Vattkoppor!

 
 

 

När vi satt och pysslade lade jag plötsligt märke till något rött vid Lillans tinning. Höll halvt på att få slag när jag såg en gulaktig blåsa med en röd ring runt. Neeeeeeej! Kikade snabbt runt resten av kroppen men det fanns inget liknande, men små ett tiotal små prickar fanns. Sen gick det snabbt, bara några timmar senare räknade vi till 43 stycken, varav vi inte räknade de i håret... Stackars Lillan! Nu är de ännu värre- många fler, mycket större och ännu mer kliande! Det verkligen sympatikliar över hela mig!

 

I helgen var det ju givetvis planerat något för en gångs skull. Imororgon skulle vi till kyrkan på "dopfest" för de som döpt sig under året, sen skulle vi kika på Ölmekyrka för att sen åka till Lollo med familj i Kristinehamn under dagen. Bara att ställa in. Trodde vi skulle få ställa in vår inbjudan på middag, men då svärfarmor och svärfarfar redan haft kopporna och ett antal ungar som haft det också, så tyckte de att det inte var några problem med att vi kom ändå. Lillan är precis som vanligt, ingen feber och väldigt pigg så vi kilade iväg.

 

För inte så länge sedan pratade jag och sambon om att nu egentligen är den bästa tiden att bli sjuk på. Jag är ju ändå hemma som mammaledig, Lillan går inte i skolan så hon missar ingenting och Liten är ingen spädis längre. Så nu hoppas vi på att Liten också ska pricka till sig, så vi har det här överstökat! Jag tänker ignorera det vi läst om att enstaka människor faktiskt kan få det flera gånger...

 

Jag försöker intala mig om alla "fördelar" med det här, men nu är det så att jag jag i ett i ett antal dagar har varit ordentligt sjuk – varit tät, febrig och en ihållande torrhosta så jag är inte riktigt i form heller. Igår var en bättre dag, men det har varit något av en dipp idag för mig med så -att veta att det inte blir något dagis till veckan samt sjukdom och det illmariga kliandet på det kommer göra kommande vecka till riktig prövovecka! Något positivt med sambons skada är att han får tacka nej till fotbollsmatcher, så han kommer vara hemma efter jobbet betydligt mer än i vanliga fall! Klamrar mig fast vid det!

 

Så alla ni med en relation till oss, rädda oss! Filmer, pyssel, tidningar (tillfällig adoption?)  eller vad som helst. Måste aktivera oss på något sätt samt distrahera Lillan från att klia så allt som fungerar är välkommet!

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Linn

Har ju massa filmer..
Vuxet men även my Little pony

Netflix kan man testa gratis i en månad. Där finns massor massor för stora o små

Svar: har du barnfilmer på dvd?
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-10 @ 12:42:08
Alexsandra

Oj, inte kul med vattenkoppor! :( Jättefin blogg iallafall! ;D

Svar: Nej, usch! Tur att man bara har det en gång! (oftast)
Tack :)
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-10 @ 21:54:55
URL: http://lovephotoalexsandraa.blogg.se
melano.blogg.se

haha, känner igen precis allt till punkt och pricka ;)

Svar: Haft nyligen? Usch, det kliar på hela mig när jag ser henne
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-11 @ 12:55:25
URL: http://melano.blogg.se/
ERIKA ENROTH

Usch inge roligt med vattkoppor! :(

Tänkte tipsa Dig om en tävling som jag har i samarbete med Disney!
Jag har fått äran att lotta ut TRE stycken Tingeling - Vingarnas Hemliget på DVD och första pristagaren vinner även en Tingeling T-SHIRT!

Jätte enkelt att delta!
http://fruenroth.blogg.se/2013/february/vinn-tingelings-nya-film-pa-dvd.html

Ber om ursäkt om du inte gillar sån här reklam.

Svar: Nej, det är inte roligt alls, men ingen geber iallafall:)
I vanliga fall godkänner jag aldrig sådan här "reklam", för oftast så kommenterar de inte själva inläggen i sig, men det gjorde du :)

Sen är det en rolig tävling, och jag deltar mer än gärna! Min dotter är i en riktig prinsess/fe/älva period så den hade varit super i uppmuntringspresent till henne!
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-11 @ 14:41:36
URL: http://erikaenroth.com/
ERIKA ENROTH

Hur gammal är hon? Våra har inte fått vattkoppor än å jag fasar för den dagen :(

Ja men vad kul! =) Förstår det hade varit en bra uppmuntring.

Svar: Hon är ca 4 ½ år och sonen är 9 ½ månad... Sjukt vad tiden går inser jag nu haha! :)
Jag var 9 år när jag fick och höll på att bli galen... så ju tidigare desto bättre tror jag
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-11 @ 19:02:41
URL: http://erikaenroth.com/
ERIKA ENROTH

Ja jag var 7 år när jag fick mina. Usch minns vad hemskt det kliade å var. Mina barn är 6, 4,5 och 1,5 år gamla.

Svar: Oj, hur har ni lyckats med att undvika det?
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-11 @ 20:45:39
URL: http://erikaenroth.com/
Sofie - Mamma till William och gravid med nummer 2

Men lillskruttan, fy då, fasar för när W får trots att dom säger: "ju tidigare desto bättre" .

Sv: avundsjuk ?? på förlossning ? herregud, jag är så in i bomben livrädd så jag vet inte vart jag ska ta vägen eller hur jag ska bete mig :P
Jag var inte ens i näärheten lika rädd med W så dehär är ju skitdrygt ! Men ut ska ju ungen lixom :P hehe.

Svar: Mjo, men att vara gravid och med spädis kanske inte är den mest smidigaste tiden att får det som i ditt fall ;)
Inte på själva förlossningen i si. Men själva graviditeten - att "må bra" som du ser ut att göra. Haha blir sådan om jag ser någon med stor mage i affären till och med då de kan gå!

Och så första tiden, snusa nacke, jollra - allt nytt! När man får första barnet tycker man att tiden "går såå himla fort" men det är ingenting när man väl får nr 2, då sätts livet på fastplay...

Och kanske främst, hehe, att de ligger still på samma ställe där man la dem. Herregud, Liten på 9 månader är det full fart på nu och jag kan knappt vänta på sommaren känns det som.

Jag vet ju om att du var som mig, "dålig upplevelse med födsel nr 1". Jag kunde aldrig släppa det kändes det som, och lika frustrerade när alla kom med sk välmeningar om att "man glömmer fort". Det gjorde inte jag med Lillan, men sedan Liten kom så klingade båda förlossningarna bort och det blev faktiskt sådär bitterljuvt som det pratats om..

Denna gång hade jag inte heller någon förlossningsdepression vilket gjort hela den här tiden fantastisk! Kanske blir så för dig?
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-11 @ 21:30:02
URL: http://sofieeklund.vimedbarn.se
Charlotte

Ja du stackare med sina koppor...ett tips mot klåda en "huskur" potatismjöl bara dofta över lite , det torkar ut o kyler liksom lite
Charlotte

Svar: Hej! Ja, vi har läst det men det har aldrig riktigt gått så långt, vi har tagit några kalla blöta handdukar ibland och bad samt dusch och en massa distrahering :)
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-12 @ 09:31:14
URL: http://livetefterfemtio.se
Jennica - mamma till Melwin

ett litet tips bara. köp kylbalsam! min son hade vattkoppor i somras då han var åtta månader, och det hjälpte med kylbalsam:)

Svar: Tack, ska försöka komma ihåg det till nästa gång. Lillan har nu blivit frisk, blev aldrig så farligt, men sonen fick inte en enda prick så vi får väl ha en omgång igen om några år :s
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-02-17 @ 01:38:30
URL: http://mammajennica.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0