Syskonfotograferingen

 
 
 
Så, då var syskonfotograferingen klar för idag. Tog strax över 2 timmar, och jag har nu gjort en första gallring vilket lämnade mig med 285 bilder. Dock så kommer jag inte göra någon bildbearbetning med denna förens nästa vecka, efter vår roadtripssemester. Jag är ju som några av er kanske vet en aningens petig (pedant, kontrollfreak, kräsen osv) så jag ska fortsätta med förra barnfotograferingen. 6 dagar med fotboll kom ju emellan, så nu vill jag ha klart dem! Flickan hade märken kvar efter vattkopporna och föräldrarna ville ha bort dem. Så det tar sin lilla tid...
 
Åter till dagens fotografering då. Två lintottar, minsta på 1 ½ år och så 1 år äldre storebrorsan. Så inte nog med att de var två, utan båda kunde springa...  Tjohej... Men båda föräldrarna var med, så jag kunde fokusera mer på fotograferingen. För det behövdes! Att ha koll på två ansiktsmimik för att inte missa "den bilden" var allt en prövning. Också när de ställdes vid varandra var lite svårt. En log andra blundade. Den andra tittade i kameran och första tittade bort. Och så fortsatte det! Blev inte så mycket "klassiskt korrekt porträtt", men i den åldern är det svårt - det vet jag av egen erfarenhet med mina egna barn. Allt annat är intressant, och något försmå det hela med att "sitta still" om man säger det kortfattat.
 
Just nu är jag ganska slut. Men det känns rätt bra ändå. Några myggbett fattigare kunde ju önskas, men har en del nya erfarenhet att pränta ned i min utvärdering senare...
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Linda

Är så tacksam över det jobb du gjorde idag! Vet redan nu att bilderna kommer vara sååååå vackra! Ska bli så kul att se dom när allt är klart:). Tack så mycket!

Svar: haha prestationsångest jag fick nu :p
Lilli Nyfiken - Nybliven fru, småbarnsmama och blivande fotograf!

2013-08-07 @ 22:08:24
URL: http://astralia.blogg.se
Tessan

Åhhh vad du kämpar...du behöver inte vara så petig för vår skull ;-) Ta bort prickarna på de bästa korten som du kan komma att använda i framtiden. Men för oss är sommaren 2013 sommaren då lilla C såg ut som en prickigkorv ;-)
Jag älskar de tre smakprovsbilderna!!!! Kortet på mig & lilla C har jag som bakgrundsbild på min mobil <3

2013-08-08 @ 00:00:44
Musqot

Vad spännande! Fina bilder!!

Svar: Tack så mycket :)
Lilli Nyfiken - Nybliven fru, småbarnsmama och blivande fotograf!

2013-08-08 @ 10:01:13
URL: http://www.musqotdesign.se
Emma-Alla goda ting

Förstår att syskonfotografering verkligen är en utmaning, speciellt då de är så små! Har i tre månader försökt ta ett litet kort på våra men misslyckats totalt. All cred till dig!

Svar: Tackar, det är inte bara jag då haha
Lilli Nyfiken - Nybliven fru, småbarnsmama och blivande fotograf!

2013-08-09 @ 00:59:29
URL: http://emma-allagodating.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0