"Mysig" familjemiddag, cowboys & oärligt stulen egentid

 
 
Denna kväll tänkte vi ha familjemysig middag. Ingen kvällsfotboll, inga barn på vift och alla var på gott humör. Maken hade visserligen just kommit hem efter en match, men jag och barnen hade förberett allt ändå till stekningen av köttfärsen. Det lämnade jag över till honom och hoppade in i en lång dusch. Och det var klart när jag kom ut. Den perfekta smitningen...
 
Som sagt var tanken på familjemys. Mysmiddag. Mys mys mys. Liten hade klättrat upp på en stol redan när smöret började smälta, så jag trodde verkligen att vi var i hamn... Vad jag inte visste var att han ätit lite, och med lite antar jag en hel del för han var inte ett dugg intresserad av maten efter 2 minuter... Mysmiddag låter, och fungerar, alltid mycket bättre i teorin än i praktik. Liten vände sonika hela sin fullastade mattallrik över i glaset, så grönsakerna yrde och hamnade i princip överallt utom i hans mun... Sen tyckte han det var skittråkigt och ville ned.
 
Maken äter som någon skulle stjäla maten från honom så han blev också klar tidigt. Han hade ont i benen efter matchen så han la sig ned på golvet med fötterna i högläge på en stol. En tjurig son sken upp och sprang snabbt och hoppade upp på magen på honom. Lillan borde egentligen ha satt i halsen så som hon garvade, men hon skyndade att äta upp för att undsätta sin... Bror.. Liten hade hittat ett långt sidenband från Lillans rum, så hans far blev både bunden och fick ett sidenbo i ansiktet. Båda ungarna hoppade runt på honom likt studsbollar i en hoppborg. Jag som är familjens sengångare vid matbordet satt sonika kvar och flinade och tuggade extra sakta. Hör ett kvävt muttrande från golvnivån om att maken önskade sig att bli mer som sin fru.
 
Efter att jag dukat undan allt från bordet med noll hjälp från min familj gick jag in på toaletten, och lämnade resterande medlemmar kvar på köksgolvet. När jag hörde ett högt "Yiiieeehaaa" från dottern genom dörren så tänkte jag "Nämen, Wordfeud var ju länge sen..." 
 
 
 
 
 
 
Kan, möjligtvis, ha läst aftonbladet, några bloggar samt kollat tvtablån också... Möjligtvis...
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Fotograf Suzanna Kourmouli

Hejsan! Detta blir ju definitivt en blogg jag kommer följa!! Mycket inspiration och så älskar jag dina bilder!!!!! Du är superduktig!!! Roligt att hitta en blogg som påminner lite om min i vägen mot det man vill!! Nu är jag nyfiken på det objektiv du använde i din nyföddfotografering. Jag är ute efter ett bättre närbildsobjektiv men även för porträtt och suktar lite efter 1.4 i bländare och 50mm. (1.2 är lite över min prisklass nu, är så mkt jag vill ha =) ).

Hade varit superkul att dela lite ideer och så på vägen =). Om du vill!
/Suzanna

Svar: Hej, oj vad glad jag blev efter en tråkig natt... haha Oj, ja du, just då hade jag bara 18-55 och 70-300 objektiv samt ett Close upfilter +10 och vi var i en liten mörk lägenhet, tyvärr var det regn ute så ljuset blev sådär. Så jag har för mig att jag bara körde på det lilla objektivet och filtret.
Håller just nu på att prova med ett fast 50 mm med f 1.7, men oj vad van jag är att kunna snurra för att komma dit jag vill haha.

Har du provat Close up filter, bra mycket billigare och smidigare att ha med i väskan för macrobilder på stillastående föremål ex blommor (ringar, sovande bebishänder)? Åh, skoja inte, det är massor jag vill ha... Tyvärr har jag inte plats att kunna göra som du, med studio hemma. Inte med mina huliganer till barn...

Jag väntar nu på en starta eget kurs som ams ska ha, men har inte fått startdatum än :( Är det svårt? haha jag hänger gärna på vid vägen :)
Lilli Nyfiken - Nybliven fru, småbarnsmama och blivande fotograf!

2013-09-24 @ 00:11:40
URL: http://skourmouli.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0