Coleslaw



Gjorde coleslaw som tillbehör igår.
Hur gott som helst.  Vitkål är klart underskattat, som både är fiber och vitamin C rikt! Dock är de ju ganska stora, men på större affärer som ICA Maxi kan man köpa halverade. Finns även ekologiska, som är mindre- men några kronor dyrare. Men bättre än att slänga. Går ju även att göra ex stuvad vitkål och pizza sallad.



vitkål
morot
crème fraiche
majonnäs
vitvinsvinäger
citronsaft
dijonsenap
salt
peppar


Jag höftade hela tiden och smakade av så det passade mig. Men ungefär denna mängd anpassningen. Skär av lämpliga bitar av vitkålen, anpassat till hur många som ska äta. Ta så det blir ca 1-2 dl per person. Ta av yttre bladen. Strimla fint med kniv- men enklast är det faktiskt med att ta en osthyvel och hyvla! Lägg i en skål. Skala och grovriv en morot. Ta ca 2/3 del vitkål och sista 1/3 del morot. Hade nog i lite för lite morot, bev lite blekt. Blanda i ordentligt med crème fraiche, vi hade ca 1-2 dl. Till det ca 5 msk majonnäs och någon matsked senap. Någon tesked senap och några droppar citron och vinäger. Som sagt, viktigt att smaka av!

Passar till hamburgare, grillat eller som igår: Entrecote, ugnsrostad potatis, bearnaisesås och vitlökssmör samt sallad.



Kommentarer
L

älskar vitkål!



även jättegott att steka tillsammans med sötsur sås och sen ha i köttfärs :)

2012-01-30 @ 16:20:46


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0