Dagens lunch: Tortellini gratäng



Dagens lunch blev detta.
Underbar tortellini gratäng. Åt detta hos en kompis, men förnyat lite så det är mer anpassat efter min smak etc. Hon hade i vanlig pasta också, men det är inget jag vill ha.
Otippad succé med tanke på att jag inte är jätte förtjust i varken pasta eller salami… eller starka maträtter… Men detta är gott… Många av mina vänner älskar denna, och bett om receptet. Så nu får ni skriva ut detta själva!


Du behöver följande:



Ett paket färsk tortellini. Denna är fylld med skinka och ost. (250 gram)
En burk med röd curry pasta.
En förpackning vitlöks salami
(150 gram)
En grädde (denna laktosfria är 3.3 dl)



Serveras med en klick creme fraiche och färsk basilika. Och som vanligt, en iskall coca cola, eller annat bubbligt.

Börja med att sätta på ugnen på 250 grader. Fyll en kastrull med vatten och koka upp- har ingen aning om hur många liter våra kastruller ligger på, men en normal stor kastrull.  Ta hellre en för stor än för liten kastrull.
Plocka fram ingredienserna och gör så på jag visar på bilderna.



1. Häll i lite grädde i formen
(vanlig gratängform), och ta upp den mängd curry pasta du vill ha.
Vi är inte ett jätte fan av stark mat, så detta räcker gott och väl. Prova dig fram. Hellre för svagt första gången än för starkt, eller hur? Du vet den egen smak, så m du vill ha en tesked eller matsked är upp till dig.

2. Anledningen till att du skulle hälla upp lite grädde
är för att du ska mosa ut curry pastan.
Detta gör du för att inte få klumpar, vilket man garanterat får om man häller i allt på en gång.
Dessutom enklare än att jaga klumpar. Sen häller på all grädde och vispar runt med gaffeln så det blir jämn smak.

3. Hacka upp salamin.
För mig räcker halva förpackningen till, men N vill ha det lite matigare.
Åter igen är det upp till dig. Eftersom ”såsen” är klar så lägg i salamin direkt.
Denna bild vara bara för att visa det lite finare. Fint va? Om du ändå inte gjorde såsen innan eller håller på med annat så lägg det tillbaka i locket så sparar du disk.

4. Blanda
runt allt och se till att alla bitar får sås på sig och att de inte klistrat fast sig med varandra.


Beroende på vad du har för spis och hur mycket vatten du har så kokar vattnet upp någonstans mellan dessa stegen. Häll i tortellinin och koka på halva tiden, som är 1.5 minuter-  än de 3 minuter som står på förpackningen. De blir klara i ugnen. När det är klart så häller du av vattnet och låter de droppa av lite så slipper du vattnig sås.




Om dessa moment är klara så blandar du i pastan i formen och blandar det jämt.
Sänk värmen till 200 grader och in med formen i ugnen i ca 20 minuter. Ge den en fin färg och gärna knaprig ovansida.




Kommentarer
Giia

Åh! Detta har jag helt glömt bort. Nu vet jag vad vi ska äta till veckan :D

2011-05-08 @ 14:55:44
URL: http://idagabrielle.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0