Dagens lunch: Limedoftande tonfisktoast
Satt och kikade i kokböcker efter inspiration för dagens lunch. Hittade både det ena och det andra, men hade inget tålamod att koka varken bulgur eller couscous. Så jag lekte vidare med tanken. Så här blev det. Börja med att öppna tonfisken och häll av spadet. Låt rinna av på papper en stund. Stek sedan i en het panna med ganska mycket smör. Salta och peppra. När du är nöjd, tonfisken ska vara varm och ha i alla fall lite färg, så delar du en lime och pressar över saften över tonfisken.
Rosta bröd, och bred sedan ett tjock lager med creme fraiche över. Salta och peppra, riv av lite färsk timjan om du har. Lägg på tonfisken och pressa det sista ur limen. Om du har- det skadar inte med lite hackad färsk basilika och färsk persilja in. Strö överhavs salt. Vad som inte finns med på bilden är att jag tog en klick creme fraiche vi sidan också, då den på smörgåsen blir lite varm. Då bryter det av fint i smaken.

åh va gott det såg ut!