Hej akuten!

 
 
 
Huuuuu vilka dagar det har varit! Natten till igår låg Liten och skrek i princip hela natten. Sov ungefär mellan 3-5 för att vakna... skrikandes... Likaså dagen innan och så under dagen igår. Kändes som han gjorde dessperata försök att krypa in i mig igen, fast nu genom min halsgrop. Kunde inte komma nära nog. Snurrade som en krokodil. Tredje dagen med feber, som lägst var på 40,0. Eftersom vi i intervaller varit sjuka allihop så tog vi inte febern på allvar först. Bara något tredagars tjafs med massor av snor. Men när kvällen närmade sig igår så var febern åter igen på 40,6 trots medicin så vi ringde först 1177 och sedan åkte vi in till akuten efter att sett till att Lillan fick gå till svärfarmor.
 
Vi laddade upp ordentligt, härdade som vi numera är, med allt från dryck, laddare och böcker samt en extra kudde då det brukar ta tid. Men. Vi kom in fort. Inte ens en timme i väntrummet innan vi fick komma in i ett eget rum. Där togs temp, som nu låg på 40,4 och diverse undersökningar. Slutligen skickades vi upp till öra näsa hals avdelningen där det konstaterades att Liten fått öroninflammation och ett hål på trumhinnan!
 
Skickades ner igen för mer medicinering och fick med en kvälls och morgondos utav penicillin. Var hemma ett par tre timmar senare, runt 22.30. Så det hela gick verkligen fort! Lillan hade redan somnat hos svärfarmor så hon fick sova kvar där. Liten hade piggnat till, flytande smärtstilande var visst bättre än suppar. Det tar bara några minuter innan den ligger i blöjan igen nämligen. Var sedan världens hemskaste föräldrar med att tvinga i pojken penicillinet. Hade två påsar i pulver form som skulle blandas med 20 ml vatten. Kändes som det aldrig tog slut!
 
Natten har gått bra, vaknade vara vid 4. Febern ligger runt 38. Fortfarande ingen aptit. Han har i princip bara ätit välling de här dagarna. På morgonen var vi sådär avskyvärda igen med sprutorna. Sambon åkte iväg och hängde på låset till apoteket för att få ut receptet på den "riktiga" medicinen. Morgon, middag och kväll ska det tas... Hur sjutton ska det gå?
 
 
 
 


Kommentarer
Maria Orre

Ååå liten. Hoppas ni blir friska fort! Styrke kramar

Svar: usch, ja det hoppas jag med!
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-05-23 @ 05:44:22
URL: http://minapojkar.blogg.se/
Sofie - Mamma till 2

sv: ååh taaack fina du !! :)

Men stackars lilla plutten ;( det gör ju så ont i en att se sina små hjärtan ha ont och må dåligt :(
Hoppas att han mår bättre nu ?

Svar: Var så lite så :)
Värst är nog att han inte förstår eller kan göra sig förstådd... Hade ju varit en sak om det varit den äldsta liksom...

Jo, mycket bättre nu. Febern försvann fort efter penicillinkuren drog igång. Just den är det som är kruxet. 3 gånger om dagen, i 10 dagar! Det kan man kalla barnmisshandel :s
Lilli Nyfiken - småbarnsmama!

2013-05-26 @ 21:41:14
URL: http://sofieeklund.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Lilli Nyfiken - Junibrud 2013!

Familj Vänner Foto Choklad Böcker Bakning Matlagning

RSS 2.0