"Min frukt" från Nestlé - Buzzador!

 
 
 
Okej, den översta lådan är mammas mellanmål... Att vara vuxen har sina fördelar... 
 
 
För en tid sedan gick jag hem en låda från Buzzador med 20 stycken "Min frukt" ifrån Nestlé. 10 stycken päron/äpple och 20 stycken äpple/ jordgubb /banan. Några har delats ut och några har vi behållit själva. Hela familjen har provsmakat och den gröna päron / äpple har varit den stora favoriten. Den röda kanske skulle ha varit bättre om det inte innehållit banan? Jag kan inte riktigt med banan i barnmat, men det brukar vara med i det mesta - gröt, välling, puréer. Lillan gillade inte heller det, ens när hon var bebis själv. Inte sambon heller. Hans bebistid vet jag visserligen ingenting om - men han gillade den inte alls nu. Färgen på den röda var inte så aptitlig heller -brunaktig. Men sådana är vi. Litens ena gudmor var här och matade honom, och fick själv smaka på de båda sorterna då hennes Lilla snart kommer börja äta vanlig mat. Hon älskade däremot den röda, och undrade om den fanns i affärerna redan. Så. Smaken är som baken. Ni får prova själva... 
 
 
 
 
 
Så vad vi tycker om denna produkten då förutom de uppenbara fördelarna som 100 % ekologisk frukt, och då inget tillsatt socker: 
 
Konsistensen: Min lille kille är något girig så trycker han gärna in så mycket av det som han fått framför sig som han får ta av själv, oavsett om det är bröd, ost eller frukt. Alltihop ska på kortast möjliga tid tryckas in i munnen. Tänk hamster. Glupskt. Strunt samma om han sätter alltihop i halsen, för tänk om någon tar maten för honom? Så kommer här ett fruktmellanmål som han faktisk kan äta själv ur, ännu med viss övervakning visserligen, och jag behöver inte tänka på att han sätter något i halsen, ingenting som fastnar iallafall! Har inte heller upplevt samma kladdexplosion som jag märkt hänt när han får tag i skeden med mat på. Slippa efterföljande schamponering gillas starkt. 
 
 
 
 
 
 
Påsförpackningen: Även om glasburkarna som annars vanligtvis innehåller barnmat är bra att ha i efterhand när man diskat ur dem, så är de absolut inte smidiga att ha i väskan. Visst, denna förpackning kan visserligen gå sönder och läcka ut likt glasburkarna, men man slipper glassplittret! Och jag har krossat ett antal matburkar, och alla har de haft mat i sig tyvärr, och det är ingenting jag vill ha i skötväskan! Stort plus är att man slipper ha med en sked. 
 
Utformningen: Jag var i början ganska skeptisk till den stora korken men den verkar vara tillräckligt stor för att barnet, Gud förbjude, skulle få tag i den och då inte sätta i halsen. Sen går det att skruva på den igen och då försluta den igen. Jag har även använt "Min frukt" till att variera gröten med ibland, och då kanske bara använt hälften av vad som är i förpackningen. Klickar då ut på sked / tallrik och så kan man ställa in resten i kylen utan att behöva extra disk. med burk så behöver man ju en ren sked som inte har gröt / saliv ( = bakterier) när man tar upp nytt igen. 
 
 
 
 
 
 
"Min frukt" VS färsk frukt: Priset ska vara på ca 13 kronor, vilket kan tyckas vara dyrt jämfört mängden som man får till samma pris när man köper vanlig frukt men jag tycker det kan vara klart värt när man tänker på fördelarna som att:
 
1) Inte ha färsk frukt liggandes i skötväskan - har själv glömt min beskärdade del av frukter som virat in sig i något hörn i en body eller så i skötväskan... Resten av de historierna kan ni tänka ut själva, även om merparten av gångerna faktiskt slutade lyckliga bortsett att vi slängde frukten i sig... Påsen har mycket bättre långbarhet.
2) För att inte tala om klämskadade frukter, läckande clementiner eller bruna bananer...
3) Man behöver inte ha diverse bestick såsom kniv och sked och deras eventuella förpackningar för att de inte ska vara smutsiga med sig = noll disk! Ju mindre disk desto gladare mamma...
4) Inga skal eller kärnhus att ta reda på, visst förpackningen ska slängas rätt den också, men det andra möglar och drar till sig ex bananflugor. 
 
5) Och äter igen, man slipper den där läskiga delen att sitt barn sätta i halsen. Visst, ungarna ska lära sig att tugga etc etc bla bla bla men helt ärligt - jag slipper gärna det åtminstone under mellanmålen... 
 
Köpa igen? Så om jag ändå i första hand lagar och hellre använder helt vanlig färsk frukt i sin naturella form, så är det här en utmärkt alternativ när man är på språng. Kommer absolut köpa denna (gröna) igen, främst för att ha i skötväskan! 
 
Möjliga förbättringar?
- Utveckla gärna fler smak kombinationer.
- Skippa bananen!
  
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0