentarer
Malin

Haha vad rolig du är ibland vännen! :-)

Svar: Kul att det roade någon ;)
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2012-09-16 @ 22:43:55
URL: http://mammamaliin.blogg.se/a
Linn

Då vet jag varför du tog bussen :-P

2012-09-17 @ 10:11:58
Bea

Tittar in och säger hej :)

2012-09-17 @ 10:29:03
URL: http://beaviktoria.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0